Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

ooooo iyiymiş yaaaaa bende böyle birşeyler arıyorum. 6 kg fazlam var vermem gereken. bende buna başlasam inş. 1-2 gün önce detoks yaptım ama sadece 600gr vermişim 2 gün ayran içmekten bir hal olmuştum.ve wc olayııııı. offfff nedir bu kilolardan çektiğimiz.

selincim ben devame ben saf proteine devam etmeyi düsünüyorum
ve menülerimi birgün öyle birgün böyle yapmaya karar verdim cünki sebzeleri coook özledim
ve bugün hic güzel birgün gecirmedim
sabah kahvalti yok
12.de kendime krep yaptim :) iki kasik tam bugday un 1 yumurta ve kivamina gelene kadar 0,1%sütle
ve 3tane krep cikti 4müydü yoks? kücük kücüklerdi valla birinin icine peynir attim yedim coook güzeldi offf

sonra öglen kendime tavuk yaptim sade tavada baharatla ve kizimin brokolisinden yedim 3 cicek baskada bise yok sabah yesil cay ictim 1 kupa ve 1 kupa normal cay
günboyuda suyumu iciyorum.
selin deneyelim bi bunu ya baktim olmuyo geri kb diyetine dönerim? olmazmi???

anam bak unuttum sabahki yumurtadanda aldim bir kac catal :) soganli biberli kiymali yumurta kiziim yaptida tadina baktim :KK66:)

selin merhaba!öncelikle zamanın çok olmadığı için ara ara okudum sayfaları ama senin destek ve çabanı takdir ettim...merak ettiğim 90 lardan 69 a bu diyetle mi indin ?evetse ne kadar zamanda başardın bunu?dedim ya tümünü okusam sayfaların belki yanıt bulurdum ama zamanım yetmeyecek..tşk

günaydın kızlarr ayy kimse siteye girememiş bu sabah çünkü anahtarı evde unutmuşum geri döndüm eve:eek: alıp hemen açtım sitemizi delikafadulden neyse konumuza döneyim hemen:) Selincim ben yaklaşık 10 gün önce hani 2 tabak mantı yemiştim ya 79.8 den 80.6 ya çıkmıştım ertesi gün oqünden beri 80li gramlara takılmıştım son3 gündürde 80.0 da takılı kaldım ne ileri ne geri bu sabah 79.2 ye inmişim içim rahatladı ancak anlamadıqım yaptıqım kaçamak neden 10 gündür beni etkiledi sinir oldum yaa..

Herkese günaydın kızlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir gün diliyorum.

selincim ben devame ben saf proteine devam etmeyi düsünüyorum
ve menülerimi birgün öyle birgün böyle yapmaya karar verdim cünki sebzeleri coook özledim
ve bugün hic güzel birgün gecirmedim
sabah kahvalti yok
12.de kendime krep yaptim :) iki kasik tam bugday un 1 yumurta ve kivamina gelene kadar 0,1%sütle
ve 3tane krep cikti 4müydü yoks? kücük kücüklerdi valla birinin icine peynir attim yedim coook güzeldi offf

sonra öglen kendime tavuk yaptim sade tavada baharatla ve kizimin brokolisinden yedim 3 cicek baskada bise yok sabah yesil cay ictim 1 kupa ve 1 kupa normal cay
günboyuda suyumu iciyorum.
selin deneyelim bi bunu ya baktim olmuyo geri kb diyetine dönerim? olmazmi???

