Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Kızlar boş vaktim varken hemen şu kitaplardan öğrendiğim son bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum.

Şimdi öncelikle herkes diyette ve kilo da veriyoruz, bu cepte, ama bir de diyete yardımcı, daha çok kalori yakmamızı sağlayacak şeyler yapabileceğimiz durumlar var. Tamam, kalori hesabı yapmıyoruz ama yediğimiz şeylerin kalorisi de var, yazacağım şeylerle harcadığımız kalori miktarını biraz daha yukarıda tutup ekstra zayıflamamıza yardımcı olacağı kanaatindeyim.
Öncelikle benim gibi akşama kadar bilgisayar başında çalışan bir bayanı ele alalım. Boy ve kilosu birbirine eşit diyelim. Böyle bir günlük sistemde vücut 300 kaloriyi iç organların çalışması için harcıyor, 700 kaloriyi günlük aktiviteler için harcıyor (spor değil sadece oturup kalkma, birşeyler yapma vs.), 1400 kaloriyi ise vücudun 37 olan sıcaklığını sabit tutmak için harcıyor. En önemli ayrıntı da bu zaten.
Bu ayrıntıyı göz önünde bulundurduğumuzda soğuk bizim en iyi dostumuz arkadaşlar. Kliması olanlar dereceyi biraz daha düşürmeli, imkanı olanlar günde iki hatta üç kez 25 derecenin altında duş almalı (saçınızı ıslatmak zorunda değilsiniz), şu an yaz ayındayız ama kışı düşündüğümüzde ise üşüdüğümüzde kat kat giyinmek yerine daha hafif birşeyler giyindiğimizde yine kalori harcamaya yardımcı olacağımızı unutmamalıyız. Bu sistemde beslenmenin rolü yok ama vücudumuzun harcayacağı enerji miktarını artırmış oluyoruz.
Bir diğer önerim ise yemekleri sıcak yemekten ziyade soğuk olarak tüketmek. Ağzımıza aldığımız her yiyeceğin içerdiği sıcaklığı da vücudumuza aktarıyoruz. Soğuk bir yemekle sıcak bir yemeğin kalorisi aynıdır ama vücudun harcadığı enerji sıcağa göre soğuk yemeklerde çok daha fazladır. Soğuk bir besin alındığında vücut onu hemen kullanamıyor ve besinin kana geçişine kadar vücut sıcaklığına getirilmesi gerekiyor. Böylelikle emilim süresi uzuyor ve hem daha çok enerji harcanıyor hem de daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor.
Şimdi, sıcakla soğuk arasında tercih şansımız varsa bundan böyle soğuk yemekler yemeyi tercih ediyoruz arkadaşlar. Bu sadece yemekler. Bir de su olayı var, aynen yemeklerde olduğu gibi içtiğimiz su da soğuk olmalı. (Yalnız burda bir parantez açmak istiyorum, boğaz enfeksiyonu problemi olanlar ve soğuk içmek ve yemekten dolayı bir şekilde rahatsız olacaklar bu yazdıklarımı dikkate almasınlar, soğuk içmeye zamanla alışılıyor ben iki hafta önce falan başladım, öncesinde yağ yakmaya yardımcı diyerek ılık içerdim) Su da aynen yemek gibi soğuk içildiğinde vücut onu 37 dereceye getirmek için efor sarfediyor, enerji tüketiyor, yani kalori yakıyor. Bir de buz emmek'le ilgili bir yazı var kitapta. Buz emme alışkanlığı edindiğimizde beş altı tane buz emdiğimizde örneğin 60 kalori gidiyormuş. Bu da şu demek oluyor, bir porsiyon dana eti yiyoruz, karbonu sıfır, kalorisi 60. Bir günde 6 tane buz emdiğinde kalorisini de sıfırlıyoruz anlamına geliyor :)
Sıcak ortamlardan kaçınmak ve her zaman hafif giyinmek gerekiyormuş bir de. Yaz kış yelek, patik giyen arkadaşlara önemle duyurulur. Ben bunları okumadan önce üşüdüğümde hemen üzerime birşeyler alır, bir dakika bile üşümeye gelemezdim. Şimdi direnişe geçtim dayanabildiğim kadar üşümeye dayanmaya çalışıyorum, çok şükür hastalanmadım hiç ama bu soğuk olayını kullanırken hepimiz dikkat edelim arkadaşlar, biliyorsunuz sağlık en önemli unsur. Ne yaparsanız hastalanırsınız siz kendi vücudunuzu herkesten iyi bilirsiniz, o yüzden sınırları zorlamayın.
Şöyle bir özetleyeyim hemen: Soğuk içecekler içiyoruz günde 2 litre içsek 60 kalori+buz emiyoruz günde 5-6 tane 60 kalori+ üşümeye çalışıyoruz (bunu nasıl yapacağınıza siz bakacaksınız, ben klima kullanıyorum ve şu an üşüyor gibiyim, akşamları ev yanıyor ama ben müsait olduğumda soğuk su tutuyorum vücuduma, bunu geliştirebilirsiniz) kışın işimiz daha kolaylaşacak, kışın kalın kalın giyinmeyeceğiz ve alışacağız böyle günlük giden kalori miktarı 100+ duş alacağız 25 derecede 2 dakika duş 100 kalori. Bunları her gün yapacağız arkadaşlar daha ince olacağız. Kitapta soğuk olayının tek başına zayıflama metodu olmadığı yazıyor, ama zayıflamada etkili birkaç silahtan biriymiş.

