Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Anladım Suzancım, umarım regl dolayısıyla kilo vermen durmuştur o zaman. Ben o dönemde kilo alan birisi olarak seni bu konuda şanslı buluyorum. Ben gitmeden önce hatırlıyorum kendini daha iyi hissediyordun, birkaç gün içerisinde moralin bozuluvermiş hemen.
Hemen moral bozmak yok, öyle ya da böyle gidecek bu kilolar. Kız sen 2011'e zayıf gireceksin, hemen vazgeçme lütfen. Çikolata falan ile de teselli bulma sakın, bunlar ödem, bunu yağa çevirmeyi istemezsin heralde. İlla bu diyeti yap demiyorum hayatım, beni yanlış anlama, sadece tekrardan iştahın açılıp koyvermeni istemiyorum, tamam mı?

üfff başa döndüm yine ben.çok salmasam da baya saldım.kilo almadım ama vermedim de.çok iradesizim ya ben azcık bile irade yok.üstelik eşim de dillendirmeye başladı artık kilo vermemle alakalı fikrini.ama ben de hala tık tok irade yok azim yok.başkası olsa eşi dillendirse kg konusunu aç kalır yine verir o kiloyu ama salak ben:eek:klava:

üfff başa döndüm yine ben.çok salmasam da baya saldım.kilo almadım ama vermedim de.çok iradesizim ya ben azcık bile irade yok.üstelik eşim de dillendirmeye başladı artık kilo vermemle alakalı fikrini.ama ben de hala tık tok irade yok azim yok.başkası olsa eşi dillendirse kg konusunu aç kalır yine verir o kiloyu ama salak ben:eek:klava:

benim eşim karıştığında tüm şevkim gidiyor hiç birşey yapasım gelmiyor sağolsun o da sürekli karışır tek sen değilsin merak etme ama ümitsizliğe kapılma başaracaz o zaman görecekler

bende dün aksam 3sira cukulata yedim dayanamadim regl olucam tatlida tatli of be... durdugum yerde sayiyorum

yani sabir et diyosun öylemi :)

Tabi ki sabret, kopyaladığım kilo verme tarihlerine baktıysan eğer, kilosu yerinde duranlardan ziyade alanlar bile olmuş diyet yaptığı halde, ama inatla, azimle devam etmişler, bi de kızların en sondaki kilolarına bak. Onlar sadece birkaç örnek, tüm çok kilo verenlerin hikayesinde duraklama hatta alma dönemleri var.
Senin şurda dişini sıkacağın sadece 3 - 4 ay, ondan sonra zaten hem cidden miden küçülecek ve bir lokma çikolata bile ağır gelecek, hem de verdiğin kilolar o kadar değerli olacak ki onu koruma psikolojisi devreye girecek. Çok bişey değil 3-4 ay.
Yaklaşık 25 yıl kilolu olarak gezdim ben ortalıkta, hatta bazen obez oldum, bazen şişman, bütün isimlerini say istersen. 25 yıl nerde 3-4 ay nerde hayatım bi düşün lütfen. Senin kilo geçmişini bilmiyorum haliyle ama eminim 3 aydan daha evvelinden itibaren vardır fazlalıklar. Haksız mıyım?

selincim hoşgeldin şekerim, artık 6lı rakamları gördüm çok şükür yakalıyorum seni dikkat et aklinialirimsmile bakalım pazartesiye kadar ne kadar vericem, tek korkum tavuktan tiksinmek, çünkü haşlayıp direk yiyorum haliyle kokusu rahatsız etmeye başladı, sen başka neler yapmıştın şekerim, çünkü yoğurtta filan yüksek k.h oranı, tavuk köftesi filan yiyorum arada o da katkılıdır haliyle kendim yapmıyorum sen 4 ay nasıl dayandın şekerim kaydirigubbakcemile

slm kızlar
yaw benim bi sorunum var tartıda 2kg vermiş olduğumu görüyorum ama aynada sanki göbeğim ve yan simitlerim şişmiş gibi duruyo
ayrıca bu şekilde hisseden sadece ben değilim kıyafetlerim ve annemde aynı şeyi söylüyo
sizce nerde hata yapıyorum neden böyleyim

