• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

teşekkür ederim ,gul hanım,her kese yetişiyorsunuz,anında cevabladırırsınız,Allah razı olsun,balkabagına şeker koymuyorum,yemek olarak yiyorum,tencereye doğranmış soganla balkabağını diziyorum,üzerine akşamdan ıslatdığım karabuğdayı koyuyorum,hic yağ,şeker ve tuz koymuyorum,cok az suda haşlayıb yiyorum,aslında haşlanmış digil de demlenmiş oluyor.kabızlığı giderir deye seviyorum.izinli yiyecekse ben balkabağını ciğ de yiyerim,bagırsaklarımı calıştırsın deye.kitab yok,tarifi paylaşırsınız sevinirim.bir de biz genellikle kahvaltıda zeytin cok tuketmeyiz,bugun zeytin aldım,aşırı tuzluymuş,tadına bakmadan aldım.karatayda tuzlu zeytin yenilmiyormu?cok soru soruyorum,hakkınızı helal edin.bir de özür dileyerek soruyorum,ben ara sıra lavman yapıyorum,zararı olurmu,devam ede bilirmiyim?

balkabağı serbest yiyebilirsiniz o zaman,,sizinkide değişik bir pişirme usulü ben kabağı sadece tatlı olarak tüketiyordum artık onuda yapamıyorum. yemek tarzı gibi denemek lazım

zeytını suya koyarsanız tuzu azda olsa gider

helal olsun, istediğiniz kadar sorun bilmemek değil öğrenmemek ayıp derler

normalde zararlı zaten o tür seyler,, zeytinyağını salatalara 1 kişi için en az yarım çay bardağı koymak lazımmış ben yağı artırdıktan sonra kabızlığım 4- günden 1 güne indi bunları yapınca ona gerek kalmaz

gül ablacim karabugdayin yasakli oldugunu düsünmemistim, bir nevi bulgur dedim, yogurtla iki kasik karistirip yerim demistim ama , madem öyle belkide aksam hic yemem, galiba vücut alisiyor, mesela sabah kahvaltimi 11 de yapmistim, suan sat burda 15.45 daha rahat 1 saat daha durabilirim , lahmacun yapacagim, 5-5,30 gibi yersem belkide ihtiyac duymayabilirim, 8 e dogru bakayim eger aclik istersem, kuruyemisli yogurt olabilir ozaman ne dersin:34:

Canan ablacim kizinla mutlu sicacik bir haftasonu gecirmen dilegiyle:16::16::16:

lahmacun salata yoğurt yersen 8 e gerek bile duymazsın baktın haif bir kıyıltı var 1 bardak süt içersin

KİLO VERENLER
Gurbetçiçeği -%1.896 $hooray.gif Eki Görüntüle 918025 $july0601044rd7.gifEki Görüntüle 918018 :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

umud -%0.900 Eki Görüntüle 918025 $july0601044rd7.gifEki Görüntüle 918018 :nazar::nazar::nazar::nazar:

Fmgenc -%0.628 Eki Görüntüle 918025 $july0601044rd7.gifEki Görüntüle 918018 :nazar::nazar::nazar:

SABİT KALANLAR

CANANSU60 $412113uo.gif

Gul_0663 $412113uo.gif

KİLO ALANLAR

mydenizzz +%1,206 Eki Görüntüle 918016 $brickfz4.gif$70.gif$0002009f0yq.gifEki Görüntüle 918019

kedi83 +%1.952 Eki Görüntüle 918016 $brickfz4.gif$70.gif$0002009f0yq.gifEki Görüntüle 918019

Bizimkiler kas, sporcu kası $kurtsoftsmiley1167jd.gifEki Görüntüle 918032

YENİLER
niceerendiz Eki Görüntüle 918013

medcezir Eki Görüntüle 918013

hatce33 Eki Görüntüle 918013

sdf82
Eki Görüntüle 918013

HAMİLELER
$big-hug-mom.gif
prenscim…+1.500….60.5 kg (başlangıç 54, 21 haftalık)

BİLDİRİM YAPMAYANLAR
$question3qv3bm.gif
Snowflake84
Kaania
RuweYDaa
ALPRMUS
KZCK
Squaw
bluebottle
Ekin06
Gulhatun

