- Konu Sahibi lorinaceae
-
çarşaf giymek geri kalmış medeniyet seviyesine inmek değildir.
ben peygamberimizin eşlerinin seviyesiz ve kör cahil olmadıklarına inanıyorum. onlar da çarşaflıydı ve bizim dünyada örnek almamız gereken ilk kadınlar onlardır.
dilerim rabbim gözlerdeki perdeyi açar ve hidayeti bizlere nasip eder.
her ne kadar katılmasam da fikrinize saygı duyuyorum.
Hahahaha ahirettede sana ne kadar çağdaş giyinmişsin gel şöyle cennete gir diyecekler zaten
Benım etrafımdakı herkes kapalı türbanlı. En gencinden en yaslısına kadar. Bende açik ınsan sayılmam sadece saçım açık.imanın kimde olduğunu allah bılır sizler bilemezsiniz Kaldıkı iman çarşafa girmekten ibaret değildir. Cahılıye devrinde yapılanları neden yeniden yapmak istiyorsunuz? Aynen geri kalmışlık demektir? Bir suru çarşaflı kadın varken neden birden bire tesetturlu oldular ? Herkesin seçimi en başta olduğum gıbı saygımı kaybetmeden konuşmama devam edeceğim.ha burda bn bir ıkı carsaflıda görüyorum cok affedersiniz ama yazın sıcakta içine jartiyer giyip ustune carsaf giyiyor Buda iman etmek değilmi? onun yerıne bilekte mantonuzu gıyınız turbanınızı guzel şekilde baglayınız. Dikkat çekmemek ıcın çarşafa gıreceksınız ama butun insanlar sıze donup donup 5kere bakacaklar boyle daha cok günahs gunaha gıreceksınız mademki ahıret sorgulaması yapıyoruz. Hıc kimse peygamberımızde dahil carsafa gıreceksınız dıye buyurmamıslardır. Kadınların sac tellerini dahi göstermesi gunahtır demişlerdir. O dönemde manto olsaydı ozaman bana karsı cıkmayacaktınız. Ne ıyelım herkes kendinden mesuldur.
konu burada dini inançları yargılamak mı arkadaşa yardımcı olmak mı
kimse çarşafı ya da mini eteği yargılama hakkına sahip değil
ben de örtülüyüm ne pardesü ne çarşafım var ,normal kendime göre bir çizgim var
fakat kimseyi de yargılamak bize düşmez
Kalplerdekini yalnız Allah bilir
çarşafı pardesüyü savunmak ya da kötülemek kimin hadddine düşmüş
insanlar dışarda çıplak gezerken kimse eleştirmiyor da çarşafı mı eleştireceğiz
hani insan hakları ,hani özgürlük ..
bazı insanlar sadece kendine özgür
özgürlük ve insan hakkı tüm insanlara eşit yaklaşmaktır
çarşaf giymek isteyen çarşaf giysin ,poposunu açmak isteyen de açıp gezsin kime ne ,kimi bağlar
Birbirinizin inançlarını sorgulamak yerine birbirinize karşı anlayışlı olmayı öğrenseniz dünyadaki tüm sorunlar çözülecek
hakeza bir insanın diğerine zararı dokunmadıkça istediği hayatı yaşamakta özgürdür
Konu sahibi arkadaşım sana gelince ,sen şuan bekar olduğun için babanın evinde olabilirsin ama reşit olduktan sonra ALLAHın emriyle mükellefsin .Baban afedersin seni fuhşa teşvik etse de evlenmeyi mi bekleyeceksin ..
Sen ALLAHın emirleriyle mükellefsin ve içinden geldiği şekilde yaşamayı ve bu emri yerine getirmek zorundasın .
7 yaşında olsaydın ozaman babana bağlı olabilirdin .
Şuan yaşamak istediğin hayat için mücadeleni vermelisin bence ,yarına garanti var mı ,evlenmeyi beklerken ya ölüp gidersen hiç bunu düşündün mü ?
