- Konu Sahibi lorinaceae
-
canım öncelikle seni tebrik ederim.nefsini yenmendeki iradenden dolayı. çünkü biliyorumki çarşaf nefse en ağır gelen tesettürdür.ama bazen insan bir anda nefsini ayaklar altına alabilir bunuda biliyorum. önemli olan bunu devam ettirebilecek iradeye sahip olmaktır.
inandığın gibi yaşamak senin en doğal hakkın ve bu hakkına kimse karışmamalı.ama olaya anne baba gözüyle baktığımızda olaylar değişiyor. hiç bir ebeveyn evladının kötülüğünü istemez. ne yaparsa evladının iyiliğini düşündüğü için yapar.yaptığı başkalarına göre doğru değildir belki ama onlar doğru olduğuna inandıkları için yaparlar.evlatlarının zarar görmesinden korktukları için yaparlar.onun için hiçbir ebeveyn evladının uçlarda olmasını istemez. orta yolu izlemesini tercih eder.seni çarşaflı görmekten korktukları için değil, çevreden tepki görüp, yıpranmandan , yada yılıp vazgeçmenden, nefsine yenilmenden korktukları içinde yaparlar bunu.
müteassıp bir ailenin kızı çıkıp ben bundan sonra mini etekle gezmek istiyorum dese ailesinden aynı tepkiyi görür. o ailede evlatlarının hem dünya , hem ahiretinden korktukları için evlatlarını korumak isterler.ve şiddetle karşı çıkarlar. ama o evletlerı birden bire çıkıp ben mini etek giymek istiyorum demek yerine maksi eteğinin ucundan 1 santim kısaltsa! üçbeş gün sonra 1 santim daha, bir iki hafta sonra 1 santim daha derken 1 yılın sonunda bu kısaltma dizlerin üzerine çıksa o aile bunun farkına bile varamaz. çünkü gözleri alışır. alıştıra alıştıra kısalttığı için kısaldığını farkedemezler. dolayısıyla kız istediği giyim tarzını uygular ve hiç tepki çekmeden yapar bunu.
bir arkadaşım memurdu ve açıktı. eşi kapanmasını istiyordu.onun nefsine ağır geliyordu. önce giydiği kıyafetlerin boyunu az az uzatmaya başladı. sonra kısa mont, hırka gibi üstler almaya başladı üzerine. işini bıraktıktan sonra pardesü giydi. bir süre sonra açık renk pardesülerini kaldırıp koyu renklere geçti. sonra ferace giydi ve üzerine siyah örtü almaya başladı. bir gün birlikte bir yere gidiyorduk. arkadaşımda bir farklılık var gibi geldi ama ilk etapta ne olduğunu farkedemedim. sonra baktım arkadaşım çarşaf giymişti.
aa sen çarşafmı giydin dedim. evet dedi. ilk etapta farkedemedim dedim. bende dedi. nasıl yani dedim. yavaş yavaş geçtiğim için bende hiç farkedemeden geçtim hiçte zor olmadı dedi. kız kardeşide açıktı. ben nefsimi yendim dedi. bir güğnde mini eteğini çıkartıp çarşaf giydi. üç ay sonra zor geldi çıkarttı. arkadaşım hÂla çarşaflı.
bilmem anlatabildimmi.
Pardon ama saclarini masalayip ruzgarda dans ettirmeyen insanlarda tacize ugruyor arkasindan laf atiliyor. Illaki cekici giyinmen saclarini masalayaip suslemene gerek yok laf etmeleri icin.
Neden konu sahibinin fikrine saygi duymayip, cevreye uyum saglamasini bekliyosun. Turkiye ozgur bir ulke degilmi? Rahatsiz oldugumuz soylemlerden kurtulmak niyetiyle kiz baskalarin istegiyle fikriylemi yasamini surdursun? Laf yemege musait bir varlikta nedemek? Siz bana su goruntuyu verdiniz yaziklariniz ile; cevrenin istedigi gibi yasam surdurmeye calisan, kendi fikirlerine saygisi olmuyan bir varlik gibi gozuktun bana. Konu sahibindeki takinti degil asil cevreye uyum saglamak icin kendini yirtan insanlarda bir takinti var. Bir uye acilmak istiyorum ailem izin vermiyor diye konu acsa ozgurlukten bahsederiz, cevrenin onemini olmadigindan kendi istedigini yapmasindan bahsederiz degilmi:)) hic dogru dusunmuyosun canim hic.
namaz kılan bi insan neden kapanmaya karşı çıkar anlamak zor.. direk çarşaf yerine yavaş yavaş kapan gözlerini alıştır Allah sorunsuz bi şekilde kapanmayı nasip eder inşallah
selamunaleyküm arkadaşlar. aranıza yeni katıldım fakat uzun süredir burayı okur, bilgi edinirdim. allah razı olsun..
