Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

canım tahlillerini endokrin uzmanı mı yapıyor, nerede yaptırıyorsun hani isteyince tahlil yazmıyorlar genelde buyüzden soruyorum.Özelde mi gidip baktırmalıyım

Canım, benim arkadaşım doktor. Karatay ile beslendiğimi ve bazı değerlerimi merak ettiğimi söyledim. Sağolsun o da yazdı testleri. Fakat özellikle D vitaminini test ettirmek için beni fizik tedaviden giriş yaptırmış. Herkese yapmıyorlar testi külfetli bir testmiş onun için de gerçekten hasta olmayana yazmıyorlarmış. Düşün ki, reçeteye yazılsa bile devlet karşılamadı. Gerçi 1,95 tl 1 tane devit-3. Yine de şaşırıyorum.

Dün eczacıdan enjektör istedim. Bana diyor ki ekmeğe kır ilacı, onu ye. Ben ekmek tüketmiyorum dedim. Aaa ekmekteki bilmem ne neye önemli diye saymaya başladı. Ondan sonra bana diyor ki senin D vitaminin normal. Siz hiç tıbbi dergileri takip etmiyor musunuz dedim? 7,9 değerinin nesi normal? Israrla diyor ki kritik seviye 5. Siz bana ilacı verir misiniz ücretiyle alacağım dedim aldım. Hala diyor ki ekmeğe kır öyle ye. Dalacaktım yeminle adama.

Kısmet canım ya okudukça hayret desem de..Peki Yıldız Teknik te kadrosu çıktıysa artık gitmeme olasılığı da olmaz mı?

Hiç bir fikrim yok canım. Dün sadece yarım saatlik bir süre içinde işini tamamlaması gerekiyordu. O yapmazsa diğer yarım saat içinde yedekteki kişi girebilecekti. Şimdi bilemiyorum gider mi kalır mı?

lisaniezhar lisaniezhar sorun sadece gitmesi ise zaten gelip tekrar başlamak isteyecektir seninle tatlım..Ama yok kalsa da bir çabası olmazsa onun için daha fazla kendini yıpratmanın gereği yok demek olacak

Bana gelebilecek yüz bırakmadı kendisinde güzelim. Açıkçası ihtimal vermiyorum buna. Kaldı ki gururundan ölür gelmez. Yoksa tamam ayrıldık ama bana büyük bir özür borçlu.

Günaydın kızlar :KK68:
Bir terslik var hiç kaçamaksız geçmesine rağmen günlerimin kilom 79.4 e inmişken 80.7de kaldı son bikaç gündür iyi ama artış neden? Aile hekimime gittim sizin dediğiniz gibi demir,d vitamini ve b12nin tahlilini yazar mısınız dedim,adam kim istiyor ne olacak ne alaka deyip durdu..Neyse sadece hmg ve b12 tahlili yazmış sonuç olarak :KK43: dedim demire bakmadık mı hmg eksik çıkarsa demire bakılır sizin iyi dedi...B12 değerim 299 çıkmış dedim iğne vurulmalı mıyım hayır çok iyi gerek yok dedi..İyiy de üzt sınır 663 iken 299 nasıl çoook iyi oluyor anlamıyorum ki.. Siz tahlil işini nasıl hallediyorsunuz kızlar?
günaydın canım
kg verme durduysa ya yanlış yapılan bişey vardır yada eksik bi şey,,,özellikle D vitamini eksikse kg vernmek zor olur
tatildeyken sık giremediğim için menülerine dikkat etmedim,

sık sık yapılan kg vermeyi engelleyen ve leptini bozan hatalar genelde sunlar,,,

çorbalara un koymak
yemeğin tadına bakmak
sakız çiğnemek
5 saat geçmeden yemek
aralarda sütlü kahve , ayran, süt v.b şeyler yemek
glisemik indeksi yüksek şeyler yemek
bulgur, bezelye, nohur tarzı yemeklerde ölçüsünden fazla yemek
havucu pişmiş yemek,,,,,,,gibi aklıma gelenler bunlar

Canım, benim arkadaşım doktor. Karatay ile beslendiğimi ve bazı değerlerimi merak ettiğimi söyledim. Sağolsun o da yazdı testleri. Fakat özellikle D vitaminini test ettirmek için beni fizik tedaviden giriş yaptırmış. Herkese yapmıyorlar testi külfetli bir testmiş onun için de gerçekten hasta olmayana yazmıyorlarmış. Düşün ki, reçeteye yazılsa bile devlet karşılamadı. Gerçi 1,95 tl 1 tane devit-3. Yine de şaşırıyorum.

