Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

prensciğimin başına gelmeyen kalmadı canım

tam normal doğum yapacakken bebeğin boynuna kordon dolanmış hemen sezeryana almışlar,,,,
bebeğin solunumu güşsüz olduğu için 1 hafta hastanede kaldı prensciğim çıktı her sabah hastaneye gitti gece döndü,,,
bebek tam çıkacakken sarılık oldu birkaç günde onun için kaldı derken prensciğim ameliyatlı ameliyatlı sabahtan gecelere kadar hastane köşelerinde bebeği emzirmek için bekledi durdu....çok şükür sonunda egekıvanç ına kavuştular
Canımm ya ne zor zamanlar geçirmiş... neyseki hayırlısıyla kavuşmuşlar bi anne için çok zordur evlattan ayrı kalmak hele ki daha miniminnacık...
 
Herkese günaydın,

10:00
1 yumurtalı + 1 muzlu KKK
Beyaz çay
Limonlu su

Sanırım kaçamak yapmayan bir benim. ^_^
Perşembe görüştüğümüzde arkadaşım zayıfladığımı söylemişti.
Pazar tekrar görüştük "10 gün içinde çok değişmişsin, olumlu anlamda söylüyorum, bu halin iyi" dedi.
Utanmasa kilo verme artık diyecekti ama bu benim için daha başlangıç ^_^
Ben o motivasyonla tam gaz devam ediyorum. :KK24:
:KK9::KK9:
Haftasonu akşam 8'den sonra kaçamağım olmadı, o konuda kararlıyım zaten. Ama cumartesi kahvaltıda tatlı yedim, aklımdaydı bir kere yiyecektim fıstıklı sarma. Köy ekmeği yedim. Pazar günü de meyveyi biraz abarttım, karpuz, çilek, muz.

seninki kaçamak sayılmıyor artık.... spor yediklerini yakıyor
 
gül abla ben baktırdım hepsine b12 yi kendimi halsiz hissettiğim için ezbere aldım tabi tahlilde fazla çıldı baya fazla. insülün direncimde çıkdı. be tiroid hastasıyım zayen ama değerler normal cıkdı aynı dozda ilaca devam yani. sonrademir normai paratormon yüksek çıkdı kolestirollerde sorun yok. bu ara çok iştahım açıldı. bir türlü diyete tekrar başlayamıyorum. off yani 84 den 72 ye kadar düştüm kaldı veremiyorum. bu sabah 2 domates 3 dilim ekmek 1 tane biber ve 1 dilim kaşar yedim. 1 saat geçmeden deli gibi açım. durum bu yani:26:
 
Cnm bşz bu ara pek iyi değiliz ,içimden ne karatayı açıklamak geliyor nedesize şöyle böyle diye menu yapmak ...:KK50:küçücük şeylerle ugraşıp duruyoruz ...bir bogazımıza sahip olamıyoruz ,sanki herşey yemek ve kilodan ibaretmiş gibi ,ölüm birçok şeyı anlamsızlaştırıyor ...

:KK50: çok haklısınız aslında :KK14:
 
hepimizin morali bozuk olduğu için bugünlerde menüde paylaşmadık bugün liste günümüzdü onuda yapmadık
liste yapmaktaki amacımız motivasyonu artırmak,,,pazartesi yi cuma ya aldık, her cuma bildirim yapıyoruz.
liste yapılacak diye yediklerimize daha çok dikkat ediyoruz kg vermeye çalışıyoruz,,veremezsek sporumuzu artırıyoruz
günlük menülerimizi yazıyoruz hem başkalarına örnek olsun hem de hatası varsa düzeltilsin,,kaçamak yapınca kızıyoruz bir daha yapmasın diye :KK57: bu kızma smile miz...
sen emzirdiğin için 3 öğün yemelisin sabah KKK eksiksiz yap,,, evden yemek götürme imkanın varsa götür dışarıda pişenin yağı tuzu zararlı trans yağa dönüşüyor pişiriş şekillerinden dolayı....işyerinde kuruyemiş devamlı olsun yemeksiz kaldığında atıştırırsın,,,yumurta her öğün yiyebilirsin,salata,yeşillik her öğün serbest ama bol yağ ile....yanına devamlı yeşillik götür işyerinede sızma zeytinyağı al bol bol dök fazla yağ tok tutar,,,arasıra yumurta salatası yap,,yeşil mercimek haşla yeşilliklerle karıstır salata yap, yarma haşla akşamdan yanına al yoğurtla karıştır ..şimdilik aklıma gelenler bunlar

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :KK16:
 
