Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

slm cnm ben çok qüzel başladım bu diyete ve tatile çıkmama raqmen 89.9 dan 82.4 e düştüm ve 15 yaşında bir tanıdıqımızın ölüm haberi yıktı beni o gün akşama kadar diyetim çok güzeldi ama akşam bu haberi alınca hırsımı yiyeceklerden çıkardın ertesi gün kilom 83.1 olmuştu dikkat ettim o gün diqer gün 82.5 oldu rahatlamıştım ama sadece bir ceviz buyukluqu kadar sandviçle 1 adet çiq köfte yedim ektradan ve ertesi gün kilom 82.9 du ertesi gün ve bugün yine 82.9 kafayı yicem ya neden takıldım kaldım psikolojim bozulmaya başladı SELİN nerdesin gel artık yaa hani vınn alıcaktın yoksa ben uçucam yanına vınn diyeeekaydirigubbakcemile3

evet dedigin gibvi kaçamak yapinca ertesi gun telafi etmek lazim .. bende oyle yapiyorum bakalim hadi hayirlisi.

Canım benim, öncelikle başın sağolsun, gencecik yaşta ölüm daha bir kabul edilmesi güç hale geliyor, hepimizin gideceği yer aynı, Allah tüm yakınlarına bol bol sabır versin diyorum.
Daha önce de yazmıştım hayatım muhakkak okumuşsundur, hayatta önümüze bazen öyle şeyler çıkıyor ki malesef ne diyet ne de başka bir şey geliyor aklımıza. Unutmak veya alışmak gibi bir duygumuz olmasaydı hiçbirimiz dünyada yaşayamazdık. Bu tür üzücü durumlarda diyetlerimizin aksaması gayet normal. Çünkü yemek denilen olayda bizim adımıza teselli var. Üzüldüğümüzde, sıkıldığımızda, kavga ettiğimizde, hatta sevilmeye ihtiyaç duyduğumuzda dahi birşeyler yemekle rahatlıyoruz. Bunun tersi olsaydı şişmanlamak için uğraşacaktık. Öyle tanıdıklarım da çok, üzüldüğünde yemeden içmeden kesilen. Biz birinci guruptayız. Hayat herkese zor ama bize daha zor çünkü insanların geneli genelde mutsuz. Ve bizim mutsuzluğumuz ise kilolarımızla bağlantılı. Kısır döngü bu.
Bu kısır döngüden kurtulmak bizim elimizde yine. Allah çok büyük acılar vermesin, diğer sıkıntılar üzüntüler geçer, bir gün sürer, bir hafta sürer bazen bir ay. Bu dönem zarfında yiyebiliriz haliyle, önümüze ne gelirse. Ama daha önceleri bizim yaptığımız hata şöyleydi: Yedim, diyetim bozuldu, o halde saldırmaya devam herşeye. Hayır, artık böyle değil. Normale döndüğümüz anda yine devam ediyoruz. Yine dikkat ediyoruz, yine yemememiz gerekenlerden yemiyoruz, ne zamana kadar, taaa ki istediğimiz kiloya düşene kadar. Bu dönemde alsak alsak ancak bir kilo iki kilo alırız, bunlar da ne biliyor musun. Kilo değil aslında. Bunlar yeme sistememiz değiştiği için vücudumuzun verdiği su toplama tepkisi. Bunu da yeni okuduğum kitaptan öğrendim, daha öncesinde tahmin ediyordum ve tahminim doğru çıktı. Bu diyete bir gün ya da iki gün gibi ara verildiği zaman ve karbonhidratlara saldırıldığı zaman kilo alınmıyor. Vücut yediğin şeylerde farklılıklar yakaladığı için hemen tepki verip su depoluyor. O yüzden hemen akıl başa alınıp devam edildiği taktirde bir ya da iki gün sonra depolanan sular anında gidiyor ve kaldığınız kilodan ya da 100 ila 200 gr fazlasından itibaren diyete devam ediyorsunuz. Bu çok önemli bir ayrıntı, günlük veya birkaç günlük kaçamak yapanlar lütfen bunu dikkate alsınlar.

ay kimse cevaplamamış daha. oysa ben bi soru daha sormaya geldim:))

bir tabak zeytinyağlı taze fasulye ne kadar eder? (içinde domates var) bi yerde porsiyonu 7 diyordu ama bu bana az geldi.

