• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Herkese merhabalar, tatil moduna girmiş topigimiz..ya da kacamaklar sebebiyle kimseler ortalikta yok:)

Dün bende kaçamak yaptim, tabii azicik..
Sabah kkk badem nar sütlü kahve eşliğinde
Aksamda tarhana çorbası, yogurtlu kozlenmis biber salatasi, kuru fasulye piyazi, 1 tane kiymali börek yedim. .
Ne yaspasta ne şerbetli tatli ne kavrulmus kuruyemiş hiçbirinden yemedim..aslında pasta yiyecektim ama eşim sevdigim yerin pastasini almamis:( isabet oldu. ..

Su ve cay ictim gun boyu
Spor yine yok

iki gün önce tahlil verdim.dun sonuc çıktı. Kan degerlerim yerlerde..
Ferritin 4..sınırın cok cok altında dr.esime demiş bol karaciger ( iyyy) siyah kuru üzüm, kırmızı et pekmez yumurta yesin demis
Demir ilaci yazmış. .

Gül ablacim bi sorum olacak sana bu ilaci tok için yaziyor.senin bu konuda bi bilgin var mi? Nasil icersem kilo yapmaz..
Kilo verememe sebebim belli oldu..

merhaba canım
ufak kaçamakla dünü atlatmışsın :46:
benim ferritinim de çok düşüktü karatayla 3 ayda baya yükselmişti
ben karatay a başladığımdan beri hiç ilaç içmedim diz için kullanıyordum onuda 1-2 ay kullanıp bıraktım...
eskiden demir hapını (ferro sanol duodenal) aç karnına kahvaltıdan 1 saat önce içerdim hapı içtikten sonra süt, çay yasaktı 3 ay kullanıyordum sınıra yaklaşıyordu bırakınca tekrar düşüyordu 3 ay sonra tekrar başlıyordum ta karataya kadar artık karatayla yükseliyor:21: bana tavsiye edilen böyleydi kızımada kullanıyordum onun doktoruda aynı şeyi söylemişti yani yıllarca farklı doktorlar yazdılar hepside aç tavsiye ettiler

kg konusunda bir bilgim yok canım normalde kg yapar derler ama ben eskiden devamlı alıp verdiğim için bana da yaptımı hatırlamıyorum ilacı suçlamayayım benim suçlum tatlılardı ...:9:

dünki menüm

sabah:56:...KKK

akşam:56:...karalahana çorbası, somon şiş, karalahana dolması, fasulye kavurması, salata,turşu (kedi senin yemeklerine benzedi:9:..karadeniz mutfağı diye bir yerde yedik hepsi karadeniz yemeği)

spor:8: yok,:50: boş boş oturdum tek başıma spor bile yapmadım, kendime akşam izin verdim çamaşır yıkamak dışında bişey yapmadım:52:

merhaba canım
ufak kaçamakla dünü atlatmışsın :46:
benim ferritinim de çok düşüktü karatayla 3 ayda baya yükselmişti
ben karatay a başladığımdan beri hiç ilaç içmedim diz için kullanıyordum onuda 1-2 ay kullanıp bıraktım...
eskiden demir hapını (ferro sanol duodenal) aç karnına kahvaltıdan 1 saat önce içerdim hapı içtikten sonra süt, çay yasaktı 3 ay kullanıyordum sınıra yaklaşıyordu bırakınca tekrar düşüyordu 3 ay sonra tekrar başlıyordum ta karataya kadar artık karatayla yükseliyor:21: bana tavsiye edilen böyleydi kızımada kullanıyordum onun doktoruda aynı şeyi söylemişti yani yıllarca farklı doktorlar yazdılar hepside aç tavsiye ettiler

kg konusunda bir bilgim yok canım normalde kg yapar derler ama ben eskiden devamlı alıp verdiğim için bana da yaptımı hatırlamıyorum ilacı suçlamayayım benim suçlum tatlılardı ...:9:

Anladım ablacim geçen gün gurbetçiceginede omega 3' u tok alirsan kilo verdirir ac kilo yapar tarzinda bi önerin olmuştu ya o yüzden.sordum.belki püf noktası Vardir ve sen biliyorsundur diye..
Senelerdir hep duser cikmaz kanim ama demir depolarim hic bu kadar boş olmamisti..2 aydir karatay yapıyorum abla demek ilk başlarda daha da kötüydü:( hemogram 10...
Tedavide Ilk başta hgb yukselir sonra depolar dolarmis..benim o yükselmiş demekki..ferritin 4 olupta hgb nin 10 olnasindan bunu anlıyorum. ..inşallah sira ferritinede gelir..
İlaçların kilo yaptigini duymuştum drdan.. o yüzden senelerdir korkarak icerim kan haplarini ve hep yarida birakirim benimkide ferrum hausmann..
Tesekkurler ablacim :)

