Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

magnezyum ve kalsiyum takviyesi bende almistim, hatta enginar tabletide almistim, ama bir iki gün ictikten sonra birakiyorum bende, gül ablanin dedigi gibi almayi seviyorum ama kullanamiyorum:1: cörek otu yagida aldim duruyor, ne duysam kosup aliyorum ama kullanmiyorum, ben yer fistiginin kabuklu oldugu icin kavrulmamis oldugunu düsünmüstüm ama sonra paketi inceledigimde kavrulmus oldugunu gördüm, kabukluykenmi kavurmuslar acaba ilginc dogrusu

Ben de öyle düşünerek almıştım ama evet o bile kavrulmuş. Tablete gerek yokmuş Karatayda önerilen yiyeceklerde içeriyormuş zaten, biz Kajuyu, kabak çekirdeğini vs.. tüketiyoruz, ben sadece magnezyum içerenlerin birkaçını yazdım. Okuduğum sayfada kalorisi çok yazıyor ama Karatayda kalori hesabı diye birşey yok. Karataydan önce zaten, ben hiç kalori hesabıyla uğraşamam diyordum, iyi yapıyormuşum.

Sevgili can dostlarim,herbirinize yurekten merhabalar.Herbirinizin saglikli guzel msj.larinizi okudum cok daha iyi oldum.Prenscigim yarin insaallah bende prensesimi eve getirebilecegim.O yuzden ayri bi mutluyum,insaallah seninde saglikli haberlerini bekliyoruz,ayrica anneciginede nice saglikli mutlu uzun yillar temenni ederim yeni yasi kutlu olsun.Gulcugum ve mydenizzzcigim tarti gunu yarin neden simdiden kendinizi uzuyorsunuz belki siskinliktir daha yirmidortsaat var canlarim benim.Gurbetcicegim cok iyi gidiyorsun canim,boyle devam edersen insallah uc ay sonra sonuc muhtesem olacak.Kedicigim,nacizane onerim acaba karin bolgesi icin biberiye yagini parafin yagi ile seyreltip surmeyi denedin mi canim benim.Hepinize harika bir gun diliyorum canlarimmm.

benim de bir oğlum var, tam 2,5 oluyor 5 ocakta:) bıcır bıcır çok hareketli:) bazen bizi çok yoruyor ama evimizin neşesi Allah hep sağlık sıhhat versin yavrularımıza..doğumdan sonra doğumsonrası depresyon yaşadım hem dış hem iç nedenlerden, herşey yolunda olmasına rağmen saçmasapan yorumlar, kaprisler, yok sütün yağlı yağsız vs, bebeğim ilk ayda 1,5 kilo aldı yine de yaranamadım, bunun gibi biçok şey belki şimdi olsa bu insanları önemsemem..eşim de tecrübesizdi, bana anlayışsız davrandı diye onu affedemedim.. zaten iki aileden de destek göremedim, ben de 14.ayda işe başladım aynen, o zamana kadar da 1.haftadan itibaren herşeyi tek başıma halledince çok yoruldum sanırım.. o yüzden 2 yıl aynı şeyleri tekrar yaşarım diye 2.yi hiç istemicem dedim.. sonra çokşükür o korkularım geçti,eşime hala diyorum sırf o günleri telafi etmek için 2.yi yaparım belki ama destek sözü veriyorsan diyorum:)

Sevgili bluebottlecigim,yazdigin msj.lar beni yirmialti yil onceme goturdu cok duygulanndim ayrica avatarindaki resimde sanki benim oglumun kucuklugu o derece benziyor.Yuce rabbim evladini ve butun evlatlarimizi bagislasin.Dunya bi yana evlatlar bi yana.Dogumundan sonra bazi yasanmisliklilari bizimle paylasmisin,bizler artik bir aile olduk.Bende sagolasiniz sizlerle paylastim ve herbirinizin ne kadar yuce gonullu oldugunuzu gordum.Bin sagolun.Yavrum sana nacizane bir abla,bir anne tavsiyesi haddim olmayarak,kapini kapadigin zaman yaninda en yakin evladin ve esin var.Digerleri icinde gozune kulagina agzina kucuk kapak yap,kendi huzurun icin.cunku zaman senin tahminiden de daha cabuk geciyyor kimse icin degmez kendini uzmeye ve yipratmata.Insaalah guzel yavruna da bir kardes dusunun fazla ara vermeden saglikla berraber buyurler.Sonsuz mutluluklar yavrucugum benim.