Tatlım vallahi ben ya listelere bakıyorum yoksa ortalama bir şey düşünüyorum, örneğin yaprak sarmaya ben tanesine 5 veririm, ama sen şimdi bir bir sayıp yaparsın ince bir hesap tanesini 2 ye getirirsin eminim :))))

kilo almadım demiştim ya almışım kendi tarıtım da tartıldım.76 diyodu gıcık tartı.ama otobüsümün mola verdiği yerde şu hassas tartılarda ayakkabılarımla tok karnına 76 diyodu bende dedim kesin 75 ten fazla değilimdir.ama bu sabah bide kendi tartımda tartılıyım dedim 76 çıktım:KK43:tekrar başlıcam karbon diyetine.ya var ya ben hayatta 65 kilo olamıycam ve kesin koydum kafaya 65 olmadan hamile de kalmıycam işte

selinnn hosgeldin iyiki geldin,,,, sen gittiginden beri defter tutmadim hic ama onceden yazdigim gibi ekmek hamur pilav makarnada yemedim. et tavuk bol sebze bol meyve yedim benim kacamaklarim bol sebze ve meyveden yana oldu.

ama soyledigim gibi kilomda oynama olmadi belkide artti bilmiyorum su anda tartilamiyorum cunku, ayagimdaki alcidan dolayi.....

dun troid testlerimde yukseklik cikti henuz bir endokriniolaga gitmedim fakat kilo verememe sebebim buduir bence ,

senin eminimki bu konudada bilgin vardir, en azindan bu durumlarda uygulanacak metabolizma hizlandirici seyler ...

yardiminiza ihtiyacim var....bilmiyorumkismile

kilo almadım demiştim ya almışım kendi tarıtım da tartıldım.76 diyodu gıcık tartı.ama otobüsümün mola verdiği yerde şu hassas tartılarda ayakkabılarımla tok karnına 76 diyodu bende dedim kesin 75 ten fazla değilimdir.ama bu sabah bide kendi tartımda tartılıyım dedim 76 çıktım:KK43:tekrar başlıcam karbon diyetine.ya var ya ben hayatta 65 kilo olamıycam ve kesin koydum kafaya 65 olmadan hamile de kalmıycam işte

