Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Valla süpersin hayatım, ne diyim:)))) Kız burcun ne senin, oğlak mı?
Tatlım vallahi ben ya listelere bakıyorum yoksa ortalama bir şey düşünüyorum, örneğin yaprak sarmaya ben tanesine 5 veririm, ama sen şimdi bir bir sayıp yaparsın ince bir hesap tanesini 2 ye getirirsin eminim :))))
kilo almadım demiştim ya almışım kendi tarıtım da tartıldım.76 diyodu gıcık tartı.ama otobüsümün mola verdiği yerde şu hassas tartılarda ayakkabılarımla tok karnına 76 diyodu bende dedim kesin 75 ten fazla değilimdir.ama bu sabah bide kendi tartımda tartılıyım dedim 76 çıktımtekrar başlıcam karbon diyetine.ya var ya ben hayatta 65 kilo olamıycam ve kesin koydum kafaya 65 olmadan hamile de kalmıycam işte
selinnn hosgeldin iyiki geldin,,,, sen gittiginden beri defter tutmadim hic ama onceden yazdigim gibi ekmek hamur pilav makarnada yemedim. et tavuk bol sebze bol meyve yedim benim kacamaklarim bol sebze ve meyveden yana oldu.
ama soyledigim gibi kilomda oynama olmadi belkide artti bilmiyorum su anda tartilamiyorum cunku, ayagimdaki alcidan dolayi.....
dun troid testlerimde yukseklik cikti henuz bir endokriniolaga gitmedim fakat kilo verememe sebebim buduir bence ,
senin eminimki bu konudada bilgin vardir, en azindan bu durumlarda uygulanacak metabolizma hizlandirici seyler ...
yardiminiza ihtiyacim var....bilmiyorumkismile
selinnn hosgeldin iyiki geldin,,,, sen gittiginden beri defter tutmadim hic ama onceden yazdigim gibi ekmek hamur pilav makarnada yemedim. et tavuk bol sebze bol meyve yedim benim kacamaklarim bol sebze ve meyveden yana oldu.
ama soyledigim gibi kilomda oynama olmadi belkide artti bilmiyorum su anda tartilamiyorum cunku, ayagimdaki alcidan dolayi.....
dun troid testlerimde yukseklik cikti henuz bir endokriniolaga gitmedim fakat kilo verememe sebebim buduir bence ,
senin eminimki bu konudada bilgin vardir, en azindan bu durumlarda uygulanacak metabolizma hizlandirici seyler ...
yardiminiza ihtiyacim var....bilmiyorumkismile
erginsena terzi kendi sokugunu dikemezmis ya o misal....
bu ilac levatron yada tefor hangisini kullaniyosun sen bide doktorun ne dedi sana omur boyumu kullanacaksin... ben en cok bi ilaca bagimli olmaktan korkuyorum...
bana biraz tecrubelerini anlatirsan sevinirim...akannehirakannehir
Venharcım, biraz derin birşeyler yazmak istiyorum sana. Hani hep derler ya bu iş beyinde biter arkadaş diye. Ben yıllardır bunu düşünüyorum, bu iş beyinde nasıl bitiyor arkadaş diye. Sanırım keşfettim biraz, seninle paylaşmak istiyorum.
Önceleri yanlış anlamışım, beyni hep soyut bir obje olarak düşünürdüm çünkü. Tam tersi somut düşünmek gerektiğini anladım. Yani şöyle: Beyinde biter derken düşüncelerimizi değiştirirsek zayıflarız, kendimize hakim olursak, ben zayıflayacağım lafına inanırsak ancak başarabiliriz diye düşünmüştüm hep. Bu soyut bir düşünüş şekli. Ama işin somut yanı varmış meğer. Beynimizi gözle görülmeyen bir düşünceler zinciri olarak değil de, bir organ olarak düşündüğümüzde ve bu organın işleyişi ve görevleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler edindiğimizde gerçekler su yüzüne çıkıyor.
Sen, 65 kiloya asla inemeyeceğim diye düşünüyorsun. Bu soyut.
Beynimiz şöyle çalışıyor hayatım: Eline bir kalem al ve bak, beynin onu kalem olarak algıladığında bazı bölümleri harekete geçiyor. Kalemi bırak gözünü kapat ve hayalinde aynı kalemi canlandır. Beyninin biraz önce çalışan aynı bölümleri tekrar çalışıyor, aynı şekilde hem de. Yani bir kalem görüyormuşçasına aynı nötronlar harekete geçiyor, bu ise somut.
