Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor..

teşekkür ederim.
haklısınız ailem benim yapamayacağımı ve bana zor geleceğini düşündü sanırım. ama asıl düşündükleri şey kendi çevreleri ve onların düşeceği durum.
hadi çarşafı geçtim şu an başörtüsü bile istemiyorlar. onların bir kez bile ağzından seni tebrik ederiz iradene ve nefsine sahip çıkacağın için gibi laflar duymadım ama buradaki yorumlardan duydum bunları. allah razı olsun sizden de bir örnekle açıkladınız. dikkate alıcam inşaallah..

allah razı olsun..
öncelikle bu konuyu açma amacım sizlerden yorum almaktı umarım aranızda tartışmalara neden olmam.
ben çevreme uyum sağlamak değil allah'ın kurallarına uyum sağlamak istiyorum. çünkü bu dünyada herkese hesap verebilirim ama ahirette allah azze ve celle'ye hesap veremem. tek korkum bu.
bendeki allah aşkı takıntı değildir asla, dilerim allah bana ve benim durumumda olanlara yardım etsin..

namaz kılan bi insan neden kapanmaya karşı çıkar anlamak zor.. direk çarşaf yerine yavaş yavaş kapan gözlerini alıştır Allah sorunsuz bi şekilde kapanmayı nasip eder inşallah

namaz kılan bi insan neden kapanmaya karşı çıkar anlamak zor.. direk çarşaf yerine yavaş yavaş kapan gözlerini alıştır Allah sorunsuz bi şekilde kapanmayı nasip eder inşallah

çünkü rabbim dilediğinin kalbini mühürler, dilediğini hidayete erdirir. annem de bence ne yaptığını bilmiyor..
inşaallah teşekkür ederim..

seni çok iyi anlıyorum .. annen ve babanın bu davranışlarına akıl sır erdiremiosun şuan .. bende bitakım şeyler yaşadım annem kapalı ablam ve yengemde aynı şekilde ben açıktım okuyodum ama hevesim vardı kapanmaya. babam senin kapanmana ne gerek var zaten çok acık giyinmiyorsun demişti bana ama bn kapandım. annem istiyodu bende istiyodum kimseyi dinlemedim biraz bekle dediler 1 yıl sonra kapan dediler ama içim içimi yiyodu bekleyemedim. çokta hoş oldu güzel oldu dilerim allah sana da ihsan eder. bu snin için bi sınav inşallah doğruya çabuk kavuşursun..

Ailenin bu tavrına karşı dinimizce onlara karşı gelme hakkın var çünkü Allahın emir ve yasaklarını inkar edip seni yanlış yola iteklemeye hakları yok.Ha bu arada atatürk kılık kıyafet kanunu yapmadımı çarşaf neyin nesi diyen arkadaş pardonda eline hiçmi Kuran-ı Kerim almamış hiçmi Allah'ın hükümlerinden haberi yok bende 1.5 sene öncesine kadar açıktım kimseye burda zorla kapansın demiyorum yanlış anlaşılmasın cesaretimi topladım tesettüre girdim fakat günümüzdeki modern kapalılardan değildim ayağında topuklu suratta makyaj dikkat çekici ne varsa üzerinde vücüt hatları belli eğer bu şekilde kapanacaksan arkadaşım hiç kapanma islamın öngördüğü gibi kapan aileni alıştıra alıştıra kapan mesela bazı arkadaşlar demiş uzun pardesü bol ve dikkat çekici olmayanlardan giyebilirsin başörtün çok renkli olmayacak şekilde daha sonra ferace ve çarşaf olarak alıştırırsın belkide ailen kabullenebilir.Bende 1 ay önce kadar çarşafa girdim peçeli olarak ve öteki şekilde kapanmaktan çok daha farklı ve huzur verici birşey.Allah inşallah gönlüne göre verirde aileni razı edersin.Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın islamiyette zorlama yoktur kesinlikle ama Kuran'da verilen emir ortadadır.Kılık kıyafet kanunu falan bunlar boştur.

Çarşafa girmek neyin nesi ? Atatürk kılık kıyafet kanunu yapmadımı? Kimsenin kapanmasına bısey diyemem ancak carsaf nedir yahu ? Cok daha guzel mantolar var bilekte. Onlardan giyin.
Atatürk kılık kıyafet kanunu sadece şapka için. Atatürk kadınların çarşafına karışmadı. çarşaf devrimi yapmadı, Avrupalıların örttüğü fotr şapka devrimi yaptı. :)

Atatürk kılık kıyafet kanunu sadece şapka için. Atatürk kadınların çarşafına karışmadı. çarşaf devrimi yapmadı, Avrupalıların örttüğü fotr şapka devrimi yaptı. :)

