Canım, Aylin'e katılıyorum aynen, 1 puan çok bile.
Bgm, menün harika. Hatta süper, böyle devam edersen iyi kilo vereceğine inanıyorum hayatım.
Rubi, yine süper bir gün geçirmişsin, bizim gurupta olman içimi ferahlatıyor :))) Aysebru'nun en büyük rakibi sensin. Tam gaz devam hayatım. Regl dönemine kadar her gün tartılabilirsin sen, çünkü bu diyete adapte oldun gibime geliyor. Artık bu diyetle kilo vereceğine inandığın için beynin kilo vermene engel olmuyor, vereceğim, veriyorum diyorsun ve harbiden de veriyorsun. Ama regl döneminde tartılmamaya özen göster, çünkü benim de yakın ama bilerek tartılmıyorum çünkü her tarafım şiş, biliyorum ki çok çıkacağım tartıda onu görmemek en güzeli, regl'den dolayı şişim diyorum bittikten sonra tartıldığımda yine kilo vereceğime adım gibi eminim. Çünkü aylardır aynı şeyleri yaşıyorum.
Canım, aynen katılıyorum sana, bizim gurup uçtu gidiyor :)) Toplam değerin harika, yediklerin harika, kutluyorum, içtiğin su bana da çok gibi geldi sanki. Susamadan bu kadar su içmek sakıncalı, susuyup içiyorsan ayrı. Birinci olucazz, zafer elbet bizimdir. sempatiksalakcinni
Zaracım, en son ne zaman tartmıştın ki oğlunu? Bir de bu diyetle aralarda az da olsa cips yedirmemeye çalış, onun yerine aralarda karbonsuz birşeyler verebilirsen daha iyi olur. Bir avuç fındık, çekirdek, badem tarzı şeyler. Listelerden bakıp ayarlarsın puanını. Burgerlerden doyana kadar yiyebilir ama gün içerisinde başka karbonhidrat almazsa, bu en önemli unsur,
Aylincim, bi kere sen kesinlikle ve kesinlikle her gün tartılmamaması gereken kızlarımızdansın. Çünkü senin psikolojin vücudunu acayip derecede etkiliyor. Artık tüm kızlarımızı ikiye ayırıyorum, bir tartılmaktan dolayı sorun yaşamayacaklar, iki tartıldıkları taktirde kilo veremeyecekler. Sen her gün tartıldıkça kilonu görüp veremiyorum diyorsun, veremediğini görünce moralin bozuluyor, moralin bozulunca da acıkıyorsun. Acıkıp yemediğinde vücudun yağ depoluyor, yediğinde ise yediklerinden dolayı suçluluk hissedip yine kilo alıyorsun. Bu öylesine bir ince nokta ki, sen aslında haftada bir tartılıp benim söylediklerimi uygulasan tıkır tıkır gidecek kiloların, öyle müsait ki bünyen kilo vermeye, toplam kilon da çok müsait, ama kilo vermene kendin engel oluyorsun biliyor musun? Burdan öylesine açık görüyorum ki tüm kızları kıyasladığımda. İki gurup var aranızda evet, yarışma gurubu. Ama çok ayrı iki gurup daha var, bunları yazmayacağım kimler olduklarını ama okuduklarında anlayacaklar.
Birinci guruptaki kızlar, gayet rahat, kilo vereceklerine inanıyorlar, yedikleri diğerleriyle aynı ama acıkmıyorlar, stresli değiller vesaire vesaire. İkinci guruptaki kızlar ise her yediklerinin kendilerine kilo yapacağını zannediyorlar, iki lokma sakıncalı birşey yediklerinde moralleri bozuluyor, veremeyeceklerine inanıyorlar, kararsızlar ve en önemlisi beş dakikada bir tartılıyorlar. Sadece karbonhidrat diyeti değil, tüm diyetlerde vücudun bir alışma dönemi olur, bu alışma döneminde kilo dahi alabilir insanlar. Ama devam edip yılmadan, sabırla, inatla arkadaş ben öyle ya da böyle bu kiloları vereceğim diye kararlı olunursa yemin ediyorum bu diyet öylesine müsait ki günde bir kilo dahi verdirmeye.
Ama yanlış yapanlar ne yapıyor onu da söyleyeyim, ya adet dönemleri, ya gün içerisinde çok su içtiler, ya da üzüntüden dahi oluşan ödem oluştu vücutlarında onunla tartıya çıkıyorlar, 500 gram ya da 2 kilo farketmez, kilo almak insanın moralini bozar. Tartıdaki kilosunu görenler, yok ben veremiyorum, neden acaba diyor. Aslında o gün kilo vermiş dahi olsalar beyne giden sinyal direk vücudu etkiliyor ve evet ben kilo veremiyorum, kilo vermem durdu diye düşünüyorlar. Ve cidden kilo vermeleri duruyor hatta kilo dahi alabilirler bu kızlarımız.
Oysa yapmaları gereken o kadar basit ki, yemin ediyorum çok basit. Sakin olmak, kararlı bir şekilde bir hafta tartıya çıkmamak. vallahi hiçbirinizin yediğinizde sakıncalı birşey yok kızlar. 3 kaşık pasta hamurundan hiçbirşey olmaz Aylincim, sen o 3 kaşık pasta hamurunu 3 pasta yemiş gibi hissedersen birşey olur asıl. Bu yüzden veremediğini düşünüp hergün tartılırsan gerçekten de o yüzden veremezsin kilolarını. Adet döneminin tarihi geçerse geçsin hayatım rahat ol. O konu da aynı diyet gibi ne kadar stres yaparsan o kadar gecikir adetin. Hayatta herşey aynı aslında, birşeyi ne kadar istersen o kadar olmaz, ama vazgeçtiğin an karşında bulursun. O yüzden lütfen beynimize hakim olalım kızlar. Siz beyninizi kilo verebileceğinize inandıramadığnız sürece ben burdan ne yazsam boş. Ben bu diyetle 30 kilo verdim boru değil, çoğunuzun verecek 10 kilosu falan var sadece, bazen diyorum onların yerine ben geçsem yeminle bir ayda çok zorlamadan veririm bu kiloları. Çünkü rahatım, çünkü biliyorum bazı şeyleri yemediğimde tıkır tıkır gidecek kilolarım. Çünkü arada çooook kaçamak yaptım ama olsun canıma değsin diyerek yoluma devam ettim ve yine verdim ve yine veriyorum ve yine vereceğim. Ah bunlara bir inanabilseniz, sadece rahatlayın, arkanıza yaslanın ve nerde yanlış yaptığınızı bi düşünün.
Canım, gelecek yarışmada yapalım, adet dönemim bitsin, hatta haftada birkaç gün yapıp denemek istiyorum toplamda ne kadar gidecek, ilk deneme günümüzde sıkıntı yaşamazsak, çok zorlanmazsak iki-üç gün kadar yapalım bence.