Venharcım, biraz derin birşeyler yazmak istiyorum sana. Hani hep derler ya bu iş beyinde biter arkadaş diye. Ben yıllardır bunu düşünüyorum, bu iş beyinde nasıl bitiyor arkadaş diye. Sanırım keşfettim biraz, seninle paylaşmak istiyorum.
Önceleri yanlış anlamışım, beyni hep soyut bir obje olarak düşünürdüm çünkü. Tam tersi somut düşünmek gerektiğini anladım. Yani şöyle: Beyinde biter derken düşüncelerimizi değiştirirsek zayıflarız, kendimize hakim olursak, ben zayıflayacağım lafına inanırsak ancak başarabiliriz diye düşünmüştüm hep. Bu soyut bir düşünüş şekli. Ama işin somut yanı varmış meğer. Beynimizi gözle görülmeyen bir düşünceler zinciri olarak değil de, bir organ olarak düşündüğümüzde ve bu organın işleyişi ve görevleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler edindiğimizde gerçekler su yüzüne çıkıyor.
Sen, 65 kiloya asla inemeyeceğim diye düşünüyorsun. Bu soyut.
Beynimiz şöyle çalışıyor hayatım: Eline bir kalem al ve bak, beynin onu kalem olarak algıladığında bazı bölümleri harekete geçiyor. Kalemi bırak gözünü kapat ve hayalinde aynı kalemi canlandır. Beyninin biraz önce çalışan aynı bölümleri tekrar çalışıyor, aynı şekilde hem de. Yani bir kalem görüyormuşçasına aynı nötronlar harekete geçiyor, bu ise somut.
Gözünü kapatıp limon düşün örneğin, ama tam anlamıyla konsantre olacaksın olaya. Kesinlikle ağzın sulanacak, bu da somut.
Peki bu senin nasıl işine yarayacak, on puanlık uzman sorusu :)
Aşağıya inmem lazım devamı gelecek yazının. :))))

selinnn hosgeldin iyiki geldin,,,, sen gittiginden beri defter tutmadim hic ama onceden yazdigim gibi ekmek hamur pilav makarnada yemedim. et tavuk bol sebze bol meyve yedim benim kacamaklarim bol sebze ve meyveden yana oldu.

ama soyledigim gibi kilomda oynama olmadi belkide artti bilmiyorum su anda tartilamiyorum cunku, ayagimdaki alcidan dolayi.....

dun troid testlerimde yukseklik cikti henuz bir endokriniolaga gitmedim fakat kilo verememe sebebim buduir bence ,

senin eminimki bu konudada bilgin vardir, en azindan bu durumlarda uygulanacak metabolizma hizlandirici seyler ...

Canım sen hemşiresin bunalrı bizden iyi bilirsin bitanem bnmde troit bezlerin hiç çalışmıyordu kan testiyle öqrendim dr. ilaç verdi her sabah alıyorum 2 yıldır şimdi herşey normale döndü olay bu cnm

Canım, hoşbuldum sağol. Bi kere kesinlikle bol sebze ve meyveden kilo alınmayacağını bilmek lazım. Bol dediğin kilolarca değildir haliyle. O yüzden bu şekilde beslenmekle verebileceğine inanıyorum.
Tıbbi konularda fazla bilgim yok ama tiroid bezlerindeki salgıların yüksek çıkması halinde kilo vermede güçlük yaşanacağını ve hatta durduk yerde kilo dahi alınabileceğini çok iyi biliyorum . Acilen bu konuda uzman bir doktora gidip hemen ilaçlara başlamanı tavsiye ederim. Aldığın ilaçlardan sonra senin de motora takacağına inancım sonsuzsempatiksalakcinni

erginsena terzi kendi sokugunu dikemezmis ya o misal....

bu ilac levatron yada tefor hangisini kullaniyosun sen bide doktorun ne dedi sana omur boyumu kullanacaksin... ben en cok bi ilaca bagimli olmaktan korkuyorum...

bana biraz tecrubelerini anlatirsan sevinirim...akannehirakannehir

Son düzenleme:

bu ilac levatron yada tefor hangisini kullaniyosun sen bide doktorun ne dedi sana omur boyumu kullanacaksin... ben en cok bi ilaca bagimli olmaktan korkuyorum...

Canım bnm normale döndü ama dr. ömür boyu kullanacaksın dedi verdiqin ilaç isimlerinin ikiside deqil cnm ben burdan ilaç ismi vermeyi doqru bulmuyorum doktor troidin durumuna göre ilaç veriyor bnmki hiç çalışmıyordu ona göre verdi herkese farklı veriyor bence acilen doktora git vereceqi ilacıda düzenli olarak kullan canım zamanında tedbir alınmazsa çok tehlikeli olabiliyor geçmiş olsun..

