- Konu Sahibi lorinaceae
-
Yazımda bir cümleyi kaçırmışsınız 'meal' olmayacak. Siz Türkçe mealini okuyorsunuz. Meal ne demektir biliyor musunuz? Bilmiyorsanız anlatayım, meal şudur. Bazı insanlar diğerlerinin Allah'ın sözlerini anlayamayacak durumda olduklarını düşünürler nedense. Ve Kuran'ı Arapça dışında başka bir dile çevirirken 'Allah burada şöyle demek istemiştir' diyerek meal ederler yani yorumlandırırlar. Biz yıllarca Kuran'ı yasak olduğu için Türkçe okuyamamış bir milletten geliyoruz. Bunun en büyük nedeni de birilerinin bizim Kuran'ın gerçek halini anlamamızdan korkması. Çünkü anlarsak, bilirsek, öğrenirsek bilinçleniriz:) Bu da o birilerinin işine gelmez tabii ki. Size tavsiyem tarafsız bir çevirmemin meal olmayan birebir çevirisini okumanız ya da gidip Arapça öğrenip yine aynı şekilde meal olmayan Arapça bir Kuran okumanız. Aradaki farkı çok net anlayacaksınız. Kuranın birebir çevirisinde, yani 'Allah olsa olsa şöyle demek istemiştir bize' demeyen bir çeviride asla o yazdığınız cümleleri bulamazsınız. Tekrar ediyorum aksini kanıtlayan biri olursa direk tövbe eder kapanırım.
BENİM İÇİN TEK CAHİLLİK ALLAH'IN KURALLARINA KARŞI GELMEKTİR.
üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim ve ankara'nın göbeğinde yaşıyorum. kaçıncı devirde yaşadığımızı pek ala iyi biliyorum.
kimseye cahil sıfatı yakıştırmadım, yakıştırmam da.
rabbim bana iman verdi bu benim için en büyük ilim ve meziyettir.
Merhaba değerli kardeşim önce Maşaallah sübhanallah demek istiyorum sana..ben de bir tesettürlü hanım olarak seni öyle çok anlıyorum ki..Birincisi Allahü Teala sana bu kapanma hissini hatta tam tekbil kapanma hissini bahşettiği için sen çok şanslısın ve çok doğru yoldasın,tebrik edıyorum hayrlı olsun diyorum.Kendını dini yönden ayet ve hadislerden etkilenmen ve çarşafı dahi düşünmen tamamen çok aziz bir duygu ve senin imanının yüksek olduğunu gösterir.Anneni babanı dikkate alma elinden geldikçe onlar için dua et ve eminim bu yolda sen çok büyük bir kademe atlamışsın zaten.hayran kalınacak cinstensin emin ol buna ben de senin yazdıklarını yaşadım çünkü..Bu Allahın bir daveti sana sakın bu yoldan ayrılma..Bende daha önce çok modern açıktım namalarımı kılıyordum şuan tesettüre girdim ELHAMDÜLÜLLAH ÇOK ŞÜKÜR RABBİME ÖYLE MUTLU HUZURLUYUM Kİ..ANNEME NEDEN BENİ DAHA ÖNCE KAPANMAYA TEŞVİK ETMEDIN DİYE KIZDIM HATTA.GECMİŞE DAİR..Senin çarşaf yani siyah giyinmek istemendeki bir diğer mucizede dinimizde kapanmanın sınırları çerısınde kadının dıkkat çekici cazibeli şekılde kapanmasıda uygun bulunmamasıdır.Alllahu Teala erkeklerın d,kkatını çekmemesi bakıslarının uzerınde olmaması ıcın sıyah ve koyu renklı örtunmeyıde emretmıstır.Maelesef bunu algılamayan sozde kapalı oyle ok kısı varki.Sen bunun bilincindesin ne mutlu sana,gençliğinin vermiş olduğu bir pırlanta bir eda bu gençken herşey daha sevaptır bu da sana geçmiş ya çok iyi bir yerdesin. inşaallah böyle devam edersin.Rabbim seni de beni de doğru yolundan ayırmasın yar ve yardımcımız olsun İnşaallah.. Allaha emanet ol...
subhanallah.. amacım sizin tövbe edip kapanmanızı sağlamak değil.
