• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Teşekkür ederim ablacim, gecer inşallah:(

Valla abla ye ye sonu yok..dün serbest olan gunkurusu ve kaymak bile nasıl moralimi bozdu yemeseydim dedim durdum.saat sekizden önce yedigim halde:(

Umarim hep böyle kacamaksiz devam eder..benim karataydan sonra kısa ondeki tüy gibi olan saclarim bile uzadi kalinlasti :1:

Mydenizz; benimde saçlarım çok uzar oldu,zaten uzuyordu maşallah ama hızla uzadığını hissediyorum..gebelikten diğer tüylerim çıkmıyor o normal onu anlıyorum..ama saçlarımında dökülmesi veya uzamaması lazım..

Birde benim tırnaklarım çok düzgünleşmeye başladı,tenim değişti daha pürüzsüz ve parlak,cildim de öyle ,sabahları hamile olmama rağmen çok dinç kalkıyorum ve bebeğim maşallah nazar değmesin diye bir tek burda paylaşıyorum,dr.um bile muayene bitene kadar dualar okuyor bana..:))) belki de biraz gebeliğimden bilemiyorum ama ben karataya bağlıyorum.:)))

Şimdi nasıl devam edeceksin, haftada 3 defa yapacakmısın. Eğer tamamen bırakırsan yararı geçici olabilir. Bende yapmak istiyorum ama çok zor geliyor, kendi hareketlerimde kalıyor aklım. :1:

Haklisin tamamen bırakmak istemiyorum daha oncede konusmustuk ya o zamanda haftada bir kaç kere yaparim demistim..halende ayni düşünüyorum ama şimdi bir müddet sadece yürüyüş yapsam diyorum zira sırt agrim geçmedi daha. ..

Bizim hiç şikayetimiz yok, her zaman sızlanabilirsin. :9: Bak herkesi motive ediyorsun.:46:

Ayy senin kadar motive edemem eminim:)
Çok zor ya surekli yoruldum bittim falan diyip herkesi sıkmak istemiyorum o yüzden diyorum. .
Seninde istedigini biliyorum fmgenc arkadaşım başlıyor bu gün:)

Duzeltme: bu gün alintilarim karışıyor hep:( kedicim senin yazinin icindr benim yorumum sıkışmış:)

Son düzenleme:
Mydenizz; benimde saçlarım çok uzar oldu,zaten uzuyordu maşallah ama hızla uzadığını hissediyorum..gebelikten diğer tüylerim çıkmıyor o normal onu anlıyorum..ama saçlarımında dökülmesi veya uzamaması lazım..

Birde benim tırnaklarım çok düzgünleşmeye başladı,tenim değişti daha pürüzsüz ve parlak,cildim de öyle ,sabahları hamile olmama rağmen çok dinç kalkıyorum ve bebeğim maşallah nazar değmesin diye bir tek burda paylaşıyorum,dr.um bile muayene bitene kadar dualar okuyor bana..:))) belki de biraz gebeliğimden bilemiyorum ama ben karataya bağlıyorum.:)))

Prenscim gebelik cidden bi mucize, Allah dileyen herkese nasip etsin..bebegine maşallah:nazar:
Benimde saclarim şu an belimden asagida ve gebeligim sayesinde uzama başladı. .benimde hizli uzadi ve hiç dokulmedi..bebegim emerken 5. Aydan itibaren dökülme başladı..firsat bu firsat dedim kestirmedim pek...
Simdi de karatay sagolsun o tüy gibi incelerde saç oldu:)

Ooo, ben hem tibet egzersizleri, hem Karatay, hemde karbonatla hiç yaşlanmayacağım galiba. :9::9:

Günaydın,iyi haftalar..