Kalsiyum kemik ve dişlerin sağlığı bakımından temel bir gereksinimdir. Kemik erimesini sınırlamaya yardımcı olur. Ayrıca kan basıncı, kan pıhtılaşması, kas büyümesi, sinir krizi geçirme ve kanser gibi durumlarda bünyeye yardımcı olur, enerji üretmeye ve yağ parçalamaya katkıda bulunur ve erken kalp hastalıkları riskini azaltır. Kalsiyum ve magnezyum birbirlerini tamamlayarak mükemmel çalışırlar. Kalsiyum kasları kasarken, magnezyum gevşetir. Azlığı eklem ağrıları, tırnak kırılması, depresyon, hayal görme, yüksek kan kolestrolü, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon, hiperaktiflik, egzama, uykusuzluk, kas krampları, sinirlilik, tende renk solukluğu, eklem romatizması, raşitizm ve diş çürümesine yol açar.

Örneğin, fındık (209 mg./100 gr.), süt (120 mg./100 gr.), kaşar peyniri (700 mg./100 gr.) ve taze fasulye (55 mg./100 gr.) kalsiyum bakımından zengindir.

Süt yerine yoğurt tüketmemiz daha doğru, Prof. Dr. Ahmet AYDIN ve Prof. Dr. Yavuz DİZDAR'a göre.

bende buna bir ilave yapayım,
son gittiğimde doktorun bana söylediğini::::calsiyum ne kadar yüksek olursa olsun D vitamini düşükse tek başına bir işe yaramazmış....benim calsiyum um en üst sınırda, D vitamini alt sınır 30 ken benim 8 de ....bu durumda calsiyum çokluğu bi işe yaramazmış, kemik erimesi v.b hastalıklar yine olurmuş

almanyadanda sana yürek dolusu sevgiler, yüregi güzel ablacigim, bizler iyiyiz hamd olsun, öyyle anlasiliyorki sende cok iyisin, prensesini bizim yerimizede öp insallah, güzel bir gün geciriniz, elinden tutup cennete götürecek insallah o güzel melek, sabrinizdan ve sevginizden dolayi, masallah size, :nazar::nazar::nazar:

Aminnn canim gurbeticegim,yuce rabbim yuce katinda dualarini kabul etsin canim.Artik butun doymuslugumla tek beklentim o zaten.

Sevgili can dostlarim,herbirinize yurekten merhabalar.Herbirinizin saglikli guzel msj.larinizi okudum cok daha iyi oldum.Prenscigim yarin insaallah bende prensesimi eve getirebilecegim.O yuzden ayri bi mutluyum,insaallah seninde saglikli haberlerini bekliyoruz,ayrica anneciginede nice saglikli mutlu uzun yillar temenni ederim yeni yasi kutlu olsun.Gulcugum ve mydenizzzcigim tarti gunu yarin neden simdiden kendinizi uzuyorsunuz belki siskinliktir daha yirmidortsaat var canlarim benim.Gurbetcicegim cok iyi gidiyorsun canim,boyle devam edersen insallah uc ay sonra sonuc muhtesem olacak.Kedicigim,nacizane onerim acaba karin bolgesi icin biberiye yagini parafin yagi ile seyreltip surmeyi denedin mi canim benim.Hepinize harika bir gun diliyorum canlarimmm.

Çok ama çok teşekkür ederim..Yarın gelir gelmez sizinle paylaşacağım,resimde atmak isterim size hatta..
Senin adına çok sevindim,prensesin geliyormuş ne güzel ne mutlu sana..

Yemeğimi yedim,40 dk.yürüdüm geldim,biraz tempolu yürüdüm sanırım hiç yavaşlığım yoktur,bacaklarım nasıl kasıldı,kalçamında üstü ağrıdı,limonlu su içtim şimdi..

Annemden doğal kabak çekirdeği getirdim,kabak yapınca çekirdeklerini yine bana ayırıcak,çok faydası varmış,ayrıca bağırsakları iyi çalıştırıyormuş..Köy ısırganıda getirdim,akşam demleyip çayını içtim,içine limon sıkınca çok daha güzel içiliyor.

iyi günler herkese.. dünkü yoğun spor sonrası bacaklarımın üstü ağrıyorhafif hafif, bi de kollarım:2: mydenizzcim, kedicim öneriniz için sağolun dikkate alıcam kendimi yormadan bıktırmadan yapıcam..:34: jillian ı bitirelim alnımızın akıyla inşallah..

