Kızlaaaar!!!
Akşam yemekten yarım saat önce tartıldım veeeeee 52,4 çıktım. Gerçekten nasıl moral oldu benim için, anlatamam. Nasıl oldu, nasıl gitti bunca kilo bilmiyorum ama gerçekten çok mutlu etti beni. Halbuki tartilmasam mi diye bile düşünmüştüm. Iyi ki tartilmisim. :)
Gerci akşam yemekte 1 kg yemek yemisimdir ama hepsi tamamen saglikli seylerdi. :)
Menüm şöyle:
1 hurma
1 tabak tarhana çorbası
1 tabak zeytinyağlı, bol sirkeli börülce
1 tabak Sinkota
Yarım tabak bulgur pilavı (yani tam 4 kaşık)
Sinkota tamamen sebzeden oluşan, çok sağlıklı ve pratik bir Girit yemeği. Kabak, patates yuvarlak yuvarlak cips seklinde dograniyor, kuru soganlar da piyazlik. Firin tepsisine sebzeler döşenip, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle karistirip firina veriliyor. Icine hiç su konmuyor. Ayrıca serviste ustune dokmek icin sarimsakli, dereotlu yogurt sos hazirlaniyor. Birbirlerine cok yakisiyorlar. Istenirse sarimsak yogurda degil de sebzelerle birlikte firinda pismeye de birakilabilir, hem bu sekilde koku sorunu da olmaz.
Biz bugun yaptigimizda sarimsagi sebzelerle beraber fırına verdik ve icine biber ve patlican da ilave ettik. Patlicana ba-yil-dim resmen! Bir daha hep patlicanli yapacagim kesin! Cok yakismis.
Gecen sefer yaptigimizda da kirmizi tatli biber koymustuk ama bu seferki yesil biberdi. Her iki sekliyle de guzel ama kirmizi renk olarak da goze cok hitap ediyor, tavsiye ederim. :)
Eveeet, tarifimiz bu kadar, belki siz de yaparsiniz, fikir olsun dedim. :)
Huh, ne çok sey yemisim
Ama ben yerken patateslerinden almadım. Alkisliyorum kendimi.
:)