Tamam aşkım, sen bilirsin. Bence de güzel bir karar. Birkaç hafta dene bakalım neler olacak. Bu sabah tartıldın mı yazmamışsın, kabızlık durumu ne oldu, işe yaradımı form?

selin merhaba!öncelikle zamanın çok olmadığı için ara ara okudum sayfaları ama senin destek ve çabanı takdir ettim...merak ettiğim 90 lardan 69 a bu diyetle mi indin ?evetse ne kadar zamanda başardın bunu?dedim ya tümünü okusam sayfaların belki yanıt bulurdum ama zamanım yetmeyecek..tşk

Merhaba canım, bu diyet dediğin karbon diyetiyse evet. Yalnız ben bilinçli değildim, 26 kilo verip buraya yazdıktan sonra asıl araştırmalarım başladı :) Sonrasında ise bütün diyetleri epey araştırıp bize yarayacak yönlerini bulup arkadaşları o yönde yönlendirmeye gayret ediyorum. Aynı şeyleri ben de uyguluyorum haliyle. Toplamda 6 ay kadar süre diyelim ama 70 rakamına ulaştığımda bu diyeti tam olarak uygulamamaya başladım. Bir de 90'lardan başlamadım 100'lerden başladım çünkü başladığımda tam 99 idim.

günaydın kızlarr ayy kimse siteye girememiş bu sabah çünkü anahtarı evde unutmuşum geri döndüm eve:eek: alıp hemen açtım sitemizi delikafadulden neyse konumuza döneyim hemen:) Selincim ben yaklaşık 10 gün önce hani 2 tabak mantı yemiştim ya 79.8 den 80.6 ya çıkmıştım ertesi gün oqünden beri 80li gramlara takılmıştım son3 gündürde 80.0 da takılı kaldım ne ileri ne geri bu sabah 79.2 ye inmişim içim rahatladı ancak anlamadıqım yaptıqım kaçamak neden 10 gündür beni etkiledi sinir oldum yaa..

Günaydın canım. Senin olayın tamamen psikolojik çünkü daha önce de yazdığım gibi malesef tamlı rakam sınırındasın. Özellikle bu rakamlarda kaçamak yapmak yerine tam aksine tam protein denersen daha az sıkıntı yaşarsın.
Öyle pis bi psikoloji ki inan tüm takılanlar aynı rakamlarda takılıyor. Yaptığın kaçamak resmen beyninin bahanesi olmuş. 78 hatta 77'ye inene kadar öyle büyük kaçamak yapmamaya çalış hayatım. Şunu unutma hala şişmanlık psikolojisindesin. Yani korkuyorsun. Yediğinden korkmamayı öğrendiğin gün kaçamakların seni çok fazla etkilemeyecek. Bu da tamamen zayıf hissettiğin dönemde başlıyor tecrübelerime göre. Daha önce başlatabilme imkanın var ama çok zor başarabilmek. Çünkü hep olumsuza alışmışız yıllardır. Yavaş yavaş da olsa bu konuda deneme yapabilirsin, kendini daha zayıf düşünüp yediğin şeylerin seni çok fazla etkilemeyeceği konusunda alıştırma yap bence
.

RAMAZAN AYINDA DİYET

KENDİ EVİMİZDE İFTAR:
Kendi evimizde iftar yapacaksak, sadece et ve sebze ile yoğurt ve salata yiyeceğiz. Bunlarda miktarı çok fazla aşmadan dilediğimizce doyana kadar yiyeceğiz. İftarımızı iki bardak su ile açıp aralarda muhakkak (içmeye engeli olmayanlar) soğuk su içeceğiz.
Sebze yemeklerini pişirirken, karbonu yüksek patates tarzı şeyler katmadan bir kaşık sıvı yağla pişireceğiz. Sebze yemeklerini etli de pişirebiliriz. Evde diğer yiyecek kişiler yağsız yemesin diyorsanız, siz kendinize pişirdikten sonra bir kısmını ayırıp onlarınkine sonradan yağ ekleyebilirsiniz ama her yaş ve kişide yağ çok da yararlı bir besin kaynağı değil, başka şeylerden de yağ alabilir onlar, sizin yemediğiniz pilav, makarna vs. lerden. Siz burada kendinize bakacaksınız, kendi yemeğiniz hazır ve nazır bir şekilde iftar sofrasında yoksa diğerlerine saldırma potansiyeliniz oldukça yükselecektir. Salataya da kaşık kadar zeytinyağı katabiliriz. Yediğimiz yoğurt yine yağsız olacak. Kendi evimizde sofrada olsa dahi pilav, makarna, erişte, patates tarzı karbonlara dokunmayacağız. Zaten midemiz hemen dolacaktır buna eminim, bu yediklerimizle dahi doyacağız.

