• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Bunlarda ördüğüm diğer ciciler. İnanmayacaksınız ama şu yeleği ördüğümde üniversite öğrencisiydim. Kendime şal örmüştüm papatyalı ip artınca böyle bir örnek uydurdum yelek oldu. Battaniyeyi ördüğümde yeni evliydim. Kenarına kurdele almaya gittim pembe olana tutulunca çilekli milekli kız işi oldu. Oğlum olurssa ilerde kurdele değişecek yelek de bir kıza hediye edilecek. Ben örmeyi çok seviyorum örüp örüp hediye ediyorum :1:Eki Görüntüle 907925 Eki Görüntüle 907926

prensciğim ördüğüm bebek karyola örtüsünü merak ediyordun bu üst kısmın bitmiş hali, kenarlarına trabzan yapacağım içindende kurdele geçirip sarkan kısımlarına tığ ile fırfır yapacağım ama şimdi değil ne zaman torunum olacaksa o zaman, kız olursa pembe kurdela geçirip köşelere fiyonklar yaparım, erkek olursa sadece kurdela geçiririm:9:

Eki Görüntüle 907374 Eki Görüntüle 907373

Ellerinize sağlık, yetenekli bayanlar. :1::nazar::nazar::nazar:

Bende kardeşime sipariş veriyorum sagolsun zeytin yapar gonderir zeytinyagi gonderir. .izmirde oturuyor.tanidigi bildigi komsulari var onlardan tedarik ediyor. .karataya basladiktan sonra z.yagi dayanmiyor..15 tatile yine siparis verdim

Ne kadar şanslısın, aslında bizimde komşumuz var Balıkesir ama çok yok onların, anca 1 lt. alınır. Gerisinide kendileri kullanıyorlar.

kedicik sonunda aldın mı,iyi yapmışsın canım,afiyet olsun ..

bende bu ara sizden esinlenerek sütlü kahve içiyorum :)) sütü içemiyordum,doktorum sütde içmelisin demişti.İçine tarçın da atıyorum arada...işyerinde de türk kahveli içiyorum :)

Evet sonunda alabildim. :1: Zeytinim bitti bu sefer, istediğim zeytinden kalmamış Datçada, belki marketten alırım yeşil zeytinimi, yada siyah bitmedi ondan yerim daha az.
Sütü neden içmeliymişsin. Ahmet Aydın ile Yavuz Dizdar süt kaynatılınca bakterileri ölüyor, yoğurt haline gelince canlanıyor diyordu, yoğurt tüketmen daha iyi aslında diye düşünüyorum. :1: Sütte tarçınla çok güzel oluyor. :39:

günaydın herkese dr daydım bugün kolesterolum yuksek çıkmış tereyağı yeme sakın dedi daha da yeni almıştım organik dükkandan buzluğa atayım onu ben zeytinyağına devamm çokta et tükettim bu ara ondan da olabilir şekerim de 92 çıkmış sınırda benim ne kötü genetik mirasım varmış :43:

Geçmiş olsun, sana Karatay'ın ilk kitabını atayım en iyisi, okumuşmuydun hatırlamıyorum. Kolestrol ile ilgili bilgiler vardı.

Biz de bidon bidon alıyoruz :) Geçen sene 2 bidon aldık kendimize 42 kg toplam. Aydının bir köyünden eşimin arkadaşının ailesinden alıyoruz kendi yerinden.

Maşallah, keşke benimde çevremde zeytinyağı olan tanıdıklarım olsa, hem onlara katkı olur hemde bana. :52:

Canlarimmm,herbirinize simsicak merhabalar.Gulcugum ne guzel yazmissin gene ,burasi paylasim topigi diye.Zaten bende herbirinizin gonullerinin buyuklugunu gorup kizimi paylasmistim.Kimsenin gercekten ruhunu karartmaya hakkimda yok.Dun gittim ziyarete o kadar tepkisizdi kiaksamdan beri yaslarim dinmedi.Birde yalniz olunca hersey ikiye katlaniyor.Ekincigim yavrum,ben gunkurusu ve karaerik kurusuyla ayni anfa islattigim icin su haliyle tatlaniyor,yoksa salt ceviz suyu gercekten cok aci.Kilo verme paylasim topigini derdimle kararttigim icin binlerce ozur dilerim canlarim.