Dün eczacıdan enjektör istedim. Bana diyor ki ekmeğe kır ilacı, onu ye. Ben ekmek tüketmiyorum dedim. Aaa ekmekteki bilmem ne neye önemli diye saymaya başladı. Ondan sonra bana diyor ki senin D vitaminin normal. Siz hiç tıbbi dergileri takip etmiyor musunuz dedim? 7,9 değerinin nesi normal? Israrla diyor ki kritik seviye 5. Siz bana ilacı verir misiniz ücretiyle alacağım dedim aldım. Hala diyor ki ekmeğe kır öyle ye. Dalacaktım yeminle adama.

Hiç bir fikrim yok canım. Dün sadece yarım saatlik bir süre içinde işini tamamlaması gerekiyordu. O yapmazsa diğer yarım saat içinde yedekteki kişi girebilecekti. Şimdi bilemiyorum gider mi kalır mı?

Bana gelebilecek yüz bırakmadı kendisinde güzelim. Açıkçası ihtimal vermiyorum buna. Kaldı ki gururundan ölür gelmez. Yoksa tamam ayrıldık ama bana büyük bir özür borçlu.

Anladım canım buyüzden aile hekimi hiç bir tahlilimi yazmadı hatta karatay dan bahsedince saçmalık dedi herşeyden yemeliymişim!! Neyse ben de D vitaminime bakmasa bile eczaneden kendim aldım ,enjektör isteyince eczacı aynı sana dediği gibi ekmeğin üzerine kır iç vurulmana gerek yok dedi.

Haklısın bitanem sana gelmek istese bile haklısın gelecek yüz bırakmadı, onun için epey zor olacak.Ama hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah..

Günaydın kızlar :KK68:
Bir terslik var hiç kaçamaksız geçmesine rağmen günlerimin kilom 79.4 e inmişken 80.7de kaldı son bikaç gündür iyi ama artış neden? Aile hekimime gittim sizin dediğiniz gibi demir,d vitamini ve b12nin tahlilini yazar mısınız dedim,adam kim istiyor ne olacak ne alaka deyip durdu..Neyse sadece hmg ve b12 tahlili yazmış sonuç olarak :KK43: dedim demire bakmadık mı hmg eksik çıkarsa demire bakılır sizin iyi dedi...B12 değerim 299 çıkmış dedim iğne vurulmalı mıyım hayır çok iyi gerek yok dedi..İyiy de üzt sınır 663 iken 299 nasıl çoook iyi oluyor anlamıyorum ki.. Siz tahlil işini nasıl hallediyorsunuz kızlar?
tahlil işine cevap yzmayı unutmuşum
kağıda istediğim bütün tahlillerin isimlerini yazıyorum, dahiliye ye gidiyorum, elimdeki kağıdı uzatıp bu tahlilleri istiyorum diyorum,,,neden diyor benim demirim ve B 12 hep düşüyor hem onları kontrol amaçlı hemde karatay yapıyorum değerlerime baktırırp faydası ne kadar oluyor diye kontrol etmek istiyorum diyorum...bu zamana kadar hiç bir doktor hayır demedi hemde devlet te....

