• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsız kaldım. Hangi seçenek olmalı? Fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Sizce aileleri tanıştırmada hangisi daha mantıklı ve doğru bir karar olur?

• Ankete Katılan
    248
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bizim de söz nişan sonra olacaktı ama covid yüzünden herşey belirsizlikte kaldı. zaten o gece isteme olunca söz de kesilmiş oldu. nişan belki de yapılmayacak covid dolayısıyla.herşeyi zorlaştırdı bu hastalık. onlar gelmeden önce birkaç gün gergindim, biraz stres vardı evet, sonuçta aileler ilk kez birbirini görüyor, hiç tanışmayan insanlar çocukları vesilesiyle ilk defa bir araya geliyor. ama hiç korktuğum gibi olmadı gerçekten.hatta tahminimden bile iyi anlaştılar
Çok sevindim. Hayırlı olsun.:dua:
Bunda tanışsalar, diğerinde söz nişan bir arada çıksa çok güzel olur..
Geyik sohbeti ediliyor mu? 3 saat ne konuşulur ki.. Neyse artık güzel geçsin de..

Birbirlerini sevsinler istiyorum ama sevgi zorla olmaz işte..

Oyumu dışarıdan yana kullandım ☺️ aile yapılarınız uygunsa tarafsız bir bölgede herkes kendini daha rahat hissedebilir diye düşünüyorum

• Beğen
Reactions: 000
itiraf edeyim aslında öncesinde bayağı bir tırsıyordum. sonuçta birbirini hiç tanımayan iki aile söz konusu, bir taraf iyi niyetle birşey söyler, diğer taraf tanımadığı için söylediğini yanlış algılar diye diken üzerindeydim. ilk geldiklerinde herhangi bir gerginliğe karşı ortayı bulabilmek için gardımı almış halde hazır bekledim resmen. sonra baktım iyi gidiyor, akışına bıraktım. doğal halime geri döndüm :) işin içine aileler girince evlenecek çiftler de geriliyor haliyle, sevgiliyken ne güzeldi herşey kafamıza göre oluyordu ama aileler işin içine girince biraz gerginlik yaşamak normal. tavsiyem heyecanlı da olsanız doğal olun,kendiniz gibi olun. sonuçta inşallah olmaz ama en ufak bişeyde hemen erkek arkadaşınızla araya girersiniz ortamı yumuşatırsınız :)
Çok teşekkür ederim tavsiyeler için..:KK9:
Umarım benimde sizin gibi güzel geçer..

Oyumu dışarıdan yana kullandım ☺ aile yapılarınız uygunsa tarafsız bir bölgede herkes kendini daha rahat hissedebilir diye düşünüyorum
Evi tercih ettik. Haftaya bize gelecekler. Annelerin ve babaların yaşları 65 ve 70üstü. Restaurantta gergin olurlar diye evde ağırlayacağız.
Ankete katıldığınız için teşekkür ederim. :KK66:

Güzel seçenekler.. Teşekkür ederim:) Kendisi paçanga böreği çok seviyor. Belki o börek olur.
Bir de Sütlü bir tatlı olabilir. Meyveli bir pasta yaptırsam mı, çok mu kaçar canım sence?
Tatli sütlü olacaksa pasta da yaptırabilirsin bence. Ikisi de hafif olur. Ama şerbetli tatlı seçersen o zaman pasta yaptırma çünkü şerbetli tatlılar ağır oluyor ve tıkiyor insani. 1 sütlü tatlı ve meyveli pasta ideal olabilir.

Yaprak sarma pacanga böreği 1 çeşit de salata ya da meze gibi bi sey. Müthiş olur bence 😊😍😍

• Muhteşem
Çok sevindim. Hayırlı olsun.:dua:
Bunda tanışsalar, diğerinde söz nişan bir arada çıksa çok güzel olur..
Geyik sohbeti ediliyor mu? 3 saat ne konuşulur ki.. Neyse artık güzel geçsin de..

Birbirlerini sevsinler istiyorum ama sevgi zorla olmaz işte..
siyasi sosyal görüşler benzer olduğu için çok derine inmeden ülke meseleleri, ve tabi ki ülke olarak ortak derdimiz corona konuşuldu. araya isteme girdi :KK70: bana kal geldi babası espriler yaptı benim şokum geçsin die. ne yaparız nasıl yaparız biraz konuşuldu.onlar neyi ne zaman isterse biz üstümüze düşeni yaparız muhabbeti sonra işte havadan sudan işler güçler, annesi annemin keklerini tatlılarını çok beğendi tarif alınıp verildi öylece 3 saat geçti. ben de 1 saat 1,5saatoturur giderler diye düşünmüştüm ama 3 saat çok hızlı geçti. ben de birbirlerini sevsinler çok istiyorum ama ilk görüşmede sevgi hemen oluşmuyor işte, beraber zaman geçirmek gerekiyor biraz

• Muhteşem
Tatli sütlü olacaksa pasta da yaptırabilirsin bence. Ikisi de hafif olur. Ama şerbetli tatlı seçersen o zaman pasta yaptırma çünkü şerbetli tatlılar ağır oluyor ve tıkiyor insani. 1 sütlü tatlı ve meyveli pasta ideal olabilir.

