- 15 Nisan 2010
- 13.079
- 15
ya sen 1,5 ayda 15 kg verdim diyosun bi zahmet harfiyen naptını yazsan.bende bi sorun vra kesin eksik bi kaç tahtam var.senelerdir 7 ile 15 arası değişir vermem gerken kilo da ben bi türlü veremedimakannehir
Canım öncelikle şunu söylemek istiyorumben o ana kadar daha önce hiç diyete girmemiştim 14 kilo verdiqim ilk diyetimdi dediqim gibi ben o zamanlar karbon yada kalor gibi hesapları bilmediqim için kend,me göre bir liste yaptım ekmeqim falan farklı deqildi beyaz ekmek yedim sabahları 1 dilim yedim öqlrn ve akşam öyle et falan pek yiyemedim sebze türü yedim ama yanında makarna yada pilav ne varsa 2 yemek kaşıqı yedim etli bişyeler varsa pilavın yanına alıp yedim yani karbon ve pqrıtein yanyana gelmiş ben tabi o zamanlar bilmiyordum tatlı yaptıysam korkmadan 1 dilim yedim onunda kilo yaptıqını bilmiyordum mesela misafirliqe gittim yada bana biri geldi tabaqımdaki 1 dilim böreqimi yada poçamı yedim salatamı yedim (makarna salatası, pirinç salatası, patates salatası yada kısır )ne varsa ayırt etmeden yadim yine tatlı türü ne varsa kekte dahil olmak üzere yedim yani toplamda 3 parça yemiş oldum tabaktan tatlı tuzlu ve salata.. o zamanlar pet şişe alışkanlıqım yoktu mutfaqa gidip gidip bardakla su içerdim 8 bardaqı mutlaka tamamladım ve gunde yarım saatten 1.5 saat 3 defa evde kendi bildiqim hareketlerle sabah öqlen ve akşam spor yaptım herkes bir hafta içinde sen kilomu verdin falan demeye başaldı hoşuma gidiyordu ve bu durum beni motive ediyordu 1.5 ayda 14 kilo verdim 78den 64 e indim.. hiç unutmam birgün dışarı çıkmıştım ben kapalı bir hanımım ve dışarda pardesü giyerim annemlerin skaqına girerken köşede bir bakkal vardı onun yan tarafındada kıyefet satan bir yer vitrinde bişeyler bakıyordum dışardan.. bakkal cebrail abi bana dediki bacım sen ne kadar çok kilo vermişsin..şok olmuştum açıkçası dışarda bana bu kadar dikkat ettiklerini hiç düşünmemiştim sonra rahatsızlandım başka sorunlarda oldu 1 sene kilo almadım sonrasında üzüntüler dertler problemler beni hep mutfaqa götürdü ve ben ne olduqunu anlamadan 90 kiloyu buldum ama şimdi daha bilinçli bi diyet yapıyorum ve aslında ben buna diyet demiyorum olması gereken beslenme şekli bence.. ama hala anlamadıqım bişey var ben normalde karbon almadıqım günler kilo veriyorum bu arada gunluk tartılıyorum ama ogün börek poça yediysem ertesi gun daha çok kilo vermiş oluyorum bunun neden kaynaklandıqını bilmiyorum ama yinede zararlı diye mecbur kalamdan yemiyorum o zamanlar 14 kilo verdim ama şu andada 80den 78.8 düştüm nerdeyse 12 kilo olucak (bu arada hepmizin mübarek ramazan-ı şerif ayımız mübarek olsun arkadaşlar )..