Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

selam kızlar, sutem süper gidiorsun sakın bırakma sonradan pişman olacağın kaçamaklar yapma şekerim...

selin ben merak ediyorum daha öncesinde karbonhidrat almadığınız sürece yağ sorun değil zaten vücut onu atar filan demiştin şimdi yağsız ürünler yiyin diyorsun, acaba ben yağa fazla dikkat etmediğim için mi veremiyorum öle bol bol yağda kızartma yemiyorum ama yarım yağlı süt yoğurt tam yağlı peynir filan yiyorum kaşar yiyorum ama yanında ekmek filan yemiyorum bunları bi açıklığa kavuşturursan sevinirim selincim yaa..

slm canım Selin gelince daha iyi açıklar ama ben kendi yediklerimden örnek vereyim sana beyaz peynir yoqurt ve kaşar peynir alırken yaqlı yaqsız ne denk gelirse onu alıyoruz daha doqrusu alışverişi eşim yapıyor ne qetirirse onu yiyorum peynirler ve yoqurt konusunda ama ben rahat kilo veriyorum arada 3-4 günlük kilo durması oluyor bende ama sonrasında birden gidiyor mesela 10 gundur 80.6 daydım son 3 gun içinde 1.800qr. vermişim 78.8 çıktım bu sabah hemde dijitalde tartılıyorum sabah kahvaltılarımda ise iki dilim onu denge lightla yapılmış tost yiyorum hatta krem peynir bile yiyorum geçen hafta 2-3 gün ekmeqe yaq sürüp yedim ama ben kendimi çözdüm kilo vermem durduqunda 2-3 gun sonra toplu kilo kaybım oluyor Selinim sana çok şey borçluyum Rabbim ne muradın varsa versin cnm darkolive canım sende baya kilo vermişsin karbonlamı verdin bukadar kiloyu ve ne kadar zamanda verdin bilgilendirirmisin..

Selincim aslında varya 90 dan 78.8e düşmek bnm için inanılmaz bişey ama artık kilo vermeye alıştıqım için burda sevinç çıqlıkları atmıyorum ama aslında atmam alzım yaa ERİYORUMMM KIZLARRRR:dance:

moralim 0000000000000
kilom: 96,7
yani bu cok az kacamak yüzünden yaklasik 500g aldim
bugün saf protein ve sebze günüm ve kesinlikle listenin disina cikmicam! bakalim ne olucak.
off selin bu azcik kacamaklar yüzündenmi böyle oldu ya??
5günde 1 kg vermis oluyorum yani! acikla bizahmet

Tatlım, almaman bile güzel. Yalnız bu diyet çok keskin bir diyet, yani 5 günde 5 kilo verebilmek için yazılanlara harfi harfine uymak gerekiyor malesef.
Yediklerinin hiçbir önemi yok küçücük bir kaçamak olarak görünüyor. Yaşanmamış bir gün olması için daha fazla şeyler yemen lazımdı. Hatta çok az bile yemişsin.
Şöyle bir geçen ayları düşünüyorum da cidden liste yazan herkes çok az yiyor, sanırım bu işte en önemli etken proteini çok almak. Daha önce de bir kaç kez yazdım ama bir numaralı kural bu olsa gerek. Ne kadar çok protein o kadar çok yağ yakıyor anlaşılan. Ama karbonu kattığında araya bu kez de ya kilo duruyor ya da kilo alınıyor. Çok hassas bir nokta, dikkatli olunması gerekli.

Sanki ne yazacağını hissedip yazmışım cevabı.
Suzancım bu diyette kaçamağa asla yer yok, kurallara tam uyduğun taktirde kilo verebiliyosun. Birinci ve ikinci gün güzeldi listen ama yine de yediklerin azdı bu kez. Ona rağmen kilo verdin iki günde toplam bir kilo. Saf protein diyetinde başka hiç birşeye izin yok, bir kaşık pilav veya şekerli bir besin, veya ufak bir sebze parçası bile bu beş günün içerisinde olmamalı.
Hatırlarsan bir ara yazmıştım, diyetlerde keskin sınırlar var, kesinlikle mi yemememiz gerekiyor, okuduğum hiçbir kitapta bu belirtilmemiş diye. Yazarların böyle bir özelliği var diyetlere herkesin bütünüyle uyduğunu veya uyacağını düşünüyorlar ve uyulmadığı taktirde neler olur, bir öğün kaçamak yapıldığında vücut hangi tepkiyi verir açıkça yazmıyorlar, eksik olan en büyük parça da bu zaten.
Ben bu eksik parçayı kişisel tecrübelerime binaen yazdığımı hatırlıyorum, kaçamaklarda kilo alınmıyor ama duruyor özellikle bir öğün ya da çok büyük değilse bir günlük kaçamaklarda. Ama bu karbon diyetinde geçerli, senin yaptığın saf protein diyetinde demek ki kaçamakların k sine dahi dokunmamalı. Bunu göze alarak başlamak gerekiyor bu diyete, bir nevi oruç gibi düşünmek lazım anlayacağın. Orucu bir lokma ile dahi bozamazsın, iftarı beklemek zorundasın. Beş günü bu psikoloji ile geçirebilirsen daha iyi olur.