25kasım 1925 sapka ve kılık kıyafet ınkılabı. Bi bakarsın canım :) sapka zorunlu olarak yapıldı fes sarık vs gıbı dil dün mezhep ırk ayrımı yapabılecegınden dolayı.birde çarşafı atıfta bulunmuştur. Turk mılletı çağdaş giyim ne ıse ona uyacaktır demiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:

atatürk dönemi resimlerine bakınca kadınların çarşafla ve yerel kıyafetlerle sokakta dolaştığını görebilirsin. ama fotr şapka devriminden dolayı herkesin başında Avrupalıların taktığı fotr şapka ve turevleri vardır. çarşaf yalnızca devlet memureleri için yasak edilmiştir. memureler kadın fotr şapka ve mini etek giyme zorunluluğu getirilmiştir.

canım Allah yardımcın olsun.. seni çok iyi anlıyorum.. 6 yıllık evliyim, 26 yaşındayım.. ailemde namaz kılan kimse yoktu sadece annem haftasonları abdest alıp Kuran okurdu.. iki tane de kız kardeşim var ozaman küçüklerdi.. ben kendi kendime kitaplardan okuyarak dinimi öğrendim.. Namaz kılmaya başladım.. Babam ilk zamanlar karışmadı.. Fakat sonra sonra üstüme gelmeye başladı abdest aldığım zaman kız kardeşlerime laf atardı "kızlar kapıları camları kapatın ablanız uçacak birazdan" diye dalga geçerdi.. birgün evde kimse yoktu bende namaz kılıyordum. zil çaldı babam gelmiş bende namazı bozup kapıyı açmadım tabi.. kendisi çok sinirli biridir.. anahtarı yokmuş o gün kapıda iki dakika beni bekledi diye saçlarımdan sürükleyerek salona götürüp beni feci şekilde dövmüştü... neymiş o bekleyemezmiş bi zahmet namazı bozacakmışım ne zaman görse beni namaz kılıyormuşum.. bu işin suyunu çıkarmışım.. tövbe tövbe.. o günden sonra seccade görmek istemediğini söyledi kız kardeşlerimin de beynini yıkıyormuşum diye resmen evde namazı yasakladı ben onu dinlemedim dinlemedikçe dayak yedim.. bir ara vazgeçti sonra başka sebeplerden dövmeye başladı.. zaten şiddet uygulamak için bahane arardı.. annem yapma etme derse oda dayak yerdi.. en sonunda benim kaçarak erken evlilik yapmama sebep oldu.. Allahıma şükürler olsun ki Allah gönlüme göre bir eş verdi bana.. inşallah senin de gönlüne göre versin Rabbim sana dua edeceğim.. Allah bilir teyzeni de senin beynini yıkamakla suçluyorlardır.. Onlar anne babamız ama sen doğru bildiğin yoldan şaşma ilahi adalet yerini bulacaktır..

Bunun tartışmasını yapmaya gerek yok canım. Herkesin görüşü istekleri farklı. Ben atıfta bulunmuştur dıyorum :) geri kalmış medeniyetler seviyesine ınmemıze az kaldı :) ıyı akşamlar canım.

allah razı olsun..
eminim tesettür açık halimizden daha güzeldir ve dediğiniz gibi bu bir sınav, ben de bu sınavdan galip gelicem inşaallah.

nefsinizi yendiğinizden dolayı sizi tebrik ederim maşaallah, dilerim bana da nasip olur.
benim gönlümden geçen kesinlikle çarşaf'tır, sünneti yaşamaktır.
şimdilik pardesüye de razıyım. dilerim gerçekleşir.

canım bence ailen kapanma diyorsa bir bildiği vardır.

ailemin bildiği bir şeyler var diyelim, peki benim bildiklerim, benim inandıklarım ?
allah'ın emrinin yanında ailemin bildikleri umrumda olmuyor. çünkü diğer cevaplarımda dediğim gibi herkese bu dünyada hesap verebilirim ama ahirette allah azze ve celle'ye hesap veremem.
hakkımızda hayırlısı olsun, tavsiyeniz için teşekkürler.

allah razı olsun..
evet teyzemin benim beynimi yıkadığını düşünüyorlar, halbuki ben küçüklüğümden beri dine ve allah'a bağlıyımdır.
gözlerindeki perde bir an önce iner inşaallah, allah'ın adaleti şaşmaz. bana yardım edecektir.
ben de size dua edeceğim, teşekkürler..

çarşaf giymek geri kalmış medeniyet seviyesine inmek değildir.

ben peygamberimizin eşlerinin seviyesiz ve kör cahil olmadıklarına inanıyorum. onlar da çarşaflıydı ve bizim dünyada örnek almamız gereken ilk kadınlar onlardır.

dilerim rabbim gözlerdeki perdeyi açar ve hidayeti bizlere nasip eder.
her ne kadar katılmasam da fikrinize saygı duyuyorum.

Hahahaha ahirettede sana ne kadar çağdaş giyinmişsin gel şöyle cennete gir diyecekler zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…