Yağlı yiyecekler kan kolesterolünü yükseltip, kalp hastalığına neden olmaz mı?
Bu sorunun iki cevabı vardır:
• Yağlı yiyecekler, kan kolesterolünü yükseltmez. Sadece karbonhidratlı yiye- cekler, kanda trigliserid denen kan yağlarını yükselir. Asıl kan yağlarının meta- bolizmasını bozan ve onları zararlı hale getiren, tatlı, şeker, bal ve tatlandırıcılar; meyveler ve meyve suları; bütün şekerli içecekler ve yüksek glisemik indeksli karbonhidratlardır (pirinç, ekmek, tost vb).
• Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi, bilinenin aksine yüksek miktarda ko- lesterol içeren yiyeceklerin tüketilmesi sonucu, bu yiyeceklerde bulunan kolester- ol, direkt kolesterol olarak hemen kana geçmez ve kan kolesterolünü yükseltmez!
Yiyeceklerde bulunan kolesterol, kan kolestorünü neden yükseltmez?
Klasik biyokimya ve biyoloji bilgilerimize göre, yediğimiz gıdaların hepsi bağırsaklarımızda yıkılır, parçalanır ve küçük moleküller olarak emilerek kanımıza geçer ve karaciğere ulaşır.
Benzer şekilde yiyeceklerde bulunan kolesterol de parçalanır ve bağırsaklardan (artık kolesterolle bir alakası olmayan) küçük moleküller olarak emilir, o şekilde karaciğere taşınır.
Karaciğerimiz bir fabrikadır. Kendine ulaşan çeşitli yapı taşlarından, organiz- manın bütün ihtiyacına göre yağ, şeker ve protein üretir; kullanılmış ve yıpranmış olanları da safra şeklinde vücuttan dışarı atar.
Bir organizmada bulunan bütün hücrelerin ömrü ortalama üç ay kadardır. Üç ayın bitiminde her bir hücre yıpranır, yaşlanır, parçalanır ve organizmadan atılır. Sağlıklı bir organizmada parçalanmış ya da ölmüş olan hücrelerin yerine, sürekli olarak yeni hücreler yapılır.
İşte, karaciğerin en önemli görevlerinden biri her organın ihtiyacına göre, yeni hücrelere yapı taşı olan kolesterolü üretmektir.
Kolesterol zengini yiyecekleri hiç ağzımıza koymasak bile karaciğer ve bağır- sakların iç yüzünü kaplayan zar dokusu (epitel doku), her gün sürekli bir şekilde 2,5 gr, yani 2.500 mgr taze kolesterol üretir. Yani ne yaparsak yapalım, insan or- ganizmasında her gün 2.500 mgr taze kolesterol üretilir. Kolesterol insan vücu-
dunun ürettiği en güçlü antioksidandır. Stres hormonunun ana maddesi kolester- oldür, bu nedenle stresli kişilerin kolesterolü koruyucu olarak yükselmektedir. Bu nedenle, stresli kişilerin kalp krizi geçirmelerinin nedeni de kan kolesterolü değil, aşırı stres olduğu bildirilmiştir. Kalp krizi nedenleri ve özellikle stres fak- törü, kendisi de kalp hastalıkları uzmanı olan İskoçyalı Dr. Malcolm Kendick'in
The Great Cholesterol Con adlı kitabında, açıklıkla anlatılmaktadır.-