Canım, karbon alınmadığı sürece yağ depolamıyor demiştim doğru. Bunun da nedenini ve mantıklı açıklamasını yazmıştım. Kilo almamızda pankreas büyük etken biliyorsun, yediğimiz şeylerin gi değeri düşükse pankreas ensülin salgılamıyor ve yediklerimiz yağ olarak depolanmıyor. Yağların gi değerine etkisi yok, gi değerini yükselten herşey karbonhidrat gurubunda çoğunlukla.
Ben bu önerimi sadece sabahları karbon alındığında yaptım daha önce. Karbon alındığında yağlı şeyler yemeyin diye. Ama öğlen ve akşam hiç karbon alınmazsa yağ almanın sakıncası yok.
Yağsız ürünler Sutem'in yaptığı diyette var, onun bizimle alakası yok. Yine yanlış bir anlaşılma oldu sanırım. Biz karbon alırsak yağlı yemeyeceğiz.
Senin yediğin kaşarın çok fazla etkili olacağını düşünmüyorum ama yanında ne yediğin ve kaç saat öncesinde karbonlu birşey aldığın çok önemli. Mesela kaşarla birlikte yenen karpuz direk yağa çeviriyor kitaba göre, çünkü karpuzun gi değeri yüksek.
Aslında kilo almamak için üç şeye dikkat etmek gerekiyor, kalori, karbonhidrat ve gi değeri. Bu üçüne de geçit vermediğimiz taktirde vücutsal bir hastalığımız yoksa ve psikolojik olarak rahatsak kesinlikle kilo vermemiz lazım. Senin de bu üçlüden kaçırdığın birşeyler olabilir, neden kilo vermenin durduğunu anlamak için liste halinde hatırlayabildiğin kadarıyla ne yediğini yazarsan bi bakalım hayatım.

selincim canim oglum durmadi ara ara cikmam gerek
haklisn evet k si bile olmamali
simdi bu 2ci yariya gectim insallah iyi gecicek söz

Canımsın, seni yürekten tebrik ediyorum. Psikolojik olarak bu işi çözdün gibime geliyor, haksız mıyım? Umutsuzluk yok yazdıklarında, kendi vücudunu çözümleme ve kabulleniş var. Üzerine bilinç ve sabır eklenince sonuç başarı.
Sana bişey sorucam, 90'dan önce ne yapıyordun bunu merak ettim, diyet yapıyor muydun yoksa burası seni tetikledi mi? Benim gibi kendine uygun, zorlanmadığın bir diyet mi bulduğun için zayıflamaya başladın yoksa motivasyona mı ihtiyacın vardı?
Bir de yazdıklarımı derinlemesine okuyup, kaydettiğin için özellikle teşekkür etmek istiyorum sana, süpersin. olumunekankayizsmile

selincim canim oglum durmadi ara ara cikmam gerek
haklisn evet k si bile olmamali
simdi bu 2ci yariya gectim insallah iyi gecicek söz

Suzancım yürekten başarılar diliyorum, bu kez iki önemli kuralları unutma, olmazsa olmaz.
1-Olumsuzluk yok, inanıp düşünmek var
2-Sadece yazdığım menüler var, başka hiçbişey yok sempatiksalakcinni

ayran aşı çorbasına benzer bir soguk çorba ile 2 gün yaptığım detoksla 1,4 kg vermiştim ben.ufak tefek kaçamaklara rağmen.2 gün üst üste olması zorladı beni.2 kez yaptım ikisinde de verdim.

