Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

BU SPORLARI VİDEOYLA FALAN MI YAPIOSUNUZ aLLAHIM NE CAHİLİM HİÇ Bİ BİLGİM YOK BU KONUDA:(

30 günlük programlar var videoyla birlikte yapılıyor. Bende kendime uygun hareketlerle bir program yaptım, kağıda yazdım. Tabi hareketleri doğru uygulamak için o hareketlerin videolarını izledim önce. Şınav nasıl doğru çekilir, squat nasıl yapılmalı gibi.

bende herşeyin içine bakma hastalığı var fıstıkların, kaju ların içine bile bakıyorum ve kurtlarda hep bana denk geliyor:50:

Bende öyle olduğum için, incelediğim için birşeyler çıkartıyorum, bazı şeyleri atmak zorunda kalıyorum, kahvaltılıklarda ekmek kırıntısını bile istemiyorum. :37:

Son düzenleme:
Ben de çok zor karar verdim, oğlum çok istiyordu hatta kardeş istiyorum diye ağlıyordu..dayanamadım ona :)) ..10 yıl aradan sonra olunca herşeyi ilk kez yaşıyor gibi hissettim..Ama bu kadar güzel duygular yaşayacağımı bilseydim daha önceden düşünürdüm..Anne olduğumu hissettim..Oğlumla arkadaş gibiyiz biz çünkü..O kadar yardımcı ve olgun ki ,herşeyi paylaşıyorum onunla dertleşiyorum..yaş farkı belki çok olucak ama olsun..büyüdüklerinde sorun olmaz..Bana hiç bir yükü kalmadı ,çok rahatım aksine bana yardım ediyor...

Oğlum tam gün okulda zaten,5 gibi çıkıyor ,kayınvalidem bakıyor ben gelene kadar,bende zaten 5,30-6 gibi evde oluyorum..Aynı binada oturuyoruz ,Yıllardır o bakıyor zaten sağolsun,14 aylıkken işime geri dönmüştüm :))

Eğer düşünüyorsan ufaklık kaç yaşında bilmiyorum ama okula başlamadan yap derim,okul çok yoruyor o srırada hamilelik bebek zor olur..en ideal bence 4 yaşa girince yapılmalı :))

benim de bir oğlum var, tam 2,5 oluyor 5 ocakta:) bıcır bıcır çok hareketli:) bazen bizi çok yoruyor ama evimizin neşesi Allah hep sağlık sıhhat versin yavrularımıza..doğumdan sonra doğumsonrası depresyon yaşadım hem dış hem iç nedenlerden, herşey yolunda olmasına rağmen saçmasapan yorumlar, kaprisler, yok sütün yağlı yağsız vs, bebeğim ilk ayda 1,5 kilo aldı yine de yaranamadım, bunun gibi biçok şey belki şimdi olsa bu insanları önemsemem..eşim de tecrübesizdi, bana anlayışsız davrandı diye onu affedemedim.. zaten iki aileden de destek göremedim, ben de 14.ayda işe başladım aynen, o zamana kadar da 1.haftadan itibaren herşeyi tek başıma halledince çok yoruldum sanırım.. o yüzden 2 yıl aynı şeyleri tekrar yaşarım diye 2.yi hiç istemicem dedim.. sonra çokşükür o korkularım geçti,eşime hala diyorum sırf o günleri telafi etmek için 2.yi yaparım belki ama destek sözü veriyorsan diyorum:)

karatay da pes edersen kg ları geri alırsın canım:50: öyle çok arkadaşlar var topikten kopuyorlar kaçamakların sonu gelmiyor
canım yaşım 50 sizden çok fazla deneyimlerim var, 35 sene her çeşit rejimi yaptım verdim kışın geri aldım hep sağlıktan gitti,,,,karatay kitaplarını okuduğum zaman çok etkilendim hem kg ver hem sağlığına kavuş detaylarıylada yazıyordu, sağlıklı yaşıyoruzda da canlı örnekleri vardı mantıklı geldi ve baştan sağlıklı yaşam biçimi olarak kabullendim başladım artık ömürlük uyguluyorum ve evdekilerede uygulatıyorum , evde karataya uymayan bütün yiyecekleri dağıttım, 7 aydır ekmek alınmıyor eve yatılı gelenlerde bize uyuyor sen yemezsen bizde yemeyiz diyorlar,,,okullar kapanınca çok misafirim gelecek kızkardeşim çocuklarıyla, erkek kardeşim çocuklarıyla, kızım, ev dolacak o zaman erkek kardeşim ve çocuklar için ekmek alacağım mecburen:50:

