• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaplama mı... Çekim mi??... Yardım!

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
kızlar benim kanal tedavili bi dişim var birazı kırıldı doktor dedi ki ya kaplama yapılacak ya çekilecek. ben çekimden korktuğum ve kaplamanın nasıl yapıldığını bilmediğim için kaplama düşünüyordum. ama arkadaşlarım kaplamada dişleri kesiyorlar dediler ve de koku yapıyormuş..bu konuda bilginiz var mı ne yapsam daha iyi lütfen yardımcı olun banaa:ecrin_bebek:

bence çektirme sonuç olarak çektirdiğinde birdaha orda dişin çıkmaycak ve hep boş kalacak bende 2tane kaplama var ve bir sürüde dolgu cok rahatım hiçbir sorunum yok kaplama yapmak için dişi küçültüyorlar biraz ama o kadar korkulcak bişeyde değil geçmiş olsun ::)

ya ama çok küçültüyorlarmış ve yanlarındaki dişleride kesiyorlarmış??? koku yaptımı sana canım

yooo ben hiç problem yaşamıyorum koku falan olsa şimdiye kadar farkederdım yanı:) ama küçültma işlemi korkulcak bişey değil yani yandaki dişlerrde senn diş yapınla alaklı eğer dişlerinn arası çok genişsa zaten ihtiyaç duymaz doktor

canım sana teşekkür ederim... arkadaşlar başka fikri olan yok mu lütfen yardımcı olun..çünkü arkadaş belki ii doktora denk gelmiştir.. şanslı olmuştur bu konuda belki ben öle olmam o yüzden bi çok fikir istiyorum...

Bende de iki çürük var şekerim ama inan ben de aynı senin durumundayım. Her yeri işten anlamayan doktorlar sarmış ve klinik açmışlar. Kasımpaşa da bir diş hekimi ablamın kaplamasını çok kötü yaptı. Halen acı çekiyor. Yaptırmak istiyorsan, doktorları hastalara sor. Aman ssk ya gitme sağlam dişinide çekiyorlar. Kaplama tavsiye ederim. Dolgu ise lazerli olursa iyi oluyor diye biliyorum.

Dentistanbul sitesinde fiyatlar var mesela. En iyi yerlerden biri ama bi kaplamayı 250 ytl'ye yapıyorlar. Bana pahalı geldi. Umarım iyi bir doktor denk gelir.

Bende de iki çürük var şekerim ama inan ben de aynı senin durumundayım. Her yeri işten anlamayan doktorlar sarmış ve klinik açmışlar. Kasımpaşa da bir diş hekimi ablamın kaplamasını çok kötü yaptı. Halen acı çekiyor. Yaptırmak istiyorsan, doktorları hastalara sor. Aman ssk ya gitme sağlam dişinide çekiyorlar. Kaplama tavsiye ederim. Dolgu ise lazerli olursa iyi oluyor diye biliyorum.

Dentistanbul sitesinde fiyatlar var mesela. En iyi yerlerden biri ama bi kaplamayı 250 ytl'ye yapıyorlar. Bana pahalı geldi. Umarım iyi bir doktor denk gelir.
pahalı yaa.... kaplamadan çekenleri de duydum ama yinede çekim den korkuyorum karar veremedim... sağol canım inş..

ya bnde iki tane kaplama yaptirdim, biri iy cunku alttaki dis sadece kirildigi icin yaptirdim ama digerinden hic memnun dglim cunku kanal tedavisi yapilmisdi ve agrioduu doktor cekelim yada kapyalalim dedi bnde kaplatttrdim simdii sicak soguk deiyoo cok agrioo sanki tum dislerim agrioo of of

ya bnde iki tane kaplama yaptirdim, biri iy cunku alttaki dis sadece kirildigi icin yaptirdim ama digerinden hic memnun dglim cunku kanal tedavisi yapilmisdi ve agrioduu doktor cekelim yada kapyalalim dedi bnde kaplatttrdim simdii sicak soguk deiyoo cok agrioo sanki tum dislerim agrioo of of
aaa öyle mi canım çok geçmiş olsun.. benim de kanal olan dişim kırıldı yaa.. o diş hakkında karasızım işte zaten kanal tedavisi gören dişin ömrü beş seneymiş.. kırılmaya falan başlıyor işte sonradan..

Bence kaplama yaptırsan daha iyi olur!
Çünkü giden dişin yerine bir daha diş gelmez!Ben de kanal tedavisi yapılmış dişin üzerine kaplama yaptırdım ve şu anda çok memnunum!

dişleriyle çok problemi olan ve dişçi koltuğundançok korkan biri olarak sana tavsiyem kesinlikle kaplama yaptırman...
çekilen diş maalesef yerine gelmez değil mi??? Nine gibi takma diş kullanırsın her çürüyen dişini çektirirsen ama kaplama öyle değil altında kendi dişin durdukça kötü yapsa bile doktor onu çıkarttırıp yeniden yaptırabilirsin..Benim öndeki 4 dişim kaplama, inan kanal tedavisindeki kadar bile acı çek miyorsun...
Tek yapman gerekn o koltuğa oturmak ama ondan sonrası inan çok kolay...
GEçmiş olsun

dişleriyle çok problemi olan ve dişçi koltuğundançok korkan biri olarak sana tavsiyem kesinlikle kaplama yaptırman...
çekilen diş maalesef yerine gelmez değil mi??? Nine gibi takma diş kullanırsın her çürüyen dişini çektirirsen ama kaplama öyle değil altında kendi dişin durdukça kötü yapsa bile doktor onu çıkarttırıp yeniden yaptırabilirsin..Benim öndeki 4 dişim kaplama, inan kanal tedavisindeki kadar bile acı çek miyorsun...
Tek yapman gerekn o koltuğa oturmak ama ondan sonrası inan çok kolay...
GEçmiş olsun
sağol canım...... şey bir de yandaki dişi de çok küçültüyorlarmış... o dişde güme gitmiyor mu o nasıl oluyor??? onada mı yapılıyor kaplama???