$smilejuntas8ou.gif

Eklentiler

• $138.gif
    $138.gif
    3,5 KB · Görüntüleme: 41
  • $eating-turkey5_ani.gif
    $eating-turkey5_ani.gif
    5,5 KB · Görüntüleme: 37
Doğal beslenmek karatayın olmazsa olmazlarından biridir. Tamam bunu anladım ve elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum. Ama ne yapsam da olduramayacağım bazı şeyler var. Mesela buyuk şehirde yaşamak gibi. Keşke bizim de datça gibi bir şansımız olsa :)
Bu yüzden kafama takılan bu soruları daha deneyimli olduğu için Gül Hanıma sormaya karar verdim.

1 Sebzeler: Ben mevsiminde olan sebzeleri yiyorum artık. Buna epey dikkat ediyorum. Mevsiminin dışında yemek için de, canım annem sağolsun, bana kendi elleriyle temiz, ev yapımı, harika konserveler yapıyor. Hem de doğal, ilaçsız, katkısız ve kendi yetiştirdiği sebzelerle. Hatta bir kısmını da kurutup hazırlıyor. kahvaltıda annemin kuruttuğu domatesleri, bazen biberleri yiyorum. kendi kurduğu zeytini yiyorum.

2 Süt ürünleri: Büyük şehirde olmama rağmen tek şansım, kapıma kadar gelen sütçüm :) Kim ne derse desin, açık sütün ne kadar zararlı olduğunu da iddia etsin, ben yine de açık süt almaya devam edeceğim. Çünkü "en kirli deniz bile havuzdan daha temizdir" sözünde de olduğu gibi, sütçümün sütü, kesinlikle kapalı sütlerden daha sağlıklıdır. Güzelce kaynattığım sütten yoğurdumu da yapıyorum, hem de evlendiğim günden beri. Haftalık en az 3 kg yoğurt tüketiyoruz, 2lt de süt. Önümüzdeki hafta peynirimi de evde yapacağım.

3 et: Yaklaşık bir aydır eve market tavuğu almıyorum. Önceden zararlarını bilmemem rağmen "başka şansım yok, köy tavuğu nereden bulayım" gibi bahaneler yüzünden yemeye devam ediyordum. Tesadüfen bir kasapta bulduğum köy tavuğu sayesinde sık sık olmasa da artık güvenerek tavuk yiyebiliyorum. oldukça pahalı ancak, pişirirken %100 emin oldum köy tavuğu olduğuna. çünkü saatlerce pişmedi :) kırmızı et için hala yapabileceğim bir şey yok. ama şehrin dışındaki köylere gidip dağlarda otladığına emin olduğum hayvanlardan kestirip dondurucuya uzun süre yetecek şekilde istiflemek istiyorum ki nereden geldiğini bilmediğim etlere de tamah etmek zorunda kalmayayım.

4 yumurta: İşte benim derman bulamayacağım derdim. Herhangi bir köyden, oradaki köylünün elinden almış da olsa ya da markette üzerinde "organik yumurtadır" diye yazan da olsa, benim için farketmez. Maalesef yumurta, ticarette hileden korkmayan satıcıların en rahat hile yapabilecekleri besindir. Çünkü hiçbir yerinden anlayamazsınız, yediğiniz yumurtanın sanayi tipi mi olduğunu, yoksa organik mi olduğunu (sanayi diyorum çünkü artık tavuk ve yumurta çiftlikleri, tavukları bir canlı olarak değil, bir ürün olarak üretiyor). Ne pişirerek, ne tadından ne de kokusundan anlayabilirsiniz. Şöyle yapan köylüler varmış. Market yumurtasını alıp, kartonundan çıkartıp, biraz samanın içine oturtup, köy pazarında veya ana yol üzerinde yolun kenarında, yere iki çuval serip, üzerine koyduğu yumurtalar için "köyümüzün organik yumurtasıdır" diyerek satan köylüler. o yüzden tavuktan çıkarken görmediysem hiçbir şekilde almam :)) Ama ne yazık ki ben her sabah, sizin de yapmak zorunda olduğunuz gibi bu sanayi tipi yumurtalardan en az iki tane yiyorum. Ama Canan Karatay'ın üzerine basa basa dediği şey, "serbest dolaşan tavuğun yumurtasını yiyin, sadece o kötü kolestrol yapmaz, faydasını görürsünüz". Bir tek doğal yumurta için kefil oluyor, bu yediklerimiz için değil. hadi "bu da doğal olmasın canım" diyelim. Ama doğal olmaynı da hasta ediyormuş, Canan Karatay aman yemeyin diyor. Bu beni oldukça endişelendiren bir konu.