Bu durumda kolesterol düşman değil, insan için hakiki bir dost konu-
munda! Yani son derece önemli temel bir yapı taşı mı oluyor?
Evet. Kolesterol, son derece önemli (olmazsa olmaz), temel bir yapı taşıdır.
Öyle ki, kolesterol doğadaki tüm hayvanların doku ve organlarında bulunan her hücre zarının temel yapı taşıdır. Kolesterol olmasaydı dünyada insanlar ve hayvanlar oluşamaz, yaşayamaz ve hayatta olamazdı.
Kolesterolün faydalarını şöyle sıralayabiliriz:
• Karaciğer, safra yapımı için kolesterolü kullanır. Safra, yediğimiz yağların bağırsaktan emilmesi ve hazmedilmeleri için gerekli olan önemli bir salgıdır.
• Kanda bulunan kolesterol, organizmada bulunan bütün kolesterolün ancak beşte biri kadardır. Tüm kolesterolün geri kalan kısmı ise, yeni hücre yapımında kullanılır.
• Kolesterol, aynı zamanda 'östrojen', 'androjen', 'testesteron', 'progesteron' gibi bütün seks hormonları ve 'stres' hormonlarının yapımında da kullanılır. Say- dığımız bu hayati önemi olan hormonların yapı taşı kolesteroldür.
• D vitamininin yapımında da, kolesterol kullanılır. Kuvvetli kemikler, sağlıklı sinir sistemi, sağlıklı büyüme, mineral metabolizması, kuvvetli adaleler, insülin yapımı, üreme ve güçlü bir bağışıklık sistemi için vücudumuzun D vitaminine
ihtiyacı vardır.
• Kolesterol kuvvetli bir antioksidandır. Hücreleri serbest oksijen radikallerinin tahribatına karşı koruyarak; kalp damar hastalıkları, kanser hastalıkları ve dejen- eratif hastalıkların gelişmesini önler.
• Beynimizde bulunan 'serotonin' (mutluluk hormonu) reseptörlerinin normal bir şekilde çalışmaları kolesterol sayesindedir. Çünkü reseptörlerin ana yapı taşı kolesteroldür.
• Sinir sistemimizde her an meydana gelen sinir uyarılarının iletilmesinde de, ileti kavşaklarında (snapslarda) bulunan alıcı ve verici reseptörlerin tümünün yapısında kolesterol bulunmaktadır. Kolesterol eksikliğinde sinir uyarılarının
iletilmesi bozulmaktadır.1931, t9 4 ] ,1 9 5 1
• Kolesterol beyin ve sinir sistemi hücrelerinin %60 kadarını meydana ge- tirmektedir. Bu nedenle kolesterolü düşük olan kişilerde, depresyon, intihar yatkınlığı ve saldırganlık sık olarak görülür.
• Kolesterol hafızayı kuvvetlendirir.
• Bebeklerin önemli ve tek besin kaynağı olan anne sütü, kolesterolden son derece zengin bir temel besin maddesir. Bebek ve çocukların gelişimi sırasında, sinir sistemi ve beyinlerinin sağlıklı gelişmesi için, yüksek kolesterol içeren gıdalarla beslenmeleri şarttır.
• Bağırsak duvarlarının sağlıklı gelişmesi ve çalışması için kolesterol önemli yer tutar. Düşük kolesterolü olan kişilerde kolit gibi bağırsak bozuklukları
sıklıkla görülmektedir.
• Kan kolesterolü, kesilen ve yaralanan dokularımızın tamir edilmesi için de kullanılır. Bu nedenle, iyileşmiş yara ve kesiklerde, ameliyat yerlerinde oluşan nedbe dokusunda (fibröz doku) fazla miktarda kolesterol bulunur. Kolesterol, yaraları iyileştirmek için o bölgelde birikmiştir.

Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si kitabından alıntıdır

Son düzenleme:
42 yi 2 nizmi kullanıyorsunuz...:44:
Evet ablacım 42'yi ikimiz kullandık sadece 1 şişe Edirne'ye eşimin ailesine götürdük o da 5 lt. Herşeye bol zeytinyağı kullanıyorum hatta biz karataya başlamadan önce kahvaltıda zeytinyağı yerdik. Zeytin yağına azıcık tuz, tane kimyon ve kekik serpip sıcak ekmek bandırırsın yeme de yanında yat olur. Yazın domates doğrarsın kışın kuru domates koyarsın :34: Ama şimdi yiyemiyoruz öyle neye bandıracağım ki? Zeytinlerimiz kavanozda zeytinyağı içinde durur. Doğal zeytin alıyoruzo yüzden acımtran oluyor ama yağ içinde acısı gidiyor. İzmire geldik geleli böyleyiz. Öncesinde bende inanamıyordum nasıl bu kadar yağ tüketilir diye

Canlarimmm,herbirinize simsicak merhabalar.Gulcugum ne guzel yazmissin gene ,burasi paylasim topigi diye.Zaten bende herbirinizin gonullerinin buyuklugunu gorup kizimi paylasmistim.Kimsenin gercekten ruhunu karartmaya hakkimda yok.Dun gittim ziyarete o kadar tepkisizdi kiaksamdan beri yaslarim dinmedi.Birde yalniz olunca hersey ikiye katlaniyor.Ekincigim yavrum,ben gunkurusu ve karaerik kurusuyla ayni anfa islattigim icin su haliyle tatlaniyor,yoksa salt ceviz suyu gercekten cok aci.Kilo verme paylasim topigini derdimle kararttigim icin binlerce ozur dilerim canlarim.

canım çok üzüldüm düzelir üzme o kadar kendini bak hafta sonu ne kadar mutlu mutlu gitmişti, haftaya yine iyi görürsün

sen yalnız değilsin biz varız sanalda olsa bizimle paylaş herşeyini içimiz kararmaz sıkılmayız bilakis senin içinin karartısını almaya çalışırız....

kahvaltı yaparken aklıma geldin, prenses iyi değil galiba canan hnm dünden beri girmedi topiğe, iyi olsaydı gelince hemen yazardı prensesim iyi diye....