KENDİ EVİMİZDE İFTARLA SAHUR ARASI:
İftarda hemen doyacağımıza adım gibi eminim, ama asıl sorun bence iftardan sonraki bölüm. Çünkü gündüz boyunca inançlarımızdan ötürü bir şey yemiyoruz ama iftardan sonra bu bahane yok &#61514:KK66: Burda iftarda ne yediğimiz konusu devreye giriyor. Eğer iftarda bizim eski sistemdeki gibi et ürünleri ve salata yoğurt yemişsek örneğin ve ekmek, pilav, makarna türü karbonlardan uzak durduysak, iftardan sonraki acıkmalarımızda da düşük karbonlu çiğ sebzeler, peynir, yoğurt, yumurta türünden besinler almamızda hiçbir sakınca yok. Hatta iftardan 2-3 saat sonrasında meyve yememizde dahi sakınca yok. Peki tatlıyı ne yapacağız. Aslında tatlı olayında da evimizdeysek yine bizim her zamanki zararsız tatlılarımızdan yiyebiliriz. Bunlar neydi, (kendimi öğretmen gibi hissettim nedense), %70 kakao oranlı çikolata, tatlandırıcı konulmuş sütlü tatlılar, yine hayalgücünüze bağlı olarak tatlandırıcılı ve beyaz un katılmamış birçok tatlı deneyebilirsiniz. Hatta daha da ileri giderek yazacağım, marketlerde diyet yağlar dahi var, e bir işe başladık sonunu getirelim diyorsanız, her şeyin diyetiyle kendi tatlınızı kendiniz dahi hazırlayabilirsiniz. Kalorisi düşük, karbonu düşük, gi değeri düşük tatlılar yapabilirsiniz. Ve bunlar sadece sizin için de değil tüm aile fertlerinin sağlığı için yararlı gıdalar olacaktır bunu unutmayalım. Ya da yine sütlü tatlılar satan firmalar var ve diyetleri var Ramazan boyunca o tatlılarla da idare edebilirsiniz. Ama dayanamadınız diyelim, olabilir, masada duran tatlıdan sadece bir ya da iki tane yiyebilirsiniz. Bunu öncekileri yapamadığınız taktirde ve çok çok canınız çektiğinde yapın ancak.

EV DAVETLERİNDE İFTAR:
Ev davetleri ısrarcıdır, şunu da bunu da ye türü cümlelerle doludur. Gözümüz aç tamam ama ben yine doyacağımızdan eminim çünkü iftarda mide hemen doyar asıl doyurması güç olan beynimizdir. O yüzden servisi yapan kişiye yemeklerden az koymasını rica edeceğiz öncelikle. Kendi evimizdeki iftarla sistem aynı. Ne yiyip ne yemeyeceğimizi biliyoruz, her iftar sofrasında muhakkak bir çeşit et ya da sebze yemeği, pilav, çorba, tatlı, salata ve börek tarzı şeyler olur. Biz sebze veya et yemeğini yiyeceğiz yine, çorba mercimek ise mümkünse hiç yemeyeceğiz, mümkün değil de ilgi çekecek veya zorunda kalacaksak yarım kase içeceğiz. Diğer çorbalardan korkmadan içebiliriz. Yapılan ısrara göre bir dilim börek yiyebiliriz korkmadan, ama davetli olduğumuz kişiler yakınsa ve sizin diyette olduğunuzu biliyorlarsa ve imkansız biliyorum ama canınız çekmiyorsa böreğe falan dokunulmaması çok daha iyi. Pilav, makarna türlerinde de aynen börek gibi ısrarcı olunmazsa hiç yememeye gayret edin, dayanamazsanız birkaç kaşık yeterli. Mantı türü hamurişlerine gelince, yine daha önceki Ramazanlarınıza kıyasla yediğinizin yarısı porsiyona düşürebilirseniz ne güzel olur. Ben artık yapabiliyorum hatta üçte birine, umarım hepiniz aynı şekilde başarabilirsiniz. Tatlılarda yine tercih sizde, hiç yemeyin diyemem, baklava tulumba türü tatlılardan bir ya da iki adet yeseniz yeterli.

