- 28 Aralık 2009
- 582
- 1
Eto'cum ben genelde senin gibi yemiştim, yani yanında salata yemiştim bol bol. Herhangi bir zararından ziyade yararı olur her açıdan. Tek sakıncası çok hızlı bir şekilde veremezsin ama böylesi hem daha sağlıklı hem de daha çekilir, ben olsam böyle devam ederdim. Acelen yoksa aynen devam et, yeşil salata da yiyebilirsin o da kilo vermede etkiliymiş.
Sunita'cım iki haftada yaklaşık 3.5 kilo gayet iyi ve sağlıklı. Tebrik ediyorum. 3. haftadan sonra durabilir okuduğum kadarıyla. Devam edersen sonuç alırsın.
selincim marankinin karpuz diyetiyle ilgili ne düşünüyosun?
bizim diyete biraz ters ama vücudu şaşırtmış ve de arınmış olurmuyuz
selincim ne yedigimi hatirlamiyorum notda tutmadim. aman neyse bosver artik devam yapicam iki hafta daha bu ay sonuna kadar yani :) 23.6 tartildigimda 102.5 cikmis simdi 100.200ve ben 23ünden evvel baslamistim diyete... ben bazilari gibi bosuna zamanimi harcadim demicem! bu bir deneyim benim icin deniyorum ve sonucunu alicammi bekliyorum canimsin kiz verdir su kilolari bende seksi suzan oliyim zuahahhahhahahh
Geçici olarak hoşbuldum İzlemcim :) Cuma'ya tekrar gidiyorum.
Waaw 6'lı rakamları görmene sevindim. Güzel bir nokta, çok hoş bir duygu değil mi? İnşallah devamı gelir hayatım.
Birkaç öneri getireyim sana hemen. Tavuğu haşlamaktan ziyade derisini çıkarmadan ve hiç su katmadan teflon tavada pişirirsen çok daha lezzetli oluyor ve gerek kokusu gerekse tadı dolayısıyla tiksinmiyorsun. Haşlama bıktırır insanı. Tavuğun derisini yemediğin sürece (ki ben derisi ile yemiştim) hiçbirşey olmaz sadece hoş bir tat bırakır. Burdaki ince ayrıntı, yanında yoğun karbonhidrat almadığın sürece zaten yağ vücutta depolanmadan direk dışarı atılıyor. O yüzden çok fazla kendini sıkma.
İkinci önerim ise tavuk kıymaları bulabilirsen (büyük marketlerde var) tavuk köftesini kendin yapabilirsin. İçine çok az miktarda tam buğday ekmeği ufalayıp yumurta ve soğan koyarsan o da lezzetli oluyor. Beyaz ekmek veya galeta koyduğunda ise gi değeri fırlıyor ve pankreas hemen yağ depoluyor. Köfteyi her halükarda abartmamak lazım, eğer içine ekmek koyduysan tabi. Ekmek koymadan yapılan köfteler de var internetten tariflere bakabilirsin. Onları da ızgara'da ve hatta teflon tavanın altını az yağlayarak pişirebilirsin.
Üçüncü önerim, tavuğu soslayıp (salça, yoğurt ve azcık zeytinyağı, baharat vs.) bir müddet beklettikten sonra evinde varsa elektrikli ızgarada veya mangalda veya yine teflon tavada yapabilirsin. Yağ konusunda kesinlikle takıntılı olma birebir şahidim karbonhidrat alınmadığında vücutta depolanmıyor yağlar. Tabi abartmamak en güzeli.
Dördüncü önerim, fırın poşetine yine istediğin baharat ve patates-havuç haricinde sebzelerden koyup pişirebilirsin. İlla sadece tavuk yiyeceğim diyorsan sadece tavuklarından ye ama lezzet olarak yine değişik hoş bir tat yakalarsın, özellikle sarımsak seviyorsan muhakkak ekle.
Haşlama'yı sadece canın çorba türü birşeyler istediğinde yapabilirsin. Çorbası için de içine yoğurt, limon ve yumurta katıp terbiyeli yapabilirsin.
Bunun haricinde ton balığı da kurtarıcın olabilir. Balıkla aran iyi ise diğer balıklardan da yiyebilirsin.
Bu arada bu konuda kitaplar okuduğumu yazmıştım hatırlarsan. Çok önemli bir ayrıntı keşfettim ve hemen paylaşmak istiyorum. Maydanoz, tere, roka, nane, yeşil soğan tarzı yeşillikleri yediğimiz her yemeğin yanında muhakkak yersek hem yağ yakımında yardımcı oluyormuş, hem de vücudumuza yağ depolanmasına engel oluyormuş.
Ve görümcemin neden kilo almadığını da bu sayede anlamış oldum şekerim sempatiksalakcinni Çünkü yemin ediyorum ben evlendim evleneli neredeyse benim iki katımı yer ama sabah öğle akşam koca bir tabak dolusu yeşillik yer yanında. Herşeyi de yer üstelik. Bunun gerçeklik değerini kendimde test ederek uygulayacağım, sonucu muhakkak yazarım size. Birkaç gündür yapıyorum çünkü.