Canım, kilo verirsin haliyle bu diyette, normal diyete döndükten sonra düşünmen veya dikkat etmen gereken şey, döndüğün ilk etapta kilo alabilirsin ama aldırış etme ve yeni başlayacağın diyette ısrarcı ol. Bu çok önemli bir ayrıntı. Bir diyetten başka diyete geçince vücut tepki verir, gerek kilo vermesi durur gerekse vücudu yeme sistemi değiştiğinden ötürü su toplar. Bu aklında kalsın. Bu diyette eğer karbonhidrat puanını çok düşük tutuyorsan vücudunda yağ depolaması olmuyor o yüzden çok fazla abartmadan yağ alabilirsin sıvı ve yararlı yağları tercih et. Zeytinyağlı taze fasulye türü gıdaları da rahatlıkla puan ölçüsü yapmadan yiyebilirsin eğer zamanın kısıtlı değilse. Zamanın kısıtlı ve kısa sürede vermem gerekiyor diyorsan sebzeyi de ölçülü yiyeceksin. Sebzeyi de çok yiyip karbonhidratı düşük tutarsan yine kilo vereceğini unutma. En güzel kilo verme şekli zamana yayılmış şekilde olandır.

Serapcım, yazdığın tüm nedenlerden ötürü kilo almamış olman güzel bir haber :) Tüm sorunları biliyor olman diyeti çözdüğün anlamına geliyor hayatım. Sanırım başka birşey yazmama gerek yok.

Önceki sonraki hallerin ohaoldumsmile Beni nasıl motiive etti bilemezsin..Maşallah maşallah

Teşekkürler bademcim motive amaçlı eklemiştim işe yaramış demek ki. Verilmeyecek kilo yoktur emin ol, yeter ki UZUN DÖNEMDE vazgeçmeyelim. Benden de hoop diye gitmedi bütün kilolar, bu yüzden herkese yardımcı olmaya çalışıyorum, yaşadıklarınızın aynını birebir yaşamış olarak burdayım.

Canım, yaptığım tüm araştırmaların sonucu şu, eğer illa ki çikolata ya da tatlı yiyeceksek, yani bundan vazgeçemeyecek ölçüde düşkünsek, normal çikolata yerine kesinlikle yüzde 70 oranında kakaolu ürünleri tercih ediyoruz. Ben baktım tüm marketlerde var, onu da abartmadan sizi teselli edecek ölçüde yemek yeterli. Bir de golf marka diyet dondurma var bazı marketlerde, karbon değeri 0,01. Bu bizim için bir mucize. Marketlerde yoksa ülker markasının bir ürünü, markete sipariş vererek getirtilebiliyormuş, herkes bu yönde çaba verirse yazı hasarsız atlatabiliriz diye düşünüyorum.

Suzancım, vınn alamadım, benim oğlan istemedi iyi mi? Biraz babasına çekmiş sanırım, 15 gün için alınır mı dedi bu yaşta ekonomi yapıyor sıpa. Ben de ona alacaktım güya hediye diye şimdi kendime de o yüzden alamamış oldum. Ama iyi haber şu, haftaya pazartesinden itibaren her gün çalışıyorum, arkadaş izne ayrılıyor, dolayısıyla bilgisayarım sürekli açık olacak. Şurda bir hafta kaldı anlayacağın.
Ve ben sana demiştim diyeceğim kilo konusunda :)))) Daha bunlar az hayatım, çünkü hala senin vücudun alışmadı diyete diye düşünüyorum. Tam gaza geçtiğinde daha çok açılacak gözlerin çünkü kilo vermen ile senin vücudunda hormonal bir engel olmadığını anlamış olduk en azından. Suya devam ve biraz daha dikkat ile ve bir dönem sende motora takılmış diyet ile kilolar daha çok gidecek buna emin ol. Bu şiş halin düşün, tahminim hala alışamadı suya vücudun hala depoluyor, bir de depodan vazgeçtiğini düşün suya alışınca işte o zaman vay be diyeceksin.

