Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Ben seni gördüğümde gayet zayıftın. Artık 4-5 kaşığa çıkartabilirsin.
Kediye katılıyorum gül abla gayet hoşsun ve zayıfsın sen sadece bölgesel sporu arttır kedi gibi yoksa çok hoş görünüyorsun hem canlı canlı daha zayıfsın ekran ve resimler 5kilo fazla gösteriyormuş ya gerçekten öyle kedi ve gül abla facaede gördüğünüzden daha zayıf.

Iyi haftalar olsun hepimize

Rumuz : mydenizzz
Gebelik haftam : 32
Gebelik başlangıci : 16.02.2014
Başlangıç kilosu : 64
Geçen hafta : 72.9
Bu hafta : 73.3
Fark: +400 gr
Toplam fark : +9.3 kg
Boy : 1.64
Spor : yok
Hedef: 75 ile doguma gitmek

Bir kaç haftadır yavasladi kilo alimim cok şükür. .bi hafta almadim onun dışında da 500 gramin altinda aldim hep. .5-6 aylardaki gibi gitse düşünemiyorum sonum ne olurdu..geçen haftadan beri yatmama rağmen +400 grama sevindim..
Kilo veren herkesi tebrik ederim

prenscim migrosta, indirimli çiğ kuruyemiş olduğunu söylemişti. Haftasonu aldım. Bugün alışveriş merkezinin içinde migros var, kuruyemiş olan, oraya girmeyi pek istemesemde, girip tekrar alayım. İçinde, ceviz, fındık, badem, kuru meyveler var. Kuru üzüm cranberrymi ne öyle birşey, siyah üzüm.

Günaydın iyi haftalarınız olsun çıtır çerezlerrr.....bi geçmişe bakayım... soonra burdayım....
tünaydın canım,,,sana da iyi haftalar
VİTAMİN, MİNERAL VE ANTİOKSİDANLARDAN KAÇIŞ BAŞLADI

Amerika’ da ve Avrupa ülkelerinde adeta bir “vitamin-mineral-antioksidan çılgınlığı” yaşanıyor.

İnsanlar uzun yaşamak ölümcül hastalıklardan korunmak için avuç avuç hap içiyorlar ve bunlar için milyarlarca lira harcanıyor.

USA’ da 10 bin kişi üzerinde gerçekleştirilen bir çalışmada 2013 senesinde “kalsiyum, C vitamini ve balıkyağı hapı kullananların sayısının geçen seneye göre azaldığı” belirlendi.

ConsumerLab, e-posta okuyucuları arasında 2008’den beri her sene kasım ayında besin desteklerinin kullanılma oranlarını araştırıyor.

Vitamin ve besin destekleriyle ilgili soruları cevaplayanların çoğunu, günde ortalama 6.6 farklı besin desteği kullanan ve bu ürünler için aktif olarak bilgi almak isteyenler oluşturuyor.

Sorgulamaya göre vitamin, mineral ve esin desteklerini kullanım oranları ve geçen seneye göre değişiklikleri şöyle:

Balık yağı hapı yüzde 67.2 (geçen seneye göre yüzde 4.5 azalma)

Multivitaminler yüzde 63.8 (geçen seneye göre yüzde 1.6 azalma)

Ko-enzim Q10 yüzde 54.1 (değişiklik yok)

D vitamini yüzde 53.8 (yüzde 1.7 azalma)

B vitaminleri yüzde 43.1 (yüzde 1.1 azalma)

Kalsiyum yüzde 42.1 (yüzde 6.3 azalma)

Magnezyum yüzde 38.1 (değişiklik yok)

Probiyotikler yüzde 37.8 (yüzde 3.4 artma)

C vitamini yüzde 37 (yüzde 4.2 azalma)

Araştırmaya göre, daha önce kalsiyum kullanan kadınların oranının yüzde 57.8’ den yüzde 45.6’ ya, C vitamini kullanan erkeklerin oranının ise yüzde 42.3’ den yüzde 35’ e düştüğü görülüyor.