maşallah size..eşimle ben de ekmek yemiyoruz artık, buzlukta ekmekler duruyor gelen olursa onlara oradan ısıtıyorum:) ben farkettirmeden karataya devam ediyorum:) ama oğluma mecburen sabahları 1 dilim ekmek yediriyorum çünkü yumurtayı peyniri hiçbişekilde ayrı yemiyor, peynir ve yumurtayla ekmeği karıştırıp omletvari bir şey yapıyorum:) ama artık kuruyemiş her sabah mutlaka yiyor badem fındık kaju gibi..

iyi yanlarınıda bulmaya başlamışsınız değişiklik olmuş sizede
evet canım işteyim memur olunca sabah 8.30 akşam 5.30 mesai
pilates yapmaya cesaret edemiyorum belde 3 fıtık dizlerde problemler var

fıtık çok zor Allah yardım etsin, belde sorun yaşamak çok zor..

kahvaltimi yaptim geldim, cay yerinede bir bardak tarcinli süt ictim, sizler tartilmissiniz bile, ben bu hafta regliydimya hic tartiya cikmadim, halada bitmedi, umarim herseye ragmen yarin biraz eksi cikarim. bu arada ben 95 le baslayip bir hafta yapip 92,9 olmustum, ama ondan sonraki hafta ayni hizla geri aldim , gecen cuma 94,9 dum:18: bakalim bu hafta ne olacak
Gül abla ve mydeniz, bencede duraklamadasinizdir, benimde bir tanidigim, karatayla 8 kilo verdikten sonra veremedi bir ay daha denedi ve pes etti, birakti, sizler masallah, cok sabirlisiniz, ben bir haftada pes ediyorum baksaniza, :1: aralarda gene detox yada bir iki günlük sok diyetlermi yapsaniz, bilmiyorumki... ama ümitsizlige düsmek yok, en azindan saglikli beslenmis oluyorsunuz, mydenizzcim belkide spor dan dolayida arti cikiyor olabilirsin, biliyorsun kas yagdan daha agir, sebeb cok, kabizlik olabiliyor, regl oldugunda arti cikilabiliyor, sabret ve devam et, sporuda haftada 3 gün felan yapsan belki daha iyi olur:34:

bu da ebru şallı ile pilates

[video=youtube;MsqI4mwWi-I]http://www.youtube.com/watch?v=MsqI4mwWi-I&oq=ebru%20%C5%9Fall%C4%B1%20ile&gs_l=youtube..0. 5j0l4.214.1861.0.4210.10.10.0.0.0.0.295.1515.3j5j2 .10.0.eytns%2Cpt%3D-40%2Cn%3D2%2Cui%3Dt.1.0.0...1ac.1.11.youtube.cPmqc zCEtuI[/video]

benim de bir oğlum var, tam 2,5 oluyor 5 ocakta:) bıcır bıcır çok hareketli:) bazen bizi çok yoruyor ama evimizin neşesi Allah hep sağlık sıhhat versin yavrularımıza..doğumdan sonra doğumsonrası depresyon yaşadım hem dış hem iç nedenlerden, herşey yolunda olmasına rağmen saçmasapan yorumlar, kaprisler, yok sütün yağlı yağsız vs, bebeğim ilk ayda 1,5 kilo aldı yine de yaranamadım, bunun gibi biçok şey belki şimdi olsa bu insanları önemsemem..eşim de tecrübesizdi, bana anlayışsız davrandı diye onu affedemedim.. zaten iki aileden de destek göremedim, ben de 14.ayda işe başladım aynen, o zamana kadar da 1.haftadan itibaren herşeyi tek başıma halledince çok yoruldum sanırım.. o yüzden 2 yıl aynı şeyleri tekrar yaşarım diye 2.yi hiç istemicem dedim.. sonra çokşükür o korkularım geçti,eşime hala diyorum sırf o günleri telafi etmek için 2.yi yaparım belki ama destek sözü veriyorsan diyorum:)

