Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

seraym cocuk kac yasinda. tecrubelerime dayanarak

3 yasinda haftada 2 gun 2ser saatten oyun grubu
4 yasinda ya yarimgun 1 hafta yada tam gun haftada2- 3
5 yas tamgun anasinifi
Hoşgeldin baby eee o kadar gezmenin sonucu çamaşır gitmek bir dert gelmek bir dert çocuklarla ama hatıralar bizim çok şükür.
Canım beni çocuk 3 yaş 8 aylık oldu sen 4 yaş de artık bende senin gibi düşündüm 2 veya 3 gün versem yeter bencede yardımın için sağol öteki küçüğüm gibi olmadığı için o zaten benden uzakta bakıcıdaydı bide çok aklı başında koca adam gibi çocuktu o yüzden hiç birşeyde zorlanmadım ama bu tatlı fettan bir şey yaparken söylerken 2 kere düşünüyorum sünger gibi çekiyor valla ne söylersek ne hareket yaparsak.

Heyooooo gül ablacımmmm..kendine geldi mi evinde..gerçi biz kendimize biraz zor geliriz ya..gelip duramamış iş yapmışsındır sende...

Enerji gönderiyorum sizeeee...kıvanç uyudu :) Bekir paşa nizama adanmış ruhları izliyor :) ben biraz ütü yapacağım..cıbıcıbı yaparım yatarım...

Kedicimmn senide biraz rahatsız edeyim whatsaptan ... :KK55:. :confused::KK73:

pufboregi pufboregi nden bende faydalanmak isterim ...2 ay önde bizden..beni neler bekliyor..ek gıdalar nasıl gidiyor..paylaşmak istersen ben seve seve okurum yani..
Cnm merhaba.tabiki paylasirim. Valla ek gida olayina hala alışmaya çalışıyoruz. Doktor ilk hafta elma ve armut suyu verdi. yrm cay bardagi sabah yrm cay bardagi aksam olacak sekilde.ama bu miktara 1 haftada ulasicaz.cam rendeyle rendeleyi0 veriyorum.bu 5.gunum ve en fazla 5 kasik yedirebildim.cani istemeyince agzini muhurluyor.bir de zorla yedirme taraftari degilim. Cocuklari daha da sogutuyor yoksa. 3 gun sonra ev yogurduna baslicaz.sonraki hafta kabak ve ispanak corbasi.son hafta tuzsuz salamura peynir ve yumurta sarisi. Bakalim inşallah yogurdu sever. Ben dr ne derse onu yediricem.kafama gore gitmicem.yanlis bisi yapmak istemiyorum acikcasi.8.ayda cagirdi simdi.onda da sanirim etleri ekleyecek.bir de laktoz intoleransı gecmis mi tahlil yapilcak. Sen kac kiloyla doguma girdin simdi ne durumdasin cnm?

salona yazıldım aşkitom, at gibi koşacam kısmetse :KK73:

canım benim, B bekirege i takip et istersen, oda yeni anne, emziriyor.
tam diyet uygulrsan sütün azalabilir. bebiş aç kalmasın sonra.

.
yok tatlim aslinda tam uygulamiyorum ne yalan soyliyim.yani ekmek yok kesinlikle ve aksam 8 den sonra agzima bisi koymuyorum.paketli gidalar bebisim yuzunden ztn yasak bana.pek bisi kalmiyor.tatli olayini da ayda 1 odul gibi yiyorum.he bir de abur cubur gibi habire agzima bisi atmiyorum.zararli olmaz herhalde.bi arkadasimin sutu azalmisti tam karatay yaptigindan.o yuzden korkmustum ztn.ben takip edeyim prenscimi

canım elmayı dilimle bir tutam biberiye ve kabuk tarçın, bikaç tane top karabiberi küçük bi demlikte sıcak suyun içine koy, kaynatma sadece demle. al sana mis gibi açık doğal bitki çayı : ) darülfülfül diye bir tohum var, kakule var, bunlardan bulursan arada bunları da ekle, çok faydalı.. nane ekleyebilirsin, kekik ekleyebilirsin, papatya kurusu ve melisa satılıyor ondan alıp ekleyebilirsin.. melisa bebişini rahatlatır uyutur, rezene koyabilirsin rezene sütü artırır bebeğini rahatlatır.. elmayla beraber limonu kabuğuyla doğrayabilirsin,adaçayı ekleme sütü azaltıyormuş.. işte böyle : )
cooook saol cnm. Supersin

B bekirege sen nasıl uyguluyorsun karatayi? Ben 83 le doğuma girdim.68im simdi.15 kg verdim.ama bunun 2 kilosu karatay sonrasi gitti.13 kilo bisi yapmadan sayilir
Su icmezdim ben eskiden
Ama emzirdikce kuruyorum sanki.deli gibi su icesim gelio.ordan ve emzirmekten de hizla vermis olabilirim.simdi bu 68 den sonra kalan kilolar evlilik kilosu :KK43: esas bunlarla ugrasmak fena. Bi 10 kilo vermeliyim. Boy 170 benim.
Kızımı uyutmaya gidiyorum simdi. Bi 9 da 10 da uyutmaya alistiramadim gitti.illa 12yi 1 i buluoz offf