3 sıra ne kız? sempatiksalakcinni 3 kare mi?

aman ne sor ne söyliyim :)

bak bu diyetle saten 1ay oldu diyelim... devam yapicam ama icim disim tavuk oldu bazen tavukca konusuyorum :))))

selin bana bi hizlandirma programi yap bire bir uycam :) vallabilla

kızlar size bi teklifim var, karpuz detoksu, annem geçen yıl yaptı ve snrsında daha rahat kilo verdi.tabi o zaman ben hamileydim ve bu detoksu yapamadım ama bu yıl yapmayı düşünüyorum. sizede haber vermek istedim

ayKarpuz Detoksu

Ayın hareketine göre yapılan karpuz diyetinin ilki, Hicri takvime göre Şaban ayının 13-14 ve 15. günleri yani; Temmuz ayının 25-26 ve 27'sinde uygulanır.

Kozmik Bilim takipçilerinin bu günlerde uygulayacakları program aşağıdaki gibidir:

Sabah: 3 bardak bitki çayı ile kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70’ten fazla olanlar ise 1000 gram karpuz tüketmeli.

Öğle: 3 bardak bitki çayı ile kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70’ten fazla olanlar ise 1000 gram karpuz tüketmeli.

Akşam (Gün batımı sonrası) : 3 bardak bitki çayı ile kilosu 60-70 arasında olanlar 500 gram, 70’ten fazla olanlar ise 1000 gram karpuz tüketmeli.

3 gün boyunca devam eden karpuz detoksunda, her öğünde en az 3 fincan yeşil çay ya da muhtelif bitki çayları ve PH seviyesi yüksek, kaliteli, alkali sular bolca tüketilmelidir. Bitki çaylarının içine tatlandırıcı olarak sadece çiçek balı kullanılmalıdır.

Karpuz seçerken gübreli, iri ve hibrit (dölsüz) tohumlu karpuzlarla, kabaktan aşılanmış karpuz olmamasına kesinlikle dikkat edilmelidir.

Karpuz detoksuna başlamadan 3 gün önce, detoksun etkisini artırmak amacıyla kırmızı et, kızartma, tavuk eti, konsantre gıda, siyah çay, beyaz ekmek gibi gıdaları tüketmemeye özen gösterilmelidir. İki detoks arasında geçen sürüde de bu kurala uyulmalıdır.

Karpuzun Faydaları

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun birçok faydası vardır. Kan basıncının dengelenmesinden, sağlıklı zayıflamaya kadar çok sayıda faydası olan karpuzun yaz aylarında bol bol tüketilmesi önerilir.

Karpuzun bedeni temizleyici özelliği vardır. Yüzde 95′i su olduğu için böbrekleri çok iyi çalıştırır. İdrar söktürür. Böbrekteki üre ve ürat tuzlarını temizler. Ayrıca kum dökme, taş düşürmeye de etkilidir. Bol bol B, C vitamini ve anti oksidan içerir. İçerdiği yüksek potasyum ve Beta Karoten maddesi sayesinde kalbi enfaktüse karşı koruyucu özelliği vardır. Karpuz tam anlamıyla bir şifa kaynağıdır. Bol miktarda su içermesi ve şeker barındırmaması, ayrıca boşaltımı hızlandırması gibi özellikleriyle kilo vermeyi hızlandırır.

Yemekten hemen sonra tüketilen karpuz, şişkinlik ve sindirim zorluğu meydana getirir. Karpuzu açken tüketmek içerdiği faydalardan azami şekilde yararlanılmasını sağlar. Bu sebeple karpuz yemeklerden çok önce ya da yemeklerden epeyce sora tüketilmelidir.

