- Konu Sahibi lorinaceae
-
arkadaşım bu kadar nefsini yenmiş olman bu yaşta bence çok olgunca..
seni tebrik ederim ama sonradan vazgeçmeyeceğine emin olduğun şeyi yap. tanıdığım birkaç insan önce kapandı sonra tamamen açıldı bu bana göre çok yanlış düşün taşın karar evr ama istersen zaman ver kendine.sonra istediğini yap bedende beyinde senin günahta senin artık o yüzden ailene bence söz düşmez ama sen biraz bekle istersen önce pardesu kullan sonra bakarsın kendi hayatın olur kararlarını verirsin.. ama ben şahsi görüşüm çarşaf hoş durmuyor yani devir olarak çok çağdıışı duruyor simsiyah seyler giyersen vücudunu belli etmeyen oda çarsaf gibi olur bence deneyebilirsin.
sana hayatında başarılar diliyorum cenabı hak gönlüne göre versin.....
allah razı olsun teşekkür ederim.
çarşafı istememin nedeni tamamen dini bir neden. yani bunu gerçekten benim gibi düşünen anlayabilir.
ve burada bu düşüncemi kimseye ispatlamaya çalışmadım.
sizin de bu kendi görüşünüzdür saygı duyarım ve dediğiniz gibi önce pardesüyle başlıcam inşaallah.
sonrası allah kerim.
allah razı olsun teşekkür ederim.
çarşafı istememin nedeni tamamen dini bir neden. yani bunu gerçekten benim gibi düşünen anlayabilir.
ve burada bu düşüncemi kimseye ispatlamaya çalışmadım.
sizin de bu kendi görüşünüzdür saygı duyarım ve dediğiniz gibi önce pardesüyle başlıcam inşaallah.
sonrası allah kerim.
Bir şey soracağım :26: arkadaşın kalbini Allah mühürlediyse, bu durumda kapanıp kapanmamak kendi elinde olmamış oluyor.
Bilemiyorum mantıksız geldi bu dediğiniz
ben çarşafa da kötü gözle bakmam canım sadece bazen gördüğüm seylerden bu kanıya vardım. bazıları gözünü bile kapıyo ve etrafı bile göremiyo yanluış anlama ama erkek olsa anlamazsın bu yönden dedim ben...
İnşallah istediğini yaaprsın...
siyah ferace de giyebilirsin onlar da çarşaf gibi ,boydan oluyor bol oluyor
kusura bakmayın mesajınıza anca cevap yazabilicem.
bu tamamen tasavvufi bir konu.
başka bir başlık altında açıklayabilirim fakat bu konu buna uygun değil.
konu saptı başka bir boyut aldı.
üzgünüm.
Kimseye birşey açıklaman gerekmiyor.
Canın, gönlün, kalbin ne istiyorsa onu giy canım.
Ha ben çarşaftan çok hoşlanmıyorum ama o benim tercihimdir.
Herkes kendi tercihleriyle yaşar.
Kimseyi yargılamak kimsenin haddi değil
Yolun, gönlün açık olsun inşallah.
Evet ben de konu dışına çıkmak istemezdim ama gerçekten çok merak ettim o yüzden sordum.
Kusura bakmayın sizinle ilgili azcık şüphelerim var yazdıklarınız bana hiç samimi gelmedi. Günahınızı alıyorsam kendimi kötü hissederim ama içimden geçen de bu ne yazık ki. İyi günler.
bak canım bunlar tarzı mesela
işlemeli dğeil de düz ve daha bol kesimleri de olabilir
Eki Görüntüle 974785
Eki Görüntüle 974786
çarşafla bir iş hayatın olabilir mi sence...?
ben hiç görmedim de...işin çok zor...:26:
ilginize teşekkür ederim.
elbise gibi olan kısmı desensiz olursa eğer giyerim fakat başörtüsü bağlama şekli benim istediğim gibi değil,
daha bol olmalı..
bulurum inşaallah, kendi okuduğum okulda da siyah pardesü üstüne siyah başörtüsü giyen var.
olmadı onlara danışırım.
doğru söylüyorsunuz, olmaz.
fakat iş çarşaf boyutuna gelirse benim zaten iş hayatından veya okul hayatından vazgeçmiş olmam gerekecek.
vallahi bunu allah için yaparım, fakat etrafımdan birisinin desteğini görmek istiyorum sadece bu.
rabbim en doğru zamanı bilendir.
ben de o doğru zamanı bekliyorum.
çok kez tekrarladım başınızı şişirdim ama şimdilik konum çarşaf değil inanın başörtüsüne evdekilerin karşı gelmesi..
yoksa ben zaten çoktan kendimi hazırladım bunlara.
ben feraceyi kastettim zaten başörtüsünü değil ..
Allah kalbine bu arzuyu, aklına bu fikri koyduysa zaten eyleme dönüştürmen için de yardımcı olur sana. Allah ne diyor "ben size yeterim" Emin ol bi çok insan değil eylemi planını bile kurmaz bunların, sen zaten çok büyük kısmı geçmişsin. Allah nasip ederse yolundaki engeller de kalkar. Ben kapalı değilim ama bi ara öyleçok istedim ki yaptım da 3 ay öyle durabildim, yapamadım olmadı. Bu çok büyük bi imtihan. Sosyal yaşantın, insanların bakışı, toplu taşıma araçlarındaki tavırlar çok garipleşiyor. O yüzden direkt çarşaf yerine kapanarak kendini bu sürece alıştırman da önemli. Ailenin izin vermemesi konusunda da, şöyle bi yol sergileyebilirsin. Bakımlı açık güzel kızım diyorsun. Kapalı gibi giyinip sadece başı açık dolaş hem sen hem onlar alışsınlar, Allah mutlaka yoluna koyacaktır. Benim öyle çok arkadaşım vardı iş vs nedeniyle kapanamayan ama emin ol dışardaki onlarca kapalıdan daha üsturuplu giyinen ve davranan insanlardı. Ben de önce kıyafetlerimle sonra saçımı örtmekle bu işi çözmek istiyorum, Allah biliyor gönlümü ama nefs feci bişey. Hem sadece kapanmakla da olmuyor. Allah'ın emirlerine yasaklarına uyulması gereken daha bi sürü şey var. Öncelikle insanlığımızı temizlemeliyiz. Sana basit bi örnek vereyim ben hamileyim karnımda artık baya belli otobüste o tıklımtıkış alanda kapalı onca bayan kalkıp yer vermiyor kocaman amcalar yer veriyor. Başlarında zorlukla dikildiğim ve karnım önlerinde kocaman durduğu halde başlarını çeviriyorlar. Sevaplar ve günahlar sadece bir yerden toplanmaz... Allah cümlemize doğru İslam yaşamayı nasip etsin.
allah azze ve celle nefsinizi yenmenizi size nasip etsin inşaallah..
haklısınız insanların bakışları değişebilir. şöyle örnek vermek isterim, eskiden makyajımı yapardım(fondoten, pudra kullanmazdım ama dikkat çekici göz makyajı yapardım) saçlarıma özen gösterirdim. şimdi ise olduğu gibi çıkıyorum dışarı ve annem sinirleniyor. allık sür bari diyor :)
fark ediyorlar bazı şeyleri ama inanın onların tamamıyla fark etmesini bekleyecek kadar zamanım yok.
dediğiniz süreç olan süslenmeme ve kapalı giyinme kısmını zaten ben yaptım.
bundan sonra başörtüsü kısmı kaldı.
ayrıca değindiğiniz diğer noktaya da katılıyorum. başını örtmek yetmez, bunu uygulamaya da geçirmek gerekli.
allah razı olsun, teşekkürler..
Allah yardımcın olsun, sen işini Allah! a bırak gerisini düşünme, sıkıntı etme hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?