Karatay Diyeti ile Sağlıklı Günler

Sağlıklı yaşamak istiyor musunuz ;))

• Evet

OY: 28 100,0%
  • Hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    28
Kilo veren arkadaşaları kutluyorum.Bugün 57.3 kg geldim.Dün 56.9 kg çıkmıştım.Olsun giden 200 gram olsun .Gelmesinde gitsin.Ben sporda yapmadım.Sadece tibetin hareketlerini yapıyorum.

Bende tartılmaktan korkuyorum deyince hani benim gibi 70 .lerdesin sandım. Bence insan bu kilolardayken sabah akşam tartılmalı zevk için ...Yaşın boyun kaç bilmiyorum ama birgün diyeceksin ki ben 53.7 kiloydum ve kendimi kilolu sanıyordum.İncecikmişim...

1,63 boyunda, 23 yaşındayım. Bu kilo ile ailem arasında ve özellikle de balık etli kızların daha makbul olduğu akrabalarım arasında çok zayıf bile sayılabilirim. Ama zayıf olmasam da aslında çok kilolu olduğumu da düşünmüyorum. Hedefim sadece sağlıklı beslenmek. Belki biraz zorlayıp 50 kg'ya düşmek. O kadar.

Ayrıca, neredeyse 3 ayda 58 kg'dan 52'ye düşmüşken tekrar kilo almak biraz üzdü beni, ama tabii ki de kendi kendime üzülmek pek işe yaramaz. Çünkü suçlu benim. Burada motive olup ömür boyu sağlıklı beslenmek, sağlıklı yaşamak istiyorum, inşaallah. :)

Ve şuan bekar olduğum için belki de böyle. Evli olsam ve belki de hamilelik dönemi geçirmiş olsam daha farklı kilolarda da olabilirdim, hatta 70 bile az gelirdi belki benim için. Çünkü aslında boğazıma çok düşkün biriyim. Yani, şuan, elimden geldiğince tüm şartlarımı zorlayarak ekmeksiz, unsuz ve şekersiz bir hayata alışmak, bu beslenmenin tamamen hayat şeklim olmasını istiyorum. Çünkü biliyorum ki sağlık buradan geçiyor. Ve belki de eğer Allah kısmet ederse, evlilik ve hamilelik gibi dönemlere şimdiden hazırlık olsun istiyorum. :)

Bugün "Nike Running App" ile Coach kısmından kendime 8 haftalık bir program belirledim. Gerçekten çok güzel bir uygulama, herkese tavsiye ederim. Siz de indirin isterseniz. Ben bütün yürüyüşlerimi bu uygulamanın yardımıyla yapıyorum. Telefonun GPS ayarıyla bana harita da çıkarıyor, hangi alanda, hangi caddede, sokakta yürüdüğümü en güzel şekilde gösteriyor. Genelde şimdiye kadar bu uygulamayı kullandığım dönemde hiç bir program düzenleyip onun uzerinden gitmemiştim, ne kadar yürüyebilirsem o kadar yürürdüm ama bugün programa başlamak istedim. Bakalım inşaallah devamlılığımı korur, programa sadık kalabilirim. :)

Uygulamanın benim için ayarladığı ilk haftadaki programım şöyle:

1. Gün: Canlı bir şekilde 1,6 km yürüyüş
2. Gün: Arada yürüme ve sonra tekrar hızlanma stiliyle 2,4 km koşu (burada önemli olan kalp hızının sürekli değişmesini sağlamak, o yüzden hep aynı ritimde koşmamak)
3. Gün: Yüzme, bisiklet, basketbol, yoga ya da daha başka bir spor.
4. Gün: Dinlenme/Boş gün
5. Gün: 1,6 km yürüyüş
6. Gün: 3,2 km koşu
7. Gün: 1,6 km yürüyüş

Ben de bugün saat 10:30 gibi başlayıp 1,62 km yürüdüm. Erkenden program işini hallettiğim için belki gün içinde sıkılırsam başka sporlar da yapabilirim yine. Belki tekrar yürüyüşe de çıkabilirim, bilemiyorum. Ve yarın koşu günüm. Şimdiye kadar hiç koşmadım. Hele 2,4 km kadar hiç! :rolleyes:

Çok teşekkür ederim bu güzel motive edici mesaj için. :)
1,63 boyunda, 23 yaşındayım. Bu kilo ile ailem arasında ve özellikle de balık etli kızların daha makbul olduğu akrabalarım arasında çok zayıf bile sayılabilirim. Ama zayıf olmasam da aslında çok kilolu olduğumu da düşünmüyorum. Hedefim sadece sağlıklı beslenmek. Belki biraz zorlayıp 50 kg'ya düşmek. O kadar.