selin izin vermeden biseycik yapmam o benim diyetkocum :))

sagol rengarenk ya ne güzel nikin varmis

Merhaba kızlar,
1 temmuzdan beri diyet yapıyorum ve toplam 3,4 kilo vermişim çoook mutluyum sırnaşık şey acaba bu hızla devam edecekmi duracak mı bilmiyorum ama acayip moral oluyor.
Birde kızlar bir kaç gün önce 3 gün boyunca kilo vermemiştim sonra birden 2 günde 1,1 kilo verdim, demek istediğim sakın kilo vermiyoruz diye moralinizi bozmayın, bir kaç gün duraklamadan sonra kilolar birden gidiyor.
Durmak yok kilo vermeye devam :eek:

selincim ızgara tavuk yanında çoban salata yiyorom iki gündür zararı olur mu

sunita, tebrik ederim senin adına sevindim darısı benim başıma inşallah

teşekkürler canım,
sakın pes etme inan zayıflamak önce beyinden başlıyor :) ve yaptığım diyetlerde en güzel sonucu bu karbonhidrat diyetinden aldım, hatta eşimde 12 gündür yapıyor ve oda 3,5 kilo verdi.

selincim hoşgeldin şekerim, artık 6lı rakamları gördüm çok şükür yakalıyorum seni dikkat et aklinialirimsmile bakalım pazartesiye kadar ne kadar vericem, tek korkum tavuktan tiksinmek, çünkü haşlayıp direk yiyorum haliyle kokusu rahatsız etmeye başladı, sen başka neler yapmıştın şekerim, çünkü yoğurtta filan yüksek k.h oranı, tavuk köftesi filan yiyorum arada o da katkılıdır haliyle kendim yapmıyorum sen 4 ay nasıl dayandın şekerim kaydirigubbakcemile

Geçici olarak hoşbuldum İzlemcim :) Cuma'ya tekrar gidiyorum.
Waaw 6'lı rakamları görmene sevindim. Güzel bir nokta, çok hoş bir duygu değil mi? İnşallah devamı gelir hayatım.
Birkaç öneri getireyim sana hemen. Tavuğu haşlamaktan ziyade derisini çıkarmadan ve hiç su katmadan teflon tavada pişirirsen çok daha lezzetli oluyor ve gerek kokusu gerekse tadı dolayısıyla tiksinmiyorsun. Haşlama bıktırır insanı. Tavuğun derisini yemediğin sürece (ki ben derisi ile yemiştim) hiçbirşey olmaz sadece hoş bir tat bırakır. Burdaki ince ayrıntı, yanında yoğun karbonhidrat almadığın sürece zaten yağ vücutta depolanmadan direk dışarı atılıyor. O yüzden çok fazla kendini sıkma.
İkinci önerim ise tavuk kıymaları bulabilirsen (büyük marketlerde var) tavuk köftesini kendin yapabilirsin. İçine çok az miktarda tam buğday ekmeği ufalayıp yumurta ve soğan koyarsan o da lezzetli oluyor. Beyaz ekmek veya galeta koyduğunda ise gi değeri fırlıyor ve pankreas hemen yağ depoluyor. Köfteyi her halükarda abartmamak lazım, eğer içine ekmek koyduysan tabi. Ekmek koymadan yapılan köfteler de var internetten tariflere bakabilirsin. Onları da ızgara'da ve hatta teflon tavanın altını az yağlayarak pişirebilirsin.
Üçüncü önerim, tavuğu soslayıp (salça, yoğurt ve azcık zeytinyağı, baharat vs.) bir müddet beklettikten sonra evinde varsa elektrikli ızgarada veya mangalda veya yine teflon tavada yapabilirsin. Yağ konusunda kesinlikle takıntılı olma birebir şahidim karbonhidrat alınmadığında vücutta depolanmıyor yağlar. Tabi abartmamak en güzeli.
Dördüncü önerim, fırın poşetine yine istediğin baharat ve patates-havuç haricinde sebzelerden koyup pişirebilirsin. İlla sadece tavuk yiyeceğim diyorsan sadece tavuklarından ye ama lezzet olarak yine değişik hoş bir tat yakalarsın, özellikle sarımsak seviyorsan muhakkak ekle.
Haşlama'yı sadece canın çorba türü birşeyler istediğinde yapabilirsin. Çorbası için de içine yoğurt, limon ve yumurta katıp terbiyeli yapabilirsin.
Bunun haricinde ton balığı da kurtarıcın olabilir. Balıkla aran iyi ise diğer balıklardan da yiyebilirsin.
Bu arada bu konuda kitaplar okuduğumu yazmıştım hatırlarsan. Çok önemli bir ayrıntı keşfettim ve hemen paylaşmak istiyorum. Maydanoz, tere, roka, nane, yeşil soğan tarzı yeşillikleri yediğimiz her yemeğin yanında muhakkak yersek hem yağ yakımında yardımcı oluyormuş, hem de vücudumuza yağ depolanmasına engel oluyormuş.
Ve görümcemin neden kilo almadığını da bu sayede anlamış oldum şekerim sempatiksalakcinni Çünkü yemin ediyorum ben evlendim evleneli neredeyse benim iki katımı yer ama sabah öğle akşam koca bir tabak dolusu yeşillik yer yanında. Herşeyi de yer üstelik. Bunun gerçeklik değerini kendimde test ederek uygulayacağım, sonucu muhakkak yazarım size. Birkaç gündür yapıyorum çünkü.