Ara ara okusam da yazamadım,telden okuyorum cevap yazamıyorum nedenini de bilmiyorum karıştırmam gerek:))

Biz iyiyiz,cumartesi temizlik-ders-yemek vs. ile geçti,akşamı bir sinema yaptık,sinemada çok sıkıldım güzel bir film olmasına rağmen,sabit kalamıyorum basıyorlar bana..:44::44:

Pazarda kahvaltı,sonrada sahile indiler oğlum ,yeğeni ve eşim ..bizde görümcemle biraz ciciler aldık,bebeğime bir kaç bişey aldık,akşam kayınpederimin doğum gününü kutladık.Yılbaşında aslında doğumgünü,ama benim de annemin doğum günü yılbaşında..o yüzden bir kaç gün önce eşimin ailesiyle kutluyorum,sonra da yılbaşında annemlerdeyiz :)))

Bu hafta kaçamaklarım oldu,(simit-minik bir dilim pasta ..simiti kendi isteğimle yedimde ,pastayı babamın hatrına yedim..çok azdı zaten)
Kızıyorlar bana yemiyorum diye,anlatıyorum bazen anlıyorlar haklısın diyorlar ama yine devam ediyorlar..Kayınpederim şeker hastası hemde ileri safhada,neler anlatıyorum ,üzüldüğümüzü söylüyorum,dedemizide şekerden kaybettik,eşim çok üzülüyor,biraz dikkat ediyor ama sonra tekrar başlıyor..Çabalarımız boşa yani...Yaşlı insanlara anlatması çok zor,kırılmasınlar diye elimizden geleni yapıyoruz..:44::44:

Neyse sıkmayım sizide :)))

Herkes çok çok iyidir inşallah...

Benimde anneannem şeker hastası, yediklerine hiç dikkat etmiyor, sürekli hastanelerde. Çayına tatlandırıcı katıyor. Önüne kek, börek gelse hayır demiyor. Dikkat etseler hiçbir sorun kalmayacak.

Son düzenleme:

hamilelikten olanlar var ama söylediklerinin çoğu karatay dan oluyor,,,benimde tırnaklarım kalınlaştı eskiden hemn kırılırdı şimdi daha dayanıklı,saçlarım çabuk uzardı dediğin gibi şimdi daha hızlı uzuyor, benim selülitlerimde baya azaldı eskiden bundan zayıfken daha fazlaydı (buda tuzun faydası 4 aydır kristal kaya tuzu kullanıyorum),,cildime 7 aydır ürün kullanmıyorum kış olmasına rağmen yumuşacık eskiden 2 gün kullanmasan kuru kuru olurdu cildim,karatay ben kullanmıyorum sizde kullanmayın içtiğiniz su cildi beslemeye yeter dediği için

hamilelikten olanlar var ama söylediklerinin çoğu karatay dan oluyor,,,benimde tırnaklarım kalınlaştı eskiden hemn kırılırdı şimdi daha dayanıklı,saçlarım çabuk uzardı dediğin gibi şimdi daha hızlı uzuyor, benim selülitlerimde baya azaldı eskiden bundan zayıfken daha fazlaydı (buda tuzun faydası 4 aydır kristal kaya tuzu kullanıyorum),,cildime 7 aydır ürün kullanmıyorum kış olmasına rağmen yumuşacık eskiden 2 gün kullanmasan kuru kuru olurdu cildim,karatay ben kullanmıyorum sizde kullanmayın içtiğiniz su cildi beslemeye yeter dediği için

Süpeeeeer. :1: Benim tırnaklarım hep kalındı, bende niye bu kadar kalın diyordum.:1: Saçlarım da hem zararlı kimyasal içermeyen şampuan kullandıktan sonrada olabilir, ama tibet'in etkiside var daha iyi uzuyor, birde Karatay eklenince inşallah daha iyi uzar.
Suyunda gerçekten etkisi var, tupperware alıp düzenli su içmeye başlayınca ilk günlerde cildim çok güzel olmuştu. Ama cildim çok kuru olduğu için yine nemlendirmeye ihtiyacı oluyor. Bazen suyu fazla içemediğim zamanlarda oluyor.
Birde kitapta hatırlıyormusun Gül abla, yüze yağ sürmek yağlandırmaz yazıyordu, zeytinyağı sürün yazıyordu. Yazıyı akşam yazayım, inşallah unutmam. Beslenme tuzaklarından kurtuluş rehberi veya Karatay mutfağı kitabından birinde yazıyordu.