Ünlü eğitmen Ramona Braganza en iyi yağ ve kalori yakan sporları listeledi.
Jessica Alba, Halle Berry ve Anne Hathaway gibi yıldızların müthiş bedenlerinin forma girmesini sağlamış Los Angeles’lı ünlü antrenör Ramona Braganza en iyi yağ ve kalori yakan sporları listeledi.
Bunlardan birini yaptıktan sonra metabolizmanız gün boyu hızlı çalışacaktır. Küçük bir antrenman karşılığında müthiş bir fayda…
1. Paten ile kayma
30 dakikada 425 kalori yakar
Şaşırdınız mı? Paten kaymak hem size antrenman yaptığınızı unutturacak kadar eğlenceli, hem de yağ ve kalori eritme bakımından listede birinci sırada.
Bu yüksek miktarda yakma etkisi baldır ve kalça kaslarınızın yanlara hareketinden kaynaklanır (bu hareket iki numaralı sporumuz olan koşudaki düz harekete göre vücudunuz için daha zorlayıcıdır). Gövde kaslarınız da de dengenizi koruyabilmek için sürekli aktif kalır
Dahası, bütün bu faydaları sağlarken dizlerinize ve diğer eklemlerinize çok fazla yük bindirmezsiniz. Güçlü, sabit bir tempoda paten yapın. Kaskınızı, bilek koruyucularınızı ve dizliklerinizle dirsekliklerinizi unutmayın.
Yağ yakmayı artırmak için: Dönüşümlü olarak bir dakika yüksek tempoyla, bir dakika orta tempoyla kayın.
2. Koşma
30 dakikada 374 kalori yakar
Tipik koşucu vücudu, düzgün ve incedir ve bunun bir sebebi vardır: Önemli koşma kasları (bacaklar, kalçalar, gövde) vücudunuzdaki en hızlı kalori ve yağ yakan kaslardır.
Her bir adımdan en fazlasını almak için kollarınızı vücudunuza yakın sallayın, öne eğilmeyin ve ayaklarınızı zemine yakın tutun. Etkiyi azaltmak için önce ayağınızın ortasıyla basın, sonra ayak parmaklarınızı bastırın.
Yağ yakmayı artırmak için: Dönüşümlü olarak hızlı-yavaş koşun, ya da tepelere çıkın.
3. İp atlama
30 dakikada 340 kalori yakar
Profesyonel boksörlerin en sevdikleri antrenman yöntemlerinden biri.
Her atlayıştan en fazlasını almak için, ipin ortasında ayakta durduğunuzda, koltuk altlarınızın hemen altına kadar uzanan tutamakları olan bir ip kullanın ve şu ipuçları uygulayın: Ayaklarınızı hafifçe ayırıp vücudunuzu dik tutarak sıçrayın ve fazla yükseğe sıçramayın. İpiniz yoksa bu hareketleri ipsiz yaparak da aynı faydaları görürsünüz.
Yağ yakmayı artırmak için: Hızınızı (düşük, yüksek) ve stilinizi (tek ayakla, sonra çift ayakla atlama) sık sık değiştirin, ya da hafif koşu yaparken atlayın.
4. Hulahop çevirme
30 dakikada 300 kalori yakar
Bunu yapmak için yetişkinlere uygun boyutlarda bir hulahop (bunlar çocuk hulahoplarından daha büyük ve ağırdır, böylece daha kolay çevrilirler) alın; hulahopu önünüzde dik tuttuğunuz zaman göğsünüze kadar geliyorsa doğru boydadır.
Basitçe belinizin çevresinde döndürmeye başlayın. Başlamak için bir ayağınız önünüzde, diğeri de arkanızda durun ve ağırlığınızı öne ve arkaya verin (daire çizmeyin). Başlarda çok iyi beceremezseniz kafanıza takmayın; yine de bol miktarda kalori yakarsınız, ayrıca her çevirdiğinizde daha iyi yaptığınızı fark edeceksiniz.
Yağ yakmayı artırmak için: www.health.com/hula-hoop sitesinden ileri seviyede hareketlere ve eğlenceli bir antrenman programına bakın.
5. Tenis
30 dakikada 272 kalori yakar
Elinizde bir raketle ter dökmek için bir arkadaş bulmanız ya da ta tenis kortuna kadar gitmeniz gerektiğini zannetmeyin. Sadece bir duvarın ya da garaj kapısının yakınında topu atıp karşılayabileceğiniz düz bir alan bulun.
Dönüşümlü olarak forehand ve backhand vuruşlar yapın – bakalım topu kaçırmadan arka arkaya kaç vuruş yapabileceksiniz. 3 ila 7 metre mesafede durun, bu sizi daha sert vurmaya zorlayacaktır. Servis pratiği yapmak bile vücudunuzu yakma moduna geçirir, çünkü kaçırdığınız topları almak için koşmanız ve eğilmeniz gerekecektir.
Yağ yakmayı artırmak için: 50 veya 100 sefer arka arkaya kaçırmadan topa vurmaya çalışın.
6. Dans etme
30 dakikada 221 kalori yakar
Dans etmek listedeki en çok kalori yakan aktivite olmayabilir, ama yine de iyi ve eğlenceli bir metabolizma hızlandırıcıdır.
Burada önemli olan Latin ya da Bollywood gibi hızlı ritimli şarkılar seçerek tempoyu yüksek tutmak ve şarkıların arasında dinlenmemektir.
Yağ yakmayı artırmak için: Kollarınızı kullanın! Onları havaya kaldırıp ritme uygun olarak hareket ettirin.
7. Enerjik yürüme
30 dakikada 170 kalori yakar
Bir arkadaşınızla acele etmeden yürümek işe yaramayacaktır. Bir konuşmayı düzenli olarak sürdürmenizi zorlaştıracak kadar yüksek bir tempoyla yürümeniz gerekir.
En fazla kalori yakan kaslarınızdan (bacaklar, kalçalar ve gövde) en fazlasını almak için kısa, hızlı adımlar atın, gövdenizi dik tutun ve kollarınızı adımınızla eşzamanlı olarak ileri geri (sağa sola değil) hareket ettirin. Her bir adımda önce topuğunuzla yere inin, sonra ayak parmaklarınıza doğru bastırın.
Yağ yakmayı artırmak için: Dönüşümlü olarak iki dakika boyunca enerjik yürüyün, bir dakika boyunca da gücünüz yettiği kadar hızlı yürüyün (ya da hafifçe koşun).
 
