Canımm merhaba... inşallah korktuğuna uğramazsın vaktinde gelir yakışıklı... aceleci olacak annesi desene... yerinde duramadığına göre... sen stres yapma canım.. inşallah hayırlısıyla vaktinde kavuşursun...Hepinize merhabalar
En son buraya yazdigimda agrilarimdan bahsetmistim.doktorumu aradim ve muayeneye gittim...benim ağrılar sebepsiz değilmiş erken doğum riskim varmış ve kasılmalar başlamış : ((( doktorum henüz çok erken daha 31 haftalik en azindan 35-36 haftalik olsa kendini kurtarir bebek dedi..istirahat verdi, magnezyum verdi her sey yasakbunun uzerine küçük oğlum sanki hissetmis gibi inanilmaz huysuz gunlerdir gece uyumuyor saatlerce uyanik kalmak istiyor..eşim de ben de zombi gibi dolasiyoruz ortalikta...gelen giden yardim eden de yok sagolsunlar...böyle hamile ve depresif bu şekilde geçirmeye çalışıyorum gunlerimi....
dua edin arkadaslar inşallah erkenden gelmeye kalkmasın bebiş..daha yardimci da bulamadim maşallah asgari ücret istiyorlar. offf canim sıkkın neyse bana müsade...
Selam herkese.. beni hatirlayan var mi?? Ben geri geldim ve sabah kkk ile saglikli beslenmeye baslayacagim ins. Nedense ramazandan beri yine baslayamadim. Ama sagligim ve kilom kotuye gidiyor dur demem lazim kendime. Bir psikologami gitsem diye bile dusunuyorum. İradsiz olmk beni cok uzuyor. Beynim ve nefsim oyun oynuyor bana biri sunuda ye bunuda ye diyor digeri yapma diyor ama psikolojik larak cok gergin oldugumdan dolayi nefsim agir basiyor. Bilmiyorum oylesine yaziyorum beni anlayan olurmu olmaz mi ama aklim her an yemekte ve soyle bi psikoloji yasadim hazirandan beri karatayda bunu yiyemem simdi yiyeyim gibi.. tabi bunun sonu yok. Mideyi tika basa doldurup kendne eziyet eden var mi aceba baska.
Evet gul abla burdan kopmamam gerek. Kitaplari okumustum aslinda bi tekrar edebilirim ana okurken tekrar gibi oluyor ya ikinci kezde ayni seyi cok zor okuyorum bunu biliyotum dyip deyip gecebiliyorum. Karatayin kitaplari da bol bol tekrarli. İlk okudugum kadar hevesli olamadim ve ilk kitabi hediye etmistim aileme. Simdi bi arkadasimda gordum kitabi istecem bugun ins tekear bi goz gezdircem.tekrar hoşgeldin canım
ben hatırlıyorum tabiiki,,,canım sen daha önce kitabları okumuşmuydun hatırlamıyorum ama onları okuyup sağlığımıza ne kadar zarar verdiğimizi anlayınca dur demek daha kolay oluyor birde buradan kppmayıp kendini sorumlu hissetmen da kçamağı azaltıyor ve motivasyonda artıyor,,,,hepimizin kg lardan dolayı psikolojisi bozulmuştu çok şükür veriyoruz fazlalıklar ve sağımızda solumuzda toplanan yağlar gidince psikolojimizde düzelmeye başlıyor ....
günaydın canım
sana da iyi haftalar
çıtırlarım kedicik bir süre liste yapamayacak,,,,,o süre zarfında her hafta birisinin yapması gerekecek ,,bugün yapacak gönüllümüzparmak kaldırsın
merhaba bunun hem sağlık problemleri hem de psikolojik durumla ilgisi olabilir.. karatayda iştah patlamaları yaşanmıyor, acıkınca el titremesi gerginlik aşırı yeme isteği olmuyor. çünkü dilediğiniz kadar yiyebileceğinizi bilmek zihni rahat tutuyor. omega 3 desteği stresi önlüyor.
psikolojik etkisine gelince, ben psikoloji konusuna biraz ilgiliyim, diyet yaparken kilo vermemizi ve diyet yapmamızı engelleyen enteresan nedenler var.. başlıkları buraya kopyalayayım..
1.Zayıflamak çok zor ve kısıtlayıcı… Kendime sürekli engel olmam gerekiyor.
2.Bütün vaktimi alıyor. Kafam sürekli zayıflamakla meşgul (bu beklide bir kaçış) Kafama çok takılıyor. Bütün hayatım bu sanki. Kafam sürekli yediklerimin kalorileri ile meşgul
3.Ya başaramazsam?
4.İçimdeki ses: “Çok hayal edersin diyor”
5.Dünyada birçok problem varken ben sadece kilomu düşünüyorum. Kilo problemimi çok fazla düşündüğüm için, suçluluk hissediyorum. Bunu fazla düşünmek gereksiz. Düşünülecek daha önemli şeyler var.