Süpeeeeer. :1: Benim tırnaklarım hep kalındı, bende niye bu kadar kalın diyordum.:1: Saçlarım da hem zararlı kimyasal içermeyen şampuan kullandıktan sonrada olabilir, ama tibet'in etkiside var daha iyi uzuyor, birde Karatay eklenince inşallah daha iyi uzar.
Suyunda gerçekten etkisi var, tupperware alıp düzenli su içmeye başlayınca ilk günlerde cildim çok güzel olmuştu. Ama cildim çok kuru olduğu için yine nemlendirmeye ihtiyacı oluyor. Bazen suyu fazla içemediğim zamanlarda oluyor.
Birde kitapta hatırlıyormusun Gül abla, yüze yağ sürmek yağlandırmaz yazıyordu, zeytinyağı sürün yazıyordu. Yazıyı akşam yazayım, inşallah unutmam. Beslenme tuzaklarından kurtuluş rehberi veya Karatay mutfağı kitabından birinde yazıyordu.

hatırlamıyorum canım on kitaptaysa onu almadım daha,
senden duymuştum daha öncede

Buldum. :1: Telefonuma çekmişim.

SAÇ VE CİLT SAĞLIĞIMIZ İÇİN, SAĞLIKLI DOĞAL YAĞLARI (KOKMADAN), HEM İÇTEN HEM DE DIŞTAN KULLANMAMIZ GEREKİR.

Cildimize sağlıklı yağ sürmek, cildin nemini dengeler, korkulduğu gibi cilt yağlanmasına sebep olmaz!
Ciltte kötü bir görünüme sebep olan cilt yağlanmasının temelinde, akne/sivilcede olduğu gibi trans yağ içeren yiyecekler, tatlı ve pastalarla aşırı şeker tüketimidir.

Buldum. :1: Telefonuma çekmişim.

SAÇ VE CİLT SAĞLIĞIMIZ İÇİN, SAĞLIKLI DOĞAL YAĞLARI (KOKMADAN), HEM İÇTEN HEM DE DIŞTAN KULLANMAMIZ GEREKİR.

Cildimize sağlıklı yağ sürmek, cildin nemini dengeler, korkulduğu gibi cilt yağlanmasına sebep olmaz!
Ciltte kötü bir görünüme sebep olan cilt yağlanmasının temelinde, akne/sivilcede olduğu gibi trans yağ içeren yiyecekler, tatlı ve pastalarla aşırı şeker tüketimidir.

denemek lazım sen denedinmi

denemek lazım sen denedinmi

Pirinç kepeği, nar çekirdeği, macadamia, hindistan cevizi yağı, kayısı çekirdeği yağı. Bunları kullanıyorum uzun zamandır. Zeytinyağını denedim ama çabuk emilmiyor ciltte. Organik yağ almıştım. Diğer kullandıklarım gayet iyi.

Malesef her ülkenin yemek kültüru farkli oluyor, arabistanin baharatli yemekleri pilavlari bizim alistigimiz şekilde değil. .tabii guzel muzlar ce hurmalarda var:)
inşallah umre ziyaretim olursa Türk ahcisi olan bi otel tercih edecegim, esim sen oraya gitsen açlıktan hiç bir vazifeni yapamazsın diyor..
Sizde orada bulabildiginiz kadariyla yaparsiniz artik, hic yapmamaktan iyidir..ama inşallah zeytin tuzsuz olunca sevebilirsiniz..kahvalti icin onemli çünkü. ..
Burda destek her zaman bolll siz yeter ki kopmayin diyetten:)
Ameliyatıniz için geçmiş olsun, şu an iyiyseniz pilates yapabilirsiniz rahatlikla ama jillianda kol egzersizi cok fazla ,zorlayabilirsiniz..
Bu arada teşekkür ederim, eminim sizde basarirsiniz...

burada yemek kültürü diye bişey yok malesef.. tek yemekleri var kepse, o da pakistandan gelmiş:) pilav üzeri et.. aşırı baharatlı ve hoşumuza gitmeyecek türden.. burda 2-3 türk restoranı var çok da iyiler, bi onlar iş yapıyor..