Allah bağışlasın,daha çok küçük,bence biraz daha bekle derim..doğumsonrası depresyona herkes gibi bende girdim tabi,20 yaşında anne olmuşum cahillik v.s. çevremdekiler..onlardan çok etkilenmesemde bende sıkıntılar yaşadım..eşimde küçük tabi bilmiyor bişey,annem sağolsun,eşimin ailesi sağolsun,yardımcı oldular..ama en güzel yıllarım henüz yeni evlilik-doğum v.s. hep kalabalık geçmiş,sakin geçmemiş bazen benimde canım sıkılıyor..biraz daha olgun ve geç mi yaşasaydım acaba:)) gerçi artılarınıda şimdi yaşıyorum ama ..neyse geldi geçti hepsi diyorum..biraz da zor vermemdeki sebepte buydu..Aynı şeyleri yaşamassın emin ol,insan akıllanıyor..Bu bebekte daha rahat olacağımı düşünüyorum inşallah öyle olur :))

bu da ebru şallı ile pilates

teşekkür ederim gül arkadaşımm

okulda meb engelliyo göremedim videoları eeve gidince ilk işim bunlara bakma çooookkkkk sal bi bakayım bende kendime bi program yapayım bebek de düşünüyorum ondan önce sıkılaşmam lazım. Hamileyken bile yapabilirm bunları
kilo almaktan ve sarkmaktan çok korkuyorum:(:(:(:(

Allah bağışlasın,daha çok küçük,bence biraz daha bekle derim..doğumsonrası depresyona herkes gibi bende girdim tabi,20 yaşında anne olmuşum cahillik v.s. çevremdekiler..onlardan çok etkilenmesemde bende sıkıntılar yaşadım..eşimde küçük tabi bilmiyor bişey,annem sağolsun,eşimin ailesi sağolsun,yardımcı oldular..ama en güzel yıllarım henüz yeni evlilik-doğum v.s. hep kalabalık geçmiş,sakin geçmemiş bazen benimde canım sıkılıyor..biraz daha olgun ve geç mi yaşasaydım acaba:)) gerçi artılarınıda şimdi yaşıyorum ama ..neyse geldi geçti hepsi diyorum..biraz da zor vermemdeki sebepte buydu..Aynı şeyleri yaşamassın emin ol,insan akıllanıyor..Bu bebekte daha rahat olacağımı düşünüyorum inşallah öyle olur :))

maşallah 20 yaşında anne olmuşsunuz, yaş farkının az olması çok güzel, onun da sıkıntıları ayrı oluyor malesef..herkes bi şekilde bi imtihan yaşıyor, zaten hayatın amacı bu, ben de böyle düşünüyorum. ve aslında herşey bende bitiyor diyorum yani o olumsuzluklardan istesem etkilenmezdim diyorum..ama geçniş geçmişte kalmalı yoksa bugünü etkiliyor diyorum sonra da..
inşallah bu bebekle herşey telafi olur annesi:) maşallah sağlıkla besleniyor, böyle bilinçli annesi olduğu için zaten şansıyla geliyor:)

teşekkür ederim gül arkadaşımm

okulda meb engelliyo göremedim videoları eeve gidince ilk işim bunlara bakma çooookkkkk sal bi bakayım bende kendime bi program yapayım bebek de düşünüyorum ondan önce sıkılaşmam lazım. Hamileyken bile yapabilirm bunları
kilo almaktan ve sarkmaktan çok korkuyorum:(:(:(:(

bişey değil canım
eve gidince sana leslie nin linklerinide atarım yanımda yok evdeki klasöre kaydetmişim, onlar hem basen hem kol yapmasıda zevkli pc den acıyorum tv nin karsısına gecip hem tv izliyorum hem leslie yapıyorum 1 taşla 2 kuş :9:

bizim topikteki arkadaşların çoğu bebek düşünüyor aynı durumdasınız :9:

prensciğimde hamile karatayla besliyor bebeğini :nazar:

prensciğimi örnek alırsan hem fazla kg almazsın hem sarkmazsın..