Benim bir arkadaşım vardı aynı senin gibi örtünmek isteyen ,ailesi özellikle de babası aşırı solcu ve uç bir adamdı ,abisi de öyle
Kızın seccadesini başına yıkıyorlar ,örtüsünü çekiyorlardı başından ,çok zor süreçler yaşadı ama asla yılmadı
onlar engel oldukça şevki arttı ve en sonunda isteseler de istemeseler de kabul ettiler onu o haliyle
ve o arkadaşım örtülü bir şekilde sınavını başarıyla geçti mücadelesini kazandı
sen de bu mücadeleye girebilirsin
hiçbir zaman inandıklarından vazgeçme ne olursa olsun
nasıl yaşamak istiyorsan da bunu erteleme
RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN
öncelikle bu yazınızı gülümseyerek okudum..
çarşafın içinden jartiyer giymeyi ilk defa sizden duydum.
sizi veya bir başkasını asla yargılamadım ve yargılamam da. galiba yazdıklarımı tam olarak anlayamadınız.
sorun değil, kendimi size anlatma gayesinde değilim.
sadece sizlerden tavsiye bekledim.
o zamanlar manto olsaydı evet size karşı çıkmazdım zaten şu an da karşı değilim.
sadece diyorum ki peygamberimizin eşlerinin göz bebekleri bile görünmezmiş.
gönlümden geçen çarşaftır ama mantoya bile razıyım tekrar söylüyorum.
eğer çarşafın gericilik olduğunu düşünüyorsanız yapacak bir şeyim yok.
Konu nerden nereye gelmiş
allah aşkına kimse kimseye islam dersi vermesin
herkesin görüşü kendine
konu sahibi arkadaş
çarşafa bende karşı biriyim
daha modern şekilde kapanmayı teklif etseydiniz
eminim ailenizde olumlu bakrdı
pat diye çarşafa giricem derseniz
elbette karşı çıkarlarü
önce başınızı kapatın sonra yavaş yavaş tamamen kapanırsınız
özgür bir ülkede yaşıyoruz
Kur'anda Tesettür Ayeti 4 şekilde mevcuttur. İlk tesettür ayeti erkeğin göz kapaklarına inmiştir.." Erkeklere söyle harama bakmasınlar" şekilinde 2. tesettür ayeti kadına inerek" Kadınlarınıza söyleyin baş örtülerine yakalarından aşşağı uzatsınlar ve ziynetlerini gizlesinler (boyun bölgesini)" 3.si "Kadınlarınızı uyarın üzerlerine dış kıyafetlerini giysinler ve vücut hatlarını gizlesinler" 4.süde "Ey peygamber kadınlarınıza söyleyin yüzlerini yabancı erkeklerden saklasınlar" Kura'nın kendisini arapça öğrenip okumanı tavsiye ederim hiç olmadı Tefsirini bulup oku Kur'an meali asla gerçeği yansıtmaz çünkü.Ayrıca diğer tarafta hesabı laikliğe göre değil şeriata göre vereceksin. Bir İnsan Kur'anda geçen emri bilir ve bunu uygulamazsa bu onu dinden çıkarmaz fakat günahkar olur ama Kur'anda geçen ayeti işine gelmediği için tek bir ayeti dahi inkar ederse bütün Kitabı inkar etmiş demektir ve buda o insanı kafir yapar.. herkesin inancı kendine istemiyorsan kapanmazsın uymazsın ama uymak isteyenlerede Kur'anda böyle bir şey yok diyerek inkar etme lüksüne sahip değilsin.. Bacım sen kapan Allah sana bir iman vermiş ve nefsine dizgin vurmayı becerebilmişssin Elhamdulillah Gerekrse ailesini karşına al gende kapan çünkü Ahirette hesabını senin için anan baban değil sen kendin vereceksin.Ve bu konuyu okuyupta kapanma düşüncesi olan bayanlara tavsiyem kapanmadan önce Peygamber dönemindeki Sehabe kadınlar ve peygamber kadınları nasıl kapanıyormuş bunu araştırsınlar ve ona göre kapansınlar. yanlış kapanarak daha fazla günaha girmesinler..bir örnekte üstad necip fazıldan vereyim şimdi.