Ayrıca, neredeyse 3 ayda 58 kg'dan 52'ye düşmüşken tekrar kilo almak biraz üzdü beni, ama tabii ki de kendi kendime üzülmek pek işe yaramaz. Çünkü suçlu benim. Burada motive olup ömür boyu sağlıklı beslenmek, sağlıklı yaşamak istiyorum, inşaallah. :)

Ve şuan bekar olduğum için belki de böyle. Evli olsam ve belki de hamilelik dönemi geçirmiş olsam daha farklı kilolarda da olabilirdim, hatta 70 bile az gelirdi belki benim için. Çünkü aslında boğazıma çok düşkün biriyim. Yani, şuan, elimden geldiğince tüm şartlarımı zorlayarak ekmeksiz, unsuz ve şekersiz bir hayata alışmak, bu beslenmenin tamamen hayat şeklim olmasını istiyorum. Çünkü biliyorum ki sağlık buradan geçiyor. Ve belki de eğer Allah kısmet ederse, evlilik ve hamilelik gibi dönemlere şimdiden hazırlık olsun istiyorum. :)
Ne demek cicim bunun icin burdayiz:)
Yazdiklarinda sanki beni anlatiyosun bende yemek yemeyi inanilmaz seviyorum yani boyle yemis olmak icin degilde boyle farkli bisey:)keske bende bu kafaya evlenmeden once varsaydim:)neyse bende 25 yasindayim gec kalmis sayilmam:)ayrica dogru yoldasin canim bben hamilelegimde 8 kilo aldim sadece Asaf 10 gunlukken gitmisti hepsi hemde cok rahat bi hamilelik gecirdim bebegimde cok sukur cok saglikliydi.benim kilolarin hepsi hamilelik oncesine aitti:)yani lafin kisasi aynen devam:)

Ne demek cicim bunun icin burdayiz:)
Yazdiklarinda sanki beni anlatiyosun bende yemek yemeyi inanilmaz seviyorum yani boyle yemis olmak icin degilde boyle farkli bisey:)keske bende bu kafaya evlenmeden once varsaydim:)neyse bende 25 yasindayim gec kalmis sayilmam:)ayrica dogru yoldasin canim bben hamilelegimde 8 kilo aldim sadece Asaf 10 gunlukken gitmisti hepsi hemde cok rahat bi hamilelik gecirdim bebegimde cok sukur cok saglikliydi.benim kilolarin hepsi hamilelik oncesine aitti:)yani lafin kisasi aynen devam:)

Aynen ben de çok severim yemek yemeyi. :KK70:

Ooo, maşallah ne kadar hızlı gitmiş o kadar çok kilo??? Hani bebek 3-4 kg olsa bile yine de 8 kg vermiş olmak, hem de o kadar kısa zamanda gerçekten çok iyi. :)

Allah bağışlasın. Asaf, ne güzel isim. Ismiyle yaşasın inşaallah. :)

Aynen ben de çok severim yemek yemeyi. :KK70:

Ooo, maşallah ne kadar hızlı gitmiş o kadar çok kilo??? Hani bebek 3-4 kg olsa bile yine de 8 kg vermiş olmak, hem de o kadar kısa zamanda gerçekten çok iyi. :)

Allah bağışlasın. Asaf, ne güzel isim. Ismiyle yaşasın inşaallah. :)
Amiin canim cok tesekkur ederiz:)
Bebek 3.300 dogdu bunun suyu var plesantasi var sisligi var emzirince hop gitti 8den fazlasi gitti hatta.zaten ah bu emzirmek suan hala onun faydasini goruyorum.birde Asafin ayaklanmasinin:))

farkındasın dimi 1 ayda 7.5 kilo verdin :KK9::KK9:
harikasın yaa :nazar::nazar:
Ayyy evetcok mutluyum bende:)herkes daha sakin verme falan diyo ne guzel biseymis bu ya inan diyetisyenede gittim ben bu kadar doymuyodum bile 1 ayda 3 kilo anca verdim.bu basari hepimizin siz olmasaniz ben valla cok kacamak yapardim.ama bugun bi tatli yicem yani birazdan hakettim bence bu kadarini

Kızlaaaar!!!
Akşam yemekten yarım saat önce tartıldım veeeeee 52,4 çıktım. Gerçekten nasıl moral oldu benim için, anlatamam. Nasıl oldu, nasıl gitti bunca kilo bilmiyorum ama gerçekten çok mutlu etti beni. Halbuki tartilmasam mi diye bile düşünmüştüm. Iyi ki tartilmisim. :)

Gerci akşam yemekte 1 kg yemek yemisimdir ama hepsi tamamen saglikli seylerdi. :)

Menüm şöyle:
1 hurma
1 tabak tarhana çorbası
1 tabak zeytinyağlı, bol sirkeli börülce
1 tabak Sinkota
Yarım tabak bulgur pilavı (yani tam 4 kaşık)

Sinkota tamamen sebzeden oluşan, çok sağlıklı ve pratik bir Girit yemeği. Kabak, patates yuvarlak yuvarlak cips seklinde dograniyor, kuru soganlar da piyazlik. Firin tepsisine sebzeler döşenip, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle karistirip firina veriliyor. Icine hiç su konmuyor. Ayrıca serviste ustune dokmek icin sarimsakli, dereotlu yogurt sos hazirlaniyor. Birbirlerine cok yakisiyorlar. Istenirse sarimsak yogurda degil de sebzelerle birlikte firinda pismeye de birakilabilir, hem bu sekilde koku sorunu da olmaz.

Biz bugun yaptigimizda sarimsagi sebzelerle beraber fırına verdik ve icine biber ve patlican da ilave ettik. Patlicana ba-yil-dim resmen! Bir daha hep patlicanli yapacagim kesin! Cok yakismis.

Gecen sefer yaptigimizda da kirmizi tatli biber koymustuk ama bu seferki yesil biberdi. Her iki sekliyle de guzel ama kirmizi renk olarak da goze cok hitap ediyor, tavsiye ederim. :)

Eveeet, tarifimiz bu kadar, belki siz de yaparsiniz, fikir olsun dedim. :)

Huh, ne çok sey yemisimo_O Ama ben yerken patateslerinden almadım. Alkisliyorum kendimi. :KK9::)

Son düzenleme:
X