Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Kıymalı semizotunun karbon değeri 0 mış, öyle yazıyor nette. Ben bugün öğlen yedim. 1 kaşık yoğurtla .Kaç puan saymalıyım?

1 kasik yogurtla 1p derdim ben

ay yapmayın nolur ya şimdi 1 kaşık yoğurt 1 puan mı.bazı şeylerin puanını fazla abartıyomuşuz gibi geliyo.aylincim sırf sana sölemiyorum bunu yanlış anlama.alt tarafı 1 kaşık yoğurt be 1 puan alla allla:)

herkese selam :) bende grubunuza katılmak istiyorum.kb diyetinde bu 5. günüm. daha önceden de yapmıştım 1 hafta içinde 3 kilo kadar vermiştim ama sonra bırakınca tekrar aldım. şimdi tekrar başlama ihtiyacı duydum. 10 gun sonra tatile gidicem baya bi kilo aldım eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuo o yuzden başladım. şimdiye karar 1.3 kg verdim. bakalım 10 gunun sonunda ne olacak :)
bu arada sormak istediğim bişey var. marul yeşil soğan çok az havuç ve salatalıktan oluşan bi salata kaç puandır sizce?

merhabalar,
ben de geçen hafta başlamıştım fakat ani tatil kararımızdan dolayı düzenli uyamadım.
bugün itibariyle;
sabah 1 haşlanmış yumurta..0
5 adet siyah zeytin..1
öğle 1 haşlanmış yumurta...0
iki kibrit kutusu beyaz peynir...1
6 adet siyah zeytin...1
1 kutu light kola
biri haşlanmış mısır getirmiş küçük bi parça yedim o ne kadar ki ?
akşam ızgara köfte...3
yoğurt...2 (diye planlıyorum)

Son düzenleme:
Kıymalı semizotunun karbon değeri 0 mış, öyle yazıyor nette. Ben bugün öğlen yedim. 1 kaşık yoğurtla .Kaç puan saymalıyım?

Canım, Aylin'e katılıyorum aynen, 1 puan çok bile.

Bgm, menün harika. Hatta süper, böyle devam edersen iyi kilo vereceğine inanıyorum hayatım.

Rubi, yine süper bir gün geçirmişsin, bizim gurupta olman içimi ferahlatıyor :))) Aysebru'nun en büyük rakibi sensin. Tam gaz devam hayatım. Regl dönemine kadar her gün tartılabilirsin sen, çünkü bu diyete adapte oldun gibime geliyor. Artık bu diyetle kilo vereceğine inandığın için beynin kilo vermene engel olmuyor, vereceğim, veriyorum diyorsun ve harbiden de veriyorsun. Ama regl döneminde tartılmamaya özen göster, çünkü benim de yakın ama bilerek tartılmıyorum çünkü her tarafım şiş, biliyorum ki çok çıkacağım tartıda onu görmemek en güzeli, regl'den dolayı şişim diyorum bittikten sonra tartıldığımda yine kilo vereceğime adım gibi eminim. Çünkü aylardır aynı şeyleri yaşıyorum.

Canım, aynen katılıyorum sana, bizim gurup uçtu gidiyor :)) Toplam değerin harika, yediklerin harika, kutluyorum, içtiğin su bana da çok gibi geldi sanki. Susamadan bu kadar su içmek sakıncalı, susuyup içiyorsan ayrı. Birinci olucazz, zafer elbet bizimdir. sempatiksalakcinni

Zaracım, en son ne zaman tartmıştın ki oğlunu? Bir de bu diyetle aralarda az da olsa cips yedirmemeye çalış, onun yerine aralarda karbonsuz birşeyler verebilirsen daha iyi olur. Bir avuç fındık, çekirdek, badem tarzı şeyler. Listelerden bakıp ayarlarsın puanını. Burgerlerden doyana kadar yiyebilir ama gün içerisinde başka karbonhidrat almazsa, bu en önemli unsur,

kizlar cuma cumartesi toplam 3 aspirin yutmustum... rejim var arada ve sicaktan biraz stres

bunlardan dolayi gecikmis olabilirmi reglim?????