"İnsanları İslama davet ettiğimizde bizi 1500 yıl öncesine mi götüreceksiniz derler ama iş soyunmaya geldiğinde taş devrine kadar dönemkten çekinmezler." Senin bahsettiğin cahiliye devri işte budur.. Bilgin yok bu konularda bu çok belli bari yanlış bilgi verme..Hak geldi Batıl Zail Oldu...Allah'ın tek bir Ayetini red eden bütün dini red eder islam bir bütündür ya tümüyle kabul edersin ya tümüyle rededersin...vesselam...
slm arkadasım kapanmak ıstemen gercekten guzel bır karar ve sadece senın verebılecegın bır karar..kapanmak zorla olmaz ınsanın kendı ıstegıyle ıcınden gelır..ve rabbım sana bu ıstegı yollamıssa ne mutlu sana...kararların arkasında dur cunku herkes kendınden sorumlu ve hesaba tek basına cekılecek ...baban evlenınce kapanırsın demıs,,ama degıl evlenmeye,yarına cıkacagımıza garantımız varmı..en ıyısını sız bılırsın..gercekten ıstıyorsan bunu aılenıze uygun bır dılle anlatın ve bıryerden baslayın..karsınıza cıkan zorluklar sızı yıldırmasın..Allah yardımcınız olsun...
Rabbim yardımcınız olsun, doğru yolda daim kılsın. içimden tüm zorluklara rağmen geç kalmadan kapanın demek geçiyor. Kapanmaklada olay bitmiyor Rabbimin tüm emirlerini yerine getirmek lazım. Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun. Ben kapalıyım çok şükür hiç pişman olmadım. çevredeki insanların tepkisi, eleştirileri,bakış açıları bazen acı veriyo ama hesabı Rabbimize vereceğimiz için takmıyorum onları,gönlüm ferah :) Rabbim hayırlısıyla sanada nasip etsin inşallah :)
atatürkün kılık kıyafet kanunundan önce Allahın kanunları geçerli benim bildiğim kadarıyla :S Çarşaf giymek isteyen arkadaşım ben de tesettürlüyüm,çarşaf giycek kadar yenemedim nefsimi ama Rabbim inşallah gönlündekini nasip eder tez zamanda..dua edicem senin için..
benim gönlümden geçen çarşaf giymektir çünkü peygamberimiz'in hanımları da çarşaflıydı, onları örnek almamız lazım..
ailem yani anne ve babam(kardeşim yok) mantoya bile izin vermiyor. verseler zaten önce gözlerini alıştırarak başlayacağım..
Allah'ın kanunları çarşaf giyin yazmaz. Hatta Allah'ın kanunları şunu giyin bunu giyin de yazmaz. Allah'ın kanunları der ki, 'Ziynet yerlerinizi örtün'. Kuranı Kerim'in tek bir satırında saçınızı örtün, çarşaf giyin gibi bir cümleye rastlayamazsınız. Hele ki çarşaf zaten cahiliye dönemi Arap kıyafetidir. İslamiyetle zerre bağlantısı yoktur. Tam tersi İslamiyet öncesi kıyafettir. Ziynet yerlerinizi örtün cümlesi de toplamda 3 defa geçer Kuranı Kerim'de. Bu cümleyle ilgili çeşitli açıklamalar vardır. Birinci ve bana en mantıklı gelen açıklama şu; İslamiyet öncesi cahiliye döneminde ve İslamın ilk yıllarında kadınlar ayaklarına hal hal, boyunlarına kolye gerdanlık, kulaklarına bol miktarda küpe takarmış... Tabi bilezikler falan da aynı şekilde. Bir çok kadın soyulurmuş. Kolları kesilenler bile varmış bilezikleri falan almak için. Dolayısıyla böyle bir cümle gelmiş. Diğer ve ikinci bir açıklama (ki bu da mantıklı bence) kadının cinsel organları (göğüsleri, vajinası vs.) kadının ziynetleridir, örtülmesi gerekir. Ama Kuran'da kesinlikle saçınızı örtün, ninja gibi simsiyahlar içinde gezin, çarşaf giyin vs. vs. yazmaz... İnanmayan açar kutsal kitabı bir kez daha baştan okur. Herhangi bir yerinde (meal olarak eklenmiş olmayacak ama orjinal Kuranı Kerim olacak) tek bir cümle içinde saçınızı örtün, çarşaf giyin yazıyorsa gelir buraya şurda şurda yazıyor der, ben de bu yazdıklarımdan pişman olur, tövbe eder direk kapanırım....