Anladım ablacim geçen gün gurbetçiceginede omega 3' u tok alirsan kilo verdirir ac kilo yapar tarzinda bi önerin olmuştu ya o yüzden.sordum.belki püf noktası Vardir ve sen biliyorsundur diye..
Senelerdir hep duser cikmaz kanim ama demir depolarim hic bu kadar boş olmamisti..2 aydir karatay yapıyorum abla demek ilk başlarda daha da kötüydü:( hemogram 10...
Tedavide Ilk başta hgb yukselir sonra depolar dolarmis..benim o yükselmiş demekki..ferritin 4 olupta hgb nin 10 olnasindan bunu anlıyorum. ..inşallah sira ferritinede gelir..
İlaçların kilo yaptigini duymuştum drdan.. o yüzden senelerdir korkarak icerim kan haplarini ve hep yarida birakirim benimkide ferrum hausmann..
Tesekkurler ablacim :)

omega 3 le karataya başladıktan sonra tanıştım ve araştırdım onun için kg yapıp yapmayacağını biliyorum...o artık karatay bilgilerimin içinde:9:

demir hapı iştar açar kabızlık yapar diye kg aldırır derler karatayla iştahın artsada Gİ yüksek şeyler yemeyeceğine göre kg almazsın...kabızlık içinde zeytinyağını artırırsın....

benim bi ara 2 ye inmişti sonuçları doktora söyleyince 2 olsa ayakta duramazsın dedi pc den bakın dedim adam bir baktı şok oldu aaa 2 ymiş sen nasıl ölmeden ayakta duruyorsun hemde hiç birşeyin yok gibi sağlam ayakta duruyorsun dedi....senin öyleydi demek...

Demir eksikliğinde önce ferritin düşer (depolar boşalır). Bu dönemde depoda demir yok ancak kanda hala demir vardır. Bir zaman sonra kandaki demirde düşmeye başlar ve kansızlık gelişir. Tedavideyse önce kansızlık düzelir sonra demir depoları dolar yani ferritin yükselir. Demir eksikliğine bağlı kansızlıkta halsizlik, çarpıntı, nefes darlığı, konsantrasyon bozukluğu, hiçbir şey yapmama isteği, üşüme gibi şikayetler görülebilir. Tedavide kansızlığın derecesine göre eğer çok düşükse parenteral (damardan tedavi) tedavi ile başlanıp daha sonra ağızdan hapa geçilerek en az 6 ay süreyle ilaç kullanmanız gereklidir.

Merhaba canlarım.. dünü az biraz kaçamakla geç saatte bırakmadan atlattım.. bugün kaldığımız yerden devam karataya...canan ablacım kızını iyi görmene çok sevindim. inşallah hep böyle mutlu dönersin yanından..
dün menüm.. sabah kkk
öğlen 13.00 elma yoğurt
akşam 19.00 fırında tavuk, bi kasık iç pilavından yedim yanında da küçük bi dilim peynirli börek.. başkada bişi yemedim.. önümde cipsler çerezler meyveler neleer nelerr ama ben onlara dokunmadım.. ve az kaçamakla bitirdim geceyi.. 3lt su içtim..
bugün 9.30 karatay kahvaltısı..
17.00 çiğköfte yeşillik turp bolca..ben normalde bulgur pilavı yemiyorum yani yerimde aramam pek, sevmediğimden değil. ama çiğ köfte olunca dayanamıyorum abartmadan yiyorum:26:

Son düzenleme:
Merhaba canlarım.. dünü az biraz kaçamakla geç saatte bırakmadan atlattım.. bugün kaldığımız yerden devam karataya...canan ablacım kızını iyi görmene çok sevindim. inşallah hep böyle mutlu dönersin yanından..
dün menüm.. sabah kkk
öğlen 13.00 elma yoğurt
akşam 19.00 fırında tavuk, bi kasık iç pilavından yedim yanında da küçük bi dilim peynirli börek.. başkada bişi yemedim.. önümde cipsler çerezler meyveler neleer nelerr ama ben onlara dokunmadım.. ve az kaçamakla bitirdim geceyi.. 3lt su içtim..
17.00 çiğköfte yeşillik turp bolca..ben normalde bulgur pilavı yemiyorum yani yerimde aramam pek, sevmediğimden değil. ama çiğ köfte olunca dayanamıyorum abartmadan yiyorum:26:

Yavrum gonlun gibi guzel dileklerin icin binlerce tesekkurler ederim canim.

dün menüm.. sabah kkk
öğlen 13.00 elma yoğurt

merhaba canım
sanada :46:
miden nasıl oldu canım tekrarladımı

bugünkü menüm

sahurda:56: 1.5 bardak süt, 2 tane ceviz, kaymak, az peynir,2 tane marul içi, bol su

iftar:56:...yoğurt çorbası, salata, 1 kase yoğurt, 1 bardak peynir altı suyu , 10 tane zeytin

spor :8:...7 den sonra lesli4 ve yer hareketleri yapacağım ...yeşil çayımı bitireyim karnımın şişliği insin o zaman:8:

bugün yediklerimi yazayım.
sabah 11:40
karatay kahvaltısı yanında domates salatalık ve bol dereotu ayrıca bi bardak süt
akşam 17:30
canım yana yakıla balık istedi.
gittim halkalı merkeze balıkçı yokmuş şaka gibi zaten köy gibi bir yer halkalı istanbulda bir köy..
neyse dünden kalma 1 porsiyon biberli, domatesli kuzu eti
bir kase yoğurt
büyükçe bir kase turplı domatesli yeşil salata

ancak 16:30 gibi acıktım bi şey yemedim.acıkınca arada bi şey yiyebli miyiz
mesela yoğurt kuru kayısı çiğ badem yada süt gibi..arada yesek leptine ne oluyr?
gayet de güzel doydum..

kuruyemiş olarak da çiğ badem seviyrm daha doğrusu kolayıma geliyr
kahvaltıda ince belli çay bardağında badem yiyrm.
arada bitki çayuı içebilirim değil mi gül abla
inşallah sütüme yarıyrdur..
mesela ısırgan ve rezene içmek isterim sütüm için..

bugün yediklerimi yazayım.
sabah 11:40
karatay kahvaltısı yanında domates salatalık ve bol dereotu ayrıca bi bardak süt
akşam 17:30
canım yana yakıla balık istedi.
gittim halkalı merkeze balıkçı yokmuş şaka gibi zaten köy gibi bir yer halkalı istanbulda bir köy..
neyse dünden kalma 1 porsiyon biberli, domatesli kuzu eti
bir kase yoğurt
büyükçe bir kase turplı domatesli yeşil salata

ancak 16:30 gibi acıktım bi şey yemedim.acıkınca arada bi şey yiyebli miyiz
mesela yoğurt kuru kayısı çiğ badem yada süt gibi..arada yesek leptine ne oluyr?
gayet de güzel doydum..

afiyet olsun canım
kahvaltı güzel
akşamda güzel
normalde ara öğün yok ama çok acıktığını hissettiğin an ağzına bişeyler at beyne kıtlık sinyali gitmesin...aç kalırsan yediklerin depo yağı olur ....leptin 4 saatten sonra çalışıyor acıkınca bır lokma ağzına atınca durur o zamana kadar çalıştığı kardır

evet abla inşallah
eşim ve kızım kardeşimnin geitirdiği pastayı yediler
ben ağzımı sürmedim..
:46::46:

kuruyemiş olarak da çiğ badem seviyrm daha doğrusu kolayıma geliyr
kahvaltıda ince belli çay bardağında badem yiyrm.
arada bitki çayuı içebilirim değil mi gül abla
inşallah sütüme yarıyrdur..
mesela ısırgan ve rezene içmek isterim sütüm için..
evet şekersiz içebiliyorsun
ısırgan faydalıymış prensciğim yazıyor devamlı

afiyet olsun canım
kahvaltı güzel
akşamda güzel
normalde ara öğün yok ama çok acıktığını hissettiğin an ağzına bişeyler at beyne kıtlık sinyali gitmesin...aç kalırsan yediklerin depo yağı olur ....leptin 4 saatten sonra çalışıyor acıkınca bır lokma ağzına atınca durur o zamana kadar çalıştığı kardır

valla ablacım
aç kalınca ağzıma bi şey atıcam tamam
ama leptinin 4 saat sonra çalışmasına karşı bu zamandan önce acıkırsam fena o zaman...11 40 tan 17 30 a kadar bi şey yemedim ama saat 5 gibi acıktım.5,5 ta yedim.
ben karatayın 2 kitabın daha s,ipariş edicem
karatay diyetiyle ömür boyu sağlıklı yaşam ve diyabete ve obeziteye savaştı sanırm

Back