• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

tamam canim o zaman bir sizler kaldiniz görmeyince endiseleniyorum hemen:26:

ben de burdayım ben de:))
esranın üstündeki sakinlikten bende de var.benim için hayat akşam 8den sonra başlıyo,sabah 7lere dek sürüyo.

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz,sefalar getirdiniz.çok sıkı takip edemiyorum tatil ve ranmazan nedeniyle,tek tek isminizle yazamıyorum umarım anlayışla karşılarsınız.

evet diyetin temeli son derece basit aslında.perinin de dediği gibi meyve ve tatlı düşkünlüğünüz yoksa rahatlıkla kilo verebilirsiniz.heleki eti seviyosanız,yaşadınız:))
ben bu diyeti yaparken meyve krizine giriyodum,diyeti bıraktım meyvenim msini aramaz oldum.ya psikolojik ya da çeşitlilik arıyor insan.en sevdiğin yiyecekler bile olsa her gün yiyince bıkkınlık geliyo.
ama macera aramaya gerek yok di mi:))

Canım arkadaşlarım, yazılanları okumadım. Çok kısa giriyorum birinden. Biz ani bir kararla tatile çıktık, genelde yollardayız eşimle. O yüzden yokum. Beni unutmayın.:54:

Üstte bir arkadaş tuzu sormuş. Ben hiç kısıtlamadım. Tuzun su tutma ve ödem yapma durumu var ama kilo ile alakası yok. Tuzu azaltınca su kaybından dolayı kilo vermiş gibi oluyoruz. Doktorlar hele sıcaklarda tamamen tuzsuz beslenmeyi önermiyorlar tabi tansiyon gibi rahatsızlıklarınız yoksa. Abartmamak kaydıyla tuz kullanabilirsin elbette. Ben spor da yapıyorum, spor yapılmaz diye bir ey yok ama ilk günlerde zor oluyor. Sevgiler....

Kızlar bu gidişle sonbaharda toplanabileceğiz galiba :)

aynen öyle canım.evden girmek daha zor benim için de.oysa okulda elimin altında sürekli takipteydim.
.ramazan dolayısıyla işler kesattı biz de değerlendirelim dediniz galiba.çok iyi etmişsiniz.iyi tatiller canım.seni unutur muyuz!eylülde toplanızrız kısmetse.

ama kimsecikler uğramıyormu artık bu konuya :5:

kilo veren arkadaşlar et ve tavuga tuz atıomuydnz bennm arkadasım hiç atmamış ben öle yiyememki en fazla 2 gün yaparım heralde :18:
bi de baska forumda bu diyetle spor yapılmamalı gibi bişi okudum dogrumu aceba ? dogru olmasın ltfen :(

uğruyoruz canım yaaa!ama sadece uğruyoruz,pek yaptığımız söylenemez:::((
şaka bir yana ben ve keyfim tatildeyiz yaz dönemi.tatil bitimi başlıycaz kısmetse.
tuz kısıtlaması yokya da spor ama ilk günler öyle halsiz oluyosunki atasözündeki aç ayı gibi oluyosun.
tek kısıtlama kb kısıtlaması.
kolay gelsin canım ve başarılar.

Selam kızlar, Hergün bişeyler yazmasamda yazılanları takip ediyorum:69: Ya ben çok su içiyorum zararı olurmu? yani 4 litreyi buluyor. özellikle ramazanda iftarla sahur arası sanki abartıyorum gibi geliyor:44: Normalde 65 kiloydum. ( 1.5 kg almıştım geri:43:) 3 gündür iftar öncesi tartılıyorum 63.300 gösteriyor. Yani 6 günde 1.5 kilo vermiş olamam o sudan dolayı azdır diyorum ama yeterincede su alıyorum:18: ama inşallah vermişimdir:34:

sanırım inanamıyosun ama bence vermişsin:))
daha önce de demiştim sanırım.ben de diyetin ilk haftası hatta 5 günü 2 kg vermiştim yalnız sonraki 1 ay boyunca 1 kg bile veremedim.sanırım başta mide küçülüyor fazla bişey yemediğimiz için boşalıyor ve bu da basküle güzel bir şekilde yansıyor.ama sonraki günlerde bu olmuyor canım.o yüzden acaba mı diyip düşünme tadını çıkar anın:))

merhaba arkadaslar.....

bende bu rejimi yaptim... 8 haftada 8 kilo verdim... ama biraktigim an ANINDA GERI aldim... 88 kiloydum... bakin simdi kac kiloyum (cizelgeme bakin)
tam 10 kilo aldim geri... tabi bu kisiyede bagli ben hemen geri aliyorum...

ben simdi DUKAN DIYETE basladim... ve 1 günde 1,5 kilo verdim...

bu rejim 4 evreden olusuyor...

