Kararsız kaldım. Hangi seçenek olmalı? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Sizce aileleri tanıştırmada hangisi daha mantıklı ve doğru bir karar olur?

• Ankete Katılan
    248
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalesef , uzun zamandır İstanbul'da yasamiyorum
Siz yurt dışında yaşıyordunuz öyle hatırlıyorum..

Fake habermis kusura bakmayin , esim soyledi ama meger sacma bi internet sitesinde okumus
Sorun değil. Zaten yakında gerçeği de bence gelir.
Bu vaka sayıları ile giderse hafta sonları büyük şehirlere yasak gelecek.

Siz yurt dışında yaşıyordunuz öyle hatırlıyorum..

Sorun değil. Zaten yakında gerçeği de bence gelir.
Bu vaka sayıları ile giderse hafta sonları büyük şehirlere yasak gelecek.

Evet doğru hatirliyorsun , maalesef oyle gozukuyor , onune gecemiyorlar hastaligin

Reactions: 000
"biz sizi onumuzdeki hafta evimizde agirlamayi dusunduk ama acik havada olalim derseniz bu haftasonu su restorana da gidebiliriz. siz nasil isterseniz?" diyebilirsiniz.
Mantıklı.. Annemde iki olasılığı da söyleme taraftarı..
Ben hangisi daha mantıklı diye fikir almak istedim ama iki fikirle gidilebilir.

65 yaş üstü belirli bi saatten sonra dışarıya çıkmaları kısıtlanmıştı diye biliyorum. O yüzden ev diyorum
O devam ediyor mu bilmiyorum.
Bizimkiler çoğunlukla evde olduğu için tam bilmiyorum.
Ama haftasonu bell bir saatten sonra olabilir haklısınız.

Evet doğru hatirliyorsun , maalesef oyle gozukuyor , onune gecemiyorlar hastaligin
Çoktan gelirdi de şu an turizm sezonu o yüzden yapmıyorlar.
Hala hem yerli hem yabancı turist var ülkede..
Onlar gitsin,ekim veya kasımda yasaklar bence başlayacak.

Çünkü vaka sayıları yükselmiş..

O devam ediyor mu bilmiyorum.
Bizimkiler çoğunlukla evde olduğu için tam bilmiyorum.
Ama haftasonu bell bir saatten sonra olabilir haklısınız.
Ben bugün toplu taşıma aracında şahit oldum. Şöför “Amca 65 yaş üstü saat 4 ten sonra yasak .” dedi ve araca almadı yaslı bir amcayı.
Restorana karar verirseniz mutlaka bi araştırın sonra mağdur olmayın.

Anneme sordum. 65 yaş üstüne akşam 8den sonra yasakmış.
Evet araştırmak lazım ama ülkede restaurant sizi mağdur etmez müşteri kaybetmemek için.
Ama çevirme olursa ceza alırlar. O var.

Sonbaharda da haftasonu yasakları gelecek diyorlar.
O yüzden aradan çıksın istiyoruz ama..
En az risksiz ne zaman olur acaba..
Şimdi 70 yaş üstü sokağa çıksa vefat etme riski var çünkü havada bile korona var diyorlar restotantta garsondan bulaşabilir

Evdede bir tane poşette bile bulaşşsa, müstakbel eşinizin ailesinden birisi ölse bu iş sallantıya girer soğuma olur.

O yüzden birkaç ay daha keyfinize bakın ne acelemiz var, oğlanın ailesi çok riskte zaten siz gezin eğlenin onlar ha bugün tanışmış ha 3 ay sonra sonuçta 2 seven gönül birbiriyle zaman geçirse yeterli, 3 aya kadar eşinizin ailesine birşey olmamış olursa o zamana ayarlayın.

Haklısınız da 3 ayda bu corona bitecek mi.. Ben hiç sanmıyorum..
Çünkü karantina tamamen uygulanmıyor. Ve insanlar rahatladı gevşedi.
Sanki pandemi yokmuş gibi davranıyorlar.
Allah korusun zaten vebal konusunu çok düşünüyorum rahat değilim..

Çok arafta kaldım.

Zoom uzerinden yazan oldu mu?
Neyse şaka bir yana mutluluklar dilerim.

Ya ne evi arkadaşlar tanışma bu ön tanışma altı üstü neden evde tanışma olsun. Belki ilerisi olmayacak. Önden bi dışarıda tanışma olur sonra tanıştığın o insanı çaya da çorbaya da yemeğe de dawet edersin.mantıklı olan dışarıda tanışmaktır.

Ailevi tanismalarin her zaman evde olmasindan yanayim. .

Ne yazik ki cogu insanin anlamadigi bir sey var. Evinizin salonu gibi kapali alanlarda istediginiz kadar mesafe olustursaniz da bir sahista virus varsa diger kisilere de bulasi olacaktir. Cunku virus, kapali ortamda uzun sure havada asili kalmaktadir.
Hic dusundunuz mu bu kadar onlem almalarina ragmen hekimlerimiz nicin hayatini kaybediyor?
Kapali alan en onemli bulastiricidir.

Restoran dedim ben sizin evde olursa sohbet edecek zamanınız olmaz pek yemek çay kahve derken yorgunluktan bir şey anlamazsınız en iyisi restoran

Normal şartlarda kesinlikle restoran derim. Yemeğin servisi, sofrayı toplaması, tatlı ikramı, çayı derken hep bir sohbet bölünüyor. Amaç ailelerin birbirlerini, ve sizleri daha iyi tanıması. Retoranda o kadar bölünmez. Benim bir de annem rahatsız, evimizde ağırlayamayız kimseyi. Kendim için de restoran ya da bekar evimde hatta belki halamlarda falan ağrılarım şeklinde düşünüyorum.

Ancak korona varken dışarısı sakıncalı. Ev daha da sakıncalı. Tenha, açık alan bir yer şu durumda en olabilecek seçenek. Onun dışında da en mantıklısı maalesef ya ertelemek ya da zoom.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…