Doğal beslenme adımları daha da uzar, ancak benim aklıma şimdilik bunlar geldi. Başka adımlardan bahsedecek arkadaşlar varsa konuyu biraz daha deşelim mi, ne dersiniz?

ve Gül hanım lütfen bu konuda sizin deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim...

lahmacun salata yoğurt yersen 8 e gerek bile duymazsın baktın haif bir kıyıltı var 1 bardak süt içersin
bencede ablacigim tarcinli süt iyi fikir:34:

ellerinize saglik kedicim ve gül ablacim, cok güzel olmus liste, helede en üstte ben olunca dahada güzel göründü gözüme :27::27::27: kendimi ayrica bende tebrik ediyorum, kilo veren diger arkadaslarida tebrik ediyorum, yeni gelenlerede basarilar diliyorum, insallah böyle devam eder ve 8li rakamlara inerim, cok haklisin gül abla aradaki o kacamak haftasi olmasaydi simdi belkide 8 lilere gecmistim, ama neyse zararin neresinden dönersem kardir degilmi,:52: ben simdi lahmacunlarimi yapmaya gidiyorum, görüsmek üzere hanimlar, kendinize iyi bakin:54: ayrica bu yyeni smilli lere bayildim, cok tatlilar, nerden buluyorsunuz yaaa:1::1::1:

Selam kizlar
Bende bugun basladim karataya bildirimleri yaziyorum listeye alabilirmisiniz acaba?
Rumuz:gizem__
Başlangıç tarihi:03/01/2014
Başlangıç kg:69.5
Beden:42
Boy:1.72
Hedef:ilk hedef 66kg

Son düzenleme:
bencede ablacigim tarcinli süt iyi fikir:34:

ellerinize saglik kedicim ve gül ablacim, cok güzel olmus liste, helede en üstte ben olunca dahada güzel göründü gözüme :27::27::27: kendimi ayrica bende tebrik ediyorum, kilo veren diger arkadaslarida tebrik ediyorum, yeni gelenlerede basarilar diliyorum, insallah böyle devam eder ve 8li rakamlara inerim, cok haklisin gül abla aradaki o kacamak haftasi olmasaydi simdi belkide 8 lilere gecmistim, ama neyse zararin neresinden dönersem kardir degilmi,:52: ben simdi lahmacunlarimi yapmaya gidiyorum, görüsmek üzere hanimlar, kendinize iyi bakin:54: ayrica bu yyeni smilli lere bayildim, cok tatlilar, nerden buluyorsunuz yaaa:1::1::1:

tebrik ederim canım $y1pzl74xm8s2zqcd1mrl2hdni3[1].gif

Selam kizlar
Bende bugun basladim karataya bildirimleri yaziyorum listeye alabilirmisiniz acaba?

Hoşgeldin. :16: Listeye ekledim. :)

Son düzenleme:
evet canim tam olamasakda yavas yavas olmaya calisiyoruz, yogurdumu kendim mayaliyorum, yumurtalarimida ciftlikten aliyorum, sirkemide kendim yaptim icimi cok daha kolay, gecen günde peynir yaptim, ben begendim ama cocuklar yemedi, olsun kendime az az yapacagim genede, zeytini bulamiyoruz iste, malesef türk marketlerinden aliyoruz, yoksazeytinide kendim yapmak isterdim

olsun canim, sanada cok gecmis olsun, Allah sifalar versin, bol bol istirahat et, dinlen, sicak cay, corba felan ic, tavuk suyuna, arabasi corbasi var, kayseri yemegi, o corba cok iyi geliyor mesela, tursu suyuda iyi diyorlar :34:

sağol canım.. şimdi uzandım diinleniyoum. gelince ev yapımı tarhana çorbam vardı koca bi kase ondan içtim.. sıcak sıcak.. turşum da vardı gerçi pek acı değildi ama ondan da içtim .. yarın doktora gidicem hem boğazımı göstercem hemde kan tahlillerimi yaptırıcam merak ediyorum değerlerimi karataydan sonra :34:

ellerine sağlık arkadaşım çok güzel rengarenk olmuş liste:nazar: hepimizi kutluyorummmm:16::16: künkü kilo alsakta sabit kalsakta, arada kaçamaklar olsada :nazar:vazgeçmiyoruzzz karataydannn

menüm
sabah kkk 7.30
öğlen 13.00 yoğurt yerfıstığı (meyve yok):52:
akşam 19.30 ev yapımı tarhana çorbası, yoğurt .. yemek yiyemedim ağzımı bile zor açıyorum:14:

Doğal beslenmek karatayın olmazsa olmazlarından biridir. Tamam bunu anladım ve elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum. Ama ne yapsam da olduramayacağım bazı şeyler var. Mesela buyuk şehirde yaşamak gibi. Keşke bizim de datça gibi bir şansımız olsa :)
Bu yüzden kafama takılan bu soruları daha deneyimli olduğu için Gül Hanıma sormaya karar verdim.

1 Sebzeler: Ben mevsiminde olan sebzeleri yiyorum artık. Buna epey dikkat ediyorum. Mevsiminin dışında yemek için de, canım annem sağolsun, bana kendi elleriyle temiz, ev yapımı, harika konserveler yapıyor. Hem de doğal, ilaçsız, katkısız ve kendi yetiştirdiği sebzelerle. Hatta bir kısmını da kurutup hazırlıyor. kahvaltıda annemin kuruttuğu domatesleri, bazen biberleri yiyorum. kendi kurduğu zeytini yiyorum.

2 Süt ürünleri: Büyük şehirde olmama rağmen tek şansım, kapıma kadar gelen sütçüm :) Kim ne derse desin, açık sütün ne kadar zararlı olduğunu da iddia etsin, ben yine de açık süt almaya devam edeceğim. Çünkü "en kirli deniz bile havuzdan daha temizdir" sözünde de olduğu gibi, sütçümün sütü, kesinlikle kapalı sütlerden daha sağlıklıdır. Güzelce kaynattığım sütten yoğurdumu da yapıyorum, hem de evlendiğim günden beri. Haftalık en az 3 kg yoğurt tüketiyoruz, 2lt de süt. Önümüzdeki hafta peynirimi de evde yapacağım.

3 et: Yaklaşık bir aydır eve market tavuğu almıyorum. Önceden zararlarını bilmemem rağmen "başka şansım yok, köy tavuğu nereden bulayım" gibi bahaneler yüzünden yemeye devam ediyordum. Tesadüfen bir kasapta bulduğum köy tavuğu sayesinde sık sık olmasa da artık güvenerek tavuk yiyebiliyorum. oldukça pahalı ancak, pişirirken %100 emin oldum köy tavuğu olduğuna. çünkü saatlerce pişmedi :) kırmızı et için hala yapabileceğim bir şey yok. ama şehrin dışındaki köylere gidip dağlarda otladığına emin olduğum hayvanlardan kestirip dondurucuya uzun süre yetecek şekilde istiflemek istiyorum ki nereden geldiğini bilmediğim etlere de tamah etmek zorunda kalmayayım.

4 yumurta: İşte benim derman bulamayacağım derdim. Herhangi bir köyden, oradaki köylünün elinden almış da olsa ya da markette üzerinde "organik yumurtadır" diye yazan da olsa, benim için farketmez. Maalesef yumurta, ticarette hileden korkmayan satıcıların en rahat hile yapabilecekleri besindir. Çünkü hiçbir yerinden anlayamazsınız, yediğiniz yumurtanın sanayi tipi mi olduğunu, yoksa organik mi olduğunu (sanayi diyorum çünkü artık tavuk ve yumurta çiftlikleri, tavukları bir canlı olarak değil, bir ürün olarak üretiyor). Ne pişirerek, ne tadından ne de kokusundan anlayabilirsiniz. Şöyle yapan köylüler varmış. Market yumurtasını alıp, kartonundan çıkartıp, biraz samanın içine oturtup, köy pazarında veya ana yol üzerinde yolun kenarında, yere iki çuval serip, üzerine koyduğu yumurtalar için "köyümüzün organik yumurtasıdır" diyerek satan köylüler. o yüzden tavuktan çıkarken görmediysem hiçbir şekilde almam :)) Ama ne yazık ki ben her sabah, sizin de yapmak zorunda olduğunuz gibi bu sanayi tipi yumurtalardan en az iki tane yiyorum. Ama Canan Karatay'ın üzerine basa basa dediği şey, "serbest dolaşan tavuğun yumurtasını yiyin, sadece o kötü kolestrol yapmaz, faydasını görürsünüz". Bir tek doğal yumurta için kefil oluyor, bu yediklerimiz için değil. hadi "bu da doğal olmasın canım" diyelim. Ama doğal olmaynı da hasta ediyormuş, Canan Karatay aman yemeyin diyor. Bu beni oldukça endişelendiren bir konu.