valla kafaya taktim ya

Aylincim, bi kere sen kesinlikle ve kesinlikle her gün tartılmamaması gereken kızlarımızdansın. Çünkü senin psikolojin vücudunu acayip derecede etkiliyor. Artık tüm kızlarımızı ikiye ayırıyorum, bir tartılmaktan dolayı sorun yaşamayacaklar, iki tartıldıkları taktirde kilo veremeyecekler. Sen her gün tartıldıkça kilonu görüp veremiyorum diyorsun, veremediğini görünce moralin bozuluyor, moralin bozulunca da acıkıyorsun. Acıkıp yemediğinde vücudun yağ depoluyor, yediğinde ise yediklerinden dolayı suçluluk hissedip yine kilo alıyorsun. Bu öylesine bir ince nokta ki, sen aslında haftada bir tartılıp benim söylediklerimi uygulasan tıkır tıkır gidecek kiloların, öyle müsait ki bünyen kilo vermeye, toplam kilon da çok müsait, ama kilo vermene kendin engel oluyorsun biliyor musun? Burdan öylesine açık görüyorum ki tüm kızları kıyasladığımda. İki gurup var aranızda evet, yarışma gurubu. Ama çok ayrı iki gurup daha var, bunları yazmayacağım kimler olduklarını ama okuduklarında anlayacaklar.
Birinci guruptaki kızlar, gayet rahat, kilo vereceklerine inanıyorlar, yedikleri diğerleriyle aynı ama acıkmıyorlar, stresli değiller vesaire vesaire. İkinci guruptaki kızlar ise her yediklerinin kendilerine kilo yapacağını zannediyorlar, iki lokma sakıncalı birşey yediklerinde moralleri bozuluyor, veremeyeceklerine inanıyorlar, kararsızlar ve en önemlisi beş dakikada bir tartılıyorlar. Sadece karbonhidrat diyeti değil, tüm diyetlerde vücudun bir alışma dönemi olur, bu alışma döneminde kilo dahi alabilir insanlar. Ama devam edip yılmadan, sabırla, inatla arkadaş ben öyle ya da böyle bu kiloları vereceğim diye kararlı olunursa yemin ediyorum bu diyet öylesine müsait ki günde bir kilo dahi verdirmeye.
Ama yanlış yapanlar ne yapıyor onu da söyleyeyim, ya adet dönemleri, ya gün içerisinde çok su içtiler, ya da üzüntüden dahi oluşan ödem oluştu vücutlarında onunla tartıya çıkıyorlar, 500 gram ya da 2 kilo farketmez, kilo almak insanın moralini bozar. Tartıdaki kilosunu görenler, yok ben veremiyorum, neden acaba diyor. Aslında o gün kilo vermiş dahi olsalar beyne giden sinyal direk vücudu etkiliyor ve evet ben kilo veremiyorum, kilo vermem durdu diye düşünüyorlar. Ve cidden kilo vermeleri duruyor hatta kilo dahi alabilirler bu kızlarımız.
Oysa yapmaları gereken o kadar basit ki, yemin ediyorum çok basit. Sakin olmak, kararlı bir şekilde bir hafta tartıya çıkmamak. vallahi hiçbirinizin yediğinizde sakıncalı birşey yok kızlar. 3 kaşık pasta hamurundan hiçbirşey olmaz Aylincim, sen o 3 kaşık pasta hamurunu 3 pasta yemiş gibi hissedersen birşey olur asıl. Bu yüzden veremediğini düşünüp hergün tartılırsan gerçekten de o yüzden veremezsin kilolarını. Adet döneminin tarihi geçerse geçsin hayatım rahat ol. O konu da aynı diyet gibi ne kadar stres yaparsan o kadar gecikir adetin. Hayatta herşey aynı aslında, birşeyi ne kadar istersen o kadar olmaz, ama vazgeçtiğin an karşında bulursun. O yüzden lütfen beynimize hakim olalım kızlar. Siz beyninizi kilo verebileceğinize inandıramadığnız sürece ben burdan ne yazsam boş. Ben bu diyetle 30 kilo verdim boru değil, çoğunuzun verecek 10 kilosu falan var sadece, bazen diyorum onların yerine ben geçsem yeminle bir ayda çok zorlamadan veririm bu kiloları. Çünkü rahatım, çünkü biliyorum bazı şeyleri yemediğimde tıkır tıkır gidecek kilolarım. Çünkü arada çooook kaçamak yaptım ama olsun canıma değsin diyerek yoluma devam ettim ve yine verdim ve yine veriyorum ve yine vereceğim. Ah bunlara bir inanabilseniz, sadece rahatlayın, arkanıza yaslanın ve nerde yanlış yaptığınızı bi düşünün.