Evet kızlar; şu yarım kalan yazımı tamamlamak istiyorum hazır boşken. En son yazdığım şey, beynimizi somut olarak bu işi başarmaya nasıl yönlendireceğiz idi hatırladığım kadarıyla. Bu iş sadece zayıflamak olayında değil, hayatımızdaki bütün ters giden şeylerin düzeltilmesinde de kullanılabilecek bir teknik imiş. Ben denedim mi hayır, deneyecek miyim kesinlikle evet.
Beynimiz 4 değişik durumda çalışıyormuş. Uykuda, uykuya geçmeden hemen önceki ve uyandıktan hemen sonraki uyku ile uyanıklık hali, iki tane daha var onları okudum ama kaydetmedim çünkü benim asıl ilgimi çeken bölümü ve hepimizi yakından ilgilendiren asıl zaman ikinci yazdığım UYKUYA DALMADAN HEMEN ÖNCEKİ VE UYANDIKTAN HEMEN SONRAKİ BEYNİMİZİN durumu. Bu durumdayken bilinçaltımız tüm verileri çok daha kolay alıyor ve yaşamımıza olumlu ya da olumsuz olarak yansıtıyormuş. (Biraz Kuantum fiziği gibi sanki) Bu deneysel olarak ispatlanmış bir şey.
Peki biz ne yapacağız? Bilinçaltımızı etkileyeceğiz. Nasıl? Şöyle:
Yukarıda yazdığım vakitlerde herşeyden sıyırıp beynimizi nasıl olmak istediğimize yoğunlaştıracağız düşüncelerimizi. Ne istiyoruz örneğin, 38 beden mi? Pekala, o halde her gece yatmadan önce uykuya dalana kadar kendimizi 38 beden düşüneceğiz, hayatımızda değişecekleri düşünüp mutlu olacağız, kendimize 38 beden kıyafetler giydirip aynaya bakacağız beynimizin içinde. Burdaki en önemli ayrıntı arkadaşlar olumsuz hiçbir düşünceye yer yok, endişe yok, sadece hayal var. Basit birşey, zaten o saatlerde birebir kendimizle kalıyoruz ve kimbilir hepimiz hangi şeyleri düşünüyoruz.
Bu tür tinsel şeylere normalde çok inanmam, biraz kaderciyimdir. Ama kitabı okuduktan sonra yaptığım dualar geldi aklıma. Mutlaka hepimiz dua etmişizdir içten, bazen korkarak, bazen ağlayarak, bazen de endişe ettiğimiz bir konuda, çoğunlukla isteklerimiz için. Bu olayı dua ile bağdaştırdığımda ortaya değişik bir fikir çıktı. Geçmiş dualarımı düşündüm :))) Genelde hep hüzünlü olarak dua ederim, endişelendiğim konular için veya gelecekte olmasını istediğim bir şey için. Burda ikisi arasındaki en büyük göze batan şey istediğimiz şeyi düşünürken olumlu olmak ve olacağına inanıp, istediğim şeyin gerçekleştiği o günü düşünerek mutlu olmak. Ben dualarımda hiç bunu yapmam, hiç bu tarz düşünmem, sadece isterim Allah'tan. :)))
Ben bizzat deneyeceğim arkadaşlar, zayıflama konusunda değil ama başka bir duam, arzum ve dileğim var, onun için :)) Beynin enerjisi dünyadaki herşeyi ama herşeyi değiştirmeye yeter, ve sadece düşünerek, hayal kurarak deniliyor. Ben bunu dinimle bağdaştırırsam ancak mantıklı gelir bana. Denemek isteyenler yapsın ve bakalım neler değişecek.