slim six pack i seyretmiştim bi kere..ayyy izlerken nefesim kesildi.. :37: sen yine iyiyapmışsın hemen arkasından mydenizz.. ben hafif yürüyüş diye leslie yi yapmıştım.. dün leslie yerineonu yapsam bugün yerimden kalkamazdım herhalde:1:

merhaba canım gözünaydın prensesinle 2 gün geçirecksin

benim çizelgem var hergün tartılıp yazıyorum, hergün 200 gram artıyor yarınada 200 artarsa geçen haftaki verdiğim 1 kg geri gelmiş olacak...:50:

bende buna bir ilave yapayım,
son gittiğimde doktorun bana söylediğini::::calsiyum ne kadar yüksek olursa olsun D vitamini düşükse tek başına bir işe yaramazmış....benim calsiyum um en üst sınırda, D vitamini alt sınır 30 ken benim 8 de ....bu durumda calsiyum çokluğu bi işe yaramazmış, kemik erimesi v.b hastalıklar yine olurmuş

Evet, onuda okudum, hangi sayfada okudum bulmaya çalışıyorum, güneş ışığından alırsak yazıyordu. Ama ben koruyucu kullanıyorum. Çillerim fazlalaşıyor çünkü. D vitamini iğnesimi yaptırsam ama nerede yaptıracağım, eczanedenmi alacağım.

magnezyum ve kalsiyum takviyesi bende almistim, hatta enginar tabletide almistim, ama bir iki gün ictikten sonra birakiyorum bende, gül ablanin dedigi gibi almayi seviyorum ama kullanamiyorum:1: cörek otu yagida aldim duruyor, ne duysam kosup aliyorum ama kullanmiyorum, ben yer fistiginin kabuklu oldugu icin kavrulmamis oldugunu düsünmüstüm ama sonra paketi inceledigimde kavrulmus oldugunu gördüm, kabukluykenmi kavurmuslar acaba ilginc dogrusu

burda kabukluyken tuzlayıp kavuruyorlar,,,ben dışı açılmış çiğ kg ile satılanlardan alıyorum..bazen sıcak suyla 2 dkk ıslatıp dışını soyup ikiye ayırıp kurt varmı diye:9:bakıp öyle yiyorum yada kızın tabağına dolduruyorum yesin diye, bazende kabuğu faydalı diye soymadan ikiye ayırıp yine kurt kontrolü yapıp yiyorum fıstık ve kaju yediğim zaman kahvaltım uzun sürüyor tek tek kontrolden geçiyorlar :9::9::9:

Olmazsa Olmaz
Mineraller Kalsiyum (kemik ve dişlerin yapı taşı) ve demir
(kan hücresi oluşumunu sağlar), şu andan itibaren beslenme programınızın en önemli vitaminleri. Bu ihtiyaç taze gıdalardan elde edilmelidir.

Olmazsa Olmaz Mineraller
Doğum öncesi multi-vitamin destekleyicileri kullanıyor olabilirsiniz ama asıl önemli olan yediğiniz besinlerden de vitamin almaktır. Bu özellikle kalsiyum ve demir için geçerlidir. Bu nedenle, hamileliğiniz ve çocuğunuzu emzirmeye devam ettiğiniz sürece yemeklerinizde bunları içeren besinleri yemeniz önemlidir.

Kemik Yapıcılar
Kalsiyum bebeğinizin kemikleri ve dişleri için sağlıklı bir yapı malzemesidir ve
sizin kemiklerinizin de kuvvetli kalmasına yardımcı olur. Kadınların günlük ihtiyacı 1.000 miligramdır. Hamileliğin son on ayında bebeğinizin kemikleri ve dişleri oluşurken, kalsiyum ihtiyacınız artar. Bu nedenle, öğünlerinizde bolca kalsiyum almaya çalışın. Unutmayın, vücudunuzun ayrıca kalsiyumu özümsemek ve kullanmak için D vitaminine de ihtiyacı vardır. Bu nedenle öğünlerinize yumurta, güçlendirilmiş kahvaltı tahılları, tütsülenmiş ringa balığı, uskumru veya diğer konserve balıklar gibi besinleri de ekleyin. Tabii ki güneş altında kaldığınız için vücudunuz da D vitamini üretecektir. Gerekli miktarda kalsiyum alabilmek için, öğünlerinizde aşağıdaki besinlerden bulunmasına özen gösterin: Her birinin kalsiyum değeri 300 miligramdır.
Bunlardan her gün dört öğün yemeğe çalışın.