Canan abla yanlızlık çok zor bir şeydir. Bilirim. Insan içindekileri dökecek kimse bulamayınca duvarlara haykırmak ister. Bizler senin yanlızlığına azıcık da olsa destek olursak ne mutlu. Keza herkes için aynı. Mutluluk paylaştıkça çoğalır, üzüntü ise dertleştikçe azalır. Kimseden çekinme burada biz bizeyiz. Her ne kadar sanal olsa da karşındaki ekranda yazanlar senin paylaştıklarını okuyan ve sana destek olmaya çalışan sıcak kalpler uzakta da olsa var. Kızın için üzülme fazla. Kimsenin günü gününü tutmuyor ki. Daha hafta sonu mutlu mesut göndermiştin. Emin ol haftaya kızının gülen yüzünü göreceksin. Ekin demişti dersin sen içini ferah tut yeter :34:

Evet ablacım 42'yi ikimiz kullandık sadece 1 şişe Edirne'ye eşimin ailesine götürdük o da 5 lt. Herşeye bol zeytinyağı kullanıyorum hatta biz karataya başlamadan önce kahvaltıda zeytinyağı yerdik. Zeytin yağına azıcık tuz, tane kimyon ve kekik serpip sıcak ekmek bandırırsın yeme de yanında yat olur. Yazın domates doğrarsın kışın kuru domates koyarsın :34: Ama şimdi yiyemiyoruz öyle neye bandıracağım ki? Zeytinlerimiz kavanozda zeytinyağı içinde durur. Doğal zeytin alıyoruzo yüzden acımtran oluyor ama yağ içinde acısı gidiyor. İzmire geldik geleli böyleyiz. Öncesinde bende inanamıyordum nasıl bu kadar yağ tüketilir diye

kardeşimde izmirde oda senin gibi izmire gitti değişti,,,,bazen çakma İzmirli diyorum ....ben simit diyorum o çıtır, ben çamaşır suyu diyorum o klorak mı neyse onu diyor...kahvaltıda boyoz olacakmış :50: yağlı yağlı sabah kahvaltıda karpuz yenecekmiş yok bilmem ne daha aklıma gelmeyenler var:9::9:

Canan ablacım ; senin mesajlarında o kadar sıcaklık buluyorum ki..neden içimiz kararsın,hepimizin evladı var,seni çok iyi anlıyoruz.Prensesin de düzelir,ne olur üzülme senin moral olarak iyi olman lazım..

kardeşimde izmirde oda senin gibi izmire gitti değişti,,,,bazen çakma İzmirli diyorum ....ben simit diyorum o çıtır, ben çamaşır suyu diyorum o klorak mı neyse onu diyor...kahvaltıda boyoz olacakmış :50: yağlı yağlı sabah kahvaltıda karpuz yenecekmiş yok bilmem ne daha aklıma gelmeyenler var:9::9:
Yok canım biz o kadar değiliz öyle boyoz karpuz felan yok. Simitçiden simit alırken simit deyince şöyle dik dik bakıyor aybancı bu belli der gibi. Sahile iniyorsun çekirdekçiler sıra sıra çekirdek kaça diye soruyorsun o da bakıyor öyle. Aaaa çiğdeme çekirdek dedi ne ayıp der gibi. Ama z.yağ, izmir otları, midye, enginar gibi şeylere bizde çok alıştık izmirde. İlk geldim buraya kışın pazar ezgahlarında kereviz yazıyor ben göremiyorum kereviz. Sonra anladım ki burda kök değil sap kereviz seviliyor. İlk defa bu kadar taze ve bol enginarı burda gördüm. Bir halkın ota bu kadar düşkün olabileceğini hiç tahmin etmezdim. Çeşit çeşit ot her mevsim pazarda. :1::1:

Coooookkk tesekkurler can dostlarim benim.Ilk gunden beri araniza katilmakla ne kadar isabetli karar verdigimi goruyorum.Hergun topige girip sizleri gorunce rabbime hamd ediyorum.Rabbim hic birinizi benden eksik etmesin.Bana ve prensesime kalbinizde yer verdiginiz icin hersey gonlunuzce olsun.Dualarim her daim sizlerle.Iyi ki varsiniz iyi ki.