merhaba,

ben de az once yedigim oglen yemegi ile araniza katilmis bulunmaktayim. tam taze fasulye pisiriyordum ki leslie basligindaki bir arkadasla sohbetimiz neticesinde yanina pilav yapmaktan vazgecip kendimi burada konuyu okurken buldum :)

ilk 30 sayfa kadar okudum ama baktim boyle olmayacak bu is diyip yakaladigim yerden ve okuduklarimdan anladiklarimla uygulamaya gecmeye karar verdim. bilgi paylasimini cuma gunu yapacak sekilde oglen yediklerimi ve yiyebileceklerimle ilgili kafama takilanlari sormaya baslayayim.

oglen: tazefasulye, salatamsi (domates, salatalik, r.zeytinyagi, sirke) yogurt

gelelim kafama takilanlara.

- ben ekmeksiz doyamayanlardanim. yani o 27 grlik dilimi cogu zaman bir ogunde bitirmemem bile cok duskun degilimdir ama minik minik lokmalarima katik ederim. ekmege alternatif, yemege katiklik bir oge varmidir, yoksa zamanla o sekilde yemeye mi alisiliyor.

- nisastali sebzeler, seker, un, princ vs yok bunlari anladim. ama mesela corbanin meyanesine koyulan un, ya da bulgur pilavina kavrulan sehriye de bu kapsamda mi? bunlara alternatifler var mi?

- siviyag (cicek, misirozu, findik) kullanimi kisitli mi hic mi yok. tabi ki en sagliklisi zeytinyagi ama bizim milletimizde kati olmayan her yaga zeytinyagi deme aliskanligi var (kayivalidem oyle der en azndan :) ) acaba zeytinyagi derken bu yaglar mi kastediliyor diye bir tereddute dustum.

- peynir ve tereyag dogdum dogali yemedigim bir nimet. erimis olursa kasar, hamburger icinde mozarella :p yedigim sadece iki cesidi. ama sut ve yogurt manyagiyimdir. sut icin bir sinirlama vs var mi? muhtemelen biraksaniz gunde 2-3 litre icerim. ogun aralarinda sut icmek yemek yemek gibi mi sayiliyor, aksam 8 den sonra icilmesinde sakinca var mi? kucuk bebekli her aile gibi biz 10dan sonra kendimize zaman ayirabiliyoruz film vs izlerken illa birseyler atistirma ihtiyaci oluyor. en zararsiz (birsey yememek gerektigini biliyorum) ne icilebilir.

- uzun suredir alkali su iciyorum gun icinde, bu aliskanlik karatayin mantigiyla celisir mi, limonlu ya da sirkeli suya mi gecis yapmaliyim?

- omega 3 ve b12 alimi bir zorunluluk mu, sadece oneri mi? faydaliysa tabi ki isterim ama daha yeni bir tahlil yaptirdim b12 duzeyim gayet iyi.

vakit ayirdiginiz, baslikta herkesi bikmadan cevapladiginizve motive ettiginiz icin tum katilimcilara tesekkur ediyorum. ben de menu paylasimlarimi yapip yonlendirmelerinizle dogru sekilde bir beslenme duzenine gecmek istiyorum.