Doğal beslenme adımları daha da uzar, ancak benim aklıma şimdilik bunlar geldi. Başka adımlardan bahsedecek arkadaşlar varsa konuyu biraz daha deşelim mi, ne dersiniz?

ve Gül hanım lütfen bu konuda sizin deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim...

1..sebzeler konusunda şanslısın annen sayesinde organik olmayan herşeyi yiyebiliyorsun biz bunlardan mahrumuz pazarda markette ne buluyorsak onu yiyoruz...domates kışın almıyorum havuç ve yeşillik yiyorum kahvaltıda, salçamı kendim yaptım

2..süt ürünleri...artık bütün proflar sütçü edinin onlardan süt alın en az 15 dkk kaynatın diyorlar eskiye dönüş var, ben Ankara'da yaşıyorum işlek bir caddede 6 ay sütçü bulamadım yürüyüş yaparken yöresel ürünler saatn bir bayanda köy yumurtası bulmuştum sütte satıyorlarmış her hafta kapıya getiriyor 10 lt süt alıyorum, yoğurdumu ve peynirimi yapıyorum...

3..et..ben 7 aydır tavuk almıyorum çiftlikteki videolarını seyrettikten sonra mıdem bulandı...serbest gezende dediğin gibi pahalı en az 2 kg bana çok gelir dolapta bekletmeyıde sevmıyorum cabuk zehırlıyor dıye....almıyorum eti de kasaptan güvenilir marketten alıyorum

4..bir kolide serbest gezen köy yumurtası alıyorum sütçüden ...nerden serbest olduğunu anlıyorum 6 ay organık aldım onlar kalıpdan çıkmış gibiydi, lekesizdi.... bunlar hepsinin büyüklüğü farklı, kalıptan çıkmış gibi değil kimisi kalın kimisi ince yumurtanın bazı yerlerı eğri, kırıncada beyazı sarısından ayrılmıyor,, tavuktan çıkarken yumurtanın şekilleri değişmiş yarın gelince kolının resmını cekıp yayınlayayım...diğer yumurtalar makineyle çekıldıgı ıcın tavuk zorlanmıyor ve hepsı aynı şekilde çıkıyor...

yumurta konusunda haklısın samanın üstüne koyup satıyorlar onları çok gördüm ve benim 3 ay önceki tahlillerimde kolestrolum, trigriselit ve kötü kolestrolum de yukselmıştı diğerleri tamamda kötunun yukselmemesı gerekıyordu neden yukseldı ıyı dıye yedıgım kötü yumurtalardan....1 ay sonra tekrar tahlıl yaptıracağım bakalım ne çıkacak ...

5.... sucuklar....sucuklarımıda kendim yaptım karatay kıtabına bakarak

6...sirkeler...sirkelerimide kendim yaptım karatay kitabına bakarak...

7..tuz...çankırı dan krıstal kaya tuzu aldım..yatıya gideceğim yerlere çantamda götürüp ondan kullanıyorum, dısarda yemek yemek zorunda kalıncada mumkun olduğunca tuzsuz yemeye çalışıyorum

8... yağlar...tereyağını Trabzon tereyağı alıyorum, zeytinyağını da sızma veya soğuk sıkım olarak bursa kavlaktan alıyorum zeytınlerle beraber....

