- Konu Sahibi lorinaceae
canım öncelikle seni tebrik ederim.nefsini yenmendeki iradenden dolayı. çünkü biliyorumki çarşaf nefse en ağır gelen tesettürdür.ama bazen insan bir anda nefsini ayaklar altına alabilir bunuda biliyorum. önemli olan bunu devam ettirebilecek iradeye sahip olmaktır.
inandığın gibi yaşamak senin en doğal hakkın ve bu hakkına kimse karışmamalı.ama olaya anne baba gözüyle baktığımızda olaylar değişiyor. hiç bir ebeveyn evladının kötülüğünü istemez. ne yaparsa evladının iyiliğini düşündüğü için yapar.yaptığı başkalarına göre doğru değildir belki ama onlar doğru olduğuna inandıkları için yaparlar.evlatlarının zarar görmesinden korktukları için yaparlar.onun için hiçbir ebeveyn evladının uçlarda olmasını istemez. orta yolu izlemesini tercih eder.seni çarşaflı görmekten korktukları için değil, çevreden tepki görüp, yıpranmandan , yada yılıp vazgeçmenden, nefsine yenilmenden korktukları içinde yaparlar bunu.
müteassıp bir ailenin kızı çıkıp ben bundan sonra mini etekle gezmek istiyorum dese ailesinden aynı tepkiyi görür. o ailede evlatlarının hem dünya , hem ahiretinden korktukları için evlatlarını korumak isterler.ve şiddetle karşı çıkarlar. ama o evletlerı birden bire çıkıp ben mini etek giymek istiyorum demek yerine maksi eteğinin ucundan 1 santim kısaltsa! üçbeş gün sonra 1 santim daha, bir iki hafta sonra 1 santim daha derken 1 yılın sonunda bu kısaltma dizlerin üzerine çıksa o aile bunun farkına bile varamaz. çünkü gözleri alışır. alıştıra alıştıra kısalttığı için kısaldığını farkedemezler. dolayısıyla kız istediği giyim tarzını uygular ve hiç tepki çekmeden yapar bunu.
bir arkadaşım memurdu ve açıktı. eşi kapanmasını istiyordu.onun nefsine ağır geliyordu. önce giydiği kıyafetlerin boyunu az az uzatmaya başladı. sonra kısa mont, hırka gibi üstler almaya başladı üzerine. işini bıraktıktan sonra pardesü giydi. bir süre sonra açık renk pardesülerini kaldırıp koyu renklere geçti. sonra ferace giydi ve üzerine siyah örtü almaya başladı. bir gün birlikte bir yere gidiyorduk. arkadaşımda bir farklılık var gibi geldi ama ilk etapta ne olduğunu farkedemedim. sonra baktım arkadaşım çarşaf giymişti.
aa sen çarşafmı giydin dedim. evet dedi. ilk etapta farkedemedim dedim. bende dedi. nasıl yani dedim. yavaş yavaş geçtiğim için bende hiç farkedemeden geçtim hiçte zor olmadı dedi. kız kardeşide açıktı. ben nefsimi yendim dedi. bir güğnde mini eteğini çıkartıp çarşaf giydi. üç ay sonra zor geldi çıkarttı. arkadaşım hÂla çarşaflı.
bilmem anlatabildimmi.
teşekkür ederim.
haklısınız ailem benim yapamayacağımı ve bana zor geleceğini düşündü sanırım. ama asıl düşündükleri şey kendi çevreleri ve onların düşeceği durum.
hadi çarşafı geçtim şu an başörtüsü bile istemiyorlar. onların bir kez bile ağzından seni tebrik ederiz iradene ve nefsine sahip çıkacağın için gibi laflar duymadım ama buradaki yorumlardan duydum bunları. allah razı olsun sizden de bir örnekle açıkladınız. dikkate alıcam inşaallah..