Karatay Günlüğüm

Oğlum 8.5 aylık canım hayırlıca bir toplasa diş çıkarıyor hasta Demir şurubu filan hepsi üst üste geldi
Canim benimki de demir surubu kullanıyor şu hastalaninca antibiyotik verdiler kusmayi tetikledi. Bizde antibiyotik ile demir surubu vermedik. Iyilesene kadar demir.ilacini kestik. Çok geçmiş olsun.

Canim benimki de demir surubu kullanıyor şu hastalaninca antibiyotik verdiler kusmayi tetikledi. Bizde antibiyotik ile demir surubu vermedik. Iyilesene kadar demir.ilacini kestik. Çok geçmiş olsun.
Antibiyotikle demir ilaci ayni anda verilmezmis aile hekimi bana oyle demişti... antibiyotik kullanimi bitince 2 gun sonra demire başlayın demisti dr..

Biz antibiyotik almıyoruz canım öksürük şurubu alıyoruz canım ama iyi oldu öğrendiğim

Ceviz sabah olabilir canımm ekmek ile

Günaydın,

Dün Akşam
-kısır

Bu sabah (08:30)
-2 haşlanmış yumurta
-peynir
-kışlık menemen
-1 avuç ceviz
(zeytinim kalmamış)

bugün öğle yemeği de yiyeceğim öğün arası 5 saat olacak şekilde.

Öğle menüm (14:00)
-kısır
-ayran

Akşam (19:00)
-kıymalı karnabahar
-yoğurt
-yapabilirsem salata :)

saol cnm önerilerin için. aslında bunu gülbeciğimde demişti. ama ben karatay yapamıyorum. bana pek uygun değil. sabah çok erken güne başlıyorum. 2 öğün asla yapamam. kuruyemiş sevmiyorum midemi bulandırıyor. annem küçüklükten beri çok çok az yağ kullanır. o yüzden yağlı ürünlerde yiyemiyorum rahatsızlanıyorum. vücudumu ve kendimi çözdüm kısmen. bana en çok az az sık sık yemek yarıyor. hatta ben her şeyden yiyorum. bu süreçte tatlı da yedim ekmek de yedim pilav da yedim reçel de yedim.
ha işte nescafe de bırakamıyorum. bağımlılık değil de hafta içi hep işteyim zaman geçmiyor bir şeyler tüketmeden. sütlü nescafe yapabilsem içerim onu. çünkü bir onu içebiliyorum bir de ikisi biraradayı. işte bu zamana kadar yani 2,5 ayda yaklaşık olarak 12 kilo verdim. kaldı hedefim 2,5 kilo falan.

bir de benim kardeşim dr., karataydan nefret ediyor hocaları da öyle. Türkiyenin en iyi üniversitesinin profları diyorlarmış ki onun yüzünden anomali bebekler arttı o kadar insanın kanına giriyor diye. ben de motivem artsın diye takıldım buraya saolsun gülbe de tereddütsüz kabul etti. durum bundan ibaret işte. ne çok konuştum akşam da yemek bana kilo verdirmiyor. o yüzden 16 gibi kapatıyorum.

ay sen anlattıkça bileniyorum ya. Allah sana sabır güç kuvvet versin cnm. minnoşlarına da sağlık

Canım dut kurusu çok kalaorilş diye okumuştum bir bildiğin mi var o yüzden mi yiyorsun

cnm benim en büyük sorunum şekerli gıdalar. yani ben çok yemek yemem, ekmek çok yemem, hamur işi de sevmem. ama gel gelelim tatlı da sıkıntılıyım. çok severim kalorisine baktım 51 kalori diyor yediğim kadarına. kahve de 25 kalori. toplamda 76 kalori. zaten gün içindeki toplam kalorim 700-800 de kalıyor. o yüzden yiyorum cnm tatı ihtiyacımı bastırıyorum. bir de kilo vermemi etkilemedi ben de devam ediyorum

yani bu zamanda özel sektörde harika işim var diyen bulamazsın ki. mesela ben 2,5 yıl çalıştım her gün ağladım nerdeyse. ama mecburdum yani. kaldı ki bekardım. ama eşinin bakmakla yükümlü oldu çocuğu ve eşi var mecbur çalışacak. ben atandım kurtuldum darısı da eşine inş. ama yapacak bir şey yok. mesela benim eşim de ciddi fazla çalışıyor aşırı yani. nerdeyse 7/24. o da sıkıntı. bunların hiç ortası yok mu ya anlamadım gitti. ama sen eşine güzel güzel çalışmak zorunda olduğunu kimseye muhtaç olmak istemediğini daha iyisi karşısına gelirse ayrılabileceğini falan anlat