Selincim bundan yaklaşık 10 yıl önce tartıda kendimi 76 kilo gördüm ve hemen diyete girdim ama hesap kitap bilmiyordum karbon yada kalori..pilav makarna hergün yedim ama 2 kaşık misafirliqe gittiqimde tabaqımdakileri yedim ama akşam bişey yemedim 2 litre su içtiim ve en önemlisi gunde 1.5 saat evde kendi bildiklerimle spor yaptım ve 1.5 ayda 14 kilo vererek 64 kiloya düştüm böbreklerimden rahatsızlanınca(iltihap) herşey bozuldu ama 1 yıl hiç kilo almadım bnm buyuk bir düşmanım vardı üzüntü.. beni hep mutfaqa götür bu hal..inanırmısın 90 kiloya nasıl geldim bilmiyorum yedikçe yedim herkes bana kilo ver daha gençsin derdi eve gelince onlara inat daha çok yerdim ama hep birgün bu kilolarımı vericem diye kendimi telkin ederdim ve birgün burda 4 ayda 26 kilo verdim yazısını gördüm o ana kadar birçok diyet gruplarının linklerini görüyordum burda ama içimden açıp bakmak bile gelmedi heo şu psikoloji vardı yemiceksin.. sonra 4 yada 26 kilo yazısını görünce linke tıkladım ama zayıflamak amaçlı deqildi bu tıklayış..içimden aynen şöyle geçirdim acaba bu arkadaş hangi mantıksız formüllerle bu kadar kiloyu vermiş(böyle düşündüqüm için senden özür dilerim canım) ve direk son sayfa geldi önüme birileri karbonu bıraktım kilolar gitmeye başladı falan yazıyodu içimden bu karbonda neyin nesi karbonatmı acaba diye düşündüm ilk sayfaya bi bakayım neymiş şu karbon dedim ve 1. sayfaya tıkladım ve iyiki tıklamışım onlarca sayfayı bıkmadan usanmadan büyük bir keyifle okumaya başaldım yazdıkların çok sürükleyiciydi sanki bir roman okuyormuşum gibi okudukça okuyasım geliyordu ve her yazdıqın beynime düzgün bir şekilde yerleşip şekillenmeye başladı çok mantıklıydı ve her sorunun cevabı vardı o ana kadar neden kilo aldıqımı bilmiyordum ama okudukça neyin ne olduqunu anladım ve canım arkadaşım senin yaptıqın bu güzelliqi ve sabırla bizimle ilgilenmeni ve bu kadar açıklayıcı olmanı hiçbir doktor yapmadı bugüne kadar ve bende uygulamaya başladım ama ertesi gun tatile çıktık sizler o hafta yarışmaya başladınız ben olmayacaktım kalbimi sizlerle bırakıp tatile çıktık ama ne okuduysam imkan nisbetinde uygulamaya çalıştım kaçamaklarımda oldu tabiki tatildeydik nitekim.. hayatımda ilk defa kendimi diyet deqilde doqru besleniyormuşum gibi hissetmeye başaldım bunun için ben hedeflediqim kiloya inince kilo almaktan korkmuyorum cnm çünkü çok bilinçlendim sayende ayrıca geçtiqimiz kış akupunktur taktırmıştım 2 ay kadar kullandım 4 kilo verdim verdiqim kilo ödediqim paraya göre azdı bıraktım şimdi ise bedavadan ve DOYARAK kilo veriyorum herşey için bir kez daha teşekkürler opuyorumnanaktanbitanem..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ayran aşı çorbasına benzer bir soguk çorba ile 2 gün yaptığım detoksla 1,4 kg vermiştim ben.ufak tefek kaçamaklara rağmen.2 gün üst üste olması zorladı beni.2 kez yaptım ikisinde de verdim.