Günaydın babyler günaydın gül ablam herkese hayırlı cumalar . Bugün iyiyim çok şükur hala anamdayım kahvaltımı yapıp çıkıcam evime kocam gelicek bu aksam evimi temizleyip yemek yapayım kocisimi bekleyeyim .Annem corba tarhana corbası yapmış ben yanına yumurtada istedim domtiş salatalık peynir boool zeytin annem yaptı çok acı ama az tuzlu yapıyor diye acisı gitmiyor sevmem ama bulmusken 10 tane yiyebildim artık aksama yerim ceviz yok yaninda gerci ama
iyi olduğuna sevindim canım,,,,topikte olmayan hemen farkediyor eksikliği hissediliyor,,,
gözünaydın koçişin geliyormuş

günaydın canım
kg verme durduysa ya yanlış yapılan bişey vardır yada eksik bi şey,,,özellikle D vitamini eksikse kg vernmek zor olur
tatildeyken sık giremediğim için menülerine dikkat etmedim,

sık sık yapılan kg vermeyi engelleyen ve leptini bozan hatalar genelde sunlar,,,

çorbalara un koymak
yemeğin tadına bakmak
sakız çiğnemek
5 saat geçmeden yemek
aralarda sütlü kahve , ayran, süt v.b şeyler yemek
glisemik indeksi yüksek şeyler yemek
bulgur, bezelye, nohur tarzı yemeklerde ölçüsünden fazla yemek
havucu pişmiş yemek,,,,,,,gibi aklıma gelenler bunlar

ablacım çok teşekkür ederim ilgine ben çorba tüketmemeye dikkat ettim.Sütlü kahveyi bir gün içtim ki buraya iyi ki yazmıştım senden öğrendim leptini engellediğini çok teşekkür ediyorum :KK36: 19.00dan sonra özellikle 20.00den sonra hiçbir şey yemedim haftada en az 4 gün 1 saatten fazla yürüyüş ve spor videoları yaptım ama tahlillerimi tam yaptıramadım doktor sağolsun saçma buldu tahlil isteğimi hmg ye ve b12 ye baktı iyi değerlerin dedi..hmg düşük olmadıkça demir düşük değildir zaten dedi.B12 de 299 çıktı iğne vurulmalı mıyım dedim hayır değer çok iyi dedi

tahlil işine cevap yzmayı unutmuşum
kağıda istediğim bütün tahlillerin isimlerini yazıyorum, dahiliye ye gidiyorum, elimdeki kağıdı uzatıp bu tahlilleri istiyorum diyorum,,,neden diyor benim demirim ve B 12 hep düşüyor hem onları kontrol amaçlı hemde karatay yapıyorum değerlerime baktırırp faydası ne kadar oluyor diye kontrol etmek istiyorum diyorum...bu zamana kadar hiç bir doktor hayır demedi hemde devlet te....

Ben de dahiliye ye gidip şansımı deneyim ozaman Gül ablacım cevabın için çok teşekkür ederim.Aile hekimi seçimim hata olmuş

.

ben hep devlete ve dahiliyeye gidiyorum her seferinde farklı doktor oluyor,,, hepsini yazıyor ph a kızıyor ne gerek var bide bu çıktı diye..

tahlil sonuçlarında bile 30 alt sınır nasıl 7 normal olurmuş o okuyupta gelsin yada bizden öğrensin ....

ablacım çok teşekkür ederim ilgine ben çorba tüketmemeye dikkat ettim.Sütlü kahveyi bir gün içtim ki buraya iyi ki yazmıştım senden öğrendim leptini engellediğini çok teşekkür ediyorum :KK36: 19.00dan sonra özellikle 20.00den sonra hiçbir şey yemedim haftada en az 4 gün 1 saatten fazla yürüyüş ve spor videoları yaptım ama tahlillerimi tam yaptıramadım doktor sağolsun saçma buldu tahlil isteğimi hmg ye ve b12 ye baktı iyi değerlerin dedi..hmg düşük olmadıkça demir düşük değildir zaten dedi.B12 de 299 çıktı iğne vurulmalı mıyım dedim hayır değer çok iyi dedi
mercimek çorbalarını tüketebilirsin ,,,,lokantada kırmızı mercimeğede un koyuyorlar onun için yemiyorum evde ben hiç unlu yapmadım mercimek zaten katı una ne gerek varda koyuyorlar