Mekke gerçekten sıkıntılı yemek konusunda, o kadar insanın geldiği bi yerde yemek şartları nasıl o kadar az olur anlayamıyorum..biz de geçen ay gittik umre vizeleri açılmadan sakinken gidelim dedik, türk otelleri kapalıydı, kaldığımız otelde de yemek servisi yoktu, simit sarayından yemek zorunda kaldık, yapacak bişey yok..yanımızda götürdüklerimiz zaten yolda bitti, 900 kmye yakın bi mesafe ve yolda yemek yiyebileceğiniz hiçbiyer yok, türkiye cennet valla, ne ararsanız en güzeli var..
ameliyatımdan çok şükür bi eser kalmadı, 1,5 sene ağrı çektim dayandım olmamak için, diğer tüm tedavi yöntemlerini denedik ama benimki yapısalmış, hamilelik ve doğumla beraber de ortaya çıkmış. oğlumu her kucağıma aldığımda ağrı çekiyordum geçti bitti çokşükür.. artık pilates rahatlıkla yapabilirim:)

hamilelikte benim de saçlar süper olmuştu:) hamilelik hormonlarının da etkisi var ama tabiki karatayın da etkisi kesin..
bu ikinci bebeğiniz mi?

Pirinç kepeği, nar çekirdeği, macadamia, hindistan cevizi yağı, kayısı çekirdeği yağı. Bunları kullanıyorum uzun zamandır. Zeytinyağını denedim ama çabuk emilmiyor ciltte. Organik yağ almıştım. Diğer kullandıklarım gayet iyi.

bende herşeyi alma ve kullanmama hastalığı var,,,,:50:

Suyun insan vücudundaki fonksiyonları:
a) Yapı taşı: Su vücudumuzdaki organ, doku ve eklemlerin en önemli ve
temel bileşenidir. Vücudumuzdaki her organın varlığı suya bağlıdır.
Beynin % 80’i,
Kanın % 83-90’ı,
Kasların % 75’i,
Böbreklerin % 83’ü,
Yağ dokusunun % 20’si,
Akciğerlerin % 86’sı,
Kemiklerin % 22-40’sı,
Diş eti dokusunun da % 10’u sudur.

, 900 kmye yakın bi mesafe ve yolda yemek yiyebileceğiniz hiçbiyer yok, türkiye cennet valla, ne ararsanız en güzeli var..
ameliyatımdan çok şükür bi eser kalmadı, 1,5 sene ağrı çektim dayandım olmamak için, diğer tüm tedavi yöntemlerini denedik ama benimki yapısalmış, hamilelik ve doğumla beraber de ortaya çıkmış. oğlumu her kucağıma aldığımda ağrı çekiyordum geçti bitti çokşükür.. artık pilates rahatlıkla yapabilirim:)

geçmiş olsun canım...
seni tebrik ederim canım, o kadar uzaklarda herşey olmadığı halde karatayı duyup uygulamaya çalışıyorsun, burada herşey var insanlar hala zararlı yiyecekler peşindeler :50:

burada yemek kültürü diye bişey yok malesef.. tek yemekleri var kepse, o da pakistandan gelmiş:) pilav üzeri et.. aşırı baharatlı ve hoşumuza gitmeyecek türden.. burda 2-3 türk restoranı var çok da iyiler, bi onlar iş yapıyor..

Mekke gerçekten sıkıntılı yemek konusunda, o kadar insanın geldiği bi yerde yemek şartları nasıl o kadar az olur anlayamıyorum..biz de geçen ay gittik umre vizeleri açılmadan sakinken gidelim dedik, türk otelleri kapalıydı, kaldığımız otelde de yemek servisi yoktu, simit sarayından yemek zorunda kaldık, yapacak bişey yok..yanımızda götürdüklerimiz zaten yolda bitti, 900 kmye yakın bi mesafe ve yolda yemek yiyebileceğiniz hiçbiyer yok, türkiye cennet valla, ne ararsanız en güzeli var..