hepinize sevgiler,
 
Son düzenleme:
gül abla ben baktırdım hepsine b12 yi kendimi halsiz hissettiğim için ezbere aldım tabi tahlilde fazla çıldı baya fazla. insülün direncimde çıkdı. be tiroid hastasıyım zayen ama değerler normal cıkdı aynı dozda ilaca devam yani. sonrademir normai paratormon yüksek çıkdı kolestirollerde sorun yok. bu ara çok iştahım açıldı. bir türlü diyete tekrar başlayamıyorum. off yani 84 den 72 ye kadar düştüm kaldı veremiyorum. bu sabah 2 domates 3 dilim ekmek 1 tane biber ve 1 dilim kaşar yedim. 1 saat geçmeden deli gibi açım. durum bu yani:26:

ekmek kan şekerini yükselttiği için çabuk acıktırır,,,

insülin direncini kırmak için kaçamak yapmadan karatay yapman lazım ben 4 ayda kırdım ....

karatay kitabını okuman lazım canım,,,,kitap insanı kendine getiriyor yanlışlarını anlayınca toparlanıyorsun
 
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :KK16:
bişey değil canım
Ünlü eğitmen Ramona Braganza en iyi yağ ve kalori yakan sporları listeledi.
Jessica Alba, Halle Berry ve Anne Hathaway gibi yıldızların müthiş bedenlerinin forma girmesini sağlamış Los Angeles’lı ünlü antrenör Ramona Braganza en iyi yağ ve kalori yakan sporları listeledi.
Bunlardan birini yaptıktan sonra metabolizmanız gün boyu hızlı çalışacaktır. Küçük bir antrenman karşılığında müthiş bir fayda…
1. Paten ile kayma
30 dakikada 425 kalori yakar
Şaşırdınız mı? Paten kaymak hem size antrenman yaptığınızı unutturacak kadar eğlenceli, hem de yağ ve kalori eritme bakımından listede birinci sırada.
Bu yüksek miktarda yakma etkisi baldır ve kalça kaslarınızın yanlara hareketinden kaynaklanır (bu hareket iki numaralı sporumuz olan koşudaki düz harekete göre vücudunuz için daha zorlayıcıdır). Gövde kaslarınız da de dengenizi koruyabilmek için sürekli aktif kalır
Dahası, bütün bu faydaları sağlarken dizlerinize ve diğer eklemlerinize çok fazla yük bindirmezsiniz. Güçlü, sabit bir tempoda paten yapın. Kaskınızı, bilek koruyucularınızı ve dizliklerinizle dirsekliklerinizi unutmayın.
Yağ yakmayı artırmak için: Dönüşümlü olarak bir dakika yüksek tempoyla, bir dakika orta tempoyla kayın.
2. Koşma
30 dakikada 374 kalori yakar
Tipik koşucu vücudu, düzgün ve incedir ve bunun bir sebebi vardır: Önemli koşma kasları (bacaklar, kalçalar, gövde) vücudunuzdaki en hızlı kalori ve yağ yakan kaslardır.
Her bir adımdan en fazlasını almak için kollarınızı vücudunuza yakın sallayın, öne eğilmeyin ve ayaklarınızı zemine yakın tutun. Etkiyi azaltmak için önce ayağınızın ortasıyla basın, sonra ayak parmaklarınızı bastırın.
Yağ yakmayı artırmak için: Dönüşümlü olarak hızlı-yavaş koşun, ya da tepelere çıkın.
3. İp atlama
30 dakikada 340 kalori yakar
Profesyonel boksörlerin en sevdikleri antrenman yöntemlerinden biri.
Her atlayıştan en fazlasını almak için, ipin ortasında ayakta durduğunuzda, koltuk altlarınızın hemen altına kadar uzanan tutamakları olan bir ip kullanın ve şu ipuçları uygulayın: Ayaklarınızı hafifçe ayırıp vücudunuzu dik tutarak sıçrayın ve fazla yükseğe sıçramayın. İpiniz yoksa bu hareketleri ipsiz yaparak da aynı faydaları görürsünüz.
Yağ yakmayı artırmak için: Hızınızı (düşük, yüksek) ve stilinizi (tek ayakla, sonra çift ayakla atlama) sık sık değiştirin, ya da hafif koşu yaparken atlayın.
4. Hulahop çevirme
30 dakikada 300 kalori yakar
Bunu yapmak için yetişkinlere uygun boyutlarda bir hulahop (bunlar çocuk hulahoplarından daha büyük ve ağırdır, böylece daha kolay çevrilirler) alın; hulahopu önünüzde dik tuttuğunuz zaman göğsünüze kadar geliyorsa doğru boydadır.
Basitçe belinizin çevresinde döndürmeye başlayın. Başlamak için bir ayağınız önünüzde, diğeri de arkanızda durun ve ağırlığınızı öne ve arkaya verin (daire çizmeyin). Başlarda çok iyi beceremezseniz kafanıza takmayın; yine de bol miktarda kalori yakarsınız, ayrıca her çevirdiğinizde daha iyi yaptığınızı fark edeceksiniz.
Yağ yakmayı artırmak için: www.health.com/hula-hoop sitesinden ileri seviyede hareketlere ve eğlenceli bir antrenman programına bakın.
5. Tenis
30 dakikada 272 kalori yakar
Elinizde bir raketle ter dökmek için bir arkadaş bulmanız ya da ta tenis kortuna kadar gitmeniz gerektiğini zannetmeyin. Sadece bir duvarın ya da garaj kapısının yakınında topu atıp karşılayabileceğiniz düz bir alan bulun.
Dönüşümlü olarak forehand ve backhand vuruşlar yapın – bakalım topu kaçırmadan arka arkaya kaç vuruş yapabileceksiniz. 3 ila 7 metre mesafede durun, bu sizi daha sert vurmaya zorlayacaktır. Servis pratiği yapmak bile vücudunuzu yakma moduna geçirir, çünkü kaçırdığınız topları almak için koşmanız ve eğilmeniz gerekecektir.
Yağ yakmayı artırmak için: 50 veya 100 sefer arka arkaya kaçırmadan topa vurmaya çalışın.
6. Dans etme
30 dakikada 221 kalori yakar
Dans etmek listedeki en çok kalori yakan aktivite olmayabilir, ama yine de iyi ve eğlenceli bir metabolizma hızlandırıcıdır.
Burada önemli olan Latin ya da Bollywood gibi hızlı ritimli şarkılar seçerek tempoyu yüksek tutmak ve şarkıların arasında dinlenmemektir.
Yağ yakmayı artırmak için: Kollarınızı kullanın! Onları havaya kaldırıp ritme uygun olarak hareket ettirin.
7. Enerjik yürüme
30 dakikada 170 kalori yakar
Bir arkadaşınızla acele etmeden yürümek işe yaramayacaktır. Bir konuşmayı düzenli olarak sürdürmenizi zorlaştıracak kadar yüksek bir tempoyla yürümeniz gerekir.
En fazla kalori yakan kaslarınızdan (bacaklar, kalçalar ve gövde) en fazlasını almak için kısa, hızlı adımlar atın, gövdenizi dik tutun ve kollarınızı adımınızla eşzamanlı olarak ileri geri (sağa sola değil) hareket ettirin. Her bir adımda önce topuğunuzla yere inin, sonra ayak parmaklarınıza doğru bastırın.
Yağ yakmayı artırmak için: Dönüşümlü olarak iki dakika boyunca enerjik yürüyün, bir dakika boyunca da gücünüz yettiği kadar hızlı yürüyün (ya da hafifçe koşun).