1. evre.. 7-10 gün sadece ET TAVUK YOGURT YUMURTA yiyorsunuz... metapolizmayi sasirtmak icin bu 7-10 gün icinde 4-6 kilo verenler var...
karbonhidrat rejimiyle bu dukan rejimin farki sudur: Puan hesaplama yok ve YAGSIZ yiyoruz ve daha cok veriyoruz...

2. evre: proteinin yanina sebze de ekleniyor...
3. evre... karbonhidrat geliyor haftada 2 gün...
4. evre: koruma evresi... istedigini ye... sadece her persembe veya istediigniz bir gün sadece atak evresini uyguluyorsunuz...

önce kitabini okuyun...okumadan baslamayinn DUKAN DIYETI ADI ... google de de okuyabilirsiniz...

karbonhidrat rejiminde insan nasil koruyayacini bilemiyor... bu dukan diyetinde detayli aciklaniyor.. o yüzden 4 evreden olusuyor... okumakta fayda var kizlar
canım,üzüldüm verdiğin kiloları geri almana.evet aynı dönemde başlamıştık ve aramızda en hızlı kilo vern de sendin.ne yazıkki hızla verilen kilolar hızla da geri alınıyor.en güzeli acele etmeden ağır ağır vermek.umarım bu diyette aradığını bulabilirsin ve kalıcı olur verdiğin kilolar.arada bizleri de haberdar edersen süreçten seviniriz.
vagus da dukana geçti ama arada yazıyor hala ve son derece yakıştı ona bu diyet.

sanırım inanamıyosun ama bence vermişsin:))
daha önce de demiştim sanırım.ben de diyetin ilk haftası hatta 5 günü 2 kg vermiştim yalnız sonraki 1 ay boyunca 1 kg bile veremedim.sanırım başta mide küçülüyor fazla bişey yemediğimiz için boşalıyor ve bu da basküle güzel bir şekilde yansıyor.ama sonraki günlerde bu olmuyor canım.o yüzden acaba mı diyip düşünme tadını çıkar anın:))

İnşallah canım. sanırım benim en büyük sorunum tatlı krizmn olması. akşamları meyve veya dondurma yemeden duramıyorum bu aralar. önceden daha kontrollüydüm. Ayrıca bugün biraz fazla kaçırdım:43: iftarda önce 1 lt su, çok az mercimek çorbası, 1 parça tavuk, 2 dilim patates, ve bol salata, pidede yedim:( işi bozdum iyice sonrasını söylemeye utanıyorum :53: 1 tane şekerpare yanındada mini fındıklı börekçik yedim, az öncede karpuz ohhh:61:

Herkeze merhaba arkadaşlar.. hafta sonları yazlıkta olduğum için nete giremiyorum.. o yüzden muhabbetinizi kaçırmışım.. şöyle kısaca cumartesi ve pazarki menülerimi anlatayım..

cumartesi sahur

bir bardak süt-6

cumartesi iftar( iftarda misafirlerimiz vardı o yüzden kendime özel yemek yapamadım )

1 porsiyon et yemeği
2 bardak ayran-10
4 adet yaprak sarma
1 tane kornişon turşu-4

sarma ve et yemeğinin karbonhidrat değerini bilmiyorum.. normalde ette khdrt değeri yok ama bu yemeğin içinde patates ve domates falan olduğu için muhakkak vardır bir değeri..

pazar sahur

kaşar peynirli 2 yumurta sahanda-2
bir dilim ekmek-12

pazar iftar(iftara davetliydik mecburen yemeklerden en uygunlarını yedim)

3 köfte
1 tavuk but
2 kaşık salata

1 haftayı başarıyla bitirmenin şeferine ödül tatlı yedim
:47:

Arkadaşlar netten bi yazı buldum sporcu sitesinden sizinle paylaşmak istedim.. bizim yaptığımız şey aslında bu yazılanlar.