Allah kabul etsin umrenizi darisi tüm isteyenlerin başına olsun inşallah. ..
Eşim hic yemek secmez temiz pis demez o bile ilk gittiginde hiiic yemek yiyememis o baharat kokularindan ve kokulu pirincten:) sonraki seferlerde Türk lokantası bulup rahat etti şükür. .
Iyi sizde simit sarayindan idare edebilmissiniz hic yoktan iyidir. .orada çok tempolu geçtiği icin zaman yemek yenmezse iyice bitkin düşüp hasta olursunuz diyorlar. .bakalim inşallah istedigimiz gibi olur..

Pilates için kolayliklar dilerim..bir ara 10 gün kadar yaptim ve memnunda kalmistim..tek sıkıntı birakinca eski haline dönüyor insan.bu jillian icinde gecerli..sporu surekli yapmak lazım. ..

Her zaman her yerde su için
Toplam ağırlığımızın yarısından fazlasını oluşturan suyun vücuttaki dengesini korumak sağlığımız için zorunludur. Kaybedilen suyu yerine koymanın en iyi yolu, gün boyunca belirli ölçülerde su içmektir. Bunun yanı sıra, yemeğe bir kâse çorba ile başlanması sağlığımız için yararlıdır. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de fiziksel aktivite sırasında vücuttaki su kaybından dolayı su ihtiyacının artmasıdır. Bu nedenle, fiziksel aktiviteye su içerek başlamak ve aktiviteyi su içerek sürdürmek vücuttaki su dengesi- nin bozulmaması açısından çok önemlidir. Fiziksel aktivite bittiğinde dahi su içmeye devam edilmeli ve vücudun su kaybı karşılanmalıdır.
Otomobilde, trende, uçakta, kısacası tüm yolculuklarda kişinin yanında mutlaka içme suyu bulunmalıdır. Özellikle uçak yolculuğu ve dağ tırmanışları gibi yüksek rakımlara çıkılan durumlarda vücudun su kaybı artar. Fark edil- mese de, uçakta ortamın nemi düşer. Yolculukta vücudun kaybettiği suyu hızla geri kazanabilmek için su veya limonla tatlandırılan sıcak su içmek önerilmektedir.
En iyi su içme zamanları, uyku öncesi, uykudan uyanma anı, yemekler- den yarım saat önce veya bir saat sonra ve öğünler arasındaki zamanlardır.
Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız, hemen su içmeyi deneyin. Su hepimiz için bulunabilecek en iyileştirici iksirdir. İnsanın ruh dünyasını kısa zamanda pozitif etkileme gücü başka pek az şeyle karşılaştırılabilir.
• Güne bir bardak su içerek başlayın, böbreklerinizi boşaltmanıza ve detoks sisteminizin gün boyu sağlıklı çalışmasına yardımcı olacaktır.
• Günde en az sekiz bardak su için. • Aç değilseniz yemek yemeyin, onun yerine su için. • Kendinizi iyi hissetmiyorsanız, ilaç almadan önce bir bardak su için.
Aldığınız sonuca göre ilaç içmeye karar verin. • Yemek esnasında su içmeyin, yemekten yarım saat önce veya bir saat
sonra için. • Yediğiniz yiyeceklerle de su alırsınız, çünkü onların içinde de su vardır. • Stresliveyaendişeliolduğunuzdabirbardaksuiçin.Susizinvücutsıvınızı
ve tuz dengenizi düzenleyerek sakinleşmenize yardımcı olacaktır. • Dengeli beslenmeye özen gösterin. • Her türlü hazır gıdadan (fastfood, gazlı içecekler vs.) uzak durun. • Fazlaçay,kahvevealkoltüketmeyin.Buiçeceklerdi-üretikolduklarından
su kaybına neden olurlar.

Bir Damla Su Kitabından Alıntıdır.