Hatun, kız eridin ya, helal olsun. Daha dün gibi hatırlıyorum ilk tanıştığımız günleri :))) Süpersin hayatım, sen bu konuda kitap dahi yazarsın, tebrikler.

Bak nasıl da biliyorsun cevapları:)) Kesinlikle en önemli etken su içmen. Hiçbir diyette su içmeden kilo verilemez, ki protein ağırlıklı diyetlerde su daha bir elzem.
Bir de vücudun yeni diyete adapte olma süreci var, bu daha önce yaptığın diyetlere ve hatta beyninde düşündüğün her türlü olumsuz fikre göre zamanı değişken bir süreç. Bunu da son okuduğum kitaptan öğrendim. Eğer beynin yeni diyet konusunda şüphe duyuyorsa ve tam inanmıyorsan resmen vücudunu etkisi altına alıyormuş, inanılmaz bir şey bu. Eğer hormonal bir engel yoksa ve verene kadar sabredersen kilo vermemek imkansız. Senin direnişinin en büyük etkeni su, ikincisi de sabır oldu hayatım.

ya benim kilo vermem durdu,biraz bunu yapmak istiyorum ekmek dilimleri ne kadr olacak mesela kahvaltida ?

Canım, tüm kilo vermesi duranlara ama uzun süre duranlara bir şey önermek istiyorum, senin sorun da buna vesile olsun. Sadece bir gün hiç ekmek ve sebze meyve yemeden sadece et ürünleri, yumurta, süt ürünleri yiyin kilo durmalarında. Ve sadece 20 dakika yürüyün. Ama mümkün olduğunca yağsız olsun bu yedikleriniz, ertesi gün yine normal puanlı sisteme devam. Duraklama döneminin en güzel inat kırıcı yöntemi bu. Böyle dönemlerde beyin ne düşünürse onu yapıyor vücut, mesela herkesin bir takıldığı kilo var diye inanış var ortalıkta dolaşan. O konuda araştırma yapılmış ve kilo takılma olayının tamamen beynimizin yönlendirmesi olduğu konusunda sonuçlar alınmış. Örneğin birimiz diyoruz ki ben çok güzel kilo veririm ama 80'de durur, bir türlü o rakamdan aşağı inemem. Hayır arkadaşlar, bu tamamen bizim beynimizin vücudumuza diretmesi sonucu yaşadığımız bir sıkıntı. Bu dönemde bir günlük tam protein alıp 20 dakika yürümek ve yine suyumuzu içmekle kilo verebiliriz.

Canım, daha önce de yazdım, farklı birşeyler yediğin için vücudun su toplamış. Böyle durumlarda ertesi gün çok su içerek karbonu biraz daha düşürürsek yine aynı kilomuzdan devam, bir ya da iki gün idare edeceksin. Kilo almadığına eminim.

arkadaşlar bu diyette bol bol su içmezseniz ölüme bile götürebiir Allah korusun.parçalanan yağ asitleri vücuttan ancak böyle atarsınız. aklınızda bulunsun mutlaka

Fedis çok güzel bir noktaya değinmişsin hayatım. Her diyette su önemli ama protein ağırlıklı diyetlerde bütün iç organların sağlığı açısından muhakkak bol bol su içilmesi gerekli. Lamı cimi bahanesi olmayan bir konu, ya bu diyet yapılmayacak ya da bol bol su içilecek.