şimdi ise ben başlık açayım ve içimdekileri dökeyim istedim. çünkü allah azze ve celle'den başka kimsem yok. rabbim bana vekil olarak yeter fakat bir derdim var ve bu da kapanmama ailemin karşı olması.
üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim, başarılıyım ve çevremden duyduğuma göre elim yüzüm yerinde. giyimime dikkat ederim, bakımlıyım. aileme çarşafa girmek istiyorum dediğimde bana inanamadılar. senin gibi bir kız kapanamaz bu güzelliğe gençliğe yazık diyenler de oldu. komik geliyor bana.. allah'ın kelamına karşı gelmeyi kavrayamıyorum.. çok direndim fakat olmadı. en azından başörtüsü ve pardesü giyeyim dediğimde de beni hep ertelediler. bugün son kez söylediğimde ise babam bu evi terk ederim git kocanın evinde ne halin varsa gör dedi. inanın kimsem yok kapanmam lazım çünkü ahiretimi kurtarmak istiyorum. annem açık, namaz kılar. kapanmama o da karşı, bu ne yaman çelişki değil mi :)
aranızda benim durumumda olan bacılarımız varsa yardımcı olursanız sevinirim..
bu durumu yaşamadığınız halde görüşünüz varsa da severek dinlerim..
allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
Atatürk kılık kıyafet kanunu sadece şapka için. Atatürk kadınların çarşafına karışmadı. çarşaf devrimi yapmadı, Avrupalıların örttüğü fotr şapka devrimi yaptı. :)Çarşafa girmek neyin nesi ? Atatürk kılık kıyafet kanunu yapmadımı? Kimsenin kapanmasına bısey diyemem ancak carsaf nedir yahu ? Cok daha guzel mantolar var bilekte. Onlardan giyin.
Atatürk kılık kıyafet kanunu sadece şapka için. Atatürk kadınların çarşafına karışmadı. çarşaf devrimi yapmadı, Avrupalıların örttüğü fotr şapka devrimi yaptı. :)
25kasım 1925 sapka ve kılık kıyafet ınkılabı. Bi bakarsın canım :) sapka zorunlu olarak yapıldı fes sarık vs gıbı dil dün mezhep ırk ayrımı yapabılecegınden dolayı.birde çarşafı atıfta bulunmuştur. Turk mılletı çağdaş giyim ne ıse ona uyacaktır demiştir.
atatürk dönemi resimlerine bakınca kadınların çarşafla ve yerel kıyafetlerle sokakta dolaştığını görebilirsin. ama fotr şapka devriminden dolayı herkesin başında Avrupalıların taktığı fotr şapka ve turevleri vardır. çarşaf yalnızca devlet memureleri için yasak edilmiştir. memureler kadın fotr şapka ve mini etek giyme zorunluluğu getirilmiştir.
seni çok iyi anlıyorum .. annen ve babanın bu davranışlarına akıl sır erdiremiosun şuan .. bende bitakım şeyler yaşadım annem kapalı ablam ve yengemde aynı şekilde ben açıktım okuyodum ama hevesim vardı kapanmaya. babam senin kapanmana ne gerek var zaten çok acık giyinmiyorsun demişti bana ama bn kapandım. annem istiyodu bende istiyodum kimseyi dinlemedim biraz bekle dediler 1 yıl sonra kapan dediler ama içim içimi yiyodu bekleyemedim. çokta hoş oldu güzel oldu dilerim allah sana da ihsan eder. bu snin için bi sınav inşallah doğruya çabuk kavuşursun..
