• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

kızınızla kavuşacak olmanıza çok sevindim.. bir anneyi en iyi anne olduğunda anlamaya başlıyor insan... Allah sizi inşallah ebedi hayatınızda hiç ayırmasın.. önemli olan orası çünkü..

çok haklısınız.. biz de tecrübe kazandıkça dediğiniz gibi yapmaya başladım, psikoloğa da gittim onun da faydasını çok gördüm..kardeş de inşallah ben de istiyorum asıl 2 çocuktan sorna tam aile olunuyor diyorlar ama bakalım kısmet:) burada iş ev çok zorlanıyorum ülkenin durumundan dolayı eve kampüsümüz dışından bakıcı gidip gelmesi durumu yok, lojmandan bir bayan bakıyor oğluma, ama ev işleri yemek herşey eşimle bende.. baktım ki oğluma kalan zaman çok azaldı, yatılı bakıcıya karar verdim. birini bulduk, bikaç haftaya gelecek kısmetse..onun da zorlukları var ama en azından tecrübeli bir bakıcımız olacak, ben oğlumla daha iyi zaman geçirebilicem, kreş öncesi ingilizce öğrenmeye başlayacak vs gibi artıları da var..eğer memnun kalırsam diğer tayinlerimize de götüreceğiz sanırım o zaman 2.yi düşünmek daha kolay olacak:))

d vitamininin en makbulü güneşten alınanı sanırım. oğlumu ilk 15 gün sabahları 10-11 arası 15 dk direkt güneş görecek şekilde güneşlendiriyorduk balkonda.. güneşi sadece ellerinizin üzerinden almamız dahi yeterliymiş, yüze temas etmesi gerekmiyormuş..ama arada cam vs olmaması gerekiyormuş.

O zaman güneş kremi kullansamda alıyormuşum, çünkü elime sürmüyorum. :52:

Ateşli hastalıklar ve su:
İnsan, vücut sıcaklığını 37 °C’de koruyacak pek çok mekanizmaya sahiptir. Ancak ateşli hastalıklarda bu denge bozulur ve sıcaklık yükselir. 40 °C’ın üzerine çıkarsa enzimler tahrip olur ve ölüm riski ortaya çıkabilir. 38 °C’ın üzerindeki her 1 °C derecelik artış için en az 1-2 bardak daha fazla su içilmelidir. Çünkü vücuttan buharlaşma ile su kaybı artmıştır. Suyun bolca içilmesi ateşin düşürülmesine ve böbreklerden atık maddelerin rahatça atılmasına yardım eder. Bu nedenle ateşli hastalıklarda sık aralıklarla ve sulu yiyecekler yenilmelidir. Su, komposto, çorba ve meyve suları su ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olurlar. Çocuklar ateşin yan et- kilerine daha hassastırlar. Ateşli çocuklarda sıvı kaybının kolayca oluşacağı unutulmamalıdır.

d vitamininin en makbulü güneşten alınanı sanırım. oğlumu ilk 15 gün sabahları 10-11 arası 15 dk direkt güneş görecek şekilde güneşlendiriyorduk balkonda.. güneşi sadece ellerinizin üzerinden almamız dahi yeterliymiş, yüze temas etmesi gerekmiyormuş..ama arada cam vs olmaması gerekiyormuş.

bebekken yetiyorda sonradan yetmiyor yazın o kadar çok güneşlendim D vitamini iğnesi aldım ağızdan üç ayda değer 3 yükselmiş :50: sağlıklı yaşıyoruzda devamlı okuyorum uzak yol gemi kaptanlarının bile D vitamini 6 larda 8 lerde çıkıyormuş gün boyu güneşin altındalar , deniz kenarında yaşayanlarda aynılar çok düşük, okan beylerde datça da güneşteler devamlı D vitamini düşüktü iğne ola ola düzeldi karatay hoca iğnesiz olmuyor diyor 80 olması lazım diyor

Bluebottlecigim,guzel dileklerin icin binlerce tesekkurler canim.Zaten senin bir psikologtan yardim alman bile once kendine sonrada hayatini paylastigin kisilere verdigin degerin gostergesisidir,hayatini daha da kaliteli kilmaktir.Yasam isiginiz daim olsun yavrum.

günaydın aramıza hoşgeldiniz :71:
baştan tahlil yaptırmak iyi oluyor hem eksikler belli oluyor hemde 3-4 ay sonra yenidn yaptırınca karatay ın farkını farkediyorsunuz

Sabah heyecanla kalkıp, burada yazmak icin tartıya çıktım ve sonuc beklediğimden de kötü. Tamam, 85 kilo da asırı kötü ama 87 kiloyu görmek iyice kötü . Esim teselli etmeye çalıştı, regl, yılbaşı mönüsü, alkol... Bunlarla su tutmussundur dedi ama moralim cok fena.
Sabah 8:30da : KKK
Aksam da esim gelince yani 18:30 gibi yeriz.
Moralim cok bozuk.
Evde epey yürüyüş yapacagım.

bebekken yetiyorda sonradan yetmiyor yazın o kadar çok güneşlendim D vitamini iğnesi aldım ağızdan üç ayda değer 3 yükselmiş :50: sağlıklı yaşıyoruzda devamlı okuyorum uzak yol gemi kaptanlarının bile D vitamini 6 larda 8 lerde çıkıyormuş gün boyu güneşin altındalar , deniz kenarında yaşayanlarda aynılar çok düşük, okan beylerde datça da güneşteler devamlı D vitamini düşüktü iğne ola ola düzeldi karatay hoca iğnesiz olmuyor diyor 80 olması lazım diyor

temas eden yer açısından öyle okumuştum.. zaten artık güneşten alınan d vitamini de kalitesiz çünkü hava çok kirli ozon tabakası delik vs derken malesef herşey yapaylaştı..
değerlerimi ben de bilebilsem çok daha bilinçli yapacam şu karatayı da, bi türkiyeye gitsem gelsem süper olacak..