Boğazım geçmeye başladı çok şükür

hadi geçmiş olsun cnm. ıhlamur benim boğazıma çok iyi geliyor. bir de gece yatarken bağlıyorum boğazımı. kapalıyım o nedenle işe giderken de bağlıyorum ağrım fazla olursa belli olmuyor eşarptan

Karatay yap, demek istemedim aslında. Sadece Karatay diyeti boyunca öğrendiğin net şeyler var. Elmayı gece yiyince sabah inanılmaz bir mide kazıntısıyla kalkıyorum. Fena acıktırıyor beni. Bu onun içindeki şekerin insülini direkt yükseltip birden düşürmesiyle alakalı.

saat 20:00den sonra bir şey yememek beni midesel olarak çok rahatlattı.
ki ben akşam yemeğinde yediğim salatadaki çiğ soğan veya pilavdan gece MUTLAKA istifraya kalkan bir insandım. Kökten çözüldü.

Kronik bağırsak tembelliği problemim + kabızlığım BİTTİ.

Ekmek+patates+pilav vb yemediğimde 2 saatte acıkmadığımı öğrendim.

Nice diyetler yaptım zamanında 5-6 kg verip, bırakınca 10 kg aldım. Karatay'da 11 kg verdim ve 2 senedir yapmıyordum. Ve inanılmaz bozmuştum hamur işi tatlı ne varsa yedim. 2 senede sadece 4 kg aldım.

Az ve sık yemenin şeker hastalığına davetiye çıkardığını biliyorum. Hiçbir doktor sevmiyor Karatayı. ama ben bu zamana kadar ne kendimde ne çocuğumda olumsuz bir etki görmedim.

Sen yine bildiğin şekilde devam et ama arada bazı noktaları deneyebilirsin.

Hedefine bir an önce ulaşman ve tekrar kilo derdiyle uğraşmaman dileğiyle :)

ben aslında bunun bünyeyle ilgili olduğu kanısındayım. mesela salata beni aşırı rahatsız edip şişkinlik yapıyor ve acıktırıyor.
biliyor musun bir elma yiyip 5 saat aç durabilirim. beni en tok tutan şey elma, et köfte, tavuk.
yalnız şeker hastalığı ile ilgili ilk defa duydum dediğini araştıracağım mutlaka. teşekkürler.

ha bi de ben şekerli gıdaları çok sever ve tüketirdim ya onları tüketince bir halsizlik yorgunluk çökerdi üstüme. hatta ben de kötü bir migren var acillik olur en ağır ilaçları içerdim. diyette 3. ayım bir kere geldi ve parolla geçti. demek ki hafif beslenmek her şeye faydalı. şeker de her kötülüğün içinde varmış yani.

Sağlıklı olalım da gerisi hikaye.

Bu arada Karatayı ben de sevmem. neden bilmiyorum.

Rabbim sabir versin. Ne yapacaksın yeni bir ortama girmek zor alışmak zaman alır . bazen duymazdan gelmek gerekiyor ama herşeyi de biz kadinlar çekiyoruz.
Evet yani hem yokluğu çekiyorum hem Suratini. Dün konuştum biraz sakin bir anında umarım ise yaramistir

Allah yardim etsin canim. Hersey iyiye gider insaallah. Bu zaman da düzenli bir iş olmasi cok önemli.Hayat sartlari cok zor
Evet yani en azindan ise başladın diyorum. Kendinide bizide bunaltma ya bayılıyor. İnşallah geçecek her inisin bir çıkışı vardir

Dün oturttum karşı ma konuştum. İyi bir anında denk getirdim. Fabrika işi bu 100 kiloluk pamuk balyelerini kaldiriyolarmis 30 dk yemek molası o kadar. Dedim bizim için yapmak zorundasin. Çocuğa bak o bunu hak etmiyor. Hiç biryere goturemiyoruz . Tamam haklısın dedi. Alışmaya çalışıyorum dedi. Alisir inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…