Cnm merhaba.tabiki paylasirim. Valla ek gida olayina hala alışmaya çalışıyoruz. Doktor ilk hafta elma ve armut suyu verdi. yrm cay bardagi sabah yrm cay bardagi aksam olacak sekilde.ama bu miktara 1 haftada ulasicaz.cam rendeyle rendeleyi0 veriyorum.bu 5.gunum ve en fazla 5 kasik yedirebildim.cani istemeyince agzini muhurluyor.bir de zorla yedirme taraftari degilim. Cocuklari daha da sogutuyor yoksa. 3 gun sonra ev yogurduna baslicaz.sonraki hafta kabak ve ispanak corbasi.son hafta tuzsuz salamura peynir ve yumurta sarisi. Bakalim inşallah yogurdu sever. Ben dr ne derse onu yediricem.kafama gore gitmicem.yanlis bisi yapmak istemiyorum acikcasi.8.ayda cagirdi simdi.onda da sanirim etleri ekleyecek.bir de laktoz intoleransı gecmis mi tahlil yapilcak. Sen kac kiloyla doguma girdin simdi ne durumdasin cnm?

Çok teşekkür ederim canım..benim bir oğlum daha var..11 yaşına girdi..kalabalıkta büyüdü gitti o unuttum bile...nasıl başladık v.s.ilk meyve suyu veriyorsun..bizim dr.5.ayımız bitince önce yoğurta başlıcaz dedi..az az tabi..ben keçi sütü ile yapıp vericem..inşallah zorlanmayız...yazılarını mutlaka takip edicem...

canım been 54 ile kalıp 69.40 görmüştüm doğuma girerken..4 ay olmadı daha 56.5 şuan..son anda sezeryana dönmek zorunda kaldık..yoksa gider biterdi kilocuklar :)

Sizede geçmiş olsun..inşallah geçmiştir..bizimde karaciğer enzimlerimiz normalin üstünde..gidio geliyoruz her gittiğimizde düşüyor..

pakete girmiş herşey yasak bize..koruyucu içeren yani..tuz şeker yaşına kadar yasak..ben zaten şekeri hiç vermicem..tuzuda az ve kaya tuzu kullanıcam..bizde böyle bakalım...

Ben % 90 Karataya uyuyorum..aslında şöyle..incir,uzum v.s.onları yiyorum..normalde yenmiyor kilo verme aşamasında..su,yeşillik çok tüketiyorum..kaçamağım yok..sadece yazdığım gibi meyveyi ara öğün yapıyorum..yanına süt yoğurtla...akşam 7-8 den sonra yemiyorum..bitki çayım var..onu yazarım sana..istersen..

Bende yatayım artık..hadi geceler..konuşuruz daha..

kizlar nasilsiniz selam herkese. bugun yakin bir arkadasimin onumuzde ki ay turkiyeye donus yapacagini ogrendim cok uzuldum icime bisey oturdu cikmiyor. zaten regl oldum olcam duygusaldim bu da uzerine tuz biber oldu. bir baska arkadasimin kayinvalidesi kalpten ameliyat oldu, 85 yasinda, iyi gecmis ameliyat cok sukur. ama ben kadini ziyarete gittim herkes orda nasil duygulandim kendimi zor tuttum aglamamak icin. herkes guluyor ameliyat iyi gecmis diye ben gozler dolu dolu:KK61:. bugunu gectim yarin kesin baska bisey bulurum aglamak icin insallah cok uzun surmezde regl olurm hemen. bu ay ki tek fark canim hala sekerli bisey istemedi hastalik oncesi. menum ise soyle:
sabah: pastirmali yumurta, domates,zeytin,fistik
aksam: domates corba, ayran, kahvalitiliklardan( butun gun disarda olunca aksam yemeginde kahvali yaptik)badem

spor bugunde yapamadim :KK43:

Allah kolaylik versin ek gidaya giris biraz stresli oluyor. cocuk doktorlari standart ellerinde bir liste vardir onu verir herkese oysaki cocuk beslenme uzmanlari o listede degisiklik yaptilar. bu kadar obez cocuktan sonra problemin kaynagina bebeklige indiler. ek gidaya geciste meyve suyundan once sebze suyu verilmesini soyluyorlar. bebegin baslangici sekereli seylerle yapmamasi bebegin damak tadinin sekere alismamasi icin . birde benim yaptigim en buyuk hata kizima tadimlik degil doyumluk verdim ek gidalari oysaki adi uzerinde ek gida. bebegin ilk bir yil ana ihtiyaci anne sutu yoksa formul mama sonra farkli tatlara alismasi icin ek gida. birde avakado var super besin onuda deneyebilirsiniz. alerjen degildir ama isterseniz az biraz verip deneyebilirsiniz. yogurtta ise uht olmayan keci yogurdu olursa yada keci sutunden kefir olursa super olur. nacizane tavsiyelerim:oops:

X