EV DAVETLERİNDE İFTARLA SAHUR ARASI:
Ev davetlerinde bu zaman dilimi arasında çay gelir, börekler gelir, kuruyemişler gelir, tatlılar gelir, meyveler gelir, gelir de gelir. Bu durumda yapılacak tek şey her tabağı ayrı ayrı ele alarak kendi yemeyi çok arzu ettiğimiz şeylere göre günü en zararsız şekilde atlatabilmek. Burda Venhar’ın taktiğini uygulayacağız yani. &#61514:KK66:) Canımız istiyor mu hayır, çok tokuz, o zaman tabağı geri gönderiyoruz, canımız istiyorsa da o tabakta yediğimiz her ne varsa, önceki iftarlarımızdan ya da önceki davetlerimizden farklı olarak yarısını veya tadımlık olarak yiyoruz sadece. Kuruyemişleri iki üç tırtıklıyoruz, tatlının en fazla iki tanesini yiyoruz, meyveyi de bir ya da iki tane ancak, tabi eğer canımız istiyorsa bunları yemeyi, böyle yapıyoruz. Bu büyük ayrıntı çünkü benim canım iftardan sonra artık sadece tatlı çekiyor, bunun için özel eylem planlarım var yukarda da yazdım zaten.
Yapabilirsek ve biraz da yemeği çok kaçırmışsak iftardan sonra yürüyüşe çıkmak en güzeli ama bu tür davetlerde bunun ne kadar zor olduğunu ve Fransa’da yaşamadığımızı da göz önünde bulundurarak bunu ancak yapabileceklere öneriyorum.

İFTARDA YEMEĞE ÇIKMIŞSAK:
Aslında bu en güzel seçeneklerden birisi çünkü her lokantada olur ızgara tarzı şeyler, garsona söylemeniz yeterli. Yanında diyet cola ya da ayran hemencecik şişeceğinize eminim. Ama bir de işyeri iftarları veya arkadaşlar ve ailelerle gidilen toplu iftar yemekleri olur dışarıda işte o tür durumlarda iş değişir. Çünkü hazır menü gelir çoğunlukla önünüze. Antreler, soğuk mezeler, iftar tabakları falan filan. Ben bu tür özel günlerde hem gözümüz hem gönlümüz doysun diyorum ve Ramazan boyunca 5 günü geçmediği takdirde dilediğiniz kadar her şeyden yemenizi tavsiye ediyorum. Bunlar bizim ara bayramlarımız olsun hatta. Zaten her halükarda yine de eskisi kadar yiyemeyeceğinize eminim. En azından karbon diyetini bir iki haftadır yapan kişiler az da olsa ilerleme kaydettiler. Karbon aldığınızda hemen şişip köşeye yığılacağınıza eminim. Karbon içki gibidir, bir müddet almazsanız ilk aldığınızda az da alsanız devirir sizi &#61514:KK66:)