Canım, misafirler gelir gider, o geçen süre zarfında çok fazla suçlanma, hatta kaçamakların tadını çıkar, sonrası önemli. Ömür boyu kalacak halleri yok bak gidiyorlar işte. :) Sen sisteme hemen geri dön, bu araları çok dert etme, onlar da güzel anlar en azından ara veriyoruz di mi :)

Canım bu soruna öyle uzun bir cevap yazmıştım ki, malesef o da silinmiş :)) E o zaman tekrar yazayım.
Şöyle ki, bu diyeti baştan beri yaptığım dönemlerde mercimek, bulgur, pirinç olaylarına aynı sizin gibi çok takıntılıydım. Çok uzun bir dönem yemedim. Yemeye başladım sonra ama eskisi kadar değil. Zaten olay şu. Bütün diyetlerde vermen gereken kilolarını verdikten veya ideal kilona yaklaştıktan sonra bir rahatlama evresi oluşur. İşte bu evre çok tehlikelidir. Bu evrede yine eskisi gibi mercimek bulgur pirince dönüş yapar bir de üzerine ekmek yersen yine kilo alırsın.
Ama bende şu oldu. Benim midem eskisi gibi değil artık, ne ekmek yiyebiliyorum doyasıya ne pilav ne de patates türü ağır karbonlar. Mercimek çorbasını en son işyerinde öğlen yemiştim, iki hafta kadar oldu. Yapmış getirmiş sağolsun yardımcı kadınımız. Ben de içtim güzelce.
Kilolar verildikten sonra hemencecik alınmıyor. Bu tamamen bizim elimizde. Eskiden mercimek çorbasını iki tabak içerdim yanında ekmekle. Şimdi bir tabakta midem şişiyor ve ekmek asla yemiyorum çünkü yiyemiyorum. Ekmek yesem çorbayı içemem, çorbayı yediğimde ekmek yiyemiyorum. Bu aslında normal benim yaşlarımda bir bayanın yemesi veya yememesi gereken ölçütler. Ben bu pozisyona çok şükür geldim.
Özetle, benim burda yazdığım her şey kişilere özel. İstenen kiloya düşüldüğünde mercimek çorbası da içilebilir, patates de yenilebilir hatta pilavda. Ama doyma hissini eskiye çevirmemek gibi ince bir çizgi var burda. Bunun için yine midenizin ne istediğini bilmek gerekiyor. Fazlasını zaten vücut istemiyor, ama ısrarla depolamaya çalışırsak yine alacağımıza eminim. Şimdi mutlu muyum evet, çünkü zayıf hissediyorum. O zamanlar mutlu değildim ve yemek beni mutlu ediyordu geçici süreliğine. Bu ince çizgiyi korumak için en güzel yöntem böyle düşünmek. Eğer karnımız bir tabakla doyuyor ve biz hala yiyorsak vücudumuz değil beynimiz aç demektir. Birşeylere açtır, sevgiye, ilgiye, mutluluğa. Zayıfladığınız zaman bu açlık ortadan kalkıyor anlayacağın.
Tatilde pilav da yedim dolma da, inan gram almadım. Niye biliyor musun, çünkü eskisi gibi hala yemiyorum. Sabah bir dilim tam buğday yiyorum yine alışkanlık oldu, her yerde var. Öğlen dolma yapmış annem örneğin yiyorum vallahi. Ama eskiyi düşünelim hemen, dolma yerdim yanında ekmek yerdim, yanında et yerdim yerdim de yerdim. Dolmayı on tane yerdim şimdi iki tane yiyorum. Yine de almıyorum.
Kilo veren herkes istediği kiloya düşünce bunları yerse de almayacak, niye çünkü ihtiyacımız kadar karbon alacağız o zaman fazlası değil. Fazlasını ben yiyemiyorum, herkesin de öyle olacağına eminim.

Bu sabah tartıldım fakat sonuç gene aynı 90,5 gibi anlamıyorum sorun ne neden bu kadar durakısama yaşadım bilmiyorum, yorum yürütecek bir kişi varmı selinn nerelerdesin.

