- 11 Eylül 2014
- 685
- 87
- 44
Bende senin dediklerini düşünmüyor değilim o yüzden şişmanız cicim biz beynimizde bitirmedikçe olayı kilo falanda veremiyeceğiz çünkü sağlıksız beslenmek benim genlerimde var öyle görmüş öyle yetiştirilmişiz ben küçükken istediğimi yiyemezsem asla yemek yemezdim ve çok kere açlıktan bayıldığımı bilirim annem de inat ederdi ben bayılınca inadı kırılırdı ve dediğimi yaparlerdı Allah tan benim çocuklar benim gibi dedğiller babaları muntazam beslendiği için onun geni geçmiş heralde.Ben fazlalıklarımı bir vereyim eski halime döneyim tabiki yasaklılardanda yiyicem ama boool bool hareket edicem ve bir arkadaşımızın dediği gibi bir öğünle geçiştirmeye çalışıcam.Bazen o kadar kızıyorumki kendime ne kadar iradesizim diye ben pek diyeti çiğnemiyorum ama çok hareketsiz bir yaşantım var spor yapmaya eriniyorum hiç dışarı çıkmak istemiyorum eşim şuan düğüne gitti oraya bile gitmek istemedim adm dönerken az gezeriz dediysede yok canım istemedi.Aslında işe başlasam daha düzenli ve istikrarlı oluyorum.Ama kiloluyken işe başlamkta istemiyorum doğrusu.Ahh gul abla karataydaki yasaklarla bir omur dusunemiyorum. Belki insulin direncim kirilinca fikrim degisir ama ara ara aklima geliyor gelmiyor degil. Miss gibi citir citir ekmekle domates soslu biber kizartmasi falan yememek veya pastalar borekler corekler kurabiyeler... sanirim ben kilolu oomaya mahkumum. Karatay menusundeki cogu yemek hastane yemegi gibi duruyor yag var ama yagsiz tuzsuz gibi sanki renkleri bile soluk. Yemek yaparken bile sogani guzelce kavurunca tadi aha hos oluyor z.yaglilarin ama karatayda transyaga donusuyor kavurma islemi . Ben birazda olsa kavuruyorum yalan yok. Neyse hakkimda hayirlisi bakalim.. karnim mi acikmis ne... bn iki gunluk menume geleyim.
Dun abah kkk ama yu urta sucukluydu
Aksam mangalda keci kaburga yiyelim dedik.. mangal becerilemeyince etler takir tukur oldu zaten kokuyodu da yiyemedim.. allahtan komsum taze fasulye ben bulgur pilavi yapmistim da onlardannyedim salata ve yogurtla. Pilav cok yemis oldum ama ne yazikki.
Bugun ise sabah kkk yaptim haslanmis yumurtayla, cevizle kuru uzum yedim
Aksamda, tarhana corbasi, uc tane kadar icli kofte haslanmis, salata
Yogurdum bitti bugun mayaladim bakalim tekrar.
Birde farkindayim diceksiniz arka arkaya cok bulgur oldu ama oyle denk geldi yoksa ben balik istiyodum bugun miss gibi ustunede helva... okan bey gibi bende helva icin balik yiyenlerdenim. Yani okan beyde ilk zaman oyle yapiyomus ta... bulgur ins cok etkilemezbeni cunki bende bayramdak kacamaklarla + 0.600 olmustum ins gider p.tesiye kadar. Yarinda disardayim kv gitcem bakalim ins bana uygun biseyler vardir.