faydalı bilgiler için teşekkürler kedicik
 
merhaba,

ben de az once yedigim oglen yemegi ile araniza katilmis bulunmaktayim. tam taze fasulye pisiriyordum ki leslie basligindaki bir arkadasla sohbetimiz neticesinde yanina pilav yapmaktan vazgecip kendimi burada konuyu okurken buldum :)

ilk 30 sayfa kadar okudum ama baktim boyle olmayacak bu is diyip yakaladigim yerden ve okuduklarimdan anladiklarimla uygulamaya gecmeye karar verdim. bilgi paylasimini cuma gunu yapacak sekilde oglen yediklerimi ve yiyebileceklerimle ilgili kafama takilanlari sormaya baslayayim.

oglen: tazefasulye, salatamsi (domates, salatalik, r.zeytinyagi, sirke) yogurt

gelelim kafama takilanlara.

- ben ekmeksiz doyamayanlardanim. yani o 27 grlik dilimi cogu zaman bir ogunde bitirmemem bile cok duskun degilimdir ama minik minik lokmalarima katik ederim. ekmege alternatif, yemege katiklik bir oge varmidir, yoksa zamanla o sekilde yemeye mi alisiliyor.

- nisastali sebzeler, seker, un, princ vs yok bunlari anladim. ama mesela corbanin meyanesine koyulan un, ya da bulgur pilavina kavrulan sehriye de bu kapsamda mi? bunlara alternatifler var mi?

- siviyag (cicek, misirozu, findik) kullanimi kisitli mi hic mi yok. tabi ki en sagliklisi zeytinyagi ama bizim milletimizde kati olmayan her yaga zeytinyagi deme aliskanligi var (kayivalidem oyle der en azndan :) ) acaba zeytinyagi derken bu yaglar mi kastediliyor diye bir tereddute dustum.

- peynir ve tereyag dogdum dogali yemedigim bir nimet. erimis olursa kasar, hamburger icinde mozarella :p yedigim sadece iki cesidi. ama sut ve yogurt manyagiyimdir. sut icin bir sinirlama vs var mi? muhtemelen biraksaniz gunde 2-3 litre icerim. ogun aralarinda sut icmek yemek yemek gibi mi sayiliyor, aksam 8 den sonra icilmesinde sakinca var mi? kucuk bebekli her aile gibi biz 10dan sonra kendimize zaman ayirabiliyoruz film vs izlerken illa birseyler atistirma ihtiyaci oluyor. en zararsiz (birsey yememek gerektigini biliyorum) ne icilebilir.