Tatlım, öncelikle su içiyor musun, ne kadar?
Kaç gündür aynı kilodasın ve neler yiyosun kısaca özetlersen sorunu bulabiliriz. 90 türü tam rakamlar beynimizin bize oynadığı bir oyun, bu rakamlardan aşağı düşmek için önce beynimizin vazgeçmesi gerekiyor. Önce sorunu bulalım, ben sana yardımcı olacağım. Benim nete giremediğim dönemde aynen devam et ve bozma, işin daha da zorlaşır

merhaba uzun zamandır yazmıyordum.ben bıraktım ama tekrar da başlayamıyorum.kilo 1 kilo kadar aldım .geçen gün tavuk haşlayıp başladım tekrar ama midem bulandı.devam edenler tebrik ediyorum sizi.

Ayşecim, hani ilkler unutulmaz derler ya, inan ben seni hep düşünüyorum biliyor musun. Çünkü biz hatırlarsan ilk yazdığım dönemden beri tanışıyoruz. Senin bıraktığını da tahmin etmiştim, az kilo almana sevindim hayatım en azından fazla almamışsın.
Bu arada illa tavuk yemek zorunda değilsin hayatım, yardımımı istersen seve seve yönlendiririm seni. Azar azar da olsa kilo vereceğinden eminim. Kilo vermenin o kadar çok yöntemi var ki, yeter ki sen iste. Yemin ediyorum bir şekilde verirsin. Sen düşün Pazartesine kadar karar ver, ben sana uygun başka bir yöntem bulurum rahatça verirsin tüm kilolarını.

Kızlar ben 2 ay önce doğum yaptım.Yediklerime dikkat ederek kilo vermeye başladım.Emziriyorum,diyet değil sağlıklı beslenmek için uğraşıyorum.tatlıyla zaten aram yok tuz da sevmem.Bana kilo yapan hamur işi ve abur cuburlar. Bana da yardımcı olur musunuz.Şİmdiden teşekkürler...

Düşük karbonhidratla yarın sabah 4. haftam doluyor. 4 haftada 5.8 kg verdim. eşim 3 haftada 5.5 lilo verdi. inanılmaz mutluyum. kilo vermenin bu kadar kolay olduğuna kendim bile inanamıyorum. önümde daha 15 kilo falan var ama öyle bir motive oldum ki zerre gözümde büyümüyor.

Son düzenleme:

cnm bu topiqi 111. sayfadan itibaren okursan neyi nasıl yapacaqını öqrenirsin mutlak oku pişman olmıcaksınopuyorumnanaktan

bnmde 6 haftada 7.5 kilo oldu senin duyqularını çok iyi anlıyorum cnm ama bnm 22 kilo daha vermem lazım 82.4 şu anki kilom idealim 60 kilo eşimse 55 ol diyoo:1shok:

benim eşim yazık asla kilo ver demedi. ben diyete başlayınca bana destek olmak için o da başladı. onun da 10 kilo falan fazlası vardı. benimle beraber 6 kilo verince acayip gaza geldi. her gün sabah sevinçle tartıya çıkıyoruz. yalnız şu bir gerçek o bir anda 1 beden küçüldü. ben de aynı kiloyu verdim ama ben daha o kadar incelmedim. acayip kıskanıyorum.
55 kilo mevzuna gelince; bence yakışan kilonda zaten durman gerektiğini anlarsın. ben mesela zamanında 54 kiloyken hortlak gibiydim. bana yakışan 58-60 arası oluyor. o yüzden sen de baktın ne zaman fıstık gibi oldun o zaman durursun.

