- 6 Mart 2011
- 2.683
- 750
- 248
- Konu Sahibi lorinaceae
-
Çarşaf arap kültürünün bir kıyafetidir.
Bunu biraz tarih ve din irdeleyen herkes bilir..
Kadının aşağılanmasıdır.
Bu nedir ?
çarşaf giyen bayanlar aşalanmış mı? oluyor.
Din konularında hiç rastlamadım,bir zahmet nerede yazıyor yazarsanız sevinirim
tartışma çıksın istemem kesinlikle.
neredeyse her sayfada yazdım yine söylüyorum amacım sadece nasıl bir yol çizebilirim ve ailemi nasıl ikna edebilirim diye sizlerden tavsiye almaktı.
herkesin düşüncesi kendini ilgilendirir ama konu umarım anlaşılmıştır..
kesinlikle size katılıyorum ama insanlar konuyu nasıl çevirebiliyorlar şaşıyorum.
Kapanma arzunuz çok güzel rabbim yardımcınız olsun.inşallah ailenizi ikna edebilirsiniz
allah razı olsun..
eminim tesettür açık halimizden daha güzeldir ve dediğiniz gibi bu bir sınav, ben de bu sınavdan galip gelicem inşaallah.
Millet ne kadar rahatsız ya. Size ne isteyen çarşaf giyinir isteyen pece takar. Modernlik mis belki biz sizin anladiginiz modernlerden olmak istemiyoruz biz çağdaş yaşamak istemiyoruz belki size ne. Kimse çıkıp karışıyor mu mini eteklilere bikinililere, herkesin kendine çizdiği yol farklıdır. Günümüzde kapanmayi bile yozlastirdilar artık modern tesettür kıyafetleri! İslam da modernlik diye birşey yoktur tesettür de başını kapatmaktan ibaret değildir. İslam da tesettür karşı cinsin ilgisini cezbetmeyecek kadar bol ve kapalı kıyafetler demektir. Tercih edilmek istenirse bu çarşafla da olur parduse ile de olur. Önemli olan hakkıyla yerine getirmek. Ve bu ne şekilde olursa olsun herkesin kendi tercihi kimseye yorum dahi yapmak düşmez. Konu Sahibi arkadaşım Allah senin de gönlüne göre versin inşallah istediğin gibi kapanıp hakkını verirsin. Allah ailene de Hidayet versin böyle bi konuda onların fikirlerine bağlı yaşamak zorunda değilsin. Herkesin inancı kendine öteki dünyada annen baban izin vermediği için mazur gorulmeyeceksin kendi hesabını kendin vereceksin. Onun için bu kararını da kimseye bağlı olmadan kendin vermelisin.
İNŞAALLAH canım umarım bu azmini yitirmezsin. benim bir arkadaşım var ailesi açıktır ve kapalı yok denecek kadar az ama kendisi kapandı 1 yıl oldu ailesi çok memnun bu durumdan bi sıkıntı yok.. allah yardımcın olsun
Bu nedir ?
çarşaf giyen bayanlar aşalanmış mı? oluyor.