çünkü allah'ın mühürlediği kalbi ben açamam.
benim bildiğim size, sizin bildiğiniz size.
allah yar ve yardımcınız olsun.
subhanallah.. amacım sizin tövbe edip kapanmanızı sağlamak değil.
çünkü allah'ın mühürlediği kalbi ben açamam.
benim bildiğim size, sizin bildiğiniz size.
allah yar ve yardımcınız olsun.
okumak mı alıyor cahilliği. ankara da yaşamanız benim için bir anlam ifade etmiyor .ben ülkeyi bir tek parça olarak görüyorum ama inanın böyle düşünüyorsanız malezyaya gidin arabistana gidin afkanistana gidin bu ülkeninde bu kuralları var o çerçevede yaşayın. ayrıca eleştiriye açık olmak gerek hanım kız. kurallara karşı gelmek diye bir şey yok çünkü kurallarda çarşaf diye bir şey yok.
selamunaleyküm arkadaşlar. aranıza yeni katıldım fakat uzun süredir burayı okur, bilgi edinirdim. allah razı olsun..
şimdi ise ben başlık açayım ve içimdekileri dökeyim istedim. çünkü allah azze ve celle'den başka kimsem yok. rabbim bana vekil olarak yeter fakat bir derdim var ve bu da kapanmama ailemin karşı olması.
üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim, başarılıyım ve çevremden duyduğuma göre elim yüzüm yerinde. giyimime dikkat ederim, bakımlıyım. aileme çarşafa girmek istiyorum dediğimde bana inanamadılar. senin gibi bir kız kapanamaz bu güzelliğe gençliğe yazık diyenler de oldu. komik geliyor bana.. allah'ın kelamına karşı gelmeyi kavrayamıyorum.. çok direndim fakat olmadı. en azından başörtüsü ve pardesü giyeyim dediğimde de beni hep ertelediler. bugün son kez söylediğimde ise babam bu evi terk ederim git kocanın evinde ne halin varsa gör dedi. inanın kimsem yok kapanmam lazım çünkü ahiretimi kurtarmak istiyorum. annem açık, namaz kılar. kapanmama o da karşı, bu ne yaman çelişki değil mi :)
aranızda benim durumumda olan bacılarımız varsa yardımcı olursanız sevinirim..
bu durumu yaşamadığınız halde görüşünüz varsa da severek dinlerim..
allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
İşte bahsettiğim okumama olayına çok iyi bir açıklık getirdiniz. Bakın eğer Kuran'ı doğru okumuş ve doğru anlamış olsanız bilecektiniz ki Allah'ın kimin kalbini mühürlediğini, kimin kalbini açtığını ancak ve ancak Allah bilir. Dolayısıyla siz eğer benim kalbimin mühürlenmiş olduğunu söylüyorsanız, tövbe haşa kendinizi Allah'a şirk koşmuş oluyorsunuz. Benim derdim insanlara kapanın ya da kapanmayın demek değil. İnsanın kendi bileceği iştir, kendi kararıdır. Benim tek derdim insanların aslında olmayan birşeyleri varmış gibi anlatıp başka insanları da yanıltmalarını önlemek ya da onları uyararak yaptığı yanlışı anlamalarını belki sağlayabilmek. Ne yazık ki insanlarımız inançlı olmak adına genelde çok masumane olsa da çok büyük yanlışlar yapıyorlar ve birisi gelip işin aslını anlattığında asırlardan beri yanlış olan kabul gördüğünde o doğruyu anlatan kara koyun ilan ediliyor. Bunun dışında evet çarşaf kılık kıyafet kanununa aykırıdır, cezası da halen vardır. Gerçi bildiğim kadarıyla sadece teoride kaldı, pratikte uygulanmıyor.
maalesef biricik ülkenizde çarşaf yasaktır yazmıyor :)
eleştiriye sonuna kadar açığım fakat hakarete açık değilim.
konu tartışmaya gitsin istemem tek derdim sizlerden tavsiye almak.
teşekkür ederim.