• 250 ml. süt ve 250 ml. yoğurt
  • 40 gr. peynir
  • 350 gr. pişmiş taze yeşil sebze
Kan Yapıcılar
Demir kan hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur ve anemiyi (kansızlığı) engeller. Hamile olduğunuzda, günlük 30 miligram demir ihtiyacınız vardır. Bunu öğünlerinizde doğrudan almanız daha iyidir, çünkü demir destekleyicileri kabızlığa yol açabilir. Bununla birlikte vücudun gerekli demiri besinlerden alması zor olabileceği için, kadınlar haricen demir almak durumunda kalabilirler. Doktorunuz demir eksikliğiniz olup olmadığını tespit edebilir ve iyi bir hamilelik destekleyicisi önerebilir.

Aşağıdaki demir yüklü besinlerden günde dört öğün yemeye çalışın:

• 125 gr. kayısı, kuru üzüm veya kuru erik gibi kuru meyveler (taze erikler de iyidir)
  • 250 gr. pişmiş kuru fasulye, kuru bezelye veya mercimek
  • 250 gr. ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler
  • 1 dilim tam buğday ekmeği veya yaklaşık 30 gr. tam taneli tahıllar
  • 60 gr. kadar badem veya ceviz
  • 60 gr. kadar kırmızı et

Prima sitesinden alıntıdır.

Çok ama çok teşekkür ederim..Yarın gelir gelmez sizinle paylaşacağım,resimde atmak isterim size hatta..
Senin adına çok sevindim,prensesin geliyormuş ne güzel ne mutlu sana..

Yemeğimi yedim,40 dk.yürüdüm geldim,biraz tempolu yürüdüm sanırım hiç yavaşlığım yoktur,bacaklarım nasıl kasıldı,kalçamında üstü ağrıdı,limonlu su içtim şimdi..

Annemden doğal kabak çekirdeği getirdim,kabak yapınca çekirdeklerini yine bana ayırıcak,çok faydası varmış,ayrıca bağırsakları iyi çalıştırıyormuş..Köy ısırganıda getirdim,akşam demleyip çayını içtim,içine limon sıkınca çok daha güzel içiliyor.

:20: bi daha hızlı yürümek yok banamı çektin sende ...ilk doğuma 1 hafta kala 40 dkk kızılaya yürüdüm çarşı gezdim tekrar yürüyerek eve gittim sonraki gün hastaneyi boyladım gece doğum yaptım...sakın ha

Canan abla sadece biberiyeyi kullanmaya karar verdim, parafin petrolden üretildiği için kullanmayacağım. Evdeki macadamia veya hindistan c. yağı ile seyreltirim, spor yaparken veya gece yatarken süreceğim. :1: Çok teşekkür ederim. :16:

Evet, onuda okudum, hangi sayfada okudum bulmaya çalışıyorum, güneş ışığından alırsak yazıyordu. Ama ben koruyucu kullanıyorum. Çillerim fazlalaşıyor çünkü. D vitamini iğnesimi yaptırsam ama nerede yaptıracağım, eczanedenmi alacağım.

evet canım eczaneden alacaksın 2 tl

Kedicigim parafin yagi cok kolay bulunabilen bir yag,eczanelerde de var.Kucuk bir sise parafinin icine miktarini cildinin hassasiyetine gore ayarlayip sorunlu bolgelere suruluyor,arzu edenler naylonla kapatip ya yuruyuse gidiyor ya da evde egzersiz yapiyor.Badem yaginada biberiye katilabilir ama ben zamaninda parafin yaginin isitici ve inceltici ozelliginden dolayi parafin yagi kullanmistim Cok faydasini gormustum.Omrum hep yap boz diyetlerle gectigi icin tecrubelerim var ama Karatay diyeti kadar mukemmeline hic rastlamamistim.Ben soyle yapiyordum 250ml. parafin yagi 50ml. portakal yagi50ml.limon yagi hepsini karistirip sorunlu bolgelerime surerdim uzerine ozel terleten taytlar var sikica giyerdim ve normal spor pantolon bir saat yururdum gun asiri dondugumde yag ve terle butun tosinler atilirdi sonuc harka olurdu.

Aşağıdaki demir yüklü besinlerden günde dört öğün yemeye çalışın:

• 125 gr. kayısı, kuru üzüm veya kuru erik gibi kuru meyveler (taze erikler de iyidir)
  • 250 gr. pişmiş kuru fasulye, kuru bezelye veya mercimek
  • 250 gr. ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler
  • 1 dilim tam buğday ekmeği veya yaklaşık 30 gr. tam taneli tahıllar
  • 60 gr. kadar badem veya ceviz
  • 60 gr. kadar kırmızı et

Prima sitesinden alıntıdır.

karatayda hepsi var....onun için değerler yükseliyor ben iğne olmadan demirim yükseldi hemde iğne olduğum zamanki değerlerden daha fazla:9:

:20: bi daha hızlı yürümek yok banamı çektin sende ...ilk doğuma 1 hafta kala 40 dkk kızılaya yürüdüm çarşı gezdim tekrar yürüyerek eve gittim sonraki gün hastaneyi boyladım gece doğum yaptım...sakın ha

daha dikkat edeceğim :34:

Canan abla sadece biberiyeyi kullanmaya karar verdim, parafin petrolden üretildiği için kullanmayacağım. Evdeki macadamia veya hindistan c. yağı ile seyreltirim, spor yaparken veya gece yatarken süreceğim. :1: Çok teşekkür ederim. :16:

Ah cok ozur dilerim parafin yaginin o ozelligini bilmiyordum.Cok tesekkur ederim bende ogrenmis oldum canim.

iyi günler herkese.. dünkü yoğun spor sonrası bacaklarımın üstü ağrıyorhafif hafif, bi de kollarım:2: mydenizzcim, kedicim öneriniz için sağolun dikkate alıcam kendimi yormadan bıktırmadan yapıcam..:34: jillian ı bitirelim alnımızın akıyla inşallah..

slim six pack i seyretmiştim bi kere..ayyy izlerken nefesim kesildi.. :37: sen yine iyiyapmışsın hemen arkasından mydenizz.. ben hafif yürüyüş diye leslie yi yapmıştım.. dün leslie yerineonu yapsam bugün yerimden kalkamazdım herhalde:1:

:nazar::nazar::nazar: Mydenizzle ikinize maşallah. Ben korktum Jillian yapmaya.

evet canım eczaneden alacaksın 2 tl

Ucuzmuş. Keşke omega3 te biraz uygun olsa.

kızınızla kavuşacak olmanıza çok sevindim.. bir anneyi en iyi anne olduğunda anlamaya başlıyor insan... Allah sizi inşallah ebedi hayatınızda hiç ayırmasın.. önemli olan orası çünkü..
Sevgili bluebottlecigim,yazdigin msj.lar beni yirmialti yil onceme goturdu cok duygulanndim ayrica avatarindaki resimde sanki benim oglumun kucuklugu o derece benziyor.Yuce rabbim evladini ve butun evlatlarimizi bagislasin.Dunya bi yana evlatlar bi yana.Dogumundan sonra bazi yasanmisliklilari bizimle paylasmisin,bizler artik bir aile olduk.Bende sagolasiniz sizlerle paylastim ve herbirinizin ne kadar yuce gonullu oldugunuzu gordum.Bin sagolun.Yavrum sana nacizane bir abla,bir anne tavsiyesi haddim olmayarak,kapini kapadigin zaman yaninda en yakin evladin ve esin var.Digerleri icinde gozune kulagina agzina kucuk kapak yap,kendi huzurun icin.cunku zaman senin tahminiden de daha cabuk geciyyor kimse icin degmez kendini uzmeye ve yipratmata.Insaalah guzel yavruna da bir kardes dusunun fazla ara vermeden saglikla berraber buyurler.Sonsuz mutluluklar yavrucugum benim.

çok haklısınız.. biz de tecrübe kazandıkça dediğiniz gibi yapmaya başladım, psikoloğa da gittim onun da faydasını çok gördüm..kardeş de inşallah ben de istiyorum asıl 2 çocuktan sorna tam aile olunuyor diyorlar ama bakalım kısmet:) burada iş ev çok zorlanıyorum ülkenin durumundan dolayı eve kampüsümüz dışından bakıcı gidip gelmesi durumu yok, lojmandan bir bayan bakıyor oğluma, ama ev işleri yemek herşey eşimle bende.. baktım ki oğluma kalan zaman çok azaldı, yatılı bakıcıya karar verdim. birini bulduk, bikaç haftaya gelecek kısmetse..onun da zorlukları var ama en azından tecrübeli bir bakıcımız olacak, ben oğlumla daha iyi zaman geçirebilicem, kreş öncesi ingilizce öğrenmeye başlayacak vs gibi artıları da var..eğer memnun kalırsam diğer tayinlerimize de götüreceğiz sanırım o zaman 2.yi düşünmek daha kolay olacak:))

d vitamininin en makbulü güneşten alınanı sanırım. oğlumu ilk 15 gün sabahları 10-11 arası 15 dk direkt güneş görecek şekilde güneşlendiriyorduk balkonda.. güneşi sadece ellerinizin üzerinden almamız dahi yeterliymiş, yüze temas etmesi gerekmiyormuş..ama arada cam vs olmaması gerekiyormuş.

Back