Balıkyağı hapı halen en çok kullanılan besin desteği olmakla beraber bunun tüketimi de hem erkeklerde hem kadınlarda geçen seneye göre yüzde 4.5 daha az.

Probiyotik kullanımında ise büyük bir sıçrama göze çarpıyor; probiyotik kullanan erkelerin oranı yüzde 30.5’ den yüzde 37.1’ e çıkmış durumda.

ConsumerLab Başkanı Tod Cooperman şunları söylüyor:

“Son senelerde birçok araştırmada vitamin, mineral ve benzeri ürünlerin sanıldığı kadar faydalı olmadıkları ve birçok riskleri olduğu ortaya çıktı.

Probiyotikler geçmişte daha çok hassas bağırsak sendromu olanlara tavsiye edilirdi ama bugün antibiyotiklere bağlı ishaller, bağırsak divertikülü ve hatta anksiyete için bile kullanılması isteniyor.

Fazla alınan kalsiyumun kalp-damar hastalıkları riskini, fazla C vitaminin de böbrek taşı ve katarakt risklerini artırdığı gösterildi.

Balıkyağı haplarının faydasının ise balık yemeyenler ve trigliserit yüksekliği olanlarla sınırlı olduğu biliniyor.”

Gelelim neticeye

BİR: Vitamin, mineral, yağ asitleri, antioksidanlar sağlıklı olmamız hastalıklardan korunmamız ve uzun yaşamamız için olmazsa olmaz besin ögeleri.

İKİ: Sağlıklı gıdalarla doğru beslenen insanların bu tür ürünleri almasına hiç gerek yok çünkü yediğimiz içtiğimiz gıdalarda bunların tümü yeterince bulunuyor.

ÜÇ: Buna karşılık çeşitli sebeplere bağlı olarak beslenmeleri bozuk veya belirli bir hastalığı olanların ise bu tür besin desteklerini almaları elbette faydalı.

DÖRT: Vitamin, mineral ve diğer tüm besin ögelerinin vücudun ihtiyacından fazla alınması ise fayda yerine zarar veriyor.

BEŞ: Bu tür ürünlere harcayacağınız paranızı sağlı gıdalara ayırırsanız hemen ağzınız tatlanır hem karnınız doyar ve hem de sağlıklı yaşarsınız.

ALTI: Bu tür ıvır-zıvır ürünlerden kaçışın giderek hızlanacağını tahmin ediyor ve diliyorum.

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

Başlangıç Tarihi : 18 Ağustos 2014
Başlangıç kilo: 56,9
Geçen hafta : 54,9
Bu Hafta : 54,8
Fark : -100
Toplam Fark : -2100
Spor : jillian
Beden : 36-38
Boy : 1.60
Hedef : 51
Yüzde : -%0,18

wcye çıkamadığım halde 100 gr eksik çıktım çokşükür : )
napcezzzz şimdi

karatay için diyor ahmettay içmeyin diyor ...kaldık ortada ..
ben yapayım ablacım o zaman, hedefine ulaşanlarda bir değişiklik oluyor mu? inşallah hallederim : )
sağol canım

hedefine ulaşanlardan kg veren varsa sadece indiği kg yu yazıyoruz...mesela 56.300 müş 56.100 olmuş..56.100 ü yazıyoruz,,,halledersin halledersin:KK66:

Sabah girdiğimden beri anca okudum geçmişi... kızlarrr isyan edecem artıkın... haftaya eğitim başlıyor 4 gün sınav için.. hafta içi mesai sonrası gecenin bi vaktı bitecek artık... napacam bilmiyom.. yanımda ki sağolsun eli ağır birz... bi de çokkk konuşuyor illallah ediyorm bazen.. bi bkıyorum şarkılar türküler mırıldanıyor...haftasonum yoğundu yne cumartesi misafirim vardı yemeğe sabah ev temizliği pazar alışveruşi, akşama hazırlıkla geçti... pazar günümde ütü çamaşır, bi de kışlık malzeme hazırlıgını tamamladım... patlıcan ve kırmızı biber közleyip attım buzluğa... yoruldum inanın.. haftaya haftasonu da bayram temizliği yapmam lazım..
Bu arad dün dayanamayıp dondurma yedim hazırlayın sopalerınızı...
Kilo vermemde durdu kaç aydır sinir oldum artık 54 ün aşağısını göremedikçe hedefimi düşürdüm 50 yaptım...illa ki gidecek o kilolarda... ama niye veremiyorum galiba bldum..artık öğlen yemiyorum bişi, akşam yediğimde depolanıyor sabit kalıyorum o yüzden...bugün itibariyle tekrar yoğurduma başlıcam öğlenleri...bi de sporuma engel oldu eşim... bu sebeplerden dolayı veremez oldum...

siz görüştünüz mü ben de sizi görmek istiyoruuumm :mad:
ankarada olaydım gül ablayla iş çıkışı buluşup emek 8.caddede bi yemek yerdik dimi ablacım :KK60:
[QUkonudacu11975, member: 213639"]doğru duygularla çalışmamışsındır canım, duyguyu ve cümleleri doğru tespit etmek sonuç almak için önemli..
eğer diyet konusunda çalışmak istersen set up ve hatırlatıcı cümleleri gönderebilirim.[/QUOTE]
Tablette bi ariza var sanirim bi msj gondermek icin iki saat ugrasiyorum. Eft yontemi ile bssarili olmus birebir tanidigin varmi. İse yarar mi dersin?

Birde bi sorum var mesela besamel sslu firinda brokoli yapmak istiyorum buna un yerine ne koyabilirim! Evde tam bugday unu var tarhanada da un var ama o neriliyor yoksa iki kasik undan bisey olmazmi dersimiz? Yoksa icine ince bulgur mu koyayim nasil yapayim kizim oyle yiyor brokliyi bende oyle seviyorum.

tünaydın canım
Iyi haftalar olsun hepimize

Rumuz : mydenizzz
Gebelik haftam : 32
Gebelik başlangıci : 16.02.2014
Başlangıç kilosu : 64
Geçen hafta : 72.9
Bu hafta : 73.3
Fark: +400 gr
Toplam fark : +9.3 kg
Boy : 1.64
Spor : yok
Hedef: 75 ile doguma gitmek

Bir kaç haftadır yavasladi kilo alimim cok şükür. .bi hafta almadim onun dışında da 500 gramin altinda aldim hep. .5-6 aylardaki gibi gitse düşünemiyorum sonum ne olurdu..geçen haftadan beri yatmama rağmen +400 grama sevindim..
Kilo veren herkesi tebrik ederim
iyi gidiyorsun :nazar:...hedefi geçmeyecek gibi görünüyorsun,,,,,,durumunda bir gelişme varmı canım,,ağrılar azaldımı
prenscim migrosta, indirimli çiğ kuruyemiş olduğunu söylemişti. Haftasonu aldım. Bugün alışveriş merkezinin içinde migros var, kuruyemiş olan, oraya girmeyi pek istemesemde, girip tekrar alayım. İçinde, ceviz, fındık, badem, kuru meyveler var. Kuru üzüm cranberrymi ne öyle birşey, siyah üzüm.
devam ediyormu ki,,,,haftasonu olan indirim pazartesiye bitiyor ...eve giderken 2 tane migros önünden geçiyorum bir bakayım devam ediyor mu...

tünaydın canım

iyi gidiyorsun :nazar:...hedefi geçmeyecek gibi görünüyorsun,,,,,,durumunda bir gelişme varmı canım,,ağrılar azaldımı
devam ediyormu ki,,,,haftasonu olan indirim pazartesiye bitiyor ...eve giderken 2 tane migros önünden geçiyorum bir bakayım devam ediyor mu...
prenscim bana söylediği zaman, hafta içiydi. Galiba almıştı o haftaiçi, devam ediyordur inşallah.