Çarşaf çok büyük sorumluluk gerektirir ve çok zordur.
Sonuçta okuyosun, çalışma hayatın olacak. Çarşafla zor olur diye düşünüyorum..
Ama kapalılığa ikna edebilirsin diye düşünüyorum.
beğenmiyorsan biricik ülkemizde yaşamak zorunda değilsin hayata farklı açılardan bak hanım kız örnek aldığın devirle şimdi bir mi öyleyse internetten neden kullanıyorsun neden son model telefonlar var elimizde herşey bir bütün olmalı ama kafayı kapatarak olmamalı.
telefon ve internet eskiden evet yoktu. şimdi ise evet var. ve ben imkanım yettiğince kullanıcam.
neden mi?
çünkü benim için faydalı elhamdulillah..
rabbim bizi çağın faydalı şeylerinden mahrum etmez.
ama unutmayın ki islam bir ışıktır ve her devirde her millette her ülkede mutlaka onun yolunda gidenler olacaktır.
islamın ışığı sönmez.
ZAFER İSLAMINDIR.
herşey olsun ama kafa aynı kafa olsun öyle olmuyor işte zafer insan olanındır hak yemeyenindir hırsızlık yapmayanındır. günah almayanındır. hadi hanım kızım sen derslerine çalış kitabını oku ve kafandakini yap.
namaz kıldıktan sonra üstümde örtü ve etekle balkona çıktım annem hemen kızdı içeri gir biri görecek dedi.
sanki çıplağım :)
benden utanacaklarına allah'ın karşısına bu şekilde çıkmaktan utansınlar değil mi..
dediklerinize katılıyorum. hesabı allah'a vereceğiz..
allah razı olsun. teşekkür ederim..
kendisi peygamberimizin eşlerinin giyim ve inanış tarzına karşı gelerek sizce de allahın istediği yaşam tarzını yalanlamış olmuyor mu?
tabii ki allah bilir ve allah'a şirk koşmak inşaallah yapacağım son şeydir.
sizinle anlaşamadık ama inşaallah doğrusunu öğrenmek ve anlamak hepimize nasip olur.
Peygamberimiz deveyle seyahat ediyor, çölde yaşadığı için gözüne de sürme çekiyordu. Bu durumda Peygamber efendimizin yaşam tarzını benimsemek için aynılarını mı yapmamız gerekiyor. Bakın tekrar ediyorum, çarşaf dediğiniz İslamiyetten yüzyıllar öncesi de Arabistan yarımadasında vardı. İklim koşulları gereği olması gereken bir kıyafetti. Erkeklerin de birçoğu çarşaf benzeri kıyafetler giyerdi. Dolayısıyla Peygamber efendimizin eşlerinin de bu tip kıyafetler giymesi normaldir. Cahiliye döneminde de dediğim gibi çarşaf vardı. Bizim şalvar nasıl milli kıyafetimizse onların da milli kıyafeti gibi birşey. Ve tekrar ediyorum bizim kitabımızın hiçbir yerinde bununla ilgili tek bir cümle yoktur. Evet anlaşamadık, anlaşmak da zorunda değiliz. Önemli olan farklı şeyleri savunurken de saygı sınırları içinde kalmak. En azından ben öyle düşünüyorum. Ama bana karşı kurduğunuz cümleyi (kalbimin mühürlenmiş olması) lütfen tekrar oturun bir düşünün. Dediğim gibi Allah'tan başka kimsenin bunu bilmesine imkan yok. Eminim masumane kurulmuş bir cümledir ama en azından bundan sonra aklınızda olur. Size hayırlı günler dilerim.
konu iyice dağılmış ..
yakında bu konu kapanır
tekrar hatırlatmak istiyorum
bu konu dini tartışma konusu değil
arkadaş kendi hayatı hakkında bir karar almış
önüne engeller çıkmış ve tavsiye ve fikir istiyor
meselenin özü bu
bunu bahane edip de konuyu başka yerlere çekip tartışma yaratmayın lütfen ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?