6.Zayıf insanların yanında kendimi çirkin hissediyorum
7.Zayıflarsam daha mutlu olacağım. Eskiden mutluydum. Çünkü zayıftım.
8.Zayıfladığımda çevremdekilerin beğenisini ve takdirini toplayacağım.
9.Sürekli aklımdan yiyecek geçiyor.
10.Tatlı yediğim zaman kendimi mutlu hissediyorum
11.Kilo problemim ileriye bakmamı yapmam gerekenleri yapmamı engelliyor. Diğer yapacaklarımı erteliyorum.
12.Kilo almama neden olan bir sürü olumsuz etken var. Onlar değişmeden kilolarım devam edecek.
vs gibi düşünceler taşıyorsak bunlar da direnç oluşturuyor..
mesela başkalarından beklediğimiz takdir, zayıflarsak daha mutlu olacağımıza ilişkin düşünceler vs hep baskı oluşturuyor zihinde.. ne yediğimizden çok neden yediğimize bakmak gerek gerçekten..
EFT (emotional freedom technique- duygu özgürleştirme/serbest bırakma tekniği) diye bir yöntem var, duygular üzerinde iyileşme olumsuz duygulardan kurtulma olumlu duyguları pekiştirme için kullanılabilen bir yöntem.. diyette de yukardaki sorunlar üzerinden çalışma yapılabiliyor..
Arkadaslar bende yarin basliyorumnallah izin verirse hedefim 55 kilo 10 kilo vermek istiyorumm
Sanada günaydın canım.Çoook iyi haftalar senim olsun baby.Günaydın.
Kilom sabit.
İyi haftalar.
Ben yaparım yazacaktım ama bluebottle ben yaparım demiş.çıtırlarım kedicik bir süre liste yapamayacak,,,,,o süre zarfında her hafta birisinin yapması gerekecek ,,bugün yapacak gönüllümüzparmak kaldırsın
Zaten bende sporu tv nin karşısında yapıyorum oturduğumuz oda varya orda halıyıda kaldırıp atıyorum spor ayakkabımıda giyiyorum öyle daha motive oluyor yani kimsenin gelmeyeceğini bilsem koşu bandınıda koyucam evin ortasına.bi ara girdim iyi denk gelmişim
bende şekerli yiyeceklere özellikle tatlılara dayanamazdım yemeğe önce tatlıyla başlar yer kalırsa yemek yerdim, karataya başlamaya karar verdim ve 17 aydır bir dilim bile yemedim,,,önce kitaplarını en azından ilk kitabı okuyup beyne format atmak lazım ,,,karataya başlayınca doyana kadar yendiği için tatlıya ihtiyaç duyulmuyor , insülin direncini kırmak lazım önce....
bende pc dolu olunca tv den leslie yi açıp yapıyordum koca ekran leslinin ekibiyle yapıyor gibi oluyordu...
EFT yontemini biliyorum bende daha once kizimi emzirebilmek icin yapmistim cunki sutum yoktu. Parmaklar ile vucudunn belirli yerlerine sozlu tekrarlarla vuruslar yapiliyor bunu diyorsun degil mi. Sutumde bir artis olmamisti ama cok fazla yapmadim.
Ramazan bayramında, baklava vs. yemedim hiç. İnşallah bu bayramda yemem.bayram yaklasiyor.baklavalar, diger tatlilar.... al sana bir sinav daha.
Lavaşta yiyormuydu, dün lavaş yedimde yine, kahvaltıda.karatayı dinliyorum tvden, yılda 1 kere 1 dilim baklava yiyormuş yaşasın
Lavaşta yiyormuydu, dün lavaş yedimde yine, kahvaltıda.
Afiyet olsun cicimLavaşta yiyormuydu, dün lavaş yedimde yine, kahvaltıda.
Gittikçe bazı fikirlerini biraz yumuşatıyor. Bak ben yemiştim karpuzu, sağlık sorunum yok zaten. Ama dün o lavaş ne güzeldi ya.pide yiyebilirsiniz ramazanda dedi, insanız neticede dedi bol tereyağıyla yiyin dedi, ama ekmek az olacak tabi..
karpuz da yiyin hiçbi sağlık sorununuz yoksa dedi, dün baya bir hoşgörülü gördüm canan hocayı
Programın ismini hatırlıyormusun, tekrarını yayınlıyorlarsa web sitelerinde dinleyeyim bende, hangi kanaldı.pide yiyebilirsiniz ramazanda dedi, insanız neticede dedi bol tereyağıyla yiyin dedi, ama ekmek az olacak tabi..
karpuz da yiyin hiçbi sağlık sorununuz yoksa dedi, dün baya bir hoşgörülü gördüm canan hocayı
Ben seni gördüğümde gayet zayıftın. Artık 4-5 kaşığa çıkartabilirsin.fazla kilom olduğu için yememeye çalışıyorum senin gibi olsam bende 1 tabak yerim kediciğim