Sabah girdiğimden beri anca okudum geçmişi... kızlarrr isyan edecem artıkın... haftaya eğitim başlıyor 4 gün sınav için.. hafta içi mesai sonrası gecenin bi vaktı bitecek artık... napacam bilmiyom.. yanımda ki sağolsun eli ağır birz... bi de çokkk konuşuyor illallah ediyorm bazen.. bi bkıyorum şarkılar türküler mırıldanıyor...haftasonum yoğundu yne cumartesi misafirim vardı yemeğe sabah ev temizliği pazar alışveruşi, akşama hazırlıkla geçti... pazar günümde ütü çamaşır, bi de kışlık malzeme hazırlıgını tamamladım... patlıcan ve kırmızı biber közleyip attım buzluğa... yoruldum inanın.. haftaya haftasonu da bayram temizliği yapmam lazım..
Kilo vermemde durdu kaç aydır sinir oldum artık 54 ün aşağısını göremedikçe hedefimi düşürdüm 50 yaptım...illa ki gidecek o kilolarda... ama niye veremiyorum galiba bldum..artık öğlen yemiyorum bişi, akşam yediğimde depolanıyor sabit kalıyorum o yüzden...bugün itibariyle tekrar yoğurduma başlıcam öğlenleri...bi de sporuma engel oldu eşim... bu sebeplerden dolayı veremez oldum...
Karatayla ilgili facde bir gruptada, çok iyi zayıflayan bir arkadaş, 2 öğünden 3 öğüne çıkarmış, kilo vermesi tekrar başlamış.

allah yardımcın olsun canım

o çok konusanlardan ne çekildiğini ben bilirim,,,akşama kadar yanımda herşeye konuşuyor ya, dinlememe numarası yapıyorum duymadım diyorum dinlemezsen duymazsın ben konusurken bana bakmıyorsun ki diyor bide hesap soruyor....bazen kulaklık takıyorum masustan, bir insan bu kadar çok ve saçma sapan konusmayı nasıl yapabiliyor buda bir marifet olmalı:KK48::KK48::KK48:...........
bende hafta sonu senin gibiydim hem pazar hem kışlıklara devam bu haftada 20 kg dan fazla domates, biber, fasulye, patlıcan derken hem tursuluk hem konservelik bir sürü şey aldım almak kolayda yapması canımıza okuyor ,,,,sadece onunla kalınmıyorki her iş bize...

nedenleri ve çözümleride bulmussun ne güzel...sabahtan akşama kadar çok uzun aç kalıyormuşsun sende canım...

Arkadaslar daha once istemistim ama not ettigim kagidi kaybettim. Rica etsem bana canan hocanin dahiliyeden hangi tahlilleri yaptirmamizi istiyor bi yazabilirmisiniz? Ben yarin icin randevu almistim sonuclari cok merak ediyorum.

Tablette bi ariza var sanirim bi msj gondermek icin iki saat ugrasiyorum. Eft yontemi ile bssarili olmus birebir tanidigin varmi. İse yarar mi dersin?

Birde bi sorum var mesela besamel sslu firinda brokoli yapmak istiyorum buna un yerine ne koyabilirim! Evde tam bugday unu var tarhanada da un var ama o neriliyor yoksa iki kasik undan bisey olmazmi dersimiz? Yoksa icine ince bulgur mu koyayim nasil yapayim kizim oyle yiyor brokliyi bende oyle seviyorum.