maşallah 20 yaşında anne olmuşsunuz, yaş farkının az olması çok güzel, onun da sıkıntıları ayrı oluyor malesef..herkes bi şekilde bi imtihan yaşıyor, zaten hayatın amacı bu, ben de böyle düşünüyorum. ve aslında herşey bende bitiyor diyorum yani o olumsuzluklardan istesem etkilenmezdim diyorum..ama geçniş geçmişte kalmalı yoksa bugünü etkiliyor diyorum sonra da..
inşallah bu bebekle herşey telafi olur annesi:) maşallah sağlıkla besleniyor, böyle bilinçli annesi olduğu için zaten şansıyla geliyor:)[/QUOTE

İnşallah..Allah hepimizin gönlüne göre versin..

Kalsiyum kemik ve dişlerin sağlığı bakımından temel bir gereksinimdir. Kemik erimesini sınırlamaya yardımcı olur. Ayrıca kan basıncı, kan pıhtılaşması, kas büyümesi, sinir krizi geçirme ve kanser gibi durumlarda bünyeye yardımcı olur, enerji üretmeye ve yağ parçalamaya katkıda bulunur ve erken kalp hastalıkları riskini azaltır. Kalsiyum ve magnezyum birbirlerini tamamlayarak mükemmel çalışırlar. Kalsiyum kasları kasarken, magnezyum gevşetir. Azlığı eklem ağrıları, tırnak kırılması, depresyon, hayal görme, yüksek kan kolestrolü, kalp çarpıntısı, yüksek tansiyon, hiperaktiflik, egzama, uykusuzluk, kas krampları, sinirlilik, tende renk solukluğu, eklem romatizması, raşitizm ve diş çürümesine yol açar.

Örneğin, fındık (209 mg./100 gr.), süt (120 mg./100 gr.), kaşar peyniri (700 mg./100 gr.) ve taze fasulye (55 mg./100 gr.) kalsiyum bakımından zengindir.

Süt yerine yoğurt tüketmemiz daha doğru, Prof. Dr. Ahmet AYDIN ve Prof. Dr. Yavuz DİZDAR'a göre.