Allah'ın kanunları çarşaf giyin yazmaz. Hatta Allah'ın kanunları şunu giyin bunu giyin de yazmaz. Allah'ın kanunları der ki, 'Ziynet yerlerinizi örtün'. Kuranı Kerim'in tek bir satırında saçınızı örtün, çarşaf giyin gibi bir cümleye rastlayamazsınız. Hele ki çarşaf zaten cahiliye dönemi Arap kıyafetidir. İslamiyetle zerre bağlantısı yoktur. Tam tersi İslamiyet öncesi kıyafettir. Ziynet yerlerinizi örtün cümlesi de toplamda 3 defa geçer Kuranı Kerim'de. Bu cümleyle ilgili çeşitli açıklamalar vardır. Birinci ve bana en mantıklı gelen açıklama şu; İslamiyet öncesi cahiliye döneminde ve İslamın ilk yıllarında kadınlar ayaklarına hal hal, boyunlarına kolye gerdanlık, kulaklarına bol miktarda küpe takarmış... Tabi bilezikler falan da aynı şekilde. Bir çok kadın soyulurmuş. Kolları kesilenler bile varmış bilezikleri falan almak için. Dolayısıyla böyle bir cümle gelmiş. Diğer ve ikinci bir açıklama (ki bu da mantıklı bence) kadının cinsel organları (göğüsleri, vajinası vs.) kadının ziynetleridir, örtülmesi gerekir. Ama Kuran'da kesinlikle saçınızı örtün, ninja gibi simsiyahlar içinde gezin, çarşaf giyin vs. vs. yazmaz... İnanmayan açar kutsal kitabı bir kez daha baştan okur. Herhangi bir yerinde (meal olarak eklenmiş olmayacak ama orjinal Kuranı Kerim olacak) tek bir cümle içinde saçınızı örtün, çarşaf giyin yazıyorsa gelir buraya şurda şurda yazıyor der, ben de bu yazdıklarımdan pişman olur, tövbe eder direk kapanırım....
her kelimesine sonuna kadar katılıyorum bu dönemde cahiliye dönemi insanlarını anlamış değilim. çok zor cahillik.
kur'an-ı kerim'in türkçe mealini bitirmeme 3 sure kaldı elhamdulillah.
kapanma ile ayetlerin ilki nur süresi 31.ayettir.
allah azze ve celle der ki : müslüman kadınlarına söyle baş, gerdan, boyun, kulak, kol ve bacak gibi kısımları kapalı olacak şekilde örtünsünler. bunlar dışında el, ayak ve yüz açık olabilir.
bu ayeti kerimeden sonra arabistan'da çıkan fitne nedeniyle kadınlar tam anlamıyla korunamamıştır. tacizler ve tecavüzler devam etmiştir.
daha sonra ikinci kapanmayla ilgili olan ayet inmiştir. allah azze ve celle bu kelamında der ki: müslüman kadınlarına söyle baştan aşağı örtünsünler (cilbab). dışarı çıkarken dışarı elbiselerini giysinler.
sonuç olarak cilbab çarşafa eştir. peygamberimizin eşleri de çarşaflıydı.
bir rivayete göre ayşe(R.A) yolda giderken yolu görebilmek için sadece gözlerinden birini açardı.
BU DURUMDA DİKKAT ALACAĞIM KADINLAR PEYGAMBERİMİZ(S.A.V)'NİN EŞLERİDİR.
ÇARŞAF ARAP KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASI DEĞİL İSLAM'IN TAM ANLAMIYLA YAŞANMASI İÇİN KADINLARA VERİLEN BİR LÜTUFTUR.
umarım anlatabilmişimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?