Suyun insan vücudundaki fonksiyonları:
a) Yapı taşı: Su vücudumuzdaki organ, doku ve eklemlerin en önemli ve
temel bileşenidir. Vücudumuzdaki her organın varlığı suya bağlıdır.
Beynin % 80’i,
Kanın % 83-90’ı,
Kasların % 75’i,
Böbreklerin % 83’ü,
Yağ dokusunun % 20’si,
Akciğerlerin % 86’sı,
Kemiklerin % 22-40’sı,
Diş eti dokusunun da % 10’u sudur.

Su içemeyenler özellikle okusunlar,

tşkler canım bilgi için

geçmiş olsun canım...
seni tebrik ederim canım, o kadar uzaklarda herşey olmadığı halde karatayı duyup uygulamaya çalışıyorsun, burada herşey var insanlar hala zararlı yiyecekler peşindeler :50:

çok sağolun, karatayı okuduğum gün ( meraktan kitabı 1 günde okudum) ne yiyeceğimi şaşırmıştım ben :9: öyle etkilendim ki hemen ertesi günü başladım.. ara öğünlü diyetlerin sonunda şunlar şunlar olur dediği herşey bende olmuştu çünkü.. aşırı aburcubur isteği, belde karında yağlanma (öncekinden daha çok), barsaklarda yavaşlama, halsizlik, herşeye isteksizlik.. çok memnunum şimdi yavaş yavaş adapte oldum karataya..ilk zamanlar baş ağrılarım oldu ama karatayla ilgisi olmayabilir, neticede yeni bi ülkeye alışıyoruz bi yandan..
burda soğuk sıkım zeytinyağı bile buldum arayıp :9: burda marketlerde öyle organik reyonu yok mesela, çiftlik yumurtası bulduk sora sora.. bi de ev salçası bulsam harika olacak, katkısız oldugunu iddia eden bi salça alıyorum az kullanmaya çalışıyorum..
bir de kefir mayalıyordum, şimdi ara verdim.. karatayda rastlamadım, yoğurt kadar faydalı hatta daha öncelikli tercih edilsin deniyor.. karatay öneriyor mu kefiri? benim saçlarım arttı kefirden sonra ve inanın o ince tüyler dökülmeden saç oldu kenarlarda:)

Allah kabul etsin umrenizi darisi tüm isteyenlerin başına olsun inşallah. ..
Eşim hic yemek secmez temiz pis demez o bile ilk gittiginde hiiic yemek yiyememis o baharat kokularindan ve kokulu pirincten:) sonraki seferlerde Türk lokantası bulup rahat etti şükür. .
Iyi sizde simit sarayindan idare edebilmissiniz hic yoktan iyidir. .orada çok tempolu geçtiği icin zaman yemek yenmezse iyice bitkin düşüp hasta olursunuz diyorlar. .bakalim inşallah istedigimiz gibi olur..

Pilates için kolayliklar dilerim..bir ara 10 gün kadar yaptim ve memnunda kalmistim..tek sıkıntı birakinca eski haline dönüyor insan.bu jillian icinde gecerli..sporu surekli yapmak lazım. ..

öyle şeyler var ki geçen gazetede gördüm tavuk çevirme yapılır ya hani, onu lokantanın wcsinde hazırlıyorlarmış yakalanmışlar.. arabistanın 3te 1i yabancı, ve hep çok kötü fakir ülkelerden gelenler.. hepsi hizmet sektöründe çalışıyor.. suudlar öyle işleri yapmazlar zaten.. işte lokantalarda da hep o yabancılar çalışıyor.. insan güvenemiyor kesinlikle bilmediğiniz yerden yemeyin diyorlar..

Bol su içilmesi, sırt bölgelerindeki adaleler arasında birikmiş olan laktik asitlerin dağılmasını sağlayarak adale ağrılarının kısmen rahatlamasına neden olabilir.

Günde 8-10 kez idrara çıkmak ideal miktarda su içtiğinizin göstergesidir. Bu miktar dokularımız için gerekli su ihtiyacının karşılandığını, vücuttan dışkıların atılmasında böbreklerimizin ve mesanemizin suyla yeterli derecede desteklendiğini gösterir.

Son düzenleme:
Back