kizlarbakin monti topigini okurken ne buldum.... paylasan arkadasa burdan tesekkur ediyorum....
Adam aşırı kiloluymuş. Sağlığı tehlikeye düşünce doktoru
>> > en kısa zamanda otuz kilo zayıflamasını söylemiş. Nasıl
>> > yapayım diye kara kara düşünürken gazetede "Garantili zayıflatma" diye
>>bir
>> > ilan görmüş ve hemen başvurmuş, "3 günde 5 kilo" programına yazılmış.
>>Ertesi
>> > günü sabah kapısı çalmış, açınca bir de ne görsün !
>> > Karşısında 19 yaşlarında dünya güzeli, sportmen ve üzerinde giysi
>>olarak
>>bir
>> > çift NİKE ayakkabı bulunan bir kadın!!! Kadın kendini tanıtmış,
>>zayıflama
>> > şirketinden geldiğini söylemiş, sırtını dönüp koşmaya başlamış,
>> > sırtında bir etiket varmış, "yakalarsan seninim". Adam kızın
>> > arkasından koşmaya başlamış, kilometrelerce koşmuş,
>> > kan ter içinde kalmış ama kızı ormanda yakalamış ve beraber olmuş.
>>Programın
>> > dördüncü günü adam gerçekten de 5 kilo zayıfladığını görmüş.
>> > Şirketin zayıflatma metodunu çok beğendiğinden ikinci
>> > bir programa kaydolmuş, "5 günde 10 kilo". Ertesi günü
>> > yine kapısı çalınmış, karşısında daha da güzel genç bir kadın, üstelik
>> > üzerinde bir çift PUMA ayakkabıdan başka bir şey yok ve sırtında yine
>>bir
>> > etiket, "yakalarsan seninim". Adam yine canını dişine takıp kadının
>> > arkasından koşmuş ve kilometreler sonra yakalamış. Programı tamamlamış
>>ve
>> > altıncı gün hakikaten 10 kilo daha verdiğini sevinçle görmüş.
>> >
>> > Bu defa, şirketin "10 günde 20 kilo" programına kaydolmak istemiş ama
>> > şirket yetkilisi uyarmış, "emin misiniz, bu program gerçekten çok zor
>>bir
>> > etaptır". Adam ısrar etmiş, bütün zorluklara katlanacağını söylemiş.
>> > Ertesi gün kapısı çalmış, heyecanla koşup açınca karşısında iri yarı
>> > sportmen genç bir adam görmüş.
>> > üstelik adamın üzerinde sadece koşu ayakkabıları varmış, onunde de da
>>bir
>> > etiket "yakalarsam benimsin"

bilmiyorumkismile

Venharcım, biraz derin birşeyler yazmak istiyorum sana. Hani hep derler ya bu iş beyinde biter arkadaş diye. Ben yıllardır bunu düşünüyorum, bu iş beyinde nasıl bitiyor arkadaş diye. Sanırım keşfettim biraz, seninle paylaşmak istiyorum.
Önceleri yanlış anlamışım, beyni hep soyut bir obje olarak düşünürdüm çünkü. Tam tersi somut düşünmek gerektiğini anladım. Yani şöyle: Beyinde biter derken düşüncelerimizi değiştirirsek zayıflarız, kendimize hakim olursak, ben zayıflayacağım lafına inanırsak ancak başarabiliriz diye düşünmüştüm hep. Bu soyut bir düşünüş şekli. Ama işin somut yanı varmış meğer. Beynimizi gözle görülmeyen bir düşünceler zinciri olarak değil de, bir organ olarak düşündüğümüzde ve bu organın işleyişi ve görevleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler edindiğimizde gerçekler su yüzüne çıkıyor.
Sen, 65 kiloya asla inemeyeceğim diye düşünüyorsun. Bu soyut.
Beynimiz şöyle çalışıyor hayatım: Eline bir kalem al ve bak, beynin onu kalem olarak algıladığında bazı bölümleri harekete geçiyor. Kalemi bırak gözünü kapat ve hayalinde aynı kalemi canlandır. Beyninin biraz önce çalışan aynı bölümleri tekrar çalışıyor, aynı şekilde hem de. Yani bir kalem görüyormuşçasına aynı nötronlar harekete geçiyor, bu ise somut.
Gözünü kapatıp limon düşün örneğin, ama tam anlamıyla konsantre olacaksın olaya. Kesinlikle ağzın sulanacak, bu da somut.
Peki bu senin nasıl işine yarayacak, on puanlık uzman sorusu :)
Aşağıya inmem lazım devamı gelecek yazının. :))))