Kanal tedavili dişinize yapılacak olan porselen kaplamanın tam adı "kron" ve sadece o dişi kapsar.Anlattıklarınızdan çıkardığım bu.Komşu dişlerinde dahil olduğu tedavi şekli ise"köprü" diye tabir edilir ve sizin durumunuzdan farklıdır,diş eksikliği söz konusudur.Dişiniz kırıldığı için tekrar yapılacak sağlıklı bir dolgu bir mümkün görünmüyor bu sebeple ya kronlanıp size kazandıralacak.Büyük ihtimalle de zaten sinirleri alındığı için de işlem sırasında anesteziye ihtiyaç duyulmadan yarım saatte bitirilecektir seans.Koku meselesine gelince vücudunuza dışardan bir parça dahil oluyor elbette farklılık olacak,daha fazla özen isteyecek ,eğer temziliğine yeterince özen gösterilir ve doktorun tavsiyelerine uyulursa böyle bir sorun da söz konusu olmaz.Geçmiş olsun.

Kanal tedavili dişinize yapılacak olan porselen kaplamanın tam adı "kron" ve sadece o dişi kapsar.Anlattıklarınızdan çıkardığım bu.Komşu dişlerinde dahil olduğu tedavi şekli ise"köprü" diye tabir edilir ve sizin durumunuzdan farklıdır,diş eksikliği söz konusudur.Dişiniz kırıldığı için tekrar yapılacak sağlıklı bir dolgu bir mümkün görünmüyor bu sebeple ya kronlanıp size kazandıralacak.Büyük ihtimalle de zaten sinirleri alındığı için de işlem sırasında anesteziye ihtiyaç duyulmadan yarım saatte bitirilecektir seans.Koku meselesine gelince vücudunuza dışardan bir parça dahil oluyor elbette farklılık olacak,daha fazla özen isteyecek ,eğer temziliğine yeterince özen gösterilir ve doktorun tavsiyelerine uyulursa böyle bir sorun da söz konusu olmaz.Geçmiş olsun.
sağolun.. bilgi için teşekkürler anladığım kadarı ile kronlanmasını tavsiye ediyorsunuz.. peki çekmek ne kadar doğru olur sizce.. bir de doktordan doktora farklılık gösteriri mi ki?? ha bir de anlamadığım kanal tedavili dişe kronlama yaparken yandaki dişlerde küçülktme yada her hangi bir işlem uygulanıyor mu?

sağolun.. bilgi için teşekkürler .kanal tedavisi yaparken de anestezi yapmaya gerek duymamıştı doktor sinirlerim ölmüş çünkü:utangac:anladığım kadarı ile kronlanmasını tavsiye ediyorsunuz.. peki çekmek ne kadar doğru olur sizce.. bir de doktordan doktora farklılık gösteriri mi ki?? ha bir de anlamadığım kanal tedavili dişe kronlama yaparken yandaki dişlerde küçülktme yada her hangi bir işlem uygulanıyor mu?

sağolun.. bilgi için teşekkürler .kanal tedavisi yaparken de anestezi yapmaya gerek duymamıştı doktor sinirlerim ölmüş çünkü:utangac:anladığım kadarı ile kronlanmasını tavsiye ediyorsunuz.. peki çekmek ne kadar doğru olur sizce.. bir de doktordan doktora farklılık gösteriri mi ki?? ha bir de anlamadığım kanal tedavili dişe kronlama yaparken yandaki dişlerde küçülktme yada her hangi bir işlem uygulanıyor mu?

Öncesinde çekim yapılmamışsa yani boşluk yoksa diğer dişlere dokunulmaz.Çekim son basamaktır mümkün olduğunca dişinizi korumaya çalışın.Hekim farklılığına gelince aynı malzemeden her hanım aynı yemeği yapar ama lezzetler değişir mi evet değişir...

bu bir köprü
images

bu da tek kron
porselenkronkaplama1xb8.jpg

Son düzenleme:
teşekkürler bilgi için.)) kaplama düşünüyorum o halde..

Benimde tavsiyem kanal tedavisi görmüs dislerin kronlanmasi yani kaplanmasidir.
Bir sartla: o dise iyi bir kanal tedavisi yapilmis olmasi ve disin agri yapmamasi.
Zaten simdiye kadar o disin kaplanmamasi hata aslinda.

ayy bende 12 adet dişime kaplama ve köprü yaptırıcam kesildi e şuan ağrısından duramıyorum ama
çekilmekten iyidir die düşünüyorum

Back