selincim yazdıkların beni çok motive etti.yarın tekrar başlıyorum.biraz hastayım ama yine de başlayacağım.desteğin için çok teşekkürler
aysebru nerelerde onu merak ediyorum.
kızlar lys ygs tercihleri başlıyor yarın biraz yoğun olurum ama paylaşıma devam edeceğim inş

inşallah canım bu arada arkadaşlar iş arıyorum istanbul avrupa yakası

23.6 102,5kg
28.6 100.6kg
09.07 100.2kg
19.07 99,1kg 15.07den itibaren 2.5l su iciyorum
25.07 99.2

selin nasil sence?? 1ayda 3 kilo !

selin bu sabah itibari ile bendeniz 98 kilodayim $ey gibi su iciyorum anlarsinya

kendim calip kendim oynuyorum nan selin bak sen bu sayfanin nefesiymi$in

selincim cevabın için teşekkürler özellikle dondurma süper bir haber hemen alacağım bir tane ozaman çikolataya da ihtiyac duymam inşallah
bu arada ben de dün tartıldım ve 87.4 olmuşum daha öncede yazdığım gibi ben fazla dikkat edemiyorum ama şekeri tamamen çıkardım hayatımdan bazen ekmek kaçıyor. birde tam uygulasam daha hızlı gidecek ama bu ara misafirim var ama yinede çok abartmamaya çalışıyorum
bir de benim şekerim dengesizdi son zamanlarda sınırda bazende biraz üzerinde seyreediyordu ve son iki ölçümde normale inmiş yüksek kolestrolüm düşmüş demir düşüktü yükselmiş bu diyet hakikaten çok sağlıklı arkadaşlar içim rahat devam edeceğim demekki hepsinin sebebi yüksek karbonhidratla beslenmemmiş, teredütle yaklaşan arkadaşlar içiniz rahat olsun sizinde

selin bu sabah itibari ile bendeniz 98 kilodayim $ey gibi su iciyorum anlarsinya

kendim calip kendim oynuyorum nan selin bak sen bu sayfanin nefesiymi$in

abla 1 günde 1kilodan fazla vermissin vay süpeeeeeerrrr alkisalkisalkis durdun durdun ama sonunda kilo vermen hizlandi

benimde tartilma günüm sali ama belki yarin tartilirim ama bu hafta hic tartilmak istemiyorum cünkü coook kacamagim oldu :sinifsinif: artik yarinki duruma bagli

Arkadaşlar bende uyguluyorum bu diyeti...15 gün oldu...özellikle midem rahatladı..ben mid rahatsızı olan bir kişiyim....Şişkinliklerimden eser kalmadı...Fakat kepek ekmeği çok kaçırıyorum doymuyorum kahvalıda....Ama öbür öğünler puana dikkat ediyorum..Ekmek yemem soru yaparmı?..

canım Selin bize öncelikle tam buqday ekmeqini önerdi daha önce hiç yememiştim hemen aldım çok lezzetli bir ekmek ama malesef beni acıktırdı bnm sana tavsiyem öncelikle tam buqday ekmeqi ye eqer seni acıktırmazsa devam edersin ben şimdi uno denqe light yiyorum hem bir dilimi 7.5 karbon hemde beni süper tok tutuyor ve kesinlikle sadece sabahları yemelisin en fazla öqlen öqününde ye ama Selin bize sadece sabahları yiyin diyor zaten acıkmıyorusun birde mutlaka gunde 2-3 bardak yeşil çay tükey bu çok önemli ve 2-3 litre su içmeyi sakın unutma ben 89.9 la başladım 6 hafta oldu şuan 81.9um azimle qayretle devam et cnmopuyorumnanaktan

sagol aylincim canim durdum durdum basladi heralde artik benimde kilo vermem anam veriyimde tek ister 1 kg ister yarim kg sonucda damlaya damlayaa göl oluyo :) yaw 13 kg insani bu kadanmi degisik gösterdir ya

aaylin canim bak kacamak yapinca deki kendine bütün günüm bütün azmim bütün cabalarim bi anlik zevk icin bosa gitti de.... yada pisman olmican canim benim
ciklota yedim pisman olmadim :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…