ben 5 ay kg veremedim durdu,,, neden neden diye bir türlü nedenini bulamadım çünki hiç kaçamak yapmıyordum,,,
sonunda saatleri daha erkene çekmeye karar verdim ve o zaman tekrar kg vermeye başladım,,,sende saatleri biraz öne çekmeye çalış canım

doktorlar 200 üstü görünce normal diyorlar ama o değerler sonraki ay düşüyor onun için takviye şart ondada düşüyor ama normale iniyor
Ben de dahiliye ye gidip şansımı deneyim ozaman Gül ablacım cevabın için çok teşekkür ederim.Aile hekimi seçimim hata olmuş
evet aile hekimleri herşeye bakmıyor,,,özellikle D yok onlarda....

mercimek çorbalarını tüketebilirsin ,,,,lokantada kırmızı mercimeğede un koyuyorlar onun için yemiyorum evde ben hiç unlu yapmadım mercimek zaten katı una ne gerek varda koyuyorlar

ben 5 ay kg veremedim durdu,,, neden neden diye bir türlü nedenini bulamadım çünki hiç kaçamak yapmıyordum,,,
sonunda saatleri daha erkene çekmeye karar verdim ve o zaman tekrar kg vermeye başladım,,,sende saatleri biraz öne çekmeye çalış canım

doktorlar 200 üstü görünce normal diyorlar ama o değerler sonraki ay düşüyor onun için takviye şart ondada düşüyor ama normale iniyor

mercimek çorbasına ben de un koymuyorum ablacım ve çok da severim.. ozaman mercimek çorbası içmeye başlayım..Ve dediğin gibi saatlerimi geri çekerek deneyim bir de ben hep kilolu bir kız olduğum için vücudum diyetlere alışık yıllardır buyüzden kilo vermem hep zor oluyor vücut direniyor. Omega3 takviyesine başladım.Benim kardeşim sağlık raporu alırken tüm tahlilleri yapılmıştı 4 ay kadar önce b12 ve demir takviyesi gerek demişlerdi..İğne vuruldu ve demir iğneleri kilo aldırır dedi çevremizdekiler hep ama kardeşimin iğneleri bittikten sonra tam 5 kilo verdi..Dediğin gibi aslında eksikliklerinden kilo veremiyoruz bilinenin aksine

Anladım canım buyüzden aile hekimi hiç bir tahlilimi yazmadı hatta karatay dan bahsedince saçmalık dedi herşeyden yemeliymişim!! Neyse ben de D vitaminime bakmasa bile eczaneden kendim aldım ,enjektör isteyince eczacı aynı sana dediği gibi ekmeğin üzerine kır iç vurulmana gerek yok dedi.

Haklısın bitanem sana gelmek istese bile haklısın gelecek yüz bırakmadı, onun için epey zor olacak.Ama hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun inşallah..

Her şey yemelisin diyene sinir oluyorum. Ömrüm boyunca sakatat yemedim mesela. Yemek seçerim. Onlara ne istediğimi yerim istemediğimi yemem. Gıcık oluyorum insanlara direktif verenlere.

ben hep devlete ve dahiliyeye gidiyorum her seferinde farklı doktor oluyor,,, hepsini yazıyor ph a kızıyor ne gerek var bide bu çıktı diye..

tahlil sonuçlarında bile 30 alt sınır nasıl 7 normal olurmuş o okuyupta gelsin yada bizden öğrensin ....

Tahsil eşşekliği almıyor işte ablacım. Bir de bunu diyen eczacı. Yarı doktor diye görülürler.

Ben çorbalarıma un koymuyorum. Hele ki ezogelin yapmak kadar kolay bir şey yok ^_^
Mercimeği haşla, içine 2 yemek kaşığı bulgur at, kaynasın dursun. Tavada salça, tereyağı ve istediğin bahatları hafifçe gezdir, dök çorbanın içine. Bi taşım kaynat, altını kapat tuzunu at. ^_^ En fazla 20 dakika hem de sağlıklı.