kabul çok iyi olur valla.
sen hangi gün dersen o gün yapalım.

Canım, gelecek yarışmada yapalım, adet dönemim bitsin, hatta haftada birkaç gün yapıp denemek istiyorum toplamda ne kadar gidecek, ilk deneme günümüzde sıkıntı yaşamazsak, çok zorlanmazsak iki-üç gün kadar yapalım bence.

8.00 1 nescafe tatlandirici
1 süt dilimi 9,4 kb

11.30 yarim simit bi parca acma kücük ama
yarim domates
3 zeytin
2 kupa cay tatlandirici ile
4 catal sahanda yumurta

öglen vve aksam haslama tavuk var.

selin yorum yap gözünü seviyim

Canım, senin de menün çok iyi. Mısır mümkün olduğu kadar yemiyoruz, çünkü karbonhidrat değeri çok yüksek gıdalardan birisi. 1 adedinde 18 değer var, ki bu değer çok yüksek. Küçük bir parça yemişsin önemli değil ama başka bir zaman yemeyi düşünürsen yanında kesinlikle protein gurubu almamaya çalış, ikisi bir arada hiç olmamalı.

Canım, hoşgeldin, bu diyete başlayıp da kilo vermeye de başladıysan vücudun hazır demektir, o yüzden kalan 10 gününde senin tatmin edecek miktarda kilo vereceğine inanıyorum. Yarın sabah boy ve kilonu yazarsan yardımcı olmaya çalışırız. Salatalara (bir yemek tabağı kadar) ortalama 7 puan veriyoruz, miktarına göre bu puanı düşürüp yükseltebilirsin.

:)))))))

selin ablaaa benim listelerime ne diyorsun?? hic yorum yapmiyorsun bende iyidir diye öyle devam ediyorum...

Canım, menün kilona göre çok iyi ama senin saatlerde bi sıkıntı var :))) Şu 11.30'da yediklerini sabah 8'e kaydıramaz mısın? Sabahki süt dilimi şu oğlumun yediği beyaz şekerli klava: süt diliminden mi? 8'de kalktıktan sonra tekrar uyuyor musun ve neden 11.30'a kadar bişey yemiyorsun?
Bunları bana açıklayabilirsen daha çok yardımcı olabilirim.

selincim evet o sütdiliminden :)

canim ben 6cuckda uyaniyorum kizimi okula yolladiktan sonra kahvemi iciyorum benim 10 yasinda bir kizim var ve 9aylik oglun
8den sonra benim herif öglenci bu hafta 12de cikiyo evden onunla kahvaltimi yapiyorum ben bu yediklerimi sabah 8e kaydirmam imkansiz cünki canim hic istemiyo afff napcam ben ya

selintepe bir şey sormak istiyorum bu diyette 0 puanlı yiyeceklerden az ve ölçülü yemek dahamı çok kilo verdiriyor, yoksa istediğin kadar 0 puanlıları ye aynı kiloyumu verdirtiyor ????

selin ablaaa benim listelerime ne diyorsun?? hic yorum yapmiyorsun bende iyidir diye öyle devam ediyorum...