Son düzenleme:
Magnezyum eksikliği belirtileri Beyne ait belirtiler:
Artan hassasiyet, yorgunluk, anksiyete durumları,
depresyon.
Organlara ait belirtiler: Bulantı, kusma, mide-bağırsak krampları, ra- him kasılmaları (adet sancısı, adet öncesi gerilim).
Kalbe ait belirtiler: Ritm bozukluğu, çarpıntı, göğüs ağrısı, kalp ilaçlarına karşı hassasiyet artışı.
Adalelere ait belirtiler: Titreme, adalelerde kuvvet azalması, adalelerde kasılma nöbetleri.
Günlük hayatta şikâyet edilen birçok rahatsızlık ve birbirinden farklı pek çok hastalık vücutta magnezyum eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Günümüz koşullarında bu eksikliği doğal yollarla gidermek gün geçtikçe zorlaşıyor. Vücudun gereken magnezyumu günlük besin ve içilen suyla karşılaması gerekirken, tarımda hormon kullanımının yaygınlaşması, giderek artan ayaküstü atıştırma tarzındaki beslenme alışkanlığı ve içme suyu olarak sert suların tercih edilmemesi, alınan magnezyum miktarının gün geçtikçe azalmasına ve tehlikeli sınıra gerilemesine yol açmaktadır.
ABD’de yapılan bir araştırma, 1940-1994 yılları arasında 32 milyon kişinin magnezyum eksikliğinden yaşamını yitirdiğini ve toplumda magnezyum eksikliği görülme oranının % 10-20 arasında olduğunu göstermektedir.
Magnezyum neden gerekli?
Magnezyum, insan vücudunda bir katalizör gibi rol oynayarak, 300’den fazla faaliyetin oluşmasında etkili olur. Kemiklerin güçlenmesini sağlar ve karbonhidrat metabolizmasında en temel görevleri üstlenir. Canlıların yaşa- mında temel olan proteinlerin yapımını sağlar. Magnezyum olmadan vücutta enerji dönüşümü olmaz ve insan vücudunda metabolik aktiviteler meydana gelmez.
Magnezyumun kalp üzerinde de yaşamsal etkileri vardır. Kalp kasının kasılma şiddetini azaltır ve kalbin daha az enerjiyle oksijen kullanmasını sağlar. Başka bir deyişle, kalbin ekonomik çalışmasına olanak tanır.
Yeterli seviyede magnezyum alınmazsa ne olur?
Kaslarda gerilmeler ve kramplar, sersemleme hissi, konsantrasyon bozuk- luğu, sinirlilik, yorgunluk hissi, kadınlarda ağrılı adet, ellerde iğnelenme hissi, uyuşukluk, migren, gerilim tipi baş ağrısı, bulantı, kusma ve çarpıntı gibi be- lirtiler vücutta magnezyum eksikliğinin habercisi olabilmektedir.
Yaşlılarda hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklar ve bunların te- davisi için uygulanan diyet, kadınlarda ise adet ve hamilelik dönemleri mag- nezyum ihtiyacını artırır. Ayrıca sporcular, kalp ve hipertansiyon hastaları ile şeker hastaları da daha yüksek oranda magnezyum takviyesine ihtiyaç duyarlar. Alkol tüketimi, yoğun zihinsel faaliyetler, stres ve magnezyumun atılmasına neden olan ilaçların kullanımı da vücudun magnezyuma olan gereksimini artırmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre yetişkinlerde 300 mg. olan günlük magnezyum ihtiyacının doğal yollardan karşılanamaması, ölüme kadar uzanan sağlık risklerini beraberinde getirdiği için, özellikle mag- nezyum ihtiyacı yüksek grupların bu eksikliği medikal yollarla gidermeleri gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığı dışında magnezyum için bir sınır değer öngörülmemiştir. Bakanlık içme suyunda maksimum 50 mg./lt. magnezyum olması gerektiğini belirtmiştir.

Sevgili can dostlarim,herbirinize yurekten merhabalar.Herbirinizin saglikli guzel msj.larinizi okudum cok daha iyi oldum.Prenscigim yarin insaallah bende prensesimi eve getirebilecegim.O yuzden ayri bi mutluyum,insaallah seninde saglikli haberlerini bekliyoruz,ayrica anneciginede nice saglikli mutlu uzun yillar temenni ederim yeni yasi kutlu olsun.Gulcugum ve mydenizzzcigim tarti gunu yarin neden simdiden kendinizi uzuyorsunuz belki siskinliktir daha yirmidortsaat var canlarim benim.Gurbetcicegim cok iyi gidiyorsun canim,boyle devam edersen insallah uc ay sonra sonuc muhtesem olacak.Kedicigim,nacizane onerim acaba karin bolgesi icin biberiye yagini parafin yagi ile seyreltip surmeyi denedin mi canim benim.Hepinize harika bir gun diliyorum canlarimmm.

