• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

bisiklet sürmeden önce göbek bölgesini strec filmle sardim, acayip ter attiriyor, iyice hastalanmadan dusumu alip yatayim arkadaslar yarin sabah görüsürüz iyi geceler, gül abla alemsin valla , bende olmak istemem o resimdekiler gibi diycem ama ben galiba zaten öyleyim, :27::27::27::27::27:

Canimsinnn gurbetcicegim,bravo birtanem.Azmine hayranim haydi hemen dusa git ama sardigin streci dusta ilik suyun altinda alistira alistita acki su birden terli vucuda sok etkisi yapmasin mazallah canim.Seni cok seviyorum hayirli geceler yavrum.

Son düzenleme:
aynı şey 2 gün önce benimde aklıma gelmişti sorayım diye düşünüyordum acaba ilk başladığı günlerde yazdı da ben mi unuttum diye düşündüm...

Gulcugumm,kalplerimiz birmis.Bende kismetse eger olabilirse 65-70 arasi dusunuyorum cunku 1.67boy icin daha fazlasi yasim geregi yersiz bir goruntu gibi olacak diye dusunuyorum.Cok asiri zayif durmakta benim yasimda hic hos olmayacak itici duracak diye dusunuyorum.Herseyin hsyirlisi insaallah hepimiz icin.

:9: :9: :9: ayy ablam her zamanki gibi yine tespitin cok doğru ne çektim su pasra borekten..eskidende böyle olurdu ne zaman diyete yeltensem gelen giden çağıran ... çok zor oluyor böylede sonucta nefis istiyor zaman zaman umarim sabah yemeden gonderirim borekleri:)

Ablacim sıkılasmami kaybetmemek icin basladim her gun yapmayacagim haftada 3 sefer falan..diger günler yürüyüş düşünüyorum. .bacagim hala ağrıyor çok yüklenmek istemiyorum

mydenizcim merhaba ardaşım,
şu pasta börek işi fena..dün de benim misafirim vardı.eşim baklava almıştı.herkes yedi.bi dilim kaldı.yemedim.zaten canım da istemedi...

ben de spora başlamadım daha .sitenin içinde çok güzel egzersiz yeri var.kadınlar etrafında tur atıp duruyolar..
acaba diyorum spora bebeğim 6 aylık olunca mı başlasam...

dünkü menümü yazayım.
sabah 10.15 te kkk ım bitti
çiğ badem bol dereotu büyük bi kupa süt eşliğinde..

öğlen.4,5 ta
zeytinyağlı salçalı karnıbahar
bbüyük bir kase salata
bir kase ev yoğurdu

akşam 17.30 da başladı yeneğim.
misafire yemek yaptım Allah tan dolapta yeşil mercimeğim vardı hazır iyi ki çok yapmışım.
2 kase y.mercimek çorbası
2 kaseyoğurt
...çünkü salata yapmayazamanım yoktu.
acıkmamak için daha çok yedim aslında çabuk doymaya başladım..

bir de ablacım
c.tesi yine sütümüz geldi ve ben yoğurt mayakadım..
yoğurdu.sütü ısıttığım tencerede değil
hazır yoğurt kapları biriktirmiştm onlarda mayalaım
..ve şunu gördüm
derin yoğurt kaplarında mayaladığım yoğurt daha sulu yayvan yoğurt kabında mayaladığım yoğurt daha katıydı tam istediğim gibi
söyledğin gibi ağızlarını açık bıraktım

çankırı tuzum da kitaplarım da daha gelmedi

bir de ben tv da melek prog mında bi adamı izlemiştim.emekli gazeteci ertuğrul akbay sanırım
onun kitabıbı mgrosta görür görmez aldım kitabın adı YAŞ 75 YOLUN YARISI...
o yaşına rağmen adam o kadar ffit ve sağlıklı ki..bi okuyayı dedim bakalım ne olacak...

işte karatay mücizesi :
45 kilo verdim eşim de 25 - Güzin Abla - Hürriyet
benim de ayagımda 3 aydır devam eden aşil tendoniti bu sabah fark etdim kı, azalmaya başlayıb.
hepinize güzel ve sağlıklı karataylı sabahlar,arkadaşlar,karatayın sayesinde sizin gibi değerli insanlarla tanıştım,sukur tanışdırana,karatayı ve sizleri cok seviyorum,hem fiziki sağlığımız kuvvetleniyor hem de ruhen tazelenıyor, güzelleşiyoruz,bundan güzel ne var ki.