Yaprak sarma pacanga böreği 1 çeşit de salata ya da meze gibi bi sey. Müthiş olur bence 😊😍😍
Aynen canım benim.. Hoppa
Menü oluştu sayende.:KK200:
Bunlarla beraber çay ardından türk kahvesi. En sonda meyveli pasta. Ve bitti gitti insallah..

Sonrası muhabbete kalmis..

siyasi sosyal görüşler benzer olduğu için çok derine inmeden ülke meseleleri, ve tabi ki ülke olarak ortak derdimiz corona konuşuldu. araya isteme girdi :KK70: bana kal geldi babası espriler yaptı benim şokum geçsin die. ne yaparız nasıl yaparız biraz konuşuldu.onlar neyi ne zaman isterse biz üstümüze düşeni yaparız muhabbeti sonra işte havadan sudan işler güçler, annesi annemin keklerini tatlılarını çok beğendi tarif alınıp verildi öylece 3 saat geçti. ben de 1 saat 1,5saatoturur giderler diye düşünmüştüm ama 3 saat çok hızlı geçti. ben de birbirlerini sevsinler çok istiyorum ama ilk görüşmede sevgi hemen oluşmuyor işte, beraber zaman geçirmek gerekiyor biraz
Darısı başıma inşallah..
Bizimde siyasi görüş, sosyal ekonomik durumlara bakış durumu ve kültür altyapısı vs çoğu çok benzer. Umarim kaynaşilir. Ben onlara gittigimde 2 saat oturacakken konu konuyu acinca 4 bucuk saat oturmustum. Bakalım neler olacak..

Isteme bizde olur mu bilmiyorum onum hakkında bir beklenti yok. Yani bu ziyarette olur mu bilmiyorum. Olmasa da sorun değil. Maksat sohbet muhabbet olmuş olsun. Sizinki güzel olmuş. Düğün ne zaman inşallah?

Evde tanışma daha sağlıklı olur,şöyle anlatayım oturmaları kalkmaları ne konuştukları davranışları evde daha net sonuçlar verecektir.
Biz kızımda öyle yaptık,onlar biraz kalabalık geldiler karşılığında bizde onlara gittik.
Hayırlı olsun size de..
Peki iade-i ziyaret olmasa olur mu?
Mesela bu tanışmadan sonra söz nisan olsa ?

Sizde de çaya mı geldiler ?

Hayırlı olsun size de..
Peki iade-i ziyaret olmasa olur mu?
Mesela bu tanışmadan sonra söz nisan olsa ?

Sizde de çaya mı geldiler ?

Bizim 4 sene oldu zaten,evlendi çocuğu bile oldu.
Sizlerinde gitmesi lazım,genelde hep böyle olur.
Bizde olmadı söz nişan,tekrar geldiler onlar birde başka şehirdeler.
2.kez geldiklerinde isteme oldu,yüzük taktı damat sonrada biz nişanı yaptık mekan ayarladık.
Çaya geldiler bize her gelişlerinde bişeyler hazırladım,onlara gittiğimizde yemeğe almışlardı bizi.

• Beğen
Merhaba Sevgili Üyeler, :KK25:
Nasılsınız? Umarım iyisinizdir.
Size danışmak istediğim bir konu var. Benim ciddi ve güzel giden bir ilişkim var.
Daha önce ben onun ailesi ile tanıştım. O da benim ailem ile tanıştı. Şimdi de aileleri ilk kez bir araya getireceğiz.
Bu durumda iki alternatif var;

• Ya tanışma bu haftasonu olacak ve dışarıda sakin bir restaurantta olacak.
  • Ya da haftaya haftasonu olacak ama bizde olacak. Bize gelecekler.

Aile buluşması derken; ben annem ve babam olacağız; onların tarafında da erkek arkadaşım, annesi ve babası olacak. Toplamda sadece 6 kişi olacağız. Bu arada annem ikisini de önerebilirsin. Hangisini kabul ederlerse dedi. Ben gene de en doğru ve en mantıklı seçeneği seçmek için bir fikir almak istiyorum. O yüzden hem konu hem anket açtım:)

Sizce hangisi daha uygun olur?

Fikir belirtir ve anketime katılırsanız çok sevinirim.