bizzat kendim : )) birçok alanda yaptım ve sonuç aldım. geçmişte takıldığm konular, affedemediğim insanlar, günlük kızgınlıklar stresler.. gözümün önünde tatlıları götüren eşime karşı tatlı isteğinin geçmesi için çalıştım.. olumlamalar yaptım eft noktalarına vurarak, o hafta 2 kgya yakın kilo verdim.. düzenli yapsam yine katkısı olur aslında..
internette eft desteğiyle 70 günde 20 kg veren bir genç kızın videosu var mesela, oldukça etkili..
bir de komşumuzun kızının çok ciddi uçak korkusu vardı, başlka yolla trye gidemedikleri için çok sıkıntı yaşıyorlarmış, kız uçağa binince bembeyaz olup bayılacak gibi oluyormuş.. cam kenarına hiç oturmamış... eft yaptık, inanmadılar komik geldi ama sağolsunlar denediler, önce gördüğü kabuslar gitti (yolculuk öncesi kabus görüyormuş uçakla ilgili), sonra 20 günde 4 kere uçağa bindi ve hiç korkmamış.. kardeşiyle cam kenarı kavgası yapmışlar hatta : )) komşum inanamadı sonuca.. işte böyle..

ankarada olaydım gül ablayla iş çıkışı buluşup emek 8.caddede bi yemek yerdik dimi ablacım :KK60:.....

canım ben bunu görmmişim...capadokya alıntılayınca gördüm,,,,bu sistemde geçmişi okurken gözden kaçırdığım oluyor,,,ya takılıyor ya alıntılar yapılmıyor dön geri bidaha derken sinir ediyor....

tabiiki görüşürdük canım işyerlerimizde yakın olurdu o zaman birlikte karatay yemeği yerdik,,,,maydenizz ciğim doğum yapana kadar Ankara'dakiler beklemede sonra toplanıp inşallah mydenizzciğime prensimizi görmeye gideceğiz...

canim dualarim seninle allahin izniyle iyi olacak hersey. iyi dusun, bol dua et, pozitif enerji gonder karnindakine ve yanindaki cocuguna. hissediyorlar cunku.. benim de hamileyken dusuk riskim vardi ve yalnizdim gurbet ellerde az cok anliyorum seni. cok korkularim vardi ne kadar dua ettiysem hepsini kabul etmisti allahim hamdolsun. dua ve tavsiyeden baska insanin elinden bisey gelmiyor malesef :KK43:
Canim allah razı olsun. .dinleniyorum ve dua ediyorum umarım bir sorun çıkmaz diye..yalniz olmak böyle bir durumda cok zormuş
mydenizzz mydenizzz Allah'in izniyle her sey cok guzel ve kolay insallah. İcini ferah tut guzelim. Benim icin doktorlarin neler dedigini yazmistim daha once. Az sabir. Ankara'da olsam ben gelirdim yardima sana :KK43: anneme de soyledim her namazin ardindan dua etmesini istedim canim. İnsallah pasamiz seni uzmeden, yormadan gelecek. Dualarimiz bu yonde. ^_^
Canim benim zaten face'den görüsmüştük ama buradan da tekrar teşekkür ederim. .ne kadar duyarlisin..
Doğum kolaylaştırıcı etkisini biliyorumda oda şu yüzden rahim kasları daha kuvvetli hale geldiği içn hurma yemekten ,daha kolay doğum yapılırmış.Neyse ben yanlış birşey yapmana meyal vermeyeyim ama ben hamileliğim boyunca 10 kilo hurma yemişimdir heralde doğumdan sonrada bebeği emzirdiğim müddetçe yedim doktor ne yiyiyorsan artık yeme sütün çok besliyor bunu persentıl tablosunun en üst sınırındaydı hep.Ama herkesin vücudu farklı tepkiler verir yiyerek kendini gözlemle.Benim arkadaşımada hamileliğinde çiğ sebze ve yeşillik yasaktı.DEdiğin gibi en iyisi dr. sor.aklımız sende he iyi dinlen mengmeng dediği gibi yakın olsak yardıma gelirdikte maalesef.Allah yar ve yardımcın olsun güzel anne.
Sagolasin canım, yanlis yonlendirme olur mu yardimci olmaya çalışıyorsun allah razı olsun..doktoruma sorayim zaten zor tutuyorum kendimi hurma yememek için. .olmadi sen gibi emzirirken tüketirim
ay canım kıyamam sana inşallah erken gelmez,,,,hamileliğin boyunca hiç dinlenmedin ki normal ınsandan cok yoruldun ve vücut yoruldu,,,,,bende aynı duurmdaydım 7 ayda kasılmalar ve açılma başlamıştı doktor ya hastanede yatacaksın 2 ay yada tuvalet harıcı kalkmayacaksın dedı ...2 cocugum var hastanede yatama dedim,,,kalkmayacağına soz verırsen eve ızın verırıım dedım 20 senelik doktorumdu soz verdım....2-3 gun arkadaşlar ve görümce baktı sonra ızmır deki kızkardesım geldi 2 ay o baktı.....kasılma önleyıcı ılaclar verdı son hafta kes dogum başlasın dedi....yattım o kadar zorkı tuvalete kalkmamak ıcın sıvıyı bıle azaltmıştım .....son hafta ılacı kestım aşure ayıydı hem asuremı yapayım hem dolma sarayım sonrada doğuma gıderım dedim duramadım kalktım o gun hepsını yaptım komsular kızdılar olsun yapayım yarında doğururum bıktım yatmaktan dedim ve sabah agrı başladı 9 u 10 gece doğum yaptım ,,,kız kardeşim komsulara doğum yaptığımı soyleyınce dun s-aşure ve dolma yapacağım yarında doğum dedı dedıgı hersey yaptı demişler :) :) :)

