Selam kızlar, bakıyorum da herkeste bir hüzün, sanırım bu hafta daha az kilo verilmiş okuyabildiğim kadarıyla. Vallahi şaşırmadım desem yalan olur çünkü ben bu hafta daha çok bekliyordum, en fazla veren 1 kilo vermiş diye okudum yazmayan oldu mu bilmiyorum. Hele Suzan, senin 100 gr dahi veremediğini okuyunca önce şaka zannettim ve yazının sonunda gülümseme falan aradım inan ki.
Üzüldüm haliyle, çünkü tamam açlık hissedilmiyor ama bir an önce de sonuç görmek ister insan muhakkak ki. O yüzden bana sorarsanız devam edin diyeceğim yine, çünkü bol gelen pantolonlardan, söyleyen insanlardan veya kendi hissettiğiniz şekilde kilo vermiş olmanız lazım. Keşke yağ ölçümü yaptırabilsek bir şekilde. Asıl o zaman anlaşılabilir ancak kilo verilip verilmediği.
Bırakmak isteyenlerden tek ricam lütfen hemen tamamen bozmayın diyeti. En azından son yazdığım listeye tamamen uyarsanız dünyada yapılan son araştırmaların özeti yazdıklarım, şu an vücudunuz öyle hazır ki, aslında bunu hissediyor olmanız lazım.
Bu diyeti de bırakabilirsiniz haliyle ama bırakanlar lütfen düşük kalorili diyet yapıp tekrar sistemlerini bozmasınlar. Dikkat etsinler, kendilerine yeni bir diyet, ya da ne bileyim kilo verebileceklerini hissettikleri başka bir yöntem bulana kadar. Çizelge hiç geriye kaymadı kimsede çünkü, az da olsa verilmiş olan kilolar var. Ben elimden geldiğince yine hepinize destek olmaya çalışacağım, şu an monti kitabını tekrar okuyorum atladığım yerler var mı diye. Bu bitince yine dünyada mucize diye nitelendirilen en son iki piyasaya çıkmış iki kitap var, onları okuyup yine yardımcı olmaya çalışacağım. Bu kez de karbonhidrat diyeti topiğinden kovulmayı göze alıcaz hep birlikte.
Kızlar, kitaplara öylesine bir baktım ve inanın ikisi de protein ağırlıklı ve kaybettiğiniz kiloları geri almayacağımızı vaat ediyor. Diyetlerden birinde tamamen protein tüketiliyor, belirli bir süre, sonra sebzeye meyveye geçiş var ve en sonunda herşeyi serbest bırakıyor, haftada bir gün hariç. Özeti bu. Diğer kitapta ise metabolizma mucizesinden bahsediliyor, ve yine kan şekeri değerleri hakkında anladığım kadarıyla. O yüzden hiç kilo veremeyenler lütfen bir şekilde sürdürsünler, bende fazla olmadı ama herkesin metabolizması farklı, duraklama kiloları olabilir, moralinizi bozmayın bir şekilde zayıflayacağız yemin ediyorum, sadece kilo veremiyorum diye tekrar eski yeme sisteminize geri dönmeyin yeter.
Şu an okuduğum kitapta kilo vermeyi engelleyen etkenlerden bahsetmiş, hemen onları paylaşmak istiyorum sizinle. Birinci etken fiziki bir hastalık veya rahatsızlık. Bunun için kan testi yaptırmış olmak ve vücudun normal olduğunu bilmek gerekiyor. Bu birinci etken hangi diyette olursa olsun kilo vermeyi engelliyor malesef.
Kitap ikinci etken olarak stresi göstermiş. Yani muhakkak rahat olunacak kızlar, bu sadece bu diyette değil tüm diyetler için geçerli. Kilo verileceğine inanmak şart. Bu kanıtlanmış artık.
Üçüncü etken daha önce yapılan diyetler nedeniyle vücudun direnişe geçmesi. Bu konudan bahsederken bir örnek verilmiş, en çok direnen vücut örneği, bir bayan 7 ay hiç kilo verememiş bu diyeti yaptığı halde. Sonrasında vücut direnişini kırmış ve kilo vermeye başlamış, bütün kilolarını bundan sonra kısa bir sürede vermiş zaten. Ama kadın öncesinde senelerce diyet yapmış ve pankreasını mahvetmiş anlayacağınız özetle.
Yani kızlar, kilo veremeyen kızlarımız size 7 ay bekleyin diyemem haliyle. Çünkü kimin vücudu ne zaman diyete tam uyum sağlayacak ne ben anlayabilirim bunu, ne de siz bilebilirsiniz.
Bence bütün diyetlerde vücudun bir uyum süresi var, ben geçmişime dönüp baktığımda yaptığım tüm diyetleri çok kısa süreli tuttuğumu sadece bu diyeti uzun süreli yapabildiğimi gördüm. Çünkü rahattım, acıkmıyordum, doyuyordum ve listemde yediğim şeyler damak zevkime uygundu.
Diyeceğim şu ki, damak zevkine uygun olanlar, bir şekilde zorlanmayanlar devam etsinler. Bu bir tahmin haliyle ama vücudunuz direniyor bence.
Peki ben devam eder miydim, dürüst olacağım inanın, ben bir haftada hiç kilo veremesem devam etmezdim, çok şükür ki öyle bir sıkıntı yaşamadım. Ya karbonhidratı aşırı yiyordum öncesinde, ya da gerçekten inandım kilo vereceğime iki şıktan biri.
Yine çok yazdım kusura bakmayın, kitapları okuduktan sonra çok güzel yine bilgilerle dolu olarak burda olacağım ama yemin ediyorum son yazılan herşeyde kitaplar ve internet dahil benim yazdıklarımı birebir destekliyor ve dünyada sayısız insan bu şekilde zayıflıyor. O yüzden biraz sabır kızlar, başarmak için sabır ikinci etken birincisi inanç bunu hiç bir zaman unutmayın. İnşallah başarılı olacağız.