Ailenin bu tavrına karşı dinimizce onlara karşı gelme hakkın var çünkü Allahın emir ve yasaklarını inkar edip seni yanlış yola iteklemeye hakları yok.Ha bu arada atatürk kılık kıyafet kanunu yapmadımı çarşaf neyin nesi diyen arkadaş pardonda eline hiçmi Kuran-ı Kerim almamış hiçmi Allah'ın hükümlerinden haberi yok bende 1.5 sene öncesine kadar açıktım kimseye burda zorla kapansın demiyorum yanlış anlaşılmasın cesaretimi topladım tesettüre girdim fakat günümüzdeki modern kapalılardan değildim ayağında topuklu suratta makyaj dikkat çekici ne varsa üzerinde vücüt hatları belli eğer bu şekilde kapanacaksan arkadaşım hiç kapanma islamın öngördüğü gibi kapan aileni alıştıra alıştıra kapan mesela bazı arkadaşlar demiş uzun pardesü bol ve dikkat çekici olmayanlardan giyebilirsin başörtün çok renkli olmayacak şekilde daha sonra ferace ve çarşaf olarak alıştırırsın belkide ailen kabullenebilir.Bende 1 ay önce kadar çarşafa girdim peçeli olarak ve öteki şekilde kapanmaktan çok daha farklı ve huzur verici birşey.Allah inşallah gönlüne göre verirde aileni razı edersin.Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın islamiyette zorlama yoktur kesinlikle ama Kuran'da verilen emir ortadadır.Kılık kıyafet kanunu falan bunlar boştur.
canım bence ailen kapanma diyorsa bir bildiği vardır.
canım Allah yardımcın olsun.. seni çok iyi anlıyorum.. 6 yıllık evliyim, 26 yaşındayım.. ailemde namaz kılan kimse yoktu sadece annem haftasonları abdest alıp Kuran okurdu.. iki tane de kız kardeşim var ozaman küçüklerdi.. ben kendi kendime kitaplardan okuyarak dinimi öğrendim.. Namaz kılmaya başladım.. Babam ilk zamanlar karışmadı.. Fakat sonra sonra üstüme gelmeye başladı abdest aldığım zaman kız kardeşlerime laf atardı "kızlar kapıları camları kapatın ablanız uçacak birazdan" diye dalga geçerdi.. birgün evde kimse yoktu bende namaz kılıyordum. zil çaldı babam gelmiş bende namazı bozup kapıyı açmadım tabi.. kendisi çok sinirli biridir.. anahtarı yokmuş o gün kapıda iki dakika beni bekledi diye saçlarımdan sürükleyerek salona götürüp beni feci şekilde dövmüştü... neymiş o bekleyemezmiş bi zahmet namazı bozacakmışım ne zaman görse beni namaz kılıyormuşum.. bu işin suyunu çıkarmışım.. tövbe tövbe.. o günden sonra seccade görmek istemediğini söyledi kız kardeşlerimin de beynini yıkıyormuşum diye resmen evde namazı yasakladı ben onu dinlemedim dinlemedikçe dayak yedim.. bir ara vazgeçti sonra başka sebeplerden dövmeye başladı.. zaten şiddet uygulamak için bahane arardı.. annem yapma etme derse oda dayak yerdi.. en sonunda benim kaçarak erken evlilik yapmama sebep oldu.. Allahıma şükürler olsun ki Allah gönlüme göre bir eş verdi bana.. inşallah senin de gönlüne göre versin Rabbim sana dua edeceğim.. Allah bilir teyzeni de senin beynini yıkamakla suçluyorlardır.. Onlar anne babamız ama sen doğru bildiğin yoldan şaşma ilahi adalet yerini bulacaktır..
Bunun tartışmasını yapmaya gerek yok canım. Herkesin görüşü istekleri farklı. Ben atıfta bulunmuştur dıyorum :) geri kalmış medeniyetler seviyesine ınmemıze az kaldı :) ıyı akşamlar canım.
25kasım 1925 sapka ve kılık kıyafet ınkılabı. Bi bakarsın canım :) sapka zorunlu olarak yapıldı fes sarık vs gıbı dil dün mezhep ırk ayrımı yapabılecegınden dolayı.birde çarşafı atıfta bulunmuştur. Turk mılletı çağdaş giyim ne ıse ona uyacaktır demiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?