Yok canım biz o kadar değiliz öyle boyoz karpuz felan yok. Simitçiden simit alırken simit deyince şöyle dik dik bakıyor aybancı bu belli der gibi. Sahile iniyorsun çekirdekçiler sıra sıra çekirdek kaça diye soruyorsun o da bakıyor öyle. Aaaa çiğdeme çekirdek dedi ne ayıp der gibi. Ama z.yağ, izmir otları, midye, enginar gibi şeylere bizde çok alıştık izmirde. İlk geldim buraya kışın pazar ezgahlarında kereviz yazıyor ben göremiyorum kereviz. Sonra anladım ki burda kök değil sap kereviz seviliyor. İlk defa bu kadar taze ve bol enginarı burda gördüm. Bir halkın ota bu kadar düşkün olabileceğini hiç tahmin etmezdim. Çeşit çeşit ot her mevsim pazarda. :1::1:

fiatlarıda ne kadar ucuz orada....kardeşim buraya gelince şaşırıyor ben maydonoz,tere,roka, dereotu v.b birer bağ alıyorum şaşırıyor tanesi 1 tlden 4 lira veriyorum ooo abla bizim pazarda 1 liraya en az 4 bağ alırsın diyor onların pazar dahada ucuz

Coooookkk tesekkurler can dostlarim benim.Ilk gunden beri araniza katilmakla ne kadar isabetli karar verdigimi goruyorum.Hergun topige girip sizleri gorunce rabbime hamd ediyorum.Rabbim hic birinizi benden eksik etmesin.Bana ve prensesime kalbinizde yer verdiginiz icin hersey gonlunuzce olsun.Dualarim her daim sizlerle.Iyi ki varsiniz iyi ki.

AMİN

iyiki sende varsın canım...

Tam benlik ege :) oldum olası severim,tatillerimde hep egeye gelirim..
İlerde egeye yerleşmeyi çok isterim..inşallah..

Ah ekincigim,simdi Izmirde olmak vardi,kordonboyunda cupra,karisik salata,samfistikli tahin helva...Arkasindan da tavsankani bir cay,denize karsi...

Siz de bize böyle içtenlikle dua ettiğiniz için iyi ki varsınız :)

fiatlarıda ne kadar ucuz orada....kardeşim buraya gelince şaşırıyor ben maydonoz,tere,roka, dereotu v.b birer bağ alıyorum şaşırıyor tanesi 1 tlden 4 lira veriyorum ooo abla bizim pazarda 1 liraya en az 4 bağ alırsın diyor onların pazar dahada ucuz
Aynen öyle 4 tane 1 lira hatta bazen 5 demet 1 lira. Enginar 7-8 tanesini 5tl ye alabiliyorsun bazen. Hemde öyle vitrin süsü gibi değil sebzeler meyveler doğal. Istanbul'da çalışırken iş yerim meşhur salı pazarının tam karşısındaydı. Çok çeşit olurdu ama hem pahalıydı hem de sebzeler biblo gibi parlak ve gösterişliydi. Hepsi aynı boy sanki kalıpta basıp çıkartmışlar gibi. Burası hem ucuz hem doğal. Balık desen yine öyle bol bol. Burda bir tek ev fiyatları pahalı :1:

Ah ekincigim,simdi Izmirde olmak vardi,kordonboyunda cupra,karisik salata,samfistikli tahin helva...Arkasindan da tavsankani bir cay,denize karsi...
Aynen öyle Canan ablacım. Kordon boyu balık iyi gider her mevsim hem de. Buyurun beklerim herzaman. Az önce arkadaşım aradı evlenip Istanbula yerleşmişti. İzmirdeki tek can dostumdu onu da Istanbula gönderdim. Neyse o gelmiş Izmire ailesini ziyarete. Dedi hadi balık yemeye gidelim Konak'a ben geldim dedi. Bir mutlu oldum anlatamam. Akşam midye balık yapmaya gideceğiz kordona. Adın gerçekten Canan mı blmiyorum ama eğer öyleyse adaşız :34:

Aynen öyle 4 tane 1 lira hatta bazen 5 demet 1 lira. Enginar 7-8 tanesini 5tl ye alabiliyorsun bazen. Hemde öyle vitrin süsü gibi değil sebzeler meyveler doğal. Istanbul'da çalışırken iş yerim meşhur salı pazarının tam karşısındaydı. Çok çeşit olurdu ama hem pahalıydı hem de sebzeler biblo gibi parlak ve gösterişliydi. Hepsi aynı boy sanki kalıpta basıp çıkartmışlar gibi. Burası hem ucuz hem doğal. Balık desen yine öyle bol bol. Burda bir tek ev fiyatları pahalı :1:

İzmiremi taşınsak. :1: Kırmızı et'e dikkat etmek gerekiyor ama. :) 1 yıl kadar önce bir haber duymuştum pideciyle ilgili. :37:

Back