SAHUR:
Sahurda yüzde doksan evde olur herkes genelde. Bu da sahurlarımızı aynı kahvaltılarımız gibi yapabilme imkanı sunar. Kahvaltıda ne yiyorduk, aynısını sahurda yiyebiliriz. Tam buğday, domates, salatalık, peynir, zeytin, yeşillik, yanında şekersiz çay vs. Sahurda beyaz undan yapılmış herhangi bir şey yemediğimiz taktirde (sanırım herkes kendi ekmeğini bulmuştur, hangi ekmek türü sizi tok tutuyor bunu çözmüş olmanız lazım) yediğimiz gi değeri düşük ekmekler bizim acıkmamızı daha da geciktirecektir hem de. Başka bir yerde sahur yediğimizi farzedersek de yine dikkat ederek, çok fazla kendimizi sıkıştırmadan menümüzde ne varsa yemek zorunda kalabiliriz. Yüzdelik dilimde az bir güne denk geleceğini düşündüğüm için bunda da kendinizi çok fazla sıkmadan yiyin bence. Bir diğer sahur önerisi de (yiyebilene aşk olsun) yağsız sebze yemeği ile tam buğday ekmeğinden oluşan bir menü.
Sahur deyince benim aklıma hemen hamurişi gelir. Benim kültürümde sahurda kete, börek, gözleme tarzı şeylerin yanında çay, hoşaf türü şeyler vardır. Tüm Ramazanlarda bu tarz beslenerek kilo aldım hep. Aslında bu tür beslenme tarzını değiştirerek Ramazanda kilo dahi verilebilir.

Ramazan boyunca unutmamamız gereken en önemli şey, ne yersek yiyelim olumlu düşünmemiz. Tüm yediklerimizin bize kilo olarak döneceğini düşünmememiz. Bu bile yemin ediyorum çok önemli bir adım. Bunu bizzat deneyip başarılı olduğum bir dönemdeyim. Bana güvenin ve her ne yerseniz yiyin, pişmanlık duymayın ve mümkünse sizi çok fazla etkilemeyeceğini düşünün. Kilolu tüm insanlar bunu başaramadığı için kilolu. Diyetler sadece bizi kilo verme yoluna sokuyor ve beynimiz o zaman rahata erdiği için kilo veriyoruz. Diyet yapmadan kilo almayan ya da kilo veren insanları bi düşünün. Onların beyni korkmadığı için ve kilo alacaklarını düşünmediği için istedikleri her şeyi yiyebiliyorlar. Bunu biz de yapabiliriz ama diyet moduna girmeden yapamıyorsak bu demektir ki beynimiz tamamen vücudumuzu yönetiyor.
Eğer öyleyse ve başaramıyorsanız diyet moduna girmeden kilo vermeyi, Ramazanda da diyet modundan çıkmayın bence. Ve iftar ve sahurda, aralarda diyetimize uygun gıdalarla mümkün olduğu kadar özellikle tatlıdan uzak durarak geçirin Ramazan’ı. Unutmayın yemek saatlerinin değişmesi bize kilo olarak geri dönmez, yemeklerimizin türünün değişmesi bize kilo olarak geri döner.
Suyu iftarla birlikte bol bol içersek hem yediklerimizin emilimini daha uzatarak hem tok kalmamıza yardımcı olur hem de kalori yakmamızı sağlar. Su konusunda da yine günde en az 2 litre içmeye çalışacağız. Ben en az bir aydan beri karbon diyetini yapanların Ramazan’da sıkıntı yaşayacağına inanmıyorum çünkü eskiye nazaran mideler epey küçüldü ve iştah gitti. Bu büyük bir başarı ve bunu korumak tamamen bizim elimizde aslında.
Sonuçta tüm bunlara uyulduğunda Ramazanda kilo dahi verileceğini düşünüyorum. Arada yapılan kaçamaklar az olduğunda kilomuz sabit kalacak ya da bir iki kilo alacağız. Ama tüm Ramazan boyunca eski Ramazanlarımızdaki gibi tıka basa çatlayana kadar yersek kaç aydır uğraştığımız kiloları hop diye geri alacağız kızlar. O yüzden dikkatli bir şekilde, zararsız bir Ramazan geçirmemizi canı gönülden diliyorum.