Din konularında hiç rastlamadım,bir zahmet nerede yazıyor yazarsanız sevinirim
Kur'anın meali asla gerçeği yansıtmaz Kur'anın meali okuyan kişinin Kur'andan Anladığıdır.Kur anda örtünme emirlerinde çarşaf diye bir şey geçmez kadınların baş örtülerini yakalarından aşşağı uzatması gerektiği dış kıyafet giyerek vücut hatlarını belli etmemeleri gerektiği ve yüzlerini yabancı erkeklerden gizlemeleri gerektiği farklı ayetlerde geçmektedir. ziynet yerlerini sadece vajina ve göğüslerinden ibaret sananlarda pekala oralarına bir parça yaprak koyarak gezebilirler.. Zamanın tarzına değil değil Allahın farzına uyanlar kazanacaktır. Allahın farzına uymak zorunda değilsin fakat bence şöyle olmalı böyle olmalı demek kimsenin haddine değildir.daha arapça 1 cümle okumaya bilmeyen burada dini bilgi vermeye çalışıyor ben 9 yıldır kuran öğreniyorum ve 3 yıllık hafızım Kur'anı bu zaman kadar Allahın izniyle 17 defa hatmettim senin kadar saçmalayanını ve zırvalayanını görmedim.Allah Resulü sav buyuruyor " Benim ümmetim 73 fırkaya ayrılacaktır bunlardan 72 si cehennemlik 1 i cennetliktir"Sehabe sorar kim cennete gidecek ya Resulullah"Benim ve Sehabemin yolundan gidenler" buyurmuştur. Allah resulü dönemlerindeki Sehabe kadınlarının ne şekilde kapandığını bir kez olup merak edipte araştırdınız mı acaba.?Cahiliye dönemi dediğiniz dönem islamdan önce hanlarda kadınların şarap masalarında yarı çıplak oynatıldığı dönemdi ne hikmetse son 100 senedir gene aynıları olmaya başldı doğru tekrar cahiliye devrine doğru gidiyoruz çünkü Allah resulü zamanında düzelen zihniyet gene bozulmaya başlıyor... sokakta eteklerini apuş arasına kadar çekip göğüs dekolteli avrupalı modacıların emrine uyarak gezen kadınlar sizi rahatsız etmiyorda Allahın emrine uyup çarşafla gezenler rahatsız ediyorsa bence imanızı bir kontrol edin.. Allah resulü buyuroyr ki "Ahir zamanında iman elde kor ateş gibi olacaktır tutarken eliniz yanacak bırakırsanız imanınız gidecek" işte tamda bunu bahsediyor eliniz yanmıyorsa eğer geçmiş olsun.. bu benim bu konuya son mesajımdır ha birde unutmadan bacıma demişSin ki arabistana gidin bu ülkede bu kurallara yer yok demişssin K.bakma ama bu ülke ÇARŞAF YIRTAN KOKOŞ KARILAR İLE DEĞİL ÇARŞAFLI NENE HATUNLARLA KURTARILDI...bu vatanın her karışında çarpışan mücahidlerimize mermiler taşıyan yeri geldimi düşmana siper olan müslüman kadınlarımızın hepsi çarşaflıydı zoruna giden varsa eğer defolup gidebilir fransaya italyaya... sizi kimse çarfa girmeye zorlamıyor lakin sizinde Allah'ın emirlerini yalanlamaya hakkınız yok inanmıyorsanız susarsınız saygı gösterirsiniz.inkarcılığınızda kendinizde kalır...
sonunda kapandım..
siyah bir pardesü ve siyah geniş bir örtü aldım.
anne ve babamla seviyeli ve ciddi konuşmalarımız var evde, formalite anlayacağınız.
yarın da okulumun ilk günü olacak tatilden sonraki.
tepkileri merak etmiyo değilim, çünkü okulda bu şekilde kapalı tek kişi ben olucam sanırım.
allah yardım edecektir inşaallah..
destek çıkan herkese teşekkür ederim, allah razı olsun.
babam kendi eliyle götürdü alışverişimi yaptırdı ama bana karşı tavırlı ve soğuklar.
hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
şu an canım aileme çok sıkkın çünkü onlara çok düşkünümdür fakat dini yönden son derece iyiyim ve rüyada gibiyim.
hala inanamıyorum kapanma isteğimden bir ay sonra kapandığıma..
sonuç olarak allah gönüllerden geçeni en iyi bilendir ve O'nu seven herkese yardım edecektir.
sevindim bunu okuduğuma hayırlısı olsun inşallah ailenle büyük sorunlar yaşamazsın
çok sevindim hayırlı olsun.. zamanla düzelecektir inşallah .. okul konusunda da endişeniz olmasın. ilk gün normal olarak dikkat çekeceksinizdir. ben de okuldaki bu şekilde kapalı olan tek kişiyim. fakat 1-2 gün sonra herkes alışıyor ve eski haliniz artık söz konusu dahi olmuyor. Allah daim etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?