Karatay Diyeti ile Sağlıklı Günler

Sağlıklı yaşamak istiyor musunuz ;))

• Evet

OY: 28 100,0%
  • Hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    28
sabah

- çok açık siyah çay
- 2 dilim keçi peyniri
- 8 zeytin
- 3 yeşil biber ( bahçemizden kopardığım :)
- 1 yumurta

akşam

- bamya yemeği
- 2 etli biber dolması ( bunlar da bahçeden, taze kopardım :)
- marul salatası
- 1 kase yoğurt
- süt mısır haşladık bir tencere :) içinden bir tanesini yedim :)
- 1 hurma

spor

- 45 dakika yüzdüm
- 5 km yürüdüm (12.000 adım)

bugün çok yememin nedeni sanırım deli gibi hareket etmemdi, az yeseydim daha iyiydi gerçi, yağlarımdan giderdi :KK20:

Çaydan bahsetmissiniz madem ben de bir çay tarifi vereyim size ama bu odem sokturucu falam değil. Zaten ödem sokturucu ne demek o kavramı hala pek algilayamiyorum ya neyse, onu sonra tartisiriz.

Bu dedigim cay öksürük cayi. Aklasik 2-3 haftayi aşkın süredir gun icinde ara ara gelen cok kuvvetli oksuruklerim oluyor. Neredeyse nöbet gibi bir sey... Dakikalarca kendime gelemiyorum. Bogazlarim yirtiliyor sanki. Allah kimseye vermesin. Hele ki oruclu olunca su da icilmiyor. Bogaz iyice kuruyor. Cok zor bir sey gercekten. Bu çayı bugun iftar icin yaptim ve gercekten tad olarak muthis bir sey. Bogazimi yaka yaka ohhh, tadi aromasi beni benden aldi. Resmen fincana yamagimi koyup uyumak istedim, o derece sevdim. Kış aylarında siz de deneyebilirsiniz.

Tarif Cafe Fernando'nun sitesinden. Google'a cafefernando oksuruk cayi yazarsaniz direkt cikar.

Tarifte servis sirasinda dut pekmezi ya da bal konulmasi önerilmiş, sanirim o yakici hissi azaltmak icin ama ben ikisini de koymadim. Belki yarin tekrar yaptigimda halis bal koyarim icine. Dut pekmezi de var aslinda evde...

Son düzenleme:
Çaydan bahsetmissiniz madem ben de bir çay tarifi vereyim size ama bu odem sokturucu falam değil. Zaten ödem sokturucu ne demek o kavramı hala pek algilayamiyorum ya neyse, onu sonra tartisiriz.

Bu dedigim cay öksürük cayi. Aklasik 2-3 haftayi aşkın süredir gun icinde ara ara gelen cok kuvvetli oksuruklerim oluyor. Neredeyse nöbet gibi bir sey... Dakikalarca kendime gelemiyorum. Bogazlarim yirtiliyor sanki. Allah kimseye vermesin. Hele ki oruclu olunca su da icilmiyor. Bogaz iyice kuruyor. Cok zor bir sey gercekten. Bu çayı bugun iftar icin yaptim ve gercekten tad olarak muthis bir sey. Bogazimi yaka yaka ohhh, tadi aromasi beni benden aldi. Resmen fincana yamagimi koyup uyumak istedim, o derece sevdim. Kış aylarında siz de deneyebilirsiniz.

Tarif Cafe Fernando'nun sitesinden. Google'a cafefernando oksuruk cayi yazarsaniz direkt cikar.

Canım ödem çayı vicuttaki fazla suyun atılmasına yarıyor

iPhone'den gönderildi.

Bu arada ben tartilmayi bu sabah değil de iftardan hemen önce yapmak istiyorum, boş mideyle daha iyi olacagini düşünüyorum. Bir sorun olmaz sanırım.
Iyi günler diliyorum herkese.

Tarifte servis sirasinda dut pekmezi ya da bal konulmasi önerilmiş, sanirim o yakici hissi azaltmak icin ama ben ikisini de koymadim. Belki yarin tekrar yaptigimda halis bal koyarim icine. Dut pekmezi de var aslinda evde...

bahsettiğin siteye baktım ve öksürük çayı yazısını okudum, çok şahane bir çay gibi geldi, umarım ihtiyacımız olmaz, ama bu site aklımda olacak, ihtiyaç çıkarsa diye. ayrıca siteyi de çok beğendim, bilmiyordum hiç bu siteyi, ilginçmiş.

Kızlarr kilo bildirimimi hemen yapıyorum:

95 kilo ile geçen pazartesi başladım. Diyetimin 8.günü bugün.

Veee bu sabah yürüyüşten sonra gelip tartıldım ve şu an 92,5 kiloyum :))))

Sevinçten zil takıp oynayacağım adeta :=) Hiç bu kadar kısa zamanda bu denli kilo verdiğimi hatırlamıyorum. Demek ki geçen hafta diyete başladığım gğn regl olduğum için ilk 4 günde sadece 1 kilo verebilmişim. Allaha şükürler olsun yahu =)

Evet daha çok yolum var biliyorum ama şu anda o kadar motive oldum ki...Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın...

Sevinçten zil takıp oynayacağım adeta :=) Hiç bu kadar kısa zamanda bu denli kilo verdiğimi hatırlamıyorum. Demek ki geçen hafta diyete başladığım gğn regl olduğum için ilk 4 günde sadece 1 kilo verebilmişim. Allaha şükürler olsun yahu =)

Evet daha çok yolum var biliyorum ama şu anda o kadar motive oldum ki...Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın...

Süpersin :)

iPhone'den gönderildi.

bahsettiğin siteye baktım ve öksürük çayı yazısını okudum, çok şahane bir çay gibi geldi, umarım ihtiyacımız olmaz, ama bu site aklımda olacak, ihtiyaç çıkarsa diye. ayrıca siteyi de çok beğendim, bilmiyordum hiç bu siteyi, ilginçmiş.

Site müthiş bir blog. Yazar ne ascilik yapan biri ne de bunun egitimini almis biri. Sadece hobi olarak baslayip dunyaca unlu bir yemek blog yazari olup cikmis, tatli asigi biri diyebiliriz. Zaten siteden de anlasiliyor. Simdi bir de yakin zamanda kitap cikardi. Sitenin icindeki tariflerin bir çoğu malzemelerinin bulunmasinin zorlugundan dolayi yapılması zor olsa da sirf okumak da bir o kadar eglenceli ve enfes resimlerine bakip kendinden geçmemek de imkansiz sanirim.

Ilk rasteldigimde ingilizce olarak okumustum, sonra bir baktim aa meger bu blog bir Turke aitmis. Hayretler icinde birakiyor dogrusu.

Son düzenleme:

bak ben sana demiştim harikasın devam :nazar:

kızlar ben bugun tartılmadım çünkü aldığım 1-2 ilaç beni şişirdi çok fena , diş doktorum verdi, hoş değil ama :KK14:

yarın tartılıp yazarım istanbula gidince düzenim bozuldu yarından itibaren toparlıyorum tekrar, dün yemeklerimi yaptım, mercimek yemeği, barbunya ve yayla çorbası yaptım 1 hafta idare eder beni yanında salata ve cacık olarak değişim yaparım, evde tek kişi olunca fazla yemek yapamıyo insan yapınca da böyle fazla oluyo ama idare edicem artık :KK16:

Merhaba ben de katılmak isterim yarın başlamayı düşünüyorum.72.8dim bu sabah

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

X