Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

serapcim ben bir nutellabagimlisi olarak sana sadece nutellayi hemen aninda direkt hayatindan cikart onun icinde palm yagi varmis o yagida bizim körolasica vucudumuz cok zor yakiyomus"
BEN YAKLASIK 9aydir yemiyorum nutella.. cukulata yerim ama nutella yemem cünki beni mahveden nutella

selincim ya gecen hafta iki gün pes pese pasta yedim sonrasi allah kerim iste kacamaklar oldu oLmadi degil ama abartilcak kadar degil. ne bilyim birden enerjim gitti ama bugün toparLandim yine.

sabahlari kahvemin yaninda mutlaka ama mutlaka bir kek veya bi pisküvi yemem lazim selinolmuyo valla yapamiyorum kahvaltilarim hemen hemen ekmeksiz yapiyorum artik. baya dikkat ediyorumda okadar su icmeme ragmen yinede haftada 5kilo veremedim :)))))))))))))))))))))))))))

ben geldim.selin de dönmüş tatilden.ben iyice boşladım ama hala 75 kiloyum.65 e düşmem lazım 3 ay için de ki hamile kalabileyim.yani bu bi engel değil ben istiyorum 65 e düşüp hamile kalmayı.ank.daydım.yengem 8 ay önce doğum yapmasına rağmen hamilelik öncesi kilosuna düşmüş gıcık oldum ona.bana dedi ki sen alırsın kilo dedi hamileyken iştahlısın meyilli vücudun kilo almaya dedi.belki doğru ama cnm sıkıldı işte.nese ramazanda nası yapcaz bu dieti fikri olan varmı

zayıflama kemeri kullanıyorum günde 1 saat düzenli olarak..

Dolunaycım, zayıflama kemerini hiç düzenli kullanmadım ben, şimdi düşündüm de. Bir heves başlardım hep bir iki gün sonra unuturdum. Kızlardan sürekli kullanan ve sonuç alan var mı bak şimdi merak ettim. Bir de eğer işe yarıyorsa yine suyu bol içmen lazım, bu ayrıntıyı sakın kaçırma olur mu?

Serapcım, nutella deyince benim aklıma hemen Suzan geliyor, zaten cevaplamış hemen :))
Bebişin için Allah şifa versin diyorum umarım bir an önce sağlığına kavuşur. Bunlar geçici dönemler, az biraz daha dikkatle ve saldırdığın yemeklerin çeşidine dikkat edersen bu dönemi az hasarla atlatacaksın inşallah.