ben dolapta tutuyorum hep uzerında yazıyor okumayı unuttunuz galiba canım bişey olsa olurdu şimdiye takma kafana
kuru soğan serbest canım...bol bol dograyabılırsın...ben fasulyeye bol bol dogruyoum seker yerıne geçiyor...
Abla ne cok benzer şey yasamisiz 3.gebelikte bile ayni yollardan gecmisiz..moral oldu yazdiklarin inşallah benim bebegimde senin kızın gibi zamaninda gelir..ben yalnizim ve cok zor oluyor..oglum ve eşim yardimci..agrilarim hala devam ediyor karnim top gibi surekli bi gerginlik bi sanci batma genelde yatıyorum:KK43: ve küçük zorluyor bakalim artik..

abla solgar'in uzerinde en ufak bi türkçe aciklama yoktu..minik bi dış etiket vardi onu da farkinda olmadan yirtip atmisim.o yüzden oldu..
Canımm merhaba... inşallah korktuğuna uğramazsın vaktinde gelir yakışıklı... aceleci olacak annesi desene... yerinde duramadığına göre... sen stres yapma canım.. inşallah hayırlısıyla vaktinde kavuşursun...
Canim benim allah razı olsun inşallah dedigin gibi olur. .dua edin korkutuyor minik kuzu..
Sana da kolay gelsin canim sınavında bol şans..hafta sonu patlican biberi cikarmissin aradan afiyetle yiyin..beni de cok yormustu o kış hazirliklari:KK43:

ankarada olaydım gül ablayla iş çıkışı buluşup emek 8.caddede bi yemek yerdik dimi ablacım :KK60:.....

canım ben bunu görmmişim...capadokya alıntılayınca gördüm,,,,bu sistemde geçmişi okurken gözden kaçırdığım oluyor,,,ya takılıyor ya alıntılar yapılmıyor dön geri bidaha derken sinir ediyor....

tabiiki görüşürdük canım işyerlerimizde yakın olurdu o zaman birlikte karatay yemeği yerdik,,,,maydenizz ciğim doğum yapana kadar Ankara'dakiler beklemede sonra toplanıp inşallah mydenizzciğime prensimizi görmeye gideceğiz...
aa süpersiniz yaa istanbula gideceksiniz yani çok güzel : ))

X