Offff offff döktürmüşünüz yine... nasıl okuyayım nasıl cevap yazayım nasıl işime bakayım nasıl ders çalışayım... nereye yetişeyim ben bilemedim kiiii..... :mad::mad: şu sınav bi gelsede bitse bende rahatlasam...
Kızlar kaynatın siz ben ders çalışıyom öpüyom sizi de :KK15:

Offff offff döktürmüşünüz yine... nasıl okuyayım nasıl cevap yazayım nasıl işime bakayım nasıl ders çalışayım... nereye yetişeyim ben bilemedim kiiii..... :mad::mad: şu sınav bi gelsede bitse bende rahatlasam...

iyi çalışmlar canım sana Allah zihin açıklığı versin öptüm :KK68::KK68:

alfabetikbulvar alfabetikbulvar hoşgeldin canım :KK19:
Sen daha önce de buradaymışsın ben sen tatildeyken katıldım kızlara :KK68::KK68:
Yazdıklarını okudum Allah sabır versin canım ama çok güçlü olmasan okadar severken ayrılma kararı alamazdın kaldı ki bu güç senin iyileşme,unutma sürecini de hızlı kılacak bence..

Kurada çıkmadık. Okulun yanında 2 okul gezdik öğretmenler Türk birini begendik sayılır. Fiyatları normal ama servis problem suan. Benim aklım asagida aradım müdürü dedim niye artirdiniz fiyatları vs vs oda dedi muhasebeciyle görüşün indirim yapabilirler. Neyse eşim fetocu birileriyle görüşcek indirim icin. Hala netleşmedi.

Gül ablam çok saol duan için zaten siZ buyuklerimizin dualariyla yaşıyoruz.

Seraym geçmiş olsun gülüm ama fal olayını islamiyeti dibine kadar yaşayan bir hafız annesine yakıştıramadim. Bu konuda açık âyet olduğunuda biliosundur. Samimiyetimize dayanarak söyledim bana kırılma. Eğlence amaçlı filanda deme şeytanın haramı güzel göstermesi bunlar.

Mengmeng im senin falan itibar etmeyeceğini biliyorum

Buarada regl oldum

Kızlar iğde konusunda bilginiz var mı?
İğde yasaklar arasında mı yiyebiliyor muyuz?Ben çok seviyorum da :KK15:

Igde'nin glisemik endeksi nedir ben baktim bulamadım bir de siz bakın. .Eğer düşük gi gidalar grubundaysa sabahki meyve hakkı yerine yenebilir sanırım. .ya da ara yapiliyorsa yogurtla beraber..

Canim Merhaba ,sen dersine bak güzelim az kaldı sinavlara arada girip selam versende yeter..allah zihin açıklığı versin

Hayırlı cumalar güzel bayanlar

Dünkü menümü yazayim

Sabah: kkk bol yesillik ve 1 bardak süt ile beraber

Öğlen: fıstık ve yoğurt 1 tabakta mercimek çorbası ,şeftali

Akşam yine mercimek çorbası, yumurtali taze fasulye kavurması cacık

Yemekten bi kac saat sonra fistik yedim..

Yemekten sonra 40 dk yakın serin serin arkadaşımla yürüdük. .

yemegim yok, bıraz önce domates corbasi koydum ocağa pisiyor yanına ne yaparim bilmiyorum. .yine gelirim görüşürüz

Igde'nin glisemik endeksi nedir ben baktim bulamadım bir de siz bakın. .Eğer düşük gi gidalar grubundaysa sabahki meyve hakkı yerine yenebilir sanırım. .ya da ara yapiliyorsa yogurtla beraber..

Canim Merhaba ,sen dersine bak güzelim az kaldı sinavlara arada girip selam versende yeter..allah zihin açıklığı versin

Ben de nette bulamadım glisemik endeksini de bilginiz var mı siye buyüzden sormuştum canım dediğin gibi yapayım olmazsa meyve hakkım yerinde tüketeyim

X