çok teşekkürler şekerim, bugün şöle domatesli biberli filan tavuk sote yapim, gerçekten çok tiksinmekten korkuyorum değişik bişiy yapim bugün, ton balığını öğlenleri yiyorum henelde canım light kola ile
yeşilliği bende deniyim bundan sonra severim zaten çok isabet oldu kaydirigubbakcemile5
SELİNİMMMMM sonunda dayanamadım internetsizliğe bir vınnn aldım ilk işim topiğimize bakmak oldu. ama hepsini okumaya sabrım gelmedi valla yavaş yavaş bakarım artık. 1 temmuzdan beri yazamadım raporumu vermek istiyorum: burda tartı olmadığından sokakta tartılma fobim olduğundan kilomu bilemiyorum ama kendimi sürekli olçtüm belim toplamda 8 cm incelmiş kardeşimin kotlarına rahatça sığabiliyorum kalça 7.5 cm bacaklar 5 cm inceldi bu arada spora devam. dün akşam beni istemeye geldiler erkek arkadaşım 15 gündür görmemişti beni o bile hemen zayıflamışsın dedi ; elbiseme rahatça sığdım. çok mutluyum kuşum çoook meğer zayıflamak benim için ne kadar önemliymiş. ha bi de benim yiyemediğim besinler vardı ya (süt ,yumurta, maya...) belki hatırlarsın bu gün kocaman bir kaçamak yaptım hepsini yedim.....ama senden öğrendiğim bi sey var ki yarın yeni bi gün ve diyete devam.....hergün yazarım artık .görüşürüzopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile3olumunekankayizsmile
Canım benim, ne kadar sevindim anlatamam. 8 cm,7.5 cm, bunlar büyük başarı, kilonu merak ettim doğrusu. Tartılır tartılmaz hemen yaz kaç kilo vermişsin. Darısı tüm kızlarımıza inşallah.
Bir de kızlardan birisi kepekli lavaş'ı nerden bulduğunu sormuştu yazarsan seviniriz. Arada kaçamak yap tabi, yoksa tırlatırsın.
Ben yarın tatile gidiyorum iki hafta sonra burdayım tekrar.
Seni istedikleri gün zayıf olmak istiyordun, bunu başardığına sevindim en çok. Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar dilerim olumunekankayizsmile
Canım benim, ne kadar sevindim anlatamam. 8 cm,7.5 cm, bunlar büyük başarı, kilonu merak ettim doğrusu. Tartılır tartılmaz hemen yaz kaç kilo vermişsin. Darısı tüm kızlarımıza inşallah.
Bir de kızlardan birisi kepekli lavaş'ı nerden bulduğunu sormuştu yazarsan seviniriz. Arada kaçamak yap tabi, yoksa tırlatırsın.
Ben yarın tatile gidiyorum iki hafta sonra burdayım tekrar.
Seni istedikleri gün zayıf olmak istiyordun, bunu başardığına sevindim en çok. Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar dilerim olumunekankayizsmile
kepekli lavaşı ben merak etmiştim markette bulamayınca annemle yaptık kepek ve tam buğday unu su tuz yoğurup küçük küçük açıp yağsız tavada pişirdik yapmak isteyenler olursa tarifinide vermiş olayım :) pişmiş hali ortalama 40 gr oldu benimkiler ama karbonhidrat değeri ne kadar onu merak ediyorum.
eşim de sağolsun tatilde internetsiz dayanamayacağımı anlayınca sariz gibi vınn almış sayesinde arada girip okuyorum benimde iki üç haftada en az 4 ,5 kilo vermem lazım en azından buradan fayda gördüğüme oda inanıyor beni görünce hayal kırıklığına uğrasın istemiyorum
kepekli lavaşı ben merak etmiştim markette bulamayınca annemle yaptık kepek ve tam buğday unu su tuz yoğurup küçük küçük açıp yağsız tavada pişirdik yapmak isteyenler olursa tarifinide vermiş olayım :) pişmiş hali ortalama 40 gr oldu benimkiler ama karbonhidrat değeri ne kadar onu merak ediyorum.
eşim de sağolsun tatilde internetsiz dayanamayacağımı anlayınca sariz gibi vınn almış sayesinde arada girip okuyorum benimde iki üç haftada en az 4 ,5 kilo vermem lazım en azından buradan fayda gördüğüme oda inanıyor beni görünce hayal kırıklığına uğrasın istemiyorum
seviyorum lan sizi :) hemde hepiniziiiii
bak okudum hep motivasyonum geri geldi. yapicam ben bunu taktim kafaya :)))
sabah herzamanki kahvalti 2 citir ekmek krempeynir 1 kahve
öglen 1 tabak tavuk ve mayonaise
aksam aynisi arada iki bardak zero ictim ve yasklasik 1 litre su
suyuda cogaltmaya basliyorum ay kim dediydi su icmeye alismak icin kücük pet siselerle iciyorum daha kolayima geliyo cabucacik bitiyo
selincim kilo dedigin nedirki be elimin kiri :) kiz sensiz olmuyo sende vin al.. inan senin motivasyonun cok önemliymis onu anladim anladik yani... hicmi imkanin yok annenlerin orda pc?