- uzun suredir alkali su iciyorum gun icinde, bu aliskanlik karatayin mantigiyla celisir mi, limonlu ya da sirkeli suya mi gecis yapmaliyim?

- omega 3 ve b12 alimi bir zorunluluk mu, sadece oneri mi? faydaliysa tabi ki isterim ama daha yeni bir tahlil yaptirdim b12 duzeyim gayet iyi.

vakit ayirdiginiz, baslikta herkesi bikmadan cevapladiginizve motive ettiginiz icin tum katilimcilara tesekkur ediyorum. ben de menu paylasimlarimi yapip yonlendirmelerinizle dogru sekilde bir beslenme duzenine gecmek istiyorum.

hepinize sevgiler,

Hoşgeldin.
-Ekmeğe alternatif olarak kahvaltıda kuruyemiş (çiğ, kavrulmamış) yiyoruz ve ekmekten çok daha uzun saatlerde tok tutuyor. Akşam yemeğinde kuruyemiş yok, zamanla alışırsın. Ekmek yok. :KK1:

-Evet çorbaya konulan un da, şehriyede yenilmiyor. Karatayda değilde Ayşegül Çoruhluda okumuştum, akşam yenilen unlu çorba bile kilo verilmesine engel yazmıştı, karatayda da bu yüzden yasak, sadece tarhana çorbasını içebiliyoruz unlu olarak. Isıya maruz kalmış yağların hepsi yasak, Karatay fındık yağı kullanabilirsiniz diyor ama zaten zeytinyağıyla aynı fiyatta onun için zeytinyağını tercih ediyorum. Ayçiçek yağı, mısırözü yağı bunlar ısıda çabuk bozulan yağlar onun için yasak. Soğuk sıkım zeytinyağı olacak.

-Sınırlama yok ama öğün arasında 5 saat geçmeden içilirse süt birazda olsun leptini bozuyormuş. Akşamda 8den sonra leptinin çalışmasına engel oluyor ama çok acıkırsan içmelisin. Şekersiz siyah çay, yeşil çay ve bitki çayları içebilirsin.

-Karatayda alkali su yok ama içebilirsin, limonda zaten alkali su. Geçiş yapmana gerek yok, bizde bazen karbonatlı su içebiliyoruz, ben şu aralar içmiyorum ama.

-omega 3 ile ilgili birşey ben söyleyemeyeceğim gül abla yanıt verir, kullanmıyorum çünkü. Eğer yıllarca aşırı ilaç kullanımı olduysa tüketmek gerekebilir. b12 alabilirsiniz ama, belki bende yakın zamanda kullanabilirim.
 
Son düzenleme:
ekmek kan şekerini yükselttiği için çabuk acıktırır,,,

insülin direncini kırmak için kaçamak yapmadan karatay yapman lazım ben 4 ayda kırdım ....

karatay kitabını okuman lazım canım,,,,kitap insanı kendine getiriyor yanlışlarını anlayınca toparlanıyorsun

en kısa zamanda alıcam. teşkkr ederim
 
Hoşgeldin.
-Ekmeğe alternatif olarak.......

kedicim cok cok tesekkurler yanitlarin icin. tibetten sonra burda da yanitsiz birakmadin beni.

peki un sehriye vs yok, kivan koyulastirmak icin nisasta kullanmak, sut kremasiyla lezzetlendirmek vs mumkun mu yemekleri.

bir de tahillardan sadece piricn mi yasakli. bulgur sinirli izinli mesela onun gibi corbaya misir koymak, ogutulmemis yulaf koymak ya da yarmadan yayla corbasi yapmak mumkun mu? evde bebek olunca corba olmazsa olmaz oluyo. hic degilse benim de yiyebilecegim sekilde olsun.
 
kedicim cok cok tesekkurler yanitlarin icin. tibetten sonra burda da yanitsiz birakmadin beni.

peki un sehriye vs yok, kivan koyulastirmak icin nisasta kullanmak, sut kremasiyla lezzetlendirmek vs mumkun mu yemekleri.

bir de tahillardan sadece piricn mi yasakli. bulgur sinirli izinli mesela onun gibi corbaya misir koymak, ogutulmemis yulaf koymak ya da yarmadan yayla corbasi yapmak mumkun mu? evde bebek olunca corba olmazsa olmaz oluyo. hic degilse benim de yiyebilecegim sekilde olsun.