Suzan aynen sigara tiryakileri gibi yazmışsın 9 aydır yemiyorum diyerek :)))) Nasıl bir bağımlılıktır bu aklım almadı vallahi. İçinde bağımlılık yapan bir madde var o halde, bir ara ablam cola'ya takmıştı içmeden duramıyordu, cola'da olduğunu biliyorum ama demek ki nutella'da da var aynı şeyden.
Bana gelen bir mailde okumuştum, bu tür her üründe bağımlılık yapma adına bir madde ekleniyormuş bu madde çok zararlıymış, beynin tat alma olayına etki ediyormuş, yani yediğimiz şeyi daha lezzetli hissetmemize yarıyormuş anlayacağın. Tüm büskivi, kraker ve cipslerde var diye okumuştum.
Sabahları kahvenin yanında yediğin bisküvi veya keklere gelince. Ben de tatlı olmasa da bu tür şeylerin tuzlusuna bağımlıydım bir dönem, seni çok iyi anlayabiliyorum. Ben çay, sen kahvenin yanında :)) Eğer gün içerisinde sana tek zevk veren olay buysa devam et bence ama erken saatlerde olmasına ve miktarın çok olmamasına dikkat ederek. Bir başka önerim ise bu yaptıklarını kendin hazırlayarak gerek kalorisini gerekse gi değerini düşürebilirsin. Sabah karbonu çok az depoluyor çünkü vücudumuz. Atıyorum illa kek yiyeceksen tam buğday unu ile yap ve içine aspartam kat. Bu bile acayip yardımcı olur zayıflamana.
Enerjimiz her zaman aynı olmayabiliyor, bu çok normal. Bir diyet hikayesini okuduğumuzda veya bir diyet kitabı okuduğumuzda içinde yazanı harfi harfine uygulamak gerekiyor diye algılıyoruz veya zayıflayanların sıfır kaçamaksız, inatla ve hırsla bütün kilolarını verdiğini düşünüyoruz haliyle. Son okuduğum iki kitapta mesela böyle düşündüm, yazılanların harfi harfiye uygulanması mı gerekli, yoksa iki üç gün diyetten sıkıldığımızda mesela kaçamak yapıp geri dönebiliyor muyuz. Malesef kitaplarda bu belirtilmemiş. Bütün zayıflayanların ne gel gitler yaşadığını, hangi ortamlarda ve sofralarda zorluk çekip bırakıp tekrar döndüklerini asla bilemeyiz. O yüzden bence doğru olan kaçamak da yapılsa diyetlerin uzun süreli olması. Gerekiyorsa bir yıl, tüm kiloları verene kadar. Ama kaçamak derken senin yaptığın gibi bir iki dilim pasta, iki tabak mantı, misafirliklerde yenen börekler vs. bu tür şeyleri düşünmek lazım. Birkaç günü aşan, tüm öğünleri kapsayan, yiyemediğimiz günlerin hıncını alarak yediğimiz, topiğimizin deyimiyle saldırdığımız:) abartılı yemeklerde tamamen geriye dönüş yaşarız ki bu tekrar asıl diyetimize dönmeyi cidden güçleştirir. Bu nedenle yorulduğumuzu hissettiğimizde diyeti bırakmak yerine öğünlük kaçamaklar en doğrusu. Diyeti bıraktım fikrini tamamen beyinden silmek gerekli. Bunun yerine bir gün, hatta iki üç gün bile sürse dahi kaçamak yaptım demek ve bunu değecek şeyler için yapmak gerekiyor. Kilolar zor veriliyor hayatım, şunu unutmayalım ki bir gün istediğimiz herşeyden yeterli miktarda yiyebileceğiz. Bunlar geçici dönemler, zaten zayıfladıktan sonra vücudumuz reddediyor ki fazla alınan herşeyi. Ben düşünmüyorum örneğin, sen 60 kilodasın ve eskisi gibi nutella'ya kaşıklayıp oturup bitirebilesin. Bir kaşık, iki kaşık kesecek seni, miden istemeyecek, vücudun istemeyecek, beynin de istemeyecek. Aynaya baktığında hayır diyeceksin zaten. O günler uzak değil, biraz alışana kadar diş sıkmak lazım.

Venharcım inan gün boyu gözlerim seni aradı :) Kilo almamış olmana çok sevindim. Üç ayda 10 kilo çok kolay ama tabi ki tam olarak uymak gerekiyor bazı şeylere. Kendini hazır hissettiğin an, tamam yapıyorum dediğin an başlayalım. Neden 75 kiloda hamile kalmayacağını pek anlayamadım ama olsun. Ben hamile kaldığımda senden çok daha kiloluydum, sanırım başka bir problem var. Her şekilde verelim diyorsan ben varım. Yalnız senin de yazdığın gibi Ramazan kötü denk geldi mübarek ay :))) Yarın Ramazan Projemi açıklayacağım sempatiksalakcinni

cnm 75 ile de kalırım ama ben istemiyorum.yoksa çok şükür bir problem yok.hanileyken ne kadar kilo alırım tamamen bir giz.onun için 64 oluyum diyorum ama sadece diyorumlmaz:

isin komik tarafi ben hamile kalmadan once hiç tatli sevmezdim makarna ekmek borekden dolayi kiloluydum , sonra kizima hamile kaldim , bizim ailede hanimlar kiz olunca tatliya as erir , kayinvalidecimde saolsun baklavaysa baklava lokumsa lokum pismaniye soguk soguk cay bahcelerinde kolalar vs .. izindeydim ustelik tr deki butun tatlilarin tadina bakdim , ve dogumdan sonra o "tad" ve "zevk" bende kaldi :))

neyse bugun katâ ve katiyen kaçamak yapmak yok . hadi bakalim delikafadulden delikafadulden

Günaydınlaaaar, dün işyerindeki bilgisayarım açık kalmış, sabah bi geldim hala KK açık :)))