9,...kuruyemişler..onlarıda çiğ olarak mümkün olduğunca kabukları çıkmamış almaya çalışıyorum yiyeceğim zaman kırıp yiyorum

elimizden gelenleri kendimiz yapıyoruz almak zorunda olduğumuzu da araştıra araştıra buluyoruz ve buradan birbirimize yazıyoruz birbirimizi yönlendırıyoruz...büyükşehirde ancak elimden bu kadarı geliyor

Selam kizlar

merhaba aramıza hoşgeldiniz :71:
hergün bildirimlerinizi yaparsanız hatalar varsa düzeltiriz hep birlikte
karatay ın kitaplarını okudunuzmu

Son düzenleme:
Canlarim herbirinize yurekten merhabalar.Bugun rabbime binlerce sukur prensesimi getirdim,maasallah su ana dek cok iyi gecti.Sizleride ozledim.Kilo veren canlarimi binlerce tebrik ediyorum.Darisi tekrar benimde basima insaallah.Gulcugum sen nasilsin canim,karabugday tespitleri konusunda o kadar haklisinki her konuda oldugu gibi.Karatay diyetinden once denemistim,o zaman aldigim birkac kilonun musebbibide karabugday olmustur rabbimin gucune gitmesin o feci tadina ragmen kilo vermek icin kurde yapmistim.Gurbetcicegim benim seni defalarca kutlarim,iste bu guzelim yapamiyorum da neymis degil mi?Birinci bile oldun masallah canim.Prenscigim minik prensin ve senin iyilik haberlerinize coook sevindim,insaallah sonuna kadar en guzel haberlerinizi aliriz.Fmgenccigim yavrum sende sakin dr.u ihmal etme yavrum,tekrar cok gecmis olsun canim.Mydenizzzcgim ve kedicigim sizleride butun kalbimle kucakliyorum canlarim.Hepinize saglikli mutlu hayirli hafta sonlari dilerim rabbime emanet olunuz canlarim benim.

Son düzenleme:
maşallah süperdi bugün.
hiç açlık hissetmedim.
sabahki menümü yazmıştım 10.10 da bitti kahvaltım

öğlen 4te zeytinyağlı barbunya
yanında yoğurt ile..

akşam saat 7.35 gibi 1 kase yeşil mercimek çorbası
büyük bir kase yeşil salata
1 bardak yoğurt suyu
tükettim
yemeğim saat 8de bitti

umarım leptin iyi çalışmıştır..
karatay kitapalrımı , çankırı tuzunu ve değirmenlerimi de sipariş ettim..
hadi hayılrısı
yaa şu eski kıyafetlerime bir girsem Allah ım ne olursun,
şükran borçlu olayım karatay hocaya...

Allah seni kedicimmm:1: :1: tam senin tarzinda bi liste olmuş, smile''lara bakmaktan kim kacinci olmus dikkat bile edemedimm:))))) cokkk tatli bu ikonlar bayıldımmmm
Ellerine sağlık bu kadar güzel liste yapiyorsun madem sık sık sana mi yaptirsak:p

Canlarim herbirinize yurekten merhabalar.Bugun rabbime binlerce sukur prensesimi getirdim,maasallah su ana dek cok iyi gecti.Sizleride ozledim.Kilo veren canlarimi binlerce tebrik ediyorum.Darisi tekrar benimde basima insaallah.Gulcugum sen nasilsin canim,karabugday tespitleri konusunda o kadar haklisinki her konuda oldugu gibi.Karatay diyetinden once denemistim,o zaman aldigim birkac kilonun musebbibide karabugday olmustur rabbimin gucune gitmesin o feci tadina ragmen kilo vermek icin kurde yapmistim.Gurbetcicegim benim seni defalarca kutlarim,iste bu guzelim yapamiyorum da neymis degil mi?Birinci bile oldun masallah canim.Prenscigim minik prensin ve senin iyilik haberlerinize coook sevindim,insaallah sonuna kadar en guzel haberlerinizi aliriz.Fmgenccigim yavrum sende sakin dr.u ihmal etme yavrum,tekrar cok gecmis olsun canim.Mydenizzzcgim ve kedicigim sizleride butun kalbimle kucakliyorum canlarim.Hepinize saglikli mutlu hayirli hafta sonlari dilerim rabbime emanet olunuz canlarim benim.

canım gözün aydın kızına kavuştun
iyi olduğuna sevindim
ben de iyiyim tşkler
prensesinle iyi vakit geçirmenizi temenni ederim :54: onu

Back