Nişasta yasak, süt kreması yasak. :KK1: Süt kat istersen lezzetlendirmek için. Bulgur serbest ama kilo verme aşamasında 2-3 kaşık pilavı yenilebilir, kısır, çiğ köfte serbest. Bulguru, yarmayı çorbalara koyabilirsin. Dolmalara pirinç yerine bulgur. Ben annemin yaptıklarını yediğim için denemedim Gül abla veya diğer arkadaşlar daha iyi önerilerde bulunurlar. Unsuz yapabileceğin en sağlıklı çorba mercimek çorbası. Mısırın şeker oranı yüksek.
 
merhaba,

ben de az once yedigim oglen yemegi ile araniza katilmis bulunmaktayim. tam taze fasulye pisiriyordum ki leslie basligindaki bir arkadasla sohbetimiz neticesinde yanina pilav yapmaktan vazgecip kendimi burada konuyu okurken buldum :)

ilk 30 sayfa kadar okudum ama baktim boyle olmayacak bu is diyip yakaladigim yerden ve okuduklarimdan anladiklarimla uygulamaya gecmeye karar verdim. bilgi paylasimini cuma gunu yapacak sekilde oglen yediklerimi ve yiyebileceklerimle ilgili kafama takilanlari sormaya baslayayim.

oglen: tazefasulye, salatamsi (domates, salatalik, r.zeytinyagi, sirke) yogurt

gelelim kafama takilanlara.

- ben ekmeksiz doyamayanlardanim. yani o 27 grlik dilimi cogu zaman bir ogunde bitirmemem bile cok duskun degilimdir ama minik minik lokmalarima katik ederim. ekmege alternatif, yemege katiklik bir oge varmidir, yoksa zamanla o sekilde yemeye mi alisiliyor.

- nisastali sebzeler, seker, un, princ vs yok bunlari anladim. ama mesela corbanin meyanesine koyulan un, ya da bulgur pilavina kavrulan sehriye de bu kapsamda mi? bunlara alternatifler var mi?

- siviyag (cicek, misirozu, findik) kullanimi kisitli mi hic mi yok. tabi ki en sagliklisi zeytinyagi ama bizim milletimizde kati olmayan her yaga zeytinyagi deme aliskanligi var (kayivalidem oyle der en azndan :) ) acaba zeytinyagi derken bu yaglar mi kastediliyor diye bir tereddute dustum.

- peynir ve tereyag dogdum dogali yemedigim bir nimet. erimis olursa kasar, hamburger icinde mozarella :p yedigim sadece iki cesidi. ama sut ve yogurt manyagiyimdir. sut icin bir sinirlama vs var mi? muhtemelen biraksaniz gunde 2-3 litre icerim. ogun aralarinda sut icmek yemek yemek gibi mi sayiliyor, aksam 8 den sonra icilmesinde sakinca var mi? kucuk bebekli her aile gibi biz 10dan sonra kendimize zaman ayirabiliyoruz film vs izlerken illa birseyler atistirma ihtiyaci oluyor. en zararsiz (birsey yememek gerektigini biliyorum) ne icilebilir.

- uzun suredir alkali su iciyorum gun icinde, bu aliskanlik karatayin mantigiyla celisir mi, limonlu ya da sirkeli suya mi gecis yapmaliyim?

- omega 3 ve b12 alimi bir zorunluluk mu, sadece oneri mi? faydaliysa tabi ki isterim ama daha yeni bir tahlil yaptirdim b12 duzeyim gayet iyi.

vakit ayirdiginiz, baslikta herkesi bikmadan cevapladiginizve motive ettiginiz icin tum katilimcilara tesekkur ediyorum. ben de menu paylasimlarimi yapip yonlendirmelerinizle dogru sekilde bir beslenme duzenine gecmek istiyorum.

hepinize sevgiler,

merhaba aramıza hoşgeldiniz :KK71:

topiğimiz sayesinde prinç pilavı yeyip vücucunuza şeker yüklemekten kurtulmuşsunuz:KK1:

gelelim kafanıza takılanlara

...önce öğlen yemeğindeki riviera z.yağı olmamış onu söyleyeyim...sızma yada soğuk sıkım olacak

....ekmek kesinlikle yok bir lokmada bir 3-5 lokma da...sabah KKK hazırlayıp yeyin bakalım ekmeğe yer kalacakmı :KK9:...yeni başlayanların çoğu ekmeksiz yapamam diyorlar ilk gün başladıktan sonra aramıyorlar aaa ben nasıl ekmeksiz yapıyorum yapamam sanıyordum diyorlar

....çorbaya un koymak ta yok:KK50:,,,şehriye de :KK50:.....şehriye işlenmiş ler arasında

...fındık yağı kullanabilirsiniz ama %100 fındık yağı olacak ucuza karısımlar satılıyor onlar olmaz..en güzeli sızma yada soğuk sıkım ısıya dayanıklı çünki

........süt serbest ama süt yerine yoğurt tavsiye ediliyor daha faydalıymış....peynir in her çeşidi serbest ama yağlı olacak,,kaşar eski kaşar olacak, gravyer de olur...aralarda içince leptin engellenir içmek yok çok çok çok acıkılırsa o zaman içilebilir....en zararsız içecek kahve ve bitki çayları aklıma gelenler bunlar arkadaşlar ın yaptıkları farklı şeyler varsa yazarlar