Kaslarınızı Kaybetmeden Kilo Verme Prensipleri

Bir bodycinin en büyük korkusu kaslarını kaybetmektir. Fakat kilo verirken de kas kaybı doğru beslenme olmazsa kaçınılmazdır. Siz de bunu kontrollü bir karbonhidrat diyetiyle yapabilirsiniz. Karbonhidratın tamamını kesmeden fakat kan şekerini ve insülin seviyesini zorlayacak olanları kısıtlayarak bunu yapabilirsiniz; örneğin gazlı içecekler, tatlı, pasta, çikolata ve una dayalı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Ayrıca tam tahılları ilk menünüzden çıkarmalısınız. Bunlar erkek bünyeleri için normal insülin özelliklerine sahip olmalarına rağmen, hormon seviyelerini yükseltirler bu nedenle tahılları hayatınıza yeni şekillerde sokmalısınız. Diyetiniz meyve ve sebzedeki karbonhidrat alımınızı sınırlar. Bol su içmelisiniz ve kavun, şeftali, portakal, kivi gibi meyveleri rahatlıkla tüketebilirsiniz. Diyetinizi uygularken kalori saymanıza gerek yok. Aşağıda vereceğimiz altın kurallara uyduğunuz sürece acıktığınızda tokluk hissetiğiniz ana kadar yiyebilirsiniz.

1.KİLO ALDIRICI KARBONHİDRATLARI KESİN:

Pirinç, makarna ve ekmek gibi ürünler nişasta ve şeker bakımından oldukça zengindir. İçlerindeki yüksek glukoz içeriği kan şekerinizi yükseltir. Bu da vücudunuzdaki insülinin yükselmesine sebep olur. Bu yiyecekleri hayatınızdan çıkarmak insülin seviyenizi düşük seviyede tutacaktır, bu da sağlığınızı geliştirecek ve kilo vermenizi hızlandıracaktır. Araştırmalar, karbonhidrat diyeti yapan kişilerin yüzde 70 başarı sağlamasının nedenini bu kurala bağlıyorlar.

2.DAHA ÇOK SEBZE YE:

Bu oldukça klişe bir kural olmakla birlikte gerçekten işe yarar. 2000 kişide yapılan araştırmaya göre, en çok kilo verenler günde 4 kez nişasta içermeyen sebzelerle beslenen kişiler. Bunun için patates, mısır ve havuçtan uzak durmak gerekiyor. Çok fazla sebze tüketmek lif alımınızı arttırır böylece kendinizi uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

3.HER ÖĞÜNDE PROTEİN TÜKETİN:

Özellikle kahvaltıda protein almalısınız. Araştırmalar gösteriyor ki, kilo verirken kas kaybetmek istemeyen erkekler her öğünde protein alıyorlar. Protein kaslarınızı beslemenin yanı sıra sizin çok fazla yemenizi de engelleyecektir. En çok tercih edecekleriniz biftek, tavuk, balık, peynir ve yumurta olmalıdır.

4.YAĞDAN KORKMAYIN:

Zeytin yağı, zeytin, avakado ve etin içinde bulunan doğal yağları tüketmeye çalışın. Yaygın inancın aksine, yağları tek başına almanız size kilo aldırmaz. Fakat karbonhidrat ve yağı birleştirdiğinizde insülin seviyeniz artar ve vücudunuz yağları yakmak yerine onları depolar. Peki ya kalbiniz? Yapılan 13 araştırma düşük karbonhidrat diyetinin düşük yağ diyetlerine göre kalp hastalıkları riskini yüzde 50 daha azalttığını gösteriyor.

5. ÜÇ BEYAZDAN UZAK DURUN:

Tuz kan basıncınızı yükseltir, şeker insülin seviyesini tetikler ve bu nedenle ihtiyacınızın üzerinde kullanılmamalıdır.

kızlar merhaba
ben bu diyete takmıştım kafayı neyse evde peyniri sütü flan inceliodm
peynirin üzerinde kb 1,5 protein 16 yazıodu
şimdi ben anlamadım burda önemli olan kb nin düşük olmasımı
yada bu diyeti hep light ürünler mi yiyor? light peynir fln ya da light süt vs
pperi arkadasım sen bu diyet konusunda deneyimlisn ben biraz takıgım böle illa aklımda soru kalmıcak
ne diosun bu konuda? :18:

kızlar merhaba
ben bu diyete takmıştım kafayı neyse evde peyniri sütü flan inceliodm
peynirin üzerinde kb 1,5 protein 16 yazıodu
şimdi ben anlamadım burda önemli olan kb nin düşük olmasımı
yada bu diyeti hep light ürünler mi yiyor? light peynir fln ya da light süt vs
pperi arkadasım sen bu diyet konusunda deneyimlisn ben biraz takıgım böle illa aklımda soru kalmıcak
ne diosun bu konuda? :18:

yiceklerin sadece kb degerlerini baz alman gerekiyor diger degerleri bizi ilgilendirmiyor light süt ürünlerinin kb degerleri daha fazla onun icin kalori dietinin tam tersine bunda light ürünleri tercih etmemen gerekiyor yag orani azaldikca kb degeri artiyor yani.her ne kadar yagda kb olmasada ben abartmadan rahatlikla salatamda ve sahanda yumurta yaparken tereyagini rahatlikla kullaniyorum

sahur

2 domatesten yapılmış melemen-12
beyaz peynir-1
zeytin-2

iftar menüm

ızgara pirzola
yoğurt-12
5-6 adet lahana sarması(kb değerini bilmiyorum )

toplam 27 ediyor geri kalan 23 puanıda sarmalara sayıyorum =))

yiceklerin sadece kb degerlerini baz alman gerekiyor diger degerleri bizi ilgilendirmiyor light süt ürünlerinin kb degerleri daha fazla onun icin kalori dietinin tam tersine bunda light ürünleri tercih etmemen gerekiyor yag orani azaldikca kb degeri artiyor yani.her ne kadar yagda kb olmasada ben abartmadan rahatlikla salatamda ve sahanda yumurta yaparken tereyagini rahatlikla kullaniyorum

yanıtın için çok tşkler :)
light ın avanyajının az olmasına sevindim :64: genelde ot gibi oluolar çünkü

yanıtın için çok tşkler :)
light ın avanyajının az olmasına sevindim :64: genelde ot gibi oluolar çünkü

rica ederim ot gibi olduklari konusunda kesinlikle sana katiliyorum zaten bu yag kisitlamasi olmadigi icin bu dieti cok seviyorum helede salatada yag kisitlanmasini düsünemiyorum bile:37:

kizlarr

ben bugün gidiyorum hepiniz kendinize iyi bakin firsat buldukca girmeye calisirim gerci daha önce demistim bayram sonrasi daha aktif olurum diye hepinizi öpüyorum eylülde hepimiz toplanip ideal kilolarimiza inicez ona göre ama ben eylül sonu gelicem o zaman hemen size katilirim

:79::79::79::79::79::79::79:

kizlarr

ben bugün gidiyorum hepiniz kendinize iyi bakin firsat buldukca girmeye calisirim gerci daha önce demistim bayram sonrasi daha aktif olurum diye hepinizi öpüyorum eylülde hepimiz toplanip ideal kilolarimiza inicez ona göre ama ben eylül sonu gelicem o zaman hemen size katilirim

Hayırlı yolculuklar canım sana.. siz gelene kdr arada girer bakarım sayfaya.. pek gelen giden yok zaten.. görüşmek dileğiyle hoşçakal..

kizlarr

hayırlı yolculuklar canım.ailenle birlikteolmanıntadını çıkar.döndüğünde yeni başlangıçlar bizi bekliyo.öpüldün şeker.

rejimi bozmadım.. kimse yok diye pek girmiyorum sayfaya..menülerimide yazmıyorum.. zaten hep aynı şeyleri yiyorum.... canım felaket meyve istiyo.. sabahları bazen yiyorum meyve ama kb değerlerine göre dikkat ediyorum.

kizlarr

iyi tatiller canım.

selam kızlar,ne zamandır giremedim.ramazan benim için oldukça motive edici oldu.70in altına indim:)
umarım böyle devam eder.iftarda 2 bardak su içtikten sonra sofradan kalkıyorum.midem bişey almıyo ama sahura kadar oturduğum için o arada yiyorum.2 kgye yakın vermişim şimdiye dek.her ramazan 1 kg verirdim.henüz kimseyi yemeğe almadım alırsam biliyorumki kalan yemekler ziyan olmasın diye yiyip kilo alıcam.o yüzden hala kararsızım.bol bol su içiyorum ve kendimi çok iyi hissediyorum.
dün belimi ölçtüm 69a inmişti terar çok mutlu oldum umarım herkes iyidir.öpüyorum ve kolay gelsin diyorum.

Back