Son düzenleme:
Yaptığım egzersizler
HERGÜN 5 TİBET
Five Tibetan Exercises - tibetanlife.com - YouTube

ISINMA
İP ATLAMA
SQUATS
How to Do a Squat | Boot Camp Workout - YouTube

SQUAT THRUST (BURPEES)

Fitness - Boot Camp Workout 1: Burpee's Exercise - YouTube

Lunge
(hem öne hem arkaya bacak açma)
Lunges, buttocks exercises - YouTube

YUKARI TEKME
Hip & Buttocks exercise - HIP flexor - thigh exercise for woman: Hip extensions, bent knee - YouTube

BARFİKS
(Hanging leg raise, alt karın kası)
Karın Kası İçin Asılarak Bacak Açma (Hanging Leg Raise) - YouTube

PLANK
Working Your Core: How to Do the Plank - Health & Fitness - ModernMom - YouTube
Core & Lower Stomach Exercises | Boot Camp Workout - YouTube

HUNDRED MEKİK
(Ebru Şallı)
BİSİKLET MEKİK (Bicycle crunch)
Workoutz.com - Abs Exercise - Bicycle Crunches - YouTube
How to Do a Bicycle Crunch | Boot Camp Workout - YouTube

ŞINAV
SABAN DURUŞU

Yogada saban duruşu halasana nasıl yapılır? - YouTube

Tarçın çayı, melisa, adaçayı, siyah çay, kuşburnu çayları içiyorum. Karbonatı ben içiyordum. 500 ml'lik şişeye 1 çay bardağı karbonat ekliyorum. Ama istersen abartmadan miktarı arttırabilirsin. Karbonatla ilgili detaylı bilgiyi Kemal Milar facebook sayfasından inceleyebilirsin.
Kayısı akşamdan suda bekletiliyor, kaynatılmıyor. Sabah suyu içilip, kayısılar yeniliyor.

medcezir19, Yürüyüş sonrası için, kendine uygun olanları seçebilirsin. Bir gün aralar vererek yapıyorum. Kaslarımı 1 gün dinlendiriyorum.

Son düzenleme:
Magnezyum eksikliği belirtileri Beyne ait belirtiler:
Artan hassasiyet, yorgunluk, anksiyete durumları,
depresyon.
Organlara ait belirtiler: Bulantı, kusma, mide-bağırsak krampları, ra- him kasılmaları (adet sancısı, adet öncesi gerilim).
Kalbe ait belirtiler: Ritm bozukluğu, çarpıntı, göğüs ağrısı, kalp ilaçlarına karşı hassasiyet artışı.
Adalelere ait belirtiler: Titreme, adalelerde kuvvet azalması, adalelerde kasılma nöbetleri.
Günlük hayatta şikâyet edilen birçok rahatsızlık ve birbirinden farklı pek çok hastalık vücutta magnezyum eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Günümüz koşullarında bu eksikliği doğal yollarla gidermek gün geçtikçe zorlaşıyor. Vücudun gereken magnezyumu günlük besin ve içilen suyla karşılaması gerekirken, tarımda hormon kullanımının yaygınlaşması, giderek artan ayaküstü atıştırma tarzındaki beslenme alışkanlığı ve içme suyu olarak sert suların tercih edilmemesi, alınan magnezyum miktarının gün geçtikçe azalmasına ve tehlikeli sınıra gerilemesine yol açmaktadır.
ABD’de yapılan bir araştırma, 1940-1994 yılları arasında 32 milyon kişinin magnezyum eksikliğinden yaşamını yitirdiğini ve toplumda magnezyum eksikliği görülme oranının % 10-20 arasında olduğunu göstermektedir.
Magnezyum neden gerekli?
Magnezyum, insan vücudunda bir katalizör gibi rol oynayarak, 300’den fazla faaliyetin oluşmasında etkili olur. Kemiklerin güçlenmesini sağlar ve karbonhidrat metabolizmasında en temel görevleri üstlenir. Canlıların yaşa- mında temel olan proteinlerin yapımını sağlar. Magnezyum olmadan vücutta enerji dönüşümü olmaz ve insan vücudunda metabolik aktiviteler meydana gelmez.
Magnezyumun kalp üzerinde de yaşamsal etkileri vardır. Kalp kasının kasılma şiddetini azaltır ve kalbin daha az enerjiyle oksijen kullanmasını sağlar. Başka bir deyişle, kalbin ekonomik çalışmasına olanak tanır.
Yeterli seviyede magnezyum alınmazsa ne olur?
Kaslarda gerilmeler ve kramplar, sersemleme hissi, konsantrasyon bozuk- luğu, sinirlilik, yorgunluk hissi, kadınlarda ağrılı adet, ellerde iğnelenme hissi, uyuşukluk, migren, gerilim tipi baş ağrısı, bulantı, kusma ve çarpıntı gibi be- lirtiler vücutta magnezyum eksikliğinin habercisi olabilmektedir.
Yaşlılarda hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklar ve bunların te- davisi için uygulanan diyet, kadınlarda ise adet ve hamilelik dönemleri mag- nezyum ihtiyacını artırır. Ayrıca sporcular, kalp ve hipertansiyon hastaları ile şeker hastaları da daha yüksek oranda magnezyum takviyesine ihtiyaç duyarlar. Alkol tüketimi, yoğun zihinsel faaliyetler, stres ve magnezyumun atılmasına neden olan ilaçların kullanımı da vücudun magnezyuma olan gereksimini artırmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre yetişkinlerde 300 mg. olan günlük magnezyum ihtiyacının doğal yollardan karşılanamaması, ölüme kadar uzanan sağlık risklerini beraberinde getirdiği için, özellikle mag- nezyum ihtiyacı yüksek grupların bu eksikliği medikal yollarla gidermeleri gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığı dışında magnezyum için bir sınır değer öngörülmemiştir. Bakanlık içme suyunda maksimum 50 mg./lt. magnezyum olması gerektiğini belirtmiştir.