Aaylin senin listeler iyi olmaktan daha öte çok çok iyi. Bir problem gördüğümde hemen dalıyorum zaten. 20'yi bile bulmuyorsun dikkat ediyorum da. Böyle devam et güzelim ve tartılmıyorsun değil mi, taktım ben bu tartılmaya biliyosun.sempatiksalakcinni

selam geldim ve de selincimin cevabını görünce çok mutlu oldum valla..

veridiğim kiloyuda gördün sanırım.. anlamaya ve uygulamaya başladım sanırım. çünkü sadece anlamak yetmiyor uygulamaya alışmak zaman alıyor bu diyet çünkü o kadar alışmışımki illaki sebze yemelisin meyve yemelisin gibi zorlamalara..

ama şunu da farkettim hakikaten slenicim sen ısrarla kahvaltıyı kuvvetli yapın diyorsun ya gerçekten öyle bence kaçamak yapmayı kafayı takmış olan birisi lütfen sabah yapsın.. çünkü vücut onu gün içinde çok güzel yakıyor amaaaa eğer sabah kahvaltısını düzgün yapmazsam düzenim bozuluyor.. mesela bu gün işyerine geldim yine simit alır yerim diye oda kalmamış börek pogaça almak istemedim buzdolabında peynirim vardı onu yedim ama öğlen yemeğine kadar baya acıktım..

neyse herkesin menüsünü okuya okuya ve senin tavsiyelerini dinleye dinleye vericez bu kiloları

aysebru demişti sanırım diyetin kaçıncı günü saymıyorum artık diye hakikaten bende saymıyorum ve de mümkün olduğunca kafaya takmadan rahat bir şekilde hareket ediyorum. çünkü ben baştan beri şunu dedim acelem yok. zaten kaç yıldır bu haldeyim.. gitsin de az gitsin önemli değil..

:) yok abla tartilmiyorum ...biliyorsun tartiyla aram yok hicde merak etmiyorum suan kilomu cünkü ben kendimi gayet hafiflemis hissediyorum zemuszemus kaydirigubbakcemile2

senağlama
selintepe bir şey sormak istiyorum bu diyette 0 puanlı yiyeceklerden az ve ölçülü yemek dahamı çok kilo verdiriyor, yoksa istediğin kadar 0 puanlıları ye aynı kiloyumu verdirtiyor ????

Canım, güzel bir soru tebrikler. Eğer gün içerisinde çok fazla karbohidrat almazsan, 0 puanlılardan ne kadar çok ve ne kadar sık yersen o kadar kar. Nedenine gelince, vücudumuz 0 puanlı proteinleri işleyebilmek için diğer yiyeceklerden daha çok efor sarfediyor, daha çok enerji harcıyor. Vücudun enerji ihtiyacı karbonhidratlardan sağlanır. Günlük enerji ihtiyacının üzerinde karbonhidrat alımları yağ olarak depolanır, ilerde kullanılmak üzere. Sen gün içerisinde vücudunun ihtiyacı olan miktardan daha az karbonhidrat aldığında vücudun enerji ihtiyacını bu kez birikmiş yağlarını eritip enerjiye çevirirek kullanır. Proteini çok aldığında ise daha çok efor sarfedeceği için daha çok yağını eritir. Özetle bu hayatım. [/COLOR]

bende kesinlikle kahvaltiyi ekmeksiz yapamiyorum. Zaten kahvaltidan hemen sonra ev toparla orayi sil buranin tozunu al derken asaga yukari 1 saat ayakta kaliyorum ondan ekmegide kesmeyi hiic düsünmüyorum yoksa öglene kadar aglarim ben :)))

:) yok abla tartilmiyorum ...biliyorsun tartiyla aram yok hicde merak etmiyorum suan kilomu cünkü ben kendimi gayet hafiflemis hissediyorum zemuszemus kaydirigubbakcemile2

Evet hatırladım, ilk günde bile seni zor tartmıştık :) Eminim sen çok daha iyi kilo vereceksin, bir gün herkes haftada bir tartılın lafıma gelecek, aha da şuraya yazıyorum kaydirigubbakcemile3

Kız, aynen ben de senin gibi kahvaltıda ekmek yemediğim zaman ağlamaklı oluyorum. Diğer öğünlerde hiiç sıkıntı olmuyo ama kahvaltıda muhakkak bir dilim de olsa yemem lazım. Birkaç kez denedim omlet falan yiyim diğer kızlar gibi yok, daha çok acıkıyorum, hatta hemen acıkıyorum yarım saat geçmeden. İlla ekmek olucak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…