Kapanmak istiyorum ama ailem izin vermiyor..

Benim.kardesimde kapanmayi istediginde annem karsi cikti okulun ne olucak is bulabilirmisin diye konustu..kardesim bu konuda kararli.oldugu icin annemin dedigine sustu. Annem o günden beri kardesime.soguk davraniyor ama kardesim.verdigi karardan vazgecmedi. Bende senin yerinde olsam.pardesü falan giyerdim basimi güzrl modern bi sekilde kapatirdim belki ailen ozaman pek karsi cikmaz

inanın ki modernlik değil benim için allah'ın emri önemli..
kadının yüzü de avreti olduğu için kadın yüzünü de yabancı erkeklerden saklamalı.
ama şimdilik elimdeki imkan ve olanak buna yettiği için bu şekilde bir kapanma kararı aldım.
umarım zaman ilerledikçe kafamdaki tam tesettür şekline bürünürüm.
teşekkürler..

Allah'ın kanunları çarşaf giyin yazmaz. Hatta Allah'ın kanunları şunu giyin bunu giyin de yazmaz. Allah'ın kanunları der ki, 'Ziynet yerlerinizi örtün'. Kuranı Kerim'in tek bir satırında saçınızı örtün, çarşaf giyin gibi bir cümleye rastlayamazsınız. Hele ki çarşaf zaten cahiliye dönemi Arap kıyafetidir. İslamiyetle zerre bağlantısı yoktur. Tam tersi İslamiyet öncesi kıyafettir. Ziynet yerlerinizi örtün cümlesi de toplamda 3 defa geçer Kuranı Kerim'de. Bu cümleyle ilgili çeşitli açıklamalar vardır. Birinci ve bana en mantıklı gelen açıklama şu; İslamiyet öncesi cahiliye döneminde ve İslamın ilk yıllarında kadınlar ayaklarına hal hal, boyunlarına kolye gerdanlık, kulaklarına bol miktarda küpe takarmış... Tabi bilezikler falan da aynı şekilde. Bir çok kadın soyulurmuş. Kolları kesilenler bile varmış bilezikleri falan almak için. Dolayısıyla böyle bir cümle gelmiş. Diğer ve ikinci bir açıklama (ki bu da mantıklı bence) kadının cinsel organları (göğüsleri, vajinası vs.) kadının ziynetleridir, örtülmesi gerekir. Ama Kuran'da kesinlikle saçınızı örtün, ninja gibi simsiyahlar içinde gezin, çarşaf giyin vs. vs. yazmaz... İnanmayan açar kutsal kitabı bir kez daha baştan okur. Herhangi bir yerinde (meal olarak eklenmiş olmayacak ama orjinal Kuranı Kerim olacak) tek bir cümle içinde saçınızı örtün, çarşaf giyin yazıyorsa gelir buraya şurda şurda yazıyor der, ben de bu yazdıklarımdan pişman olur, tövbe eder direk kapanırım....

etme cahille muhabbet fıttırırsın demişler ya hani:)senin ziynetlerin sana göre onlar ama dinin sana göresi ona göresi buna göresi yok işte..canım sen ziynet yerlerini kapat yeter zaten sana,vajinanı,göğüslerini vs.bizde cahiliye döneminde takılalım boşver..

nasıl yazmaz kuranı kerımde sacınızı ortun dıye bence sen ac bıda oku kuranı kerımı ıyıce oku...

Back