Canım bence iftar ve sonrası için çok toleranslı davranmışsın ya abartırlarsa sonrasında zaten yiyip yatmış gibi olucaz ve eritemeden birde üstüne sahur yapıcaz birde tatlandırıcılı tatlılar hangi marka ve yüzde 70 kakaolu çikolatalar hangileri isimlerini verirmisin

Selin Ablacım,

Kızlar merhaba. Ben sizi izlemeye devam ediyorum. 3 kg verebildim kb diyetini bıraktığımdan beri.Öğünlerim yine ekmek makarna patates börek çörek market raf ürünleri ve aburcubur olmadan devam ediyor. Herşeyden az yiyorum. Genelde meyve (karpuz 3 öğün) , sebze (haşlanmış ya da çok az yağlı) ağırlıklı besleniyorum. Ekmek haftada 5 light dilimi geçmiyorum artık hiç acıkmıyorum ve ne yesem çok az da yesem doyuyorum. Spor yapamıyorum sıcakta zaten yeterince terliyorum diye. Havalar biraz serinlesin başlıcam. Tekrar vermeye başladım ve çok mutluyum , takıldığım dönemlerde hep yanımda olan Selin ablam sana sevinçli haber vermek istedim. 15 kilom kaldı. İnşallah 1 -2 ay içinde hepsi gitmiş olacak.Öncesi ve sonrası fotolarımı sizin için ekleyeceğim.

Hepinizi çok öptüm.

merhaba kizlar,

selin abla cok güzel bir yazi olmus..cokcok tesekkür ederimopuyorumnanaktan....
benimde aklima takilan su...yemek yedikten sonra, ister sahur olsun ister iftar, cok fazla hareket edemememiz.Bu bizi cok etkilermi? Artik evde biseyler yapmaya caliscam ama yinede biraz korkuyorum. Annemle pazarliga girdim. Davetlere gelmiyorum, sahur ve iftarlarima karismiyorsunuz yok az yedin yok sununda tadina bak. Bende onun yerine bütün ramazan ayi yemeklerinizi yapacagim diye:)
Sahuru normal kahvalti gibi yapmayi düsünüyorum. Aksamlarida izgara tavuk, et ve haslanmis brokoliye agirlik verecem. Yaninda tabiki kücük bir kase yogurt ile. Cünkü ben ciddi ciddi simdiki gibi kilo vermeye devam etmek istiyorum . Kilomu korursamda iyi olur ama mutlu olmam. Insallah yapabilirim.....

kakao orani yüksek cikolata dedinizde. Gecen markette (suan ALmanya'dayim) %85 kakao oranli cikolata gördüm biraz arkasindaki degerleri okudum ettim. 25 gram cikolatada sadece 2 gram seker var. Cok mutlu oldum :) ama eve geldim bir tadina bakim dedim.KIzlar yok böyle bisey ya insan resmen cikolatadan soguyor.....cikolatayla yakindan uzaktan alakasi yok :))öyle aci bir tadi varki sanki bir kasik kuru nescafeyi agziniza atar gibi bisey. artik yinede canim cok istediginde onu yicem belki böylece gitgide cikolataya karsi olan nefsimi köreltirim

Canım bence iftar ve sonrası için çok toleranslı davranmışsın ya abartırlarsa sonrasında zaten yiyip yatmış gibi olucaz ve eritemeden birde üstüne sahur yapıcaz birde tatlandırıcılı tatlılar hangi marka ve yüzde 70 kakaolu çikolatalar hangileri isimlerini verirmisin