Venharcım, bu tür iki günlük, beş günlük o kadar çok diyet var ki. Ben ömrümün neredeyse yarısını bu tür diyetleri araştırarak ve bizzat uygulayarak geçirdim :))))
Ama vermen gereken kilo fazlaysa malesef bu tür diyetler çok sakıncalı. Çünkü süresi kısa ve en fazla yaptığın gün kadar kilo veriyorsun. Asıl önemli olan diyetlerin sonrası.
65 kilo olduğunu farzedelim ve 60 kiloya inip çıtır olmayı düşünüyorsun. Her şekilde verilir ve sonrasında da yapman gereken şeyler çok basittir. Ama 90 kiloysan 85'e düşersin ve yaptığın diyetin ağırlığına ve aç kaldığın günlere bağlı olarak diyet bitince herşeye daha bi saldırasın gelir. Ve o kilodaki bir insan kesin saldırır. Beş gün boşa gitmesin demez, çünkü yeni bir yola ihtiyacı vardır. Bu yola girmesi için de karar vermesi gerekir. Bu aşamada uzak kaldığı yiyeceklere, özlediği tatlara tekrar döner ve tekrar kendisini boşluğun içerisinde bulur. Etrafında kilosu hakkında yanlış şeyler söyleyen insanlar da varsa daha da içine kapanır ve daha da saldırır yemeklere.
Oysa bunun tam tersini yapması gerekir bir insanın değil mi? Birileri sürekli kilo ver diyorsa kilo vermeye başlaması ve diyete yönlenmesi gerekir. Şişmanlık psikolojisinde bu tam ters yönde işler. Birileri seni ne kadar serbest bırakırsa o kadar kilo vermeyi başarırsın. İstersin demiyorum, başarırsın diyorum dikkat et.
Çok kilolu insanlarda hırs yoktur, kötümserlik ve hüzün vardır. Bu bir kısır döngüdür oysa, kötümserlik ve moral bozukluğu açlığı tetikler. Hırsı olan bir insansa zaten o kilolara kadar gelmez, ola ki hastalık veya başka bir durumdan dolayı o kiloya geldi kesinlikle en kısa sürede hepsini verir, çatlayana kadar bu yolda savaşır.
Bu yüzden biz şişmanlar (kendimi de katıyorum) garibizdir, yalnızızdır. Ne zaman yolda çok kilolu birini görsem gidip sarılıp öpesim gelir, sanki kan kardeşiymişiz gibi. Ama bunun ne acımayla, ne de dalga geçmeyle falan alakası yok, sadece neden bilmiyorum onları çok seviyorum. Sanki Amerika'da yaşıyormuşuz da bir Türkle karşılaşmışım gibi hissederim.
Ben hiç çok kilolu birinin katil ya da hırsız olduğunu görmedim, tek zararı kendilerinedir. Yaptıkları en büyük suç intihar etmektir mesela.
Konu yine nerden nereye geldi :))) Yazmak istediğim asıl şey şu Venhar'cım. Öncelikle her şekilde halimize şükretmeliyiz, çünkü vermemiz gereken kilo çok az. Ve çok uzun süreli diyetlere ihtiyacımız yok. Biraz şekerden biraz undan biraz pirinçten kısarsan sen de vereceksin aslında. Birşeylere başlamak için illa belirli bir tarih gerekmiyor, her öğünü ayrı ayrı değerlendirip önceki yediğin şeylerden daha aşağıda bişeyler yemek yeterli. Ama kesinlikle kalori olarak değil, kalori olarak yediklerini düşürürsen ömür boyu açlığa mahkum kalırsın, bu çok önemli bir ayrıntı. Yediklerinin içinde senin için zararlı olan şeyleri kaldıracaksın veya azaltacaksın hayatından. Bunlar da her şekilde karbonhidratlara ve çok abartılı alıyorsan yağlara denk geliyor. Bir kez daha yazıyorum, bizim yani Türk insanının aldığı karbonhidratlar yaşamamız gereken değerin çok çok üzerinde. Bu kültürü önce kendimiz sonra çocuklarımızı aşılayarak değiştirmezsek ilerde onların da bu tür sorunlarıyla uğraşacağımızı unutmamalıyız. Dikkat et sokakta yürürken o kadar çok kilolu çocuk var ki artık, benim 8 yeğenim var ve 3'ü kilolu. Bu da yüzde elliye yakın bir rakam. Amerika hazır gıdalardan biz de beyaz un, şeker, yağ üçgeninden dolayı aldık başımızı gidiyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.

bende hırs yok ama bolcana karamsarlık hüzün kötümserlik bolcana var:)

ya sen 1,5 ayda 15 kg verdim diyosun bi zahmet harfiyen naptını yazsan.bende bi sorun vra kesin eksik bi kaç tahtam var.senelerdir 7 ile 15 arası değişir vermem gerken kilo da ben bi türlü veremedimakannehir

bugunumu 12 puanla kapatiyorum kizlar
evet bir suredir kimse puan hesaplamiyor sadece detoksa konsantre olmus haldeyiz
ben orijinale dondum :)
menum ise
sabah 12 ye dogru ( oglen oluyor ama olsun ): iki pismis yumurta iki sosis
aksam altida : kozlenmis patlican +125g yogurt+3yaprak marul+patlicanin ustune rendelenmis kasar (ustunu maydonozla susledim karabiber falan , goruntusu en azindan gozumu doyurdu :) )
iki fincan yesil cay
yarim saat leslie ile walk at home

ay evet ya kimse artik puanlardan bahsetmiyor.... ben o sistemel cok mutluydum.
bende bugunu 20 küsür puanla kapattim :)

kızlar herkesin ramazanı şerifi mübarek olsun.ilk teravih namazımı da kıldım çok şükür.kafamda hala diyetimiz var ramazanda uygulamayı deneyeceğim.iftardan sonra bol su içmeyi planlıyorum.

saf protein ve sebze günüm 1gün!
sabah: 2yum bolca domates
öglen; dünden kalan tavuklari didkledim teflon tavada yesil sogan yesil paprika kirmizi paprika kavurdum yagsiz tabiki sonra tavuklari attim icine tuz yok aman alahim tadii harikaydi anlatamammm üstüne sarmisakli yogurt
aksam: 2 kanat 6 adana $i$ gril (ekmeksiz)
bol su yaklasik 2litre
günüm coK güzel gecti
yarin yine kendime adana yapicam
ve bugün kaynimin dogumgünüydü pastalar tatlilara yandan bile bakmadm
benim herif kiyamadi bana bi catal al dedi uzatti yok dedim shok oldu vay be dediii ve devam yedi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…