Son düzenleme:
çıtırlarım

$541700_511855382171314_2003765714_n[1].jpg

hayirli geceleriniz olsun hanimlar, bu aksam malesef meyve yedim, yanindada yer fistigiyla sopayi hakettim galiba :18: ama kendi cezami kendim verdim, tam 1 saat spor yaptim, yarim saat eliptik, yarim saatte göbek ve kalca , bacak hareketleri yaptim, birazdan dus alip yatacagim, erken kalkma maratonum basliyor, sabah 4,30 gibi uyaniyorum, cocuklar gidene kadar (8 e kadar ) yatmiyorum, isim olmazsa 8 den sonra yatiyorum olursa yatmiyorum isimi yapiyorum :8:
:57::57:57:

bisiklet sürmeden önce göbek bölgesini strec filmle sardim, acayip ter attiriyor, iyice hastalanmadan dusumu alip yatayim arkadaslar yarin sabah görüsürüz iyi geceler, gül abla alemsin valla , bende olmak istemem o resimdekiler gibi diycem ama ben galiba zaten öyleyim, :27::27::27::27::27:

sen o meyveleri gece gece yersen o bayandan farkın kalmayacak :20:

hedefeine ulaşanlar bile o saatte yemez

spor yaptın bir saat nolsu ancak meyveyi erittin yemeseydin yağdan eritecektin sıfıra sıfır elde var sıfır ...boşa kürek çektin dün

Bugünün özetini vermeden yatmayayım dedim.

Sabah 10:30 süper bir karatay menüsü
2 yumurta
Çökeleğe kurutulmuş acı biber ve zeytinyağı ekledim
Erzincan tulum
10 tane zeytin
10 tane taze kırılmış ceviz (geçen gün yazmayı unutmuştum Gül hanım, yoksa cevizsiz asla kahvaltı yapmam)
Pancar turşusu (çok sevdiğim ve faydalı olduğu için her öğünde tüketmeye çalışıyorum. O yüzden önceden iki ayrı şekilde yapmıştım pancarı, birinde sarımsak var birinde yok, sabah yediğim tabii ki sarımsaksızdı çünkü gün içinde derslerim oluyor, çocuklarıma kıyamıyorum)
1 demet maydanoz
Kuru domates
1 bardak çay

Öğlen 15:30da yine çeşit çeşit bir menü yedim

Akşam 19:45te 3 kaşık kısır.

3 litreden fazla su içtim

Hiç spor yapmadım bugün. Bedenim bir gün dinlensin ki diğer günler hakkını vererek spor yapabileyim..

menün güzel canım

spor yapınca bir gün dinlenmek lazımmış, yürüyüşte hergün yapmak lazım dinlenmeye gerek yok

Gulcugumm,kalplerimiz birmis.Bende kismetse eger olabilirse 65-70 arasi dusunuyorum cunku 1.67boy icin daha fazlasi yasim geregi yersiz bir goruntu gibi olacak diye dusunuyorum.Cok asiri zayif durmakta benim yasimda hic hos olmayacak itici duracak diye dusunuyorum.Herseyin hsyirlisi insaallah hepimiz icin.

normalide o zaten boya göre oran

bizim yaşımızda boydan kg kg eksık olmasına gerek yok genç olsan 1.67 ye 57 normal , sen 65-70 iyi olursun, ben 1.58 boya 60-62 iyi olurum

işte karatay mücizesi :
45 kilo verdim eşim de 25 - Güzin Abla - Hürriyet
benim de ayagımda 3 aydır devam eden aşil tendoniti bu sabah fark etdim kı, azalmaya başlayıb.
hepinize güzel ve sağlıklı karataylı sabahlar,arkadaşlar,karatayın sayesinde sizin gibi değerli insanlarla tanıştım,sukur tanışdırana,karatayı ve sizleri cok seviyorum,hem fiziki sağlığımız kuvvetleniyor hem de ruhen tazelenıyor, güzelleşiyoruz,bundan güzel ne var ki.

hürriyette çıkan kişiler biizim devamlı bahsettiğimiz sağlıklı yaşıyoruz sitesindeki okan bey ve eşi nurçin hanım, çok güzel bilgiler paylaşıyolar ben karatayı ilk duyduğumda internette araştırırken bunların sitesini buldum akşama kadar okudum gerkli şeyleri aldım ve sabah başladım başlayış o başlayıs 7 ay oldu ...7 aydır onlardan kopmadım devamlı takip ediyoruum çok güzel tarifler var herşeyi onlardan öğrenip peynire tereyağına varana kadar evde yapıyoruz...

bu kadar kısa sürede ayağınızdaki problemin gitmesine de sevindim daha neler neler gidecek yaşayıp göreceksiniz :34:

herkese günaydın iyi haftalar...
1 haftadır sizi takip edemedim. Buralardan uzak kalınca. Karataydanda uzak kaldım. Ben ve kızım grip olduk. Yılbaşı telaşı. YIl sonuişlemleri derken hiç giremedim. Bugünden itibaren sizinleyim.