Kaju ile de magnezyum ihtiyacı karşılanabiliyormuş, ben bugün yedim. :52:

Son düzenleme:
Sevgili can dostlarim,herbirinize yurekten merhabalar.Herbirinizin saglikli guzel msj.larinizi okudum cok daha iyi oldum.Prenscigim yarin insaallah bende prensesimi eve getirebilecegim.O yuzden ayri bi mutluyum,insaallah seninde saglikli haberlerini bekliyoruz,ayrica anneciginede nice saglikli mutlu uzun yillar temenni ederim yeni yasi kutlu olsun.Gulcugum ve mydenizzzcigim tarti gunu yarin neden simdiden kendinizi uzuyorsunuz belki siskinliktir daha yirmidortsaat var canlarim benim.Gurbetcicegim cok iyi gidiyorsun canim,boyle devam edersen insallah uc ay sonra sonuc muhtesem olacak.Kedicigim,nacizane onerim acaba karin bolgesi icin biberiye yagini parafin yagi ile seyreltip surmeyi denedin mi canim benim.Hepinize harika bir gun diliyorum canlarimmm.

Denemedim hiç, karın için hep spor denedim. Aktardan alayım ama, onlarada pek güvenmiyorum. Parafin yağı bulunurmu acaba aktarda.
Nasıl kullanılıyor, ne ile seyreltiliyor.

almanyadanda sana yürek dolusu sevgiler, yüregi güzel ablacigim, bizler iyiyiz hamd olsun, öyyle anlasiliyorki sende cok iyisin, prensesini bizim yerimizede öp insallah, güzel bir gün geciriniz, elinden tutup cennete götürecek insallah o güzel melek, sabrinizdan ve sevginizden dolayi, masallah size, :nazar::nazar::nazar:

Kaju ile de magnezyum ihtiyacı karşılanabiliyormuş, ben bugün yedim. :52:
magnezyum ve kalsiyum takviyesi bende almistim, hatta enginar tabletide almistim, ama bir iki gün ictikten sonra birakiyorum bende, gül ablanin dedigi gibi almayi seviyorum ama kullanamiyorum:1: cörek otu yagida aldim duruyor, ne duysam kosup aliyorum ama kullanmiyorum, ben yer fistiginin kabuklu oldugu icin kavrulmamis oldugunu düsünmüstüm ama sonra paketi inceledigimde kavrulmus oldugunu gördüm, kabukluykenmi kavurmuslar acaba ilginc dogrusu

Back