Sevgiler :KK200:

Koronadan dolayı biz tanışma + isteme yüzük olayını bir yaptık.
Cumartesi günü nişanlımı, annesini ve babasını evimize yemeğe almışdık. Onlar farklı şehirden geldiği için biz yemeğe gelmelerini istedik, sonuçta bizim için okadar yol teptiler.
Pazar günü de dışarıda açık alanlı restaurantta aile arasında 12 kişi olarak yemek + kız isteme, yüzük takmayı gerçekleştirip hepsini bir arada tamamladık.:-)
Böyle mini organize olması benim hem hoşuma gitti hem de rahat oldu, korona olmasaydı da böyle bişey planlıyordum ama tabii senin daha büyük olmasına dair hayalin varsa bişey diyemem.

• Muhteşem
Bizim 4 sene oldu zaten,evlendi çocuğu bile oldu.
Sizlerinde gitmesi lazım,genelde hep böyle olur.
Bizde olmadı söz nişan,tekrar geldiler onlar birde başka şehirdeler.
2.kez geldiklerinde isteme oldu,yüzük taktı damat sonrada biz nişanı yaptık mekan ayarladık.
Çaya geldiler bize her gelişlerinde bişeyler hazırladım,onlara gittiğimizde yemeğe almışlardı bizi.
Oo hayırlı olsun..
Normalde iki ziyaret olur. Ama şu an pandemi var.
Ekstra risk demek bu. O yüzden dedim
Biz söz nişanı evde düşünüyoruz. Zaten çok akrabamız yok. Kalabalık değiliz.

Tek ziyaret olacak bu durumda

Koronadan dolayı biz tanışma + isteme yüzük olayını bir yaptık.
Cumartesi günü nişanlımı, annesini ve babasını evimize yemeğe almışdık. Onlar farklı şehirden geldiği için biz yemeğe gelmelerini istedik, sonuçta bizim için okadar yol teptiler.
Pazar günü de dışarıda açık alanlı restaurantta aile arasında 12 kişi olarak yemek + kız isteme, yüzük takmayı gerçekleştirip hepsini bir arada tamamladık.:-)
Böyle mini organize olması benim hem hoşuma gitti hem de rahat oldu, korona olmasaydı da böyle bişey planlıyordum ama tabii senin daha büyük olmasına dair hayalin varsa bişey diyemem.

Hayirli olsun...
Biz aynı sehirdeyiz. O yüzden ikindi çayına alacağız.
Söz nisan ne zaman olur bilmiyorum. Ama bizim yaşlar 30 üstü olduğu için çok uzatmayiz diye düşünüyorum.
Ben evde söz nişan istiyorum. Kalabalık yere mekana gerek yok. Anneler ve babalar 70 yaşında. Zaten düğüne de gerek yok. Nikâh yeterli..

Belki nisandan sonra yemek olur. Ama riski az restaurant bulmak lazım.

Hayirli olsun...
Biz aynı sehirdeyiz. O yüzden ikindi çayına alacağız.
Söz nisan ne zaman olur bilmiyorum. Ama bizim yaşlar 30 üstü olduğu için çok uzatmayiz diye düşünüyorum.
Ben evde söz nişan istiyorum. Kalabalık yere mekana gerek yok. Anneler ve babalar 70 yaşında. Zaten düğüne de gerek yok. Nikâh yeterli..

Belki nisandan sonra yemek olur. Ama riski az restaurant bulmak lazım.

Teşekkür ederim.
Ben de 30'a bir tık uzaktayım.:KK48:
En güzeli sade nikah, ben de öyle istiyorum aynı görüşteyiz. :rapci:
Sana da şimdiden hayırlı olsun, musmutlu olun.:KK68:

Darısı başıma inşallah..
Bizimde siyasi görüş, sosyal ekonomik durumlara bakış durumu ve kültür altyapısı vs çoğu çok benzer. Umarim kaynaşilir. Ben onlara gittigimde 2 saat oturacakken konu konuyu acinca 4 bucuk saat oturmustum. Bakalım neler olacak..

Isteme bizde olur mu bilmiyorum onum hakkında bir beklenti yok. Yani bu ziyarette olur mu bilmiyorum. Olmasa da sorun değil. Maksat sohbet muhabbet olmuş olsun. Sizinki güzel olmuş. Düğün ne zaman inşallah?
kısmetse 2021 ama ay net olarak belli değil, ben hep yaz gelini olmak istemişimdir. açık havada bir organizasyon istedim ama nişanlım yaza kadar beklemek istemiyor. zaten düğün yapmayacağız ikimiz de düğün sevmiyoruz :KK23:bir nikah ve kokteyl düşünüyordum ben ama o beklemek istemediği için ve corona belirsizliğinden dolayı sanırım kış sonu bahar gibi olacak nikah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back