-
- Konu Sahibi melodysilk
çok sevindim canım inşallah sonuna kadar böyle devam eder.arkadaslar dün doktora gittim bebisim 9 hafta 4 günlükmüs kalbi atıyordu cok sükür...simdilik hersey yolunda dedi doktor...İNSALLAH böyle devam eder....bana göre dün tam 9 haftalıkdı simdide 4 gün önden gidiyor bir hafta önden gidiyordu galiba tam zamanına geliyor :) İNSALLAH hayırlısıyla su 9 ayı bi atlatsaydım...ALLAHIM cümlemizin yavrularını korur...her doktora gittigimde korku icindeyimhemen ilk sordugum kalbi atıyormu ALLAHIM İNSALLAH yavrularımızı korur...cümlemiz hakkında hayırlısı olur İNSALAH...
canım en doğrusunu yapmışsın. acele etmemek gerekiyor bu gibi konularda karar alırken mutlaka 2-3 dr.un görmesi lazım.kürtaj işini durdurdum başka bir doktora randevu aldım diğerlerinde de 2 doktora göstermiştim bunu da göstercem içim rahat etsin düşünmekten çok yoruldum çok kötüyüm ilaçlar iğneler işe yaramadı başka bişey çıkmasın artık hastanelerden çok yoruldum doktorlarda çok düşüncesiz kobay gibi kullanıyorlar bizi inşallah bebeğim yaşıyordur elimden de bir şey gelmiyor ALLAH yardım etsin bana.......
kürtaj işini durdurdum başka bir doktora randevu aldım diğerlerinde de 2 doktora göstermiştim bunu da göstercem içim rahat etsin düşünmekten çok yoruldum çok kötüyüm ilaçlar iğneler işe yaramadı başka bişey çıkmasın artık hastanelerden çok yoruldum doktorlarda çok düşüncesiz kobay gibi kullanıyorlar bizi inşallah bebeğim yaşıyordur elimden de bir şey gelmiyor ALLAH yardım etsin bana.......
bugün doktordaydım kalbi atmıyor 7+2 günlük kalbi atmıyor geçen haftada derinden kalbi atmıştı bu hafta atmadı dr alalım dedi yarına ün verdi kürtaja napçam ben bekliyimmi1 hafta daha bu üçüncüydü artık napçağımı şaşırdım ne yapsam olmuyor
canim insallah yasiyordur bebegin.ama yasamiyorsa tavsiyem muhakkak fetusa genetik inceleme yaptir.belki bebekte problem vardir.oncekilerde de yaptirmusmiydin genetik inceleme bilmiyorum ama bu da sana bir yol gosterir belki.igne kullaniyordun diye hatirliyorum.boyle ise genelde bebekte problem olunca kalbi clexana ragmen duruyor.
cok aci vermeyecekse gecmisini bir anlatirmisin canim.digerlerinde igne kullanmismiydin?
rabbim icine dustugun bu cikmazdan seni hayirlisiyla feraha cikarsin.
desteğiniz için sağolun diğer ikisinde ilaç kullanmamıştım araştırmalar yapıldı kan pıhtısı çıkınca coraspin içemeye başladım bu bebeğimde ilaç ve iğne kullandım inşallah yaşıyordur dr bebeği aldığında incelicem dedi ben bi umut başka doktora da bakıcam dün çok isyan ettim ama bugün biraz iyiyim sabırlı olmaya çalışıyorum ALLAH ta sabırlı olmamı istiyordur sınıyor beni isyan etmiycem olduğu müddetçe deniycem ama bu defa çok ümitliydim ilaçlar işe yarar diye düşündüm ama herşey ALLAH tan o istediği zaman inşallah sağlıklı bebeğim olur...
bugün doktordaydım kalbi atmıyor 7+2 günlük kalbi atmıyor geçen haftada derinden kalbi atmıştı bu hafta atmadı dr alalım dedi yarına ün verdi kürtaja napçam ben bekliyimmi1 hafta daha bu üçüncüydü artık napçağımı şaşırdım ne yapsam olmuyor
arkadaslar dün doktora gittim bebisim 