Canısı iftarda hiç ekmek yenmediği zaman bence toleranslı değil, sonuçta Ramazan öncesi yediklerimizle neredeyse aynı. Ramazan'da önümüze çıkacak iki düşman var :) Bunlar hamurişiler ve tatlılar. Bizim şu an dokunmadığımız, dokunmamaya çalıştığımız şeyler. Ramazan'da da dokunmayabilir miyiz, ben dokunmam şahsen. Belki canım tatlı çeker iftardan sonra, onun için de ona uygun evde depo yapmayı düşünüyorum, daha önce yazdığım şeylerden. Ama herkes sen ve ben değil, tamamen diyeti bırakmaktansa bu sistemi uygularlarsa en az zararla kapatırız diyorum. Ama yapabilenler tabi ki ne tatlıya ne böreğe ne de herhangi yoğun karbona yaklaşmasınlar haliyle. Özetle sistem çok basit, şimdiki yediğimiz öğünlerin aynı aslında. Öğlen ve akşam yediklerimizi iftarda, sabah kahvaltıda yediklerimizi ise sahurda yiyip iftardan sonra yatana kadar bol suyumuzu içip mümkün olduğunca çok hareket ediyoruz. İftarı en geç 20.30'da yaptığımızı düşünürsek, (Tüm Türkiye'yi baz alıyorum) iftardan sonra hiçbirşey yemeden saat gece 23.30'da yatarsak eğer zaten normal kurallara uymuş oluyoruz ve kilo alma bahanemiz ortadan kalkmış oluyor. Ama iftarı 20.30'da yapıp aradan 3 saat geçmeden kesinlikle ve kesinlikle uykuya dalmamalıyız. (Sumo güreşçilerini hatırlayın :))) )
Çikolata konusuna gelince, Ülker marka koyu kahverengi yüzde yetmiş çikolatalar var, benim girdiğim tüm marketlerde var, ben onlardan alıyorum canım çok tatlı çektiğinde. Bir de Bolulu Hasan Usta'nın iki tip şekersiz tatlısı var tatlandırıcılı, yakınında bulunanlar deneyebilir, tatlı ihtiyacı tümüyle yok oluyor.

Selin Ablacım,

Kızlar merhaba. Ben sizi izlemeye devam ediyorum. 3 kg verebildim kb diyetini bıraktığımdan beri.Öğünlerim yine ekmek makarna patates börek çörek market raf ürünleri ve aburcubur olmadan devam ediyor. Herşeyden az yiyorum. Genelde meyve (karpuz 3 öğün) , sebze (haşlanmış ya da çok az yağlı) ağırlıklı besleniyorum. Ekmek haftada 5 light dilimi geçmiyorum artık hiç acıkmıyorum ve ne yesem çok az da yesem doyuyorum. Spor yapamıyorum sıcakta zaten yeterince terliyorum diye. Havalar biraz serinlesin başlıcam. Tekrar vermeye başladım ve çok mutluyum , takıldığım dönemlerde hep yanımda olan Selin ablam sana sevinçli haber vermek istedim. 15 kilom kaldı. İnşallah 1 -2 ay içinde hepsi gitmiş olacak.Öncesi ve sonrası fotolarımı sizin için ekleyeceğim.

Hepinizi çok öptüm.

Canım benim, çok sevindim tekrar seni gördüğüme. 3 kg çok güzel bir rakam. Acıkmıyor olman da çok güzel bir haber. Aynen devam böyle böyle gidecek tüm kilolar inşallah. Motivasyona ihtiyacın olduğunda hep burdayız unutma.

merhaba kizlar,

selin abla cok güzel bir yazi olmus..cokcok tesekkür ederimopuyorumnanaktan....
benimde aklima takilan su...yemek yedikten sonra, ister sahur olsun ister iftar, cok fazla hareket edemememiz.Bu bizi cok etkilermi? Artik evde biseyler yapmaya caliscam ama yinede biraz korkuyorum. Annemle pazarliga girdim. Davetlere gelmiyorum, sahur ve iftarlarima karismiyorsunuz yok az yedin yok sununda tadina bak. Bende onun yerine bütün ramazan ayi yemeklerinizi yapacagim diye:)
Sahuru normal kahvalti gibi yapmayi düsünüyorum. Aksamlarida izgara tavuk, et ve haslanmis brokoliye agirlik verecem. Yaninda tabiki kücük bir kase yogurt ile. Cünkü ben ciddi ciddi simdiki gibi kilo vermeye devam etmek istiyorum . Kilomu korursamda iyi olur ama mutlu olmam. Insallah yapabilirim.....