Sağol canım.Senin iş yapmadan durabileceğini düşünmemiştim zaten hangi birimiz durabiliyorki.Anne olmak böyle bir şey işte.Ama sen gene en asgari seviyede kalmaya çalış.SEn sağlıklı beslende tartı pek önemli değil sadece bol bol su içmeyide unutma aykların havada dinlen canım.Dr. haberlerinide bekliyoruz .Hiç 3 boyutlu ultrason çektirdinmi benimki ıltrasonda nasıl çıktıysa yanısı çıktı valla.Herşey olacağına varır kendini bu kadar sıkma canım bebişide geriyorsun unutma.Allah işini rast getirsin dualarımız seninle.Iyi pazarlar karatay çıtırları
Hepiniz umarim çok çok iyisinizdir...gecmis bayraminiz mübarek olsun. ..topige gelemedim bende bayramda..her ne kadar elimi bir şeye surmeyecegim desemde yine de yoruldum.bayram temposu beni cok yordu..artik surekli ağrı içindeyim. Ne tartiliyorum ne de dikkat ediyorum.saglikli besleniyorum ama porsiyonlarimin maşallahi var.et, meyve çok yiyorum yumurtadan çok soğudum azalttim..farkettim bu dikkat etme, az kilo alma çabası durumu bende fazladan stres sebebi oldu..son ayim ama hala görenler iyisin az kilo almissin dedikçe mutlu oluyorum
Bu arada hala bakıcı bulamadim.surekli birileriyle görüşüyorum yilan hikayesine döndü. Uykularim kaçıyor artik gerginlikten..ne çok sizlandim kusura bakmayin..
Perşembe kontrol var..dogum olacak hastaneyi belirledik ama tarih belli degildi.belki bu gidisimde konuşuruz
Benden haberler özetle böyle
Sevgiler en kocamanindan: ))
karatay beyne format atmadıkça bu iş olmaz diyor aklın pasta börekte oldukça işin zor.....ben yemeklere bol domates ve kıyma koyuyorum, çiğden yapıp tuzunu ve yağını soneadan döküyorum çok lezzetli oluyor....Ahh gul abla karataydaki yasaklarla bir omur dusunemiyorum. Belki insulin direncim kirilinca fikrim degisir ama ara ara aklima geliyor gelmiyor degil. Miss gibi citir citir ekmekle domates soslu biber kizartmasi falan yememek veya pastalar borekler corekler kurabiyeler... sanirim ben kilolu oomaya mahkumum. Karatay menusundeki cogu yemek hastane yemegi gibi duruyor yag var ama yagsiz tuzsuz gibi sanki renkleri bile soluk. Yemek yaparken bile sogani guzelce kavurunca tadi aha hos oluyor z.yaglilarin ama karatayda transyaga donusuyor kavurma islemi . Ben birazda olsa kavuruyorum yalan yok. Neyse hakkimda hayirlisi bakalim.. karnim mi acikmis ne... bn iki gunluk menume geleyim.
Dun abah kkk ama yu urta sucukluydu
Aksam mangalda keci kaburga yiyelim dedik.. mangal becerilemeyince etler takir tukur oldu zaten kokuyodu da yiyemedim.. allahtan komsum taze fasulye ben bulgur pilavi yapmistim da onlardannyedim salata ve yogurtla. Pilav cok yemis oldum ama ne yazikki.
Bugun ise sabah kkk yaptim haslanmis yumurtayla, cevizle kuru uzum yedim
Aksamda, tarhana corbasi, uc tane kadar icli kofte haslanmis, salata
Yogurdum bitti bugun mayaladim bakalim tekrar.
Birde farkindayim diceksiniz arka arkaya cok bulgur oldu ama oyle denk geldi yoksa ben balik istiyodum bugun miss gibi ustunede helva... okan bey gibi bende helva icin balik yiyenlerdenim. Yani okan beyde ilk zaman oyle yapiyomus ta... bulgur ins cok etkilemezbeni cunki bende bayramdak kacamaklarla + 0.600 olmustum ins gider p.tesiye kadar. Yarinda disardayim kv gitcem bakalim ins bana uygun biseyler vardir.
selam canımIyi pazarlar karatay çıtırları
Hepiniz umarim çok çok iyisinizdir...gecmis bayraminiz mübarek olsun. ..topige gelemedim bende bayramda..her ne kadar elimi bir şeye surmeyecegim desemde yine de yoruldum.bayram temposu beni cok yordu..artik surekli ağrı içindeyim. Ne tartiliyorum ne de dikkat ediyorum.saglikli besleniyorum ama porsiyonlarimin maşallahi var.et, meyve çok yiyorum yumurtadan çok soğudum azalttim..farkettim bu dikkat etme, az kilo alma çabası durumu bende fazladan stres sebebi oldu..son ayim ama hala görenler iyisin az kilo almissin dedikçe mutlu oluyorum
Bu arada hala bakıcı bulamadim.surekli birileriyle görüşüyorum yilan hikayesine döndü. Uykularim kaçıyor artik gerginlikten..ne çok sizlandim kusura bakmayin..