......alkali su derken internette reklamları olan zayıflatanlardan mı...karatayda alkaliyi kendimiz yapıyoruz

.....omega 3 kitapta alınması lazım diyor ama karatay hoca ya gidenlerin yorumlarından anladığımıza göre kişiye göre alımı değişiyor, çok ilaç kullanan ve yaşı ileri olanların kullanması özellikle tavsiye ediliyor...B 12 seviyesi 800 olması lazımmış

internetten kitabını indirebilir yada kitapçıdan alıp okuyabilirsiniz...tavsiye ederim o zaman ne ekmek ne başka birşey atıştırmak aklınıza gelmez:KK34:
 
merhaba aramıza hoşgeldiniz :KK71: ........

internetten kitabını indirebilir yada kitapçıdan alıp okuyabilirsiniz...tavsiye ederim o zaman ne ekmek ne başka birşey atıştırmak aklınıza gelmez:KK34:

Yanitlar icin cok cok tesekkurler. Kitabi indirmeye calisirim keske telefona indirip okuyabilsem. Ufaklikla birseye konsantre olmak munkun olmuyor. Hic olmadi soyle bir tarama calismasi yaparim.

Ben yine yediklerimi gun gun soze yazarim, yazilanlari da duzenli takip ederim oyle boyle alisirim sisteme :)





iPhone 'den gönderildi
 
peki un sehriye vs yok, kivan koyulastirmak icin nisasta kullanmak, sut kremasiyla lezzetlendirmek vs mumkun mu yemekleri.

bir de tahillardan sadece piricn mi yasakli. bulgur sinirli izinli mesela onun gibi corbaya misir koymak, ogutulmemis yulaf koymak ya da yarmadan yayla corbasi yapmak mumkun mu? evde bebek olunca corba olmazsa olmaz oluyo. hic degilse benim de yiyebilecegim sekilde olsun.

kedicik gerekli şeyleri yazmış ben ilave edeyim

kıvam koyulaştırmak yerine az sulu yapıyoruz bazı arkadaşlar az un koyuyorlar ama sonra neden kg vermemiz durudu diye sızlanıyorlar

mısır yok:KK50:....yulaf :KK50:....

yarmadan çorba yapabilirsin, yeşil ve kırmızı mercimek çorbası, tarhana ve yoğurt çorbası,sebze çorbası,

canım sen karatay menüsü diye google ye yaz çıkan sayfa karataycı arkadaşların sayfası orada karatay yemeklerinin hepsi çorbalar da dahil var sana kolaylık olsun,,,bebekler de bu tarz besleniyor,,,dediğim kişilerin torunları var onada karatay uyguluyorlar,,,,onların sayfasıda sağlıklı yaşıyoruz onuda googleden bulabilirsin face kullanıyorsan...
 
Yanitlar icin cok cok tesekkurler. Kitabi indirmeye calisirim keske telefona indirip okuyabilsem. Ufaklikla birseye konsantre olmak munkun olmuyor. Hic olmadi soyle bir tarama calismasi yaparim.

Ben yine yediklerimi gun gun soze yazarim, yazilanlari da duzenli takip ederim oyle boyle alisirim sisteme :)


iPhone 'den gönderildi
sen gün gün yaz biz hata varsa düzeltiriz...hata yapa yapa yapmamayı öğrenirsin :KK9:
 
Ben dün yemekten sonra yemiştim, bildiğim halde. :KK37:

Yemeklerden sonra yenilen Muz ; Yağ olarak depolanır

Meyve konusuna gelince… Mevsiminde doğal olarak (hormonsuz, kimyasal ilaçsız, GDO’suz) yetişmiş ve sağlıklı ortamda, kimyasal koruyucu maddeler sıkılmadan (mumlanıp parlatılmadan) saklanıp satışa sunulan tüm meyveler sağlıklıdır. Meyvelerin içerdiği şeker oranı, glisemik endeksini belirler. Bu nedenle meyvelerin tüketim miktarları, zamanları ve şekilleri onları vücudumuz için sağlıklı veya sağlıksız hale getirebilir. Örneğin gün boyunca başka tatlı ve şekerli bir yiyecek yememek koşuluyla sonbahar ve kış aylarında sabah kahvaltısında yenecek bir adet yerli muz, glisemik endeksi yüksek olmasına rağmen verdiği enerji gün içinde yakılabileceği için sağlıklıdır. Ancak aynı muz, akşam yemeğinden sonra tok karnına yenirse ve ardından yatılırsa, gece enerjisi fazla gelip yağ olarak depolanacağı için sağlıksızdır.
Zeytin en doğal meyva bol bol yenmeli !
 
X