kakao orani yüksek cikolata dedinizde. Gecen markette (suan ALmanya'dayim) %85 kakao oranli cikolata gördüm biraz arkasindaki degerleri okudum ettim. 25 gram cikolatada sadece 2 gram seker var. Cok mutlu oldum :) ama eve geldim bir tadina bakim dedim.KIzlar yok böyle bisey ya insan resmen cikolatadan soguyor.....cikolatayla yakindan uzaktan alakasi yok :))öyle aci bir tadi varki sanki bir kasik kuru nescafeyi agziniza atar gibi bisey. artik yinede canim cok istediginde onu yicem belki böylece gitgide cikolataya karsi olan nefsimi köreltirim

Canım benim, senin gibi bir annem olduğunu hayal bile edemiyorum. :) Bir açıdan şanslısın, bir açıdan şanssız. Ye diyenler mi, yeme diyenler mi daha zararlı, sanırım yeme diyenler daha zararlı bana kalırsa.
Senin Ramazan planın hoşuma gitti. Çok mantıklı ve kilo aldırmayacağı kesin, inşallah ekstradan verdirir de.
İftarı evde açtıysak, bence sonrasında hareket edebiliriz de. Ancak gündüz yaptığımız imkanlarla aynı imkanlarımız olmayabilir. Örneğin Leslie ile yürüyüş yapanlar ev ahalisinin mayıştığı ve tv izlediği saatlerde bu imkanı bulamayabilirler. Yeme sistemimizi mümkün olduğu kadar dengeli tutarak hareket yapmasak bile çok fazla zararla kapatacağımızı düşünmüyorum ben. Yeter ki sistemin dışına çıkmayalım. Yoğun karbonlardan uzak durup, karbonla proteini karıştırmayalım. Bir ay boyunca bunu yapmak bile yeterli hayatım.
Yüzde 85 kakaoyu daha önce hiç görmedim, sanırım burda yok. Tadını tahmin edebiliyorum.akannehir çikolatan soğutur, bence de iyi bir fikir hihoyyyt

Sizleri hala takip ediyorum ama uygulam derseniz bıraktım..
ç,ikolatadan nefret etmek istiyorsanız burda okumuştum sanırım kk da yani yediğinizin çikolata değil koca bir kalıp kakaoya batırlımış yağ olduğunu düşünün acayip iğreniyor insan...sempatiksalakcinnikafamçokkarıştı

Selin abla annemi bir görsen cok üzülüyor yaptigi yemekleri yemiyorum diyee..kadincagiz dert etti benim ac kaldigimi saniyor ac degilim desem bile inanmiyor. Birde 6aydir evden uzaktayim geldigimdede biraz simartmak istiyor istedigim yemekleri yaparak...ama tabii kilo verdigimi görüncede seviniyor....:))
pozitif düsünelim pozitif seyler olsun...ramazanda kilo almak yok...artik yatmadan önce bunu düsüncem :)))

selinim sabah hic zamanimyoktu
sabahki kg 96,4 vermemisim almamisimd
sabah 1 kupa form cay ictim icine 3tane attim valla anca aksam faydasi oldu
gelelim bugüne
bugünü yasamamis sayiyorum
sabah 2 yum 1kupa cay
öglen 1 yum 0,1%yagli yogurt
1süt dilimi :) ve 2 ince dilim elme
1avuc kabak cekirdek ve beyaz nohut
aksam 4 tavuk kotlet 1 catal coban salatasi
berbat bir gün gecirdim ama evde degildim ilk kez yemek saatinde üzgünüm.

suzan abla valla gözüm seni aradi bugün topikde.... uyyy süt dilimimi yedin uff umarim söyle tadini cikara cikara yemisindir:)) afiyet olsun...hem olsun abla üzülme yarin yine biraktigin yerden devam edersin...yikilmiyoruz daima ayaktayiz :p

X