Perşembe kontrol var..dogum olacak hastaneyi belirledik ama tarih belli degildi.belki bu gidisimde konuşuruz
Benden haberler özetle böyle
Sevgiler en kocamanindan: ))
teşekkürler canım sana da
canım sagolasın allah razı olsun...sana da geçmiş olsun rahatsızlanmışsın..bulgur mideye dokunur derler sana dokunmuyor mu?? aklıma düşürdün yapayım ilk fırsatta çakma yumurtalı köfteden:))Sağol canım.Senin iş yapmadan durabileceğini düşünmemiştim zaten hangi birimiz durabiliyorki.Anne olmak böyle bir şey işte.Ama sen gene en asgari seviyede kalmaya çalış.SEn sağlıklı beslende tartı pek önemli değil sadece bol bol su içmeyide unutma aykların havada dinlen canım.Dr. haberlerinide bekliyoruz .Hiç 3 boyutlu ultrason çektirdinmi benimki ıltrasonda nasıl çıktıysa yanısı çıktı valla.Herşey olacağına varır kendini bu kadar sıkma canım bebişide geriyorsun unutma.Allah işini rast getirsin dualarımız seninle.
Kızlar ben yine dayanamadım yumurtalı çiğ köfte yaptım midem geçti ya şaşırırım ne yiyeceğimi artık ama sütten o kdar bıkmışımki bir tabak dolusu yiyebilirim çiğ köfteyi.Akşam yemeğim;
yeşil mercimek çorbası
yumurtalı çiiğ köfte
ayran,marul,maydonoz
şeyyyy ablacım tembihlerine uyduğum halde bu kadar yoruldum desem..sadece oturduğum yerde masada eşime yardım ettim.. o kaldırdı tüm etleri falan hatta kavurma bile yaptı:)) annem gelecekti o da çok rahatsızdı dizlerinden kendi etlerini bile yengemle kaldırdılar...selam canım
seninde geçmiş bayramın mübarek olsun
ben seni bilmem mi baştan tembih ettim ama yine duramamışsın....
az kaldı hayırlısı ile bi sona gelseydin......
Canım Allah haccını kabul etsin.Hanımlar selamlar geldiğimden beri nefes alamadım oğlumla hasret gideremedik bir türlü doyamadık hala.. 1 gün işe beraber gitmek zorunda kaldık babası da hala gelmediği için aşırı bağlandı bana, bugün de eşim olmayınca nöbetçiydim yine beraber gittik.. Hacda herkes gibi grip oldum ama zerre dinlenemedim ayakta nasıl atlatacağım bilmiyorum izin alma imkanım da yok zaten bana lütfettiler hacca gitmeme izin vererek.. aileler geliyor bu gece eşimle beraber.. Malzeme için markete gittim komşuyla, koşa koşa alışveriş yaptım bekletmemek için.. Şu ülkede şu araba kullanamama olayı çok kötü.. Şimdi zencefil çayı içeceğim iştahım hiç yok yemek yiyemedim.. Reglim baya kötü bu ay geciktirici kullandığım için.. Hacda olmadı ya binşükür, 600 gr fazla çıktım bugün..ödemdir inşallah.. Karataya uygun her gün beslenemedim tabi.. 2 gün dışarda kalınca bisküvi vs verdiler ama onlar da midemi mahvetti.. Çerez yemekten cevizden bademden bıktım.. Günlük ortalama 4-5 saat yürüdük, en azından aldığım karbonhidratları yakmışımdır..kilodan değil insülin direncinden korkuyorum..
Yarışma grubundaydım oradan da ayrıldım karatyda yarışma olmuyor bir fazla bir eksik haftalarca sabit kalıyorum vs.. Mutlaka vermek zorundayım diye düşünmek istemedim.. Aileler pazar gece gidecek 1 hafta daha dinlenip öbür hafta yürüyüşüme başlayacağım inşallah