Günaydınlaaaar, dün işyerindeki bilgisayarım açık kalmış, sabah bi geldim hala KK açık :)))

hoşgeldin canım e iyiymiş sabaha kadar herkes seni burda sanmıştır:)) selincim hani dün sormuştum ya etli biber dolmasının k.deqerini şimdi düşünüyorum 100qr pirinç 20 k. 250qr 50 k eder buda bir su bardaqına denk geliyor 1 su bardaqı pirinç pişince çoqalıyor içine kıymada katınca 1 tencere biber dolması rahat çıkar 10 tane biber dolması yapsak 100 gr pirinçle kıymalı olarak 50yide 10a bölsek 1 biber dolmasına düşen k deqeri 5 olur dolmalık biberin tek başına k. deqeride 4 yani toplam 9 olur hadi 1 puanda soqana verelim toplam 10 eder canım bu hesap doqrumu bana çok mantıklı geldi

Havuzlu matematik problemlerini geçmiş :)))))))))))))) Aay sabah sabah ne güldüm yaa, harikasın.
Valla hesap doğru. Kıymalısı 10, zeytinyağlısı 20 o halde.

Havuzlu matematik problemlerini geçmiş :)))))))))))))) Aay sabah sabah ne güldüm yaa, harikasın.
Valla hesap doğru. Kıymalısı 10, zeytinyağlısı 20 o halde.

ne bu enerjiiiiiii bende senin bu kadar sıcak karşılamana bayıldım gel kız yapıcam karbonuda az beraber tencereyi götürürüzcokacimcoook delikafadulden

Pardon bir hata gördüm şimdi, 20 yi 10'a böleceksin, 50 yi değil. Bu da 2 yapar ki o zaman her gün yemek lazım :) Orda sen yanlış yazmışsın 50 yerine 20 yazmışsın, önemli değil, sonuçta kıymalı biber dolmasının bir adedinin 10 olması önemli.

Selincim 100qr mı 20k pirincin canım 250qr pirinç 50 k. eder 250qr bir su bardaqına denk geliyor ben dolma içi hazırlarken bir su bardaqı pirinç katıyorum 100 qr pirinç katarsak bir tencere dolma yapamayız az gelir cnm

günaydin hafif kilolu hatunlar....
nasilsiniz

selincim ben b i tek sabahlari yiyorum kacamagimi gün boyu cook dikkat ediyorum hayatim. ikinci ayima girdim bu karbonla ama senin gibi galiba 4ayda 26kilo verecegime inanmiyorum.

Suzancım bence acele etmene gerek yok, herhangi acil bir durumun da yok zaten. Ben kendi başladığım dönemi hatırlıyorum da aynen senin gibi günde bir iki bardak su içerdim eskiden ve bu diyete başladığımda 2,5 - 3 litreye çıktım ve aksatmadım hiç suyu. Bir de neredeyse sıfır şeker tükettim sadece çok canım çektiği dönemlerde diyet çikolata yediğimi hatırlıyorum. O da aspartamlı olduğuna göre, neredeyse hiç şeker almamışım. Benim en büyük avantajım sanırım buydu. Tatlıya çok fazla düşkün olmamam nedeniyle daha rahattım. Ama çıldırıp tavuklu pirinç pilavlarına saldırdığım öğünler de oldu.

ablacım bana cevap vermedi =(

evet canım yedim köyde sabah erkenden topladık aqızları açıkken ben kendim yaptım hepimiz ilk defa o zaman yemiştik hala tadı damaqımda..

Hiçbir dolmaya değişmem işte bu tadı. Tabi bir de yaprak sarması olayı var. Aslında pirincin kb değerini göz önünde bulundurduğumuzda bu dolmalardan yeme şansımız var, ben tatilde neredeyse her gün yedim ve almak bir yana verdiğime göre (ama ölçülü yedim) abartmadan her şey yenilebilir aslında. Geçmişle şimdiyi kıyasladığımda kesinlikle yediğim herşeyin neredeyse 3 te 1 ini yiyorum şu an.

Selincim dolmaları yapıp ateşe verdim ve çıkan sonucu yazıyorum canım
125 qr kıyma 1 bardak pirinç ve 1soqanla 12 dolma çıktı şimdi (1 bardak pirinç(250qr)50k+1 soqan 10k eder 60k) 12 dolma çıktı 60ı 12 ye bölünce dolma başına 5 k eder 4 k da dolmalık biberin kendi k.sı etti 9 k. yani bnm yaptıqım biber dolmalarının karbon deqeri 9 oldu ama bunu hesaplarken herkes kattıqı pirinç miktarına ve dolma sayısına göre paylaştırmalı bu hesapları yapmadan içim rahat etmiyor selincim deftere yazıyorum ya bilicem ne nekadar k. zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…