1 haftadır sizi takip edemedim. Buralardan uzak kalınca. Karataydanda uzak kaldım. Ben ve kızım grip olduk. Yılbaşı telaşı. YIl sonuişlemleri derken hiç giremedim. Bugünden itibaren sizinleyim.

günaydın canım
geçmiş olsun canım sana ve kızına
deneyimlerimize dayanarak her zaman buradan uzaklaşmayın diyoruz,,,,sizede aynı şey oldu tek başına olmuyor motive edecek kişilere ihtiyaç var iyiki döndüm canım...yoksa kg lar kazanacaktı:34:

dünkü menümü yazayım.
sabah 10.15 te kkk ım bitti
çiğ badem bol dereotu büyük bi kupa süt eşliğinde..

öğlen.4,5 ta
zeytinyağlı salçalı karnıbahar
bbüyük bir kase salata
bir kase ev yoğurdu

akşam 17.30 da başladı yeneğim.
misafire yemek yaptım Allah tan dolapta yeşil mercimeğim vardı hazır iyi ki çok yapmışım.
2 kase y.mercimek çorbası
2 kaseyoğurt
...çünkü salata yapmayazamanım yoktu.
acıkmamak için daha çok yedim aslında çabuk doymaya başladım..

bir de ablacım
c.tesi yine sütümüz geldi ve ben yoğurt mayakadım..
yoğurdu.sütü ısıttığım tencerede değil
hazır yoğurt kapları biriktirmiştm onlarda mayalaım
..ve şunu gördüm
derin yoğurt kaplarında mayaladığım yoğurt daha sulu yayvan yoğurt kabında mayaladığım yoğurt daha katıydı tam istediğim gibi
söyledğin gibi ağızlarını açık bıraktım

çankırı tuzum da kitaplarım da daha gelmedi

bir de ben tv da melek prog mında bi adamı izlemiştim.emekli gazeteci ertuğrul akbay sanırım
onun kitabıbı mgrosta görür görmez aldım kitabın adı YAŞ 75 YOLUN YARISI...
o yaşına rağmen adam o kadar ffit ve sağlıklı ki..bi okuyayı dedim bakalım ne olacak...

canım 4.5 ve 5.5 peşpeşe iki öğün olmuş öyle olunca sadece yoğurtla geçiştir sonraki öğün hepsini ye

değişik bir deneme olmuş, bundan sonra yayvan kapta yap ama plastik kaplarda yapma canım, çelik, seramik,emaye,cam olabilir ben 4 lt ye kadar tupperware de 5 lt olursa çelikte mayalıyorum

okuyunca bizede özetlersin canım karatay tarzımı beslenmişki

Canimsinnn gurbetcicegim,bravo birtanem.Azmine hayranim haydi hemen dusa git ama sardigin streci dusta ilik suyun altinda alistira alistita acki su birden terli vucuda sok etkisi yapmasin mazallah canim.Seni cok seviyorum hayirli geceler yavrum.
bende seni cok seviyorum ablacigim, hemen dus aldim zaten ama uyuyamadim , acaba spordan sonra metabolizma hizlaniyorya ondanmidir nedir gece 2,30 oldu ben hala uyuyacagim, sonrada 4,30 da saat caldi kalktim ve hala ayaktayim :1:

günaydin gül ablada oldumu simdi o simit bayilirim simitede ancak türkiyeye gelince yiyebiliyoruz, bazen cocuklara evdede yapiyorum ama türkiyeninkinin yeri baska degilmi :34:

:57::57:57:

sen o meyveleri gece gece yersen o bayandan farkın kalmayacak :20:

hedefeine ulaşanlar bile o saatte yemez

spor yaptın bir saat nolsu ancak meyveyi erittin yemeseydin yağdan eritecektin sıfıra sıfır elde var sıfır ...boşa kürek çektin dün
sorma abla yaaa senelerim bosa kürek cekmekle gecti, al ver al ver, sifira sifir elde var kilo :1: ama kizma abla bu sabah da yagdan yaktim insallah 45 dakika spor yaptim , dusumu aldim, kahvaltimi yaptim :8:

menün güzel canım

spor yapınca bir gün dinlenmek lazımmış, yürüyüşte hergün yapmak lazım dinlenmeye gerek yok
ben demi bir gün dinlenmeliyim acaba , eliptikle sabah 25 aksam 25 dakika ve arkasindanda yerde egzersizler yapiyorum, aksama gene yapacagim insallah , yoksa bende bir gün araylami yapsamki:53:

günaydin canim, burdan uzaklasinca bende senin gibi karataydanda uzak kaldim ve ilk hafta verdigim 2 kiloyu geri aldim, gecen haftada geri o kiloyu verdim derken yerimde saymis oldum, bosa zaman kaybi oldu, bak bahara az kaldi, kilolu olarak girmeyelim demi :34:

Günaydın,iyi haftalar diliyorum..

Haftasonu evdeydim,temizlik yemek v.s.
Dün sadece yemeğe çıktık geldik,eşim düğüne gidicekti,bizde oğlumla yattık tv izledik..:34::34:

Cumartesi akşamı anneme gittik ,kızkardeşimin hayırlı bir işi vardı onu babama çıtlatmaya :52::52: Hallettik geldik çok şükür herşey yolunda :)):nazar::nazar:

Dün;
Sabah 11 gibi kkk
Akşam 4 gibi dışarda adana kebap(3 parça soslu lavaşı ile:49::49:),şalgam suyu ve salata yanlız soğanı çok yedim nasıl yapıyorlar anlamıyorum sumaklı filan bayıldım :))

Dönerken aktara uğradık..kuru kayısım bitmişti aldım,kabak çekirdeğim azalmıştı aldım,kaju da aldım ..ben onları alırken eşimde iğne almış,okuldayken bahçesinde çok vardı çok yerdik..Akşam biraz meyve,kabakçekirdeği ve 2 tane iğne yedim..Elma sirkeli su içtim yatmadan ..Kuş gibi hissediyorum ben kendimi yaww :52::52::52::52::nazar::nazar::nazar:

Birde kabuklu fasülye pişirdim akşam,yazdan fasülye güneşte kurutulur,haşlanıp soğan salça ben birde tereyağında yaptım süper oldu ,pişirilir ...üzerine akşam sarımsaklı yoğurt yapıcam,2 tabak yerim artık çok özlemişim :))

Buralardayım,..hesapları kapatıcam :52::52::52::52::52: görüşürüz

bende seni cok seviyorum ablacigim, hemen dus aldim zaten ama uyuyamadim , acaba spordan sonra metabolizma hizlaniyorya ondanmidir nedir gece 2,30 oldu ben hala uyuyacagim, sonrada 4,30 da saat caldi kalktim ve hala ayaktayim :1:

günaydin gül ablada oldumu simdi o simit bayilirim simitede ancak türkiyeye gelince yiyebiliyoruz, bazen cocuklara evdede yapiyorum ama türkiyeninkinin yeri baska degilmi :34:

sorma abla yaaa senelerim bosa kürek cekmekle gecti, al ver al ver, sifira sifir elde var kilo :1: ama kizma abla bu sabah da yagdan yaktim insallah 45 dakika spor yaptim , dusumu aldim, kahvaltimi yaptim :8:

ben demi bir gün dinlenmeliyim acaba , eliptikle sabah 25 aksam 25 dakika ve arkasindanda yerde egzersizler yapiyorum, aksama gene yapacagim insallah , yoksa bende bir gün araylami yapsamki:53:

günaydin canim, burdan uzaklasinca bende senin gibi karataydanda uzak kaldim ve ilk hafta verdigim 2 kiloyu geri aldim, gecen haftada geri o kiloyu verdim derken yerimde saymis oldum, bosa zaman kaybi oldu, bak bahara az kaldi, kilolu olarak girmeyelim demi :34:

Eğer kaslara yönelik egzersizler yapıyorsan, mesela mekik, bacak, kol egzersizleri, benim yaptığım egzersizleri gördüysen eğer. O zaman kasları dinlendirmen gerekiyor. Dinlerdirirsek daha iyi sonuç alabiliriz. Ama tabi 1 gün en fazla 3 gün. :1:

bu sabah kahvaltida: 2 yumurta (cilbir) cökelek, zeytin, ceviz, ceri domates, turp 1 portakal
Öglen : bir tane biber dolmasi, sulu köfte, salata ve yogurt
Aksam : keten tohumlu yogurt

seklinde olacak insallah, arkadaslar sabah doktorum programinda dr. gürkan kubilay vardi gördünüzmü spor yaparken izledim, gül ablacim peynir alti suyunun metabolizmayi hizlandirdigin söyledi, ayrica karabugdayda hizlandiriyormus, gerci onu canan hanim önermemis ama öyle dedi, sonra karataayda bol bol yedigimiz, et, tavuk, balik, yumurta, peynir, ceviz, badem de hizlandiriyormus, bunlari bol bol yeyin dedi, galiba bütün doktorlar yavas yavas karatay hanimla hem fikir olmaya basladilar, peynir alti suyunu artik bende icmeyi düsünüyorum, evdekiler pek yemedi kendi yaptigim peyniri ama ben sevdim, kendime az az yapip kahvalltilarimda yerim suyunuda icerim insallah:34:

Günaydın,iyi haftalar diliyorum..

Haftasonu evdeydim,temizlik yemek v.s.
Dün sadece yemeğe çıktık geldik,eşim düğüne gidicekti,bizde oğlumla yattık tv izledik..:34::34:

Cumartesi akşamı anneme gittik ,kızkardeşimin hayırlı bir işi vardı onu babama çıtlatmaya :52::52: Hallettik geldik çok şükür herşey yolunda :)):nazar::nazar:

Dün;
Sabah 11 gibi kkk
Akşam 4 gibi dışarda adana kebap(3 parça soslu lavaşı ile:49::49:),şalgam suyu ve salata yanlız soğanı çok yedim nasıl yapıyorlar anlamıyorum sumaklı filan bayıldım :))

Dönerken aktara uğradık..kuru kayısım bitmişti aldım,kabak çekirdeğim azalmıştı aldım,kaju da aldım ..ben onları alırken eşimde iğne almış,okuldayken bahçesinde çok vardı çok yerdik..Akşam biraz meyve,kabakçekirdeği ve 2 tane iğne yedim..Elma sirkeli su içtim yatmadan ..Kuş gibi hissediyorum ben kendimi yaww :52::52::52::52::nazar::nazar::nazar:

Birde kabuklu fasülye pişirdim akşam,yazdan fasülye güneşte kurutulur,haşlanıp soğan salça ben birde tereyağında yaptım süper oldu ,pişirilir ...üzerine akşam sarımsaklı yoğurt yapıcam,2 tabak yerim artık çok özlemişim :))

Buralardayım,..hesapları kapatıcam :52::52::52::52::52: görüşürüz
merhaba prenscim, kiz kardesini isine sevindim , hayirli olur insallah, Allah tamamina erdirsin diyelim , aman masallah nazar degmesin sana, kabuklu fasulye, hangisi acaba, barbunyamiki

Eğer kaslara yönelik egzersizler yapıyorsan, mesela mekik, bacak, kol egzersizleri, benim yaptığım egzersizleri gördüysen eğer. O zaman kasları dinlendirmen gerekiyor. Dinlerdirirsek daha iyi sonuç alabiliriz. Ama tabi 1 gün en fazla 3 gün. :1:
evet zaten eliptik bisikletde hem kardiyo hemde alt ve üstteki kaslari calistiriyor, ayrica yerdede göbek aletiyle calisiyorum, bacak egzersizleride yapiyorum yani kaslara yönelik bir egzersiz, ozaman ben aksamda yapayim yarin hic yapmayayim:34:

arkadaslar cok uykusuzum gece spordan sonra uyuyamadim bir türlü, birde her yerim agriyo normal olarak uzun süredir spor yapmayinca vücut hamladi tabii , ben simdi evi süpürüp biraz yatayim cocuklar gelmeden görüsürüz insallah :3:

:

bende simite bayılırdım çoğu zaman işe gelirken alıp kahvaltı yapardım, hafta sonlarıda evde kahvaltıda simit eksik olmazdı, her şehrin simidinin tadı farklı oluyor onun için her gittiğim şehirde simit yerdim millet en güzel yemeklrden yerdi ben simit :9::9:
7 aydır aklıma bile gelmedi resimde bile dikkatimi çekmemiş sen yazınca baktım:9:

ben leslie 4 ve yer hareketleri yaptığım için gün aşırı yapmaya başladım göbek kaslarını çalıştırdığım için yoruluyorlar...istersen sende öyle yap kaslar yarılmasın...gün içindede fırsat bulursan çık dışarda yürü

Back