slm kızlar
yaw benim bi sorunum var tartıda 2kg vermiş olduğumu görüyorum ama aynada sanki göbeğim ve yan simitlerim şişmiş gibi duruyo
ayrıca bu şekilde hisseden sadece ben değilim kıyafetlerim ve annemde aynı şeyi söylüyo
sizce nerde hata yapıyorum neden böyleyim

Canım ödem oluşmuş anladığım kadarıyla, yani vücudun su tutuyor. Geçici bir durum endişelenme o yüzden. Aç karnına maydanoz sapı suyu iç, işe yarayabilir.

aman ne sor ne söyliyim :)

bak bu diyetle saten 1ay oldu diyelim... devam yapicam ama icim disim tavuk oldu bazen tavukca konusuyorum :))))

selin bana bi hizlandirma programi yap bire bir uycam :) vallabilla

Suzancım öncelikle geçen hafta ne yedin hatırlayabildiğin kadarıyla bana yazabilir misin? Bir gram dahi neden veremediğini belki çözeriz ama tam olarak yazmaya çalış herşeyiyle. Burda yanlış birşey var. Liste almadığımız için çözemedim ben olayı. Kaçamak yaptıysan da yaz, tam uydun ise bir günde ortalama neler yedin, kaçta yedin hepsini yazsana bana. Senin vermen lazım, sana verdiricem kız ben, taktım kafayı sempatiksalakcinni
Bu arada Rubi'den haberi olan var mı, hiç sesi soluğu çıkmamış kaç gündür. Onu da çok merak ediyordum naptı acaba?

selincim ızgara tavuk yanında çoban salata yiyorom iki gündür zararı olur mu

Eto'cum ben genelde senin gibi yemiştim, yani yanında salata yemiştim bol bol. Herhangi bir zararından ziyade yararı olur her açıdan. Tek sakıncası çok hızlı bir şekilde veremezsin ama böylesi hem daha sağlıklı hem de daha çekilir, ben olsam böyle devam ederdim. Acelen yoksa aynen devam et, yeşil salata da yiyebilirsin o da kilo vermede etkiliymiş.

Merhaba kızlar,
1 temmuzdan beri diyet yapıyorum ve toplam 3,4 kilo vermişim çoook mutluyum sırnaşık şey acaba bu hızla devam edecekmi duracak mı bilmiyorum ama acayip moral oluyor.
Birde kızlar bir kaç gün önce 3 gün boyunca kilo vermemiştim sonra birden 2 günde 1,1 kilo verdim, demek istediğim sakın kilo vermiyoruz diye moralinizi bozmayın, bir kaç gün duraklamadan sonra kilolar birden gidiyor.
Durmak yok kilo vermeye devam :eek:

Sunita'cım iki haftada yaklaşık 3.5 kilo gayet iyi ve sağlıklı. Tebrik ediyorum. 3. haftadan sonra durabilir okuduğum kadarıyla. Devam edersen sonuç alırsın.

X