Bluebottlecigim,guzel dileklerin icin binlerce tesekkurler canim.Zaten senin bir psikologtan yardim alman bile once kendine sonrada hayatini paylastigin kisilere verdigin degerin gostergesisidir,hayatini daha da kaliteli kilmaktir.Yasam isiginiz daim olsun yavrum.

amin çok sağolun :16:

Sabah heyecanla kalkıp, burada yazmak icin tartıya çıktım ve sonuc beklediğimden de kötü. Tamam, 85 kilo da asırı kötü ama 87 kiloyu görmek iyice kötü . Esim teselli etmeye çalıştı, regl, yılbaşı mönüsü, alkol... Bunlarla su tutmussundur dedi ama moralim cok fena.
Sabah 8:30da : KKK
Aksam da esim gelince yani 18:30 gibi yeriz.
Moralim cok bozuk.
Evde epey yürüyüş yapacagım.

biz bile kaçamak yapmadan karatay yaparak bol sporla 2-3 günde 1 kg farkediyorsak senin 2 kg farketmen normal sıkma canını, karataya başladın ya gerisi gelir artık önemli olan başlamaktı artık o kg lar ya gidecek ya gidecek son üzüntün bu olsun ilerde sevineceksin

daha ilk günden sabah 8.30 da yapılan kahvaltı ile akşam 18.30 a kadar durmak iyi olmaz acıkınca leptin çalışmaz beyne kıtlık sinyali gider ve yediğini yağ olarak depoya atar,,,,ben de sabah 8.30 da yaptım açıkmaya başladım şimdi yoğurt yiyeceğim akşam 6.30-7 gibide akşam yemeği yerim artık...

KEDİ

yarın liste hazırlama sırası sende canım :1:

dün listeyi hazırladım akşam kız gelince pc yi elimden aldı yayınlayamadım akşam eve gidince listeyi yayınlarım şimdiden haber vereyim dedin kendini ancak hazırlarsın koca liste yaz yaz bitmez:9::9::9:

KEDİ

yarın liste hazırlama sırası sende canım :1:

dün listeyi hazırladım akşam kız gelince pc yi elimden aldı yayınlayamadım akşam eve gidince listeyi yayınlarım şimdiden haber vereyim dedin kendini ancak hazırlarsın koca liste yaz yaz bitmez:9::9::9:

Nasıl hazırlanıyor ki. Sen isimleri vereceksin, ben yüzdelere göre sıralayacakmıyım? :53::1:

KG BİLDİRİMLERİNİ DÜZENLEYECEK KİŞİLERİN LİSTE YAPMA TARİHLERİ

1. kedi83.............3.1.2014
2. mydenizzz......10.1.2014
3. Ekin06...........17.1.2014
4. Fmgenc..........24.1.2014
5. prenscim........31.1.2014
6. CANANSU60.....7.2.2014
7. umud.............14.2.2014
8. Gulhatun........21.2.2014
9. Kaania......... .28.2.2014
10. bluebottle...... .7.3.2014
11. Squaw......... .14.3.2014
12. sdf82 ............21.3.2014
13. Gurbetçiçeği...28.3.2014
14. Snowflake84. ..4.4.2014
15. medcezir19.. .11.4.2014
16. niceerendiz... 18.4.2014
17. gul_0663.... ..25.4.2014

Rumuz:niceerendiz
Başlangıç tarihi:02/01/2014
Başlangıç kg:87.2
Geçen hafta:
Bu hafta:
Fark:
Toplam fark:
Beden:44
Spor:yürüyüş + plates
Boy:1.68
Hedef:ilk hedef 75 kg...ikinci 65 kg
Yüzdesi:

Rumuz:niceerendiz
Başlangıç tarihi:02/01/2014
Başlangıç kg:87.2
Geçen hafta:
Bu hafta:
Fark:
Toplam fark:
Beden:44
Spor:yürüyüş + plates
Boy:1.68
Hedef:ilk hedef 75 kg...ikinci 65 kg
Yüzdesi:

Hadi bakalim ilk adimi attin...aylar sonra bu listeyi gorunce guleceksin bu kadar kg yu ben nasil tasimisim diye ....yeterki istikrarli ol yasaklara el uzatma o kilolar eriyip gidecek

hayret hic kimse kalmamis, sayf bombos, nerdesiniz huuuuuu :27:
Arkadaslar sabah kahvaltimi yapmistim saat 10 gibi
Öglen : bir kase yogurt corbasi, taze fasulye ve bir tavuk budu yedim saat 2.30 da
Aksamada cok acikmamistim, yemesemde öglen yediklerimle geceye kadar cok acikacaktim, kücük bir ögün daha yaptim, bir kase yogurt icine, biraz kuruyemis ve birkactanede yaban mersini koyup yedim, :56:
Karataya baslayali basim cok agriyo arkadaslar sizlerdede öyle oldumuuu:53:

Öglen : bir kase yogurt corbasi, taze fasulye ve bir tavuk budu yedim saat 2.30 da
Aksamada cok acikmamistim, yemesemde öglen yediklerimle geceye kadar cok acikacaktim, kücük bir ögün daha yaptim, bir kase yogurt icine, biraz kuruyemis ve birkactanede yaban mersini koyup yedim, :56:
Bende olmadı, hatırlamıyorum.

Bende de olmadi ama bir iki kisiden duymustum 2,,3 gun icindede gecti demislerdi

Back