Gözünü kapatıp limon düşün örneğin, ama tam anlamıyla konsantre olacaksın olaya. Kesinlikle ağzın sulanacak, bu da somut.
Peki bu senin nasıl işine yarayacak, on puanlık uzman sorusu :)
Aşağıya inmem lazım devamı gelecek yazının. :))))
Evet kızlar; şu yarım kalan yazımı tamamlamak istiyorum hazır boşken. En son yazdığım şey, beynimizi somut olarak bu işi başarmaya nasıl yönlendireceğiz idi hatırladığım kadarıyla. Bu iş sadece zayıflamak olayında değil, hayatımızdaki bütün ters giden şeylerin düzeltilmesinde de kullanılabilecek bir teknik imiş. Ben denedim mi hayır, deneyecek miyim kesinlikle evet.
Beynimiz 4 değişik durumda çalışıyormuş. Uykuda, uykuya geçmeden hemen önceki ve uyandıktan hemen sonraki uyku ile uyanıklık hali, iki tane daha var onları okudum ama kaydetmedim çünkü benim asıl ilgimi çeken bölümü ve hepimizi yakından ilgilendiren asıl zaman ikinci yazdığım UYKUYA DALMADAN HEMEN ÖNCEKİ VE UYANDIKTAN HEMEN SONRAKİ BEYNİMİZİN durumu. Bu durumdayken bilinçaltımız tüm verileri çok daha kolay alıyor ve yaşamımıza olumlu ya da olumsuz olarak yansıtıyormuş. (Biraz Kuantum fiziği gibi sanki) Bu deneysel olarak ispatlanmış bir şey.
Peki biz ne yapacağız? Bilinçaltımızı etkileyeceğiz. Nasıl? Şöyle:
Yukarıda yazdığım vakitlerde herşeyden sıyırıp beynimizi nasıl olmak istediğimize yoğunlaştıracağız düşüncelerimizi. Ne istiyoruz örneğin, 38 beden mi? Pekala, o halde her gece yatmadan önce uykuya dalana kadar kendimizi 38 beden düşüneceğiz, hayatımızda değişecekleri düşünüp mutlu olacağız, kendimize 38 beden kıyafetler giydirip aynaya bakacağız beynimizin içinde. Burdaki en önemli ayrıntı arkadaşlar olumsuz hiçbir düşünceye yer yok, endişe yok, sadece hayal var. Basit birşey, zaten o saatlerde birebir kendimizle kalıyoruz ve kimbilir hepimiz hangi şeyleri düşünüyoruz.
Bu tür tinsel şeylere normalde çok inanmam, biraz kaderciyimdir. Ama kitabı okuduktan sonra yaptığım dualar geldi aklıma. Mutlaka hepimiz dua etmişizdir içten, bazen korkarak, bazen ağlayarak, bazen de endişe ettiğimiz bir konuda, çoğunlukla isteklerimiz için. Bu olayı dua ile bağdaştırdığımda ortaya değişik bir fikir çıktı. Geçmiş dualarımı düşündüm :))) Genelde hep hüzünlü olarak dua ederim, endişelendiğim konular için veya gelecekte olmasını istediğim bir şey için. Burda ikisi arasındaki en büyük göze batan şey istediğimiz şeyi düşünürken olumlu olmak ve olacağına inanıp, istediğim şeyin gerçekleştiği o günü düşünerek mutlu olmak. Ben dualarımda hiç bunu yapmam, hiç bu tarz düşünmem, sadece isterim Allah'tan. :)))
Ben bizzat deneyeceğim arkadaşlar, zayıflama konusunda değil ama başka bir duam, arzum ve dileğim var, onun için :)) Beynin enerjisi dünyadaki herşeyi ama herşeyi değiştirmeye yeter, ve sadece düşünerek, hayal kurarak deniliyor. Ben bunu dinimle bağdaştırırsam ancak mantıklı gelir bana. Denemek isteyenler yapsın ve bakalım neler değişecek.
erginsena terzi kendi sokugunu dikemezmis ya o misal....
bu ilac levatron yada tefor hangisini kullaniyosun sen bide doktorun ne dedi sana omur boyumu kullanacaksin... ben en cok bi ilaca bagimli olmaktan korkuyorum...
bana biraz tecrubelerini anlatirsan sevinirim...akannehirakannehir