Evet kızlar; şu yarım kalan yazımı tamamlamak istiyorum hazır boşken. En son yazdığım şey, beynimizi somut olarak bu işi başarmaya nasıl yönlendireceğiz idi hatırladığım kadarıyla. Bu iş sadece zayıflamak olayında değil, hayatımızdaki bütün ters giden şeylerin düzeltilmesinde de kullanılabilecek bir teknik imiş. Ben denedim mi hayır, deneyecek miyim kesinlikle evet.
Beynimiz 4 değişik durumda çalışıyormuş. Uykuda, uykuya geçmeden hemen önceki ve uyandıktan hemen sonraki uyku ile uyanıklık hali, iki tane daha var onları okudum ama kaydetmedim çünkü benim asıl ilgimi çeken bölümü ve hepimizi yakından ilgilendiren asıl zaman ikinci yazdığım UYKUYA DALMADAN HEMEN ÖNCEKİ VE UYANDIKTAN HEMEN SONRAKİ BEYNİMİZİN durumu. Bu durumdayken bilinçaltımız tüm verileri çok daha kolay alıyor ve yaşamımıza olumlu ya da olumsuz olarak yansıtıyormuş. (Biraz Kuantum fiziği gibi sanki) Bu deneysel olarak ispatlanmış bir şey.
Peki biz ne yapacağız? Bilinçaltımızı etkileyeceğiz. Nasıl? Şöyle:
Yukarıda yazdığım vakitlerde herşeyden sıyırıp beynimizi nasıl olmak istediğimize yoğunlaştıracağız düşüncelerimizi. Ne istiyoruz örneğin, 38 beden mi? Pekala, o halde her gece yatmadan önce uykuya dalana kadar kendimizi 38 beden düşüneceğiz, hayatımızda değişecekleri düşünüp mutlu olacağız, kendimize 38 beden kıyafetler giydirip aynaya bakacağız beynimizin içinde. Burdaki en önemli ayrıntı arkadaşlar olumsuz hiçbir düşünceye yer yok, endişe yok, sadece hayal var. Basit birşey, zaten o saatlerde birebir kendimizle kalıyoruz ve kimbilir hepimiz hangi şeyleri düşünüyoruz.
Bu tür tinsel şeylere normalde çok inanmam, biraz kaderciyimdir. Ama kitabı okuduktan sonra yaptığım dualar geldi aklıma. Mutlaka hepimiz dua etmişizdir içten, bazen korkarak, bazen ağlayarak, bazen de endişe ettiğimiz bir konuda, çoğunlukla isteklerimiz için. Bu olayı dua ile bağdaştırdığımda ortaya değişik bir fikir çıktı. Geçmiş dualarımı düşündüm :))) Genelde hep hüzünlü olarak dua ederim, endişelendiğim konular için veya gelecekte olmasını istediğim bir şey için. Burda ikisi arasındaki en büyük göze batan şey istediğimiz şeyi düşünürken olumlu olmak ve olacağına inanıp, istediğim şeyin gerçekleştiği o günü düşünerek mutlu olmak. Ben dualarımda hiç bunu yapmam, hiç bu tarz düşünmem, sadece isterim Allah'tan. :)))
Ben bizzat deneyeceğim arkadaşlar, zayıflama konusunda değil ama başka bir duam, arzum ve dileğim var, onun için :)) Beynin enerjisi dünyadaki herşeyi ama herşeyi değiştirmeye yeter, ve sadece düşünerek, hayal kurarak deniliyor. Ben bunu dinimle bağdaştırırsam ancak mantıklı gelir bana. Denemek isteyenler yapsın ve bakalım neler değişecek.

çok mantıklı sölediklerin valla.deniycem hemen hatta bu akşam kendimi 38 olmasa da 40 beden kıyafetlerle hayak edicemnaniknanik

merhaba, benim de hipotiroidim vardı. boynumda da cok sayida nodül tespit edilmişti. hiç tiroid salgılamıyor değildim ama normalin altındaydı. özellikle stresli zamanlarımda iyice düşüyordu. ayrıca her ay devamlı yavaş yavaş kilo alıyordum o yüzden. doktor bana da ilaç verdi. fakat ilacı içtimmi acayip sinirli oluyordum. başağrısı, tuhaf tuhaf terlemeler falan. kim ne dese çatıyordum. baktım olmayacak, ilacı bıraktım. bir gün ender saraç hipotiroidi üzerine bir rogram yapmıştı, orada izlediklerimle kendi kendime bitkisel bir tedaviye başladım. deniz yosunu tabletleri ile tere tohumu kullandım. bir de tiroidi azaltan besinlerden uzak durdum. bu besinler brokoli, lahana, karnıbahar, turp, mısır vs. Ayrıca mantar da çok tüketilmeyecek. şimdi değerlerim daha normal çıkıyor. yanlış anlama sakın kendi kendine bunları yap demiyorum. en önce doktora git, ilacı dene elbette ki.

X