- Konu Sahibi lorinaceae
-
selamunaleyküm arkadaşlar. aranıza yeni katıldım fakat uzun süredir burayı okur, bilgi edinirdim. allah razı olsun..
şimdi ise ben başlık açayım ve içimdekileri dökeyim istedim. çünkü allah azze ve celle'den başka kimsem yok. rabbim bana vekil olarak yeter fakat bir derdim var ve bu da kapanmama ailemin karşı olması.
üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim, başarılıyım ve çevremden duyduğuma göre elim yüzüm yerinde. giyimime dikkat ederim, bakımlıyım. aileme çarşafa girmek istiyorum dediğimde bana inanamadılar. senin gibi bir kız kapanamaz bu güzelliğe gençliğe yazık diyenler de oldu. komik geliyor bana.. allah'ın kelamına karşı gelmeyi kavrayamıyorum.. çok direndim fakat olmadı. en azından başörtüsü ve pardesü giyeyim dediğimde de beni hep ertelediler. bugün son kez söylediğimde ise babam bu evi terk ederim git kocanın evinde ne halin varsa gör dedi. inanın kimsem yok kapanmam lazım çünkü ahiretimi kurtarmak istiyorum. annem açık, namaz kılar. kapanmama o da karşı, bu ne yaman çelişki değil mi :)
aranızda benim durumumda olan bacılarımız varsa yardımcı olursanız sevinirim..
bu durumu yaşamadığınız halde görüşünüz varsa da severek dinlerim..
allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
aileniz istemediği için kapanamıyorsanız günahı onlara olmuyor mu:44:
pardesü çarşafa göre çok daha uygun bence...
evet günaha giriyorlar, bu durumda aileme karşı gelebilirim dine göre fakat gidecek kimsem yok yalnız kaldım anlayacağınız..
o zaman babanızın dediği gibi evlenene kadar erteleyin...
Çarşafa girmek neyin nesi ? Atatürk kılık kıyafet kanunu yapmadımı? Kimsenin kapanmasına bısey diyemem ancak carsaf nedir yahu ? Cok daha guzel mantolar var bilekte. Onlardan giyin.
Çarşaf yerine, normal, bildiğimiz kapanmayı tercih etseniz ses çıkarmazlar bence..
atatürkün kılık kıyafet kanunundan önce Allahın kanunları geçerli benim bildiğim kadarıyla :S Çarşaf giymek isteyen arkadaşım ben de tesettürlüyüm,çarşaf giycek kadar yenemedim nefsimi ama Rabbim inşallah gönlündekini nasip eder tez zamanda..dua edicem senin için..
benim gönlümden geçen çarşaf giymektir çünkü peygamberimiz'in hanımları da çarşaflıydı, onları örnek almamız lazım..
ailem yani anne ve babam(kardeşim yok) mantoya bile izin vermiyor. verseler zaten önce gözlerini alıştırarak başlayacağım..
Dınımızde söyle geçer. Kadın sacının telını dahi sakınmalı helalı oldugu kocası harıc her erkeğe. Ancak sen bunu çarşafa yorma. Cok guzel şekilde turbana girenler var. Neden illaki carsaf dıye dırenıtorsun.
selamunaleyküm arkadaşlar. aranıza yeni katıldım fakat uzun süredir burayı okur, bilgi edinirdim. allah razı olsun..
şimdi ise ben başlık açayım ve içimdekileri dökeyim istedim. çünkü allah azze ve celle'den başka kimsem yok. rabbim bana vekil olarak yeter fakat bir derdim var ve bu da kapanmama ailemin karşı olması.
üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim, başarılıyım ve çevremden duyduğuma göre elim yüzüm yerinde. giyimime dikkat ederim, bakımlıyım. aileme çarşafa girmek istiyorum dediğimde bana inanamadılar. senin gibi bir kız kapanamaz bu güzelliğe gençliğe yazık diyenler de oldu. komik geliyor bana.. allah'ın kelamına karşı gelmeyi kavrayamıyorum.. çok direndim fakat olmadı. en azından başörtüsü ve pardesü giyeyim dediğimde de beni hep ertelediler. bugün son kez söylediğimde ise babam bu evi terk ederim git kocanın evinde ne halin varsa gör dedi. inanın kimsem yok kapanmam lazım çünkü ahiretimi kurtarmak istiyorum. annem açık, namaz kılar. kapanmama o da karşı, bu ne yaman çelişki değil mi :)
aranızda benim durumumda olan bacılarımız varsa yardımcı olursanız sevinirim..
bu durumu yaşamadığınız halde görüşünüz varsa da severek dinlerim..
allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
canım bakınırken dikkatimi çektin ALLAH senin yardımcın olsun ne güzel düşüncelerin var inşallah muradına erersin bende kapalıyım senin gibi bende çarşaf giymek istedim ama nefsim izin vermedi bende bol pardesüler giyiyorum bide ferace diye bişey duymüşsündür belki ben ondan giyiyorum üstünede büyük siyah başörtü takıyorum bazende normal ondan giyinebilirsin .ailen nasıl bi yapıya sahip açıkmı kapalılarmı bence bu işin peşini bırakma danimarkalı gelin hikayesini duymuşsundur rabbim gönlüne göre versin
allah razı olsun..
annem güzelliğine düşkündür gezmeyi sever ve ben kapanırsam bunları yapamıcak sanıyor. halbuki ben de onunla gezerim, yemek yerim ben hapse girmiyorum ki fakat o öyle sanıyor..
babam da çevresinden çekiniyor, allah'tan çekinmesi yerine..
baba tarafı başörtülüdür anne tarafında sadece teyzem ve kızı çarşaflı başka kapalı yok.
canım ailendede kapalı varmış hemde annenin ailesindede teyzenden yardım alsan en azından normal kapanmak için ama bence savaşmalısın buda bir cihattır ALLAH YOLUNDA CİHAT senin için duaedeceğim
dılerımr gonlundekı muradı gerceklestırırsın bende pecelıyım bende esımı cok zor ıkna ettım aylemde bısey demedı ama abartmıssın felan dedı herkez ama kardesımın arkadası var oda pecelı kız calısıyor aylesı pece takmasınız ızın vermıyor her aksam ısten geldıgınde babası pecesını ya kesıyormus yada sobaya etıp yakıyormus kız sureklı yedek pece tasıyor yanında aylesınden cok cekıyor bu konuda ne desem bılmıyorum okızında senın allah yardımcın olsun uzun mucadele vermen gerekıcek bu konuda
allah razı olsun ben de sizin için dua edicem inşaallah..
teyzem zaten her zaman yanımdadır ve yardımcımdır. o da kapanmak istediğimi duyunca çok sevindi fakat başka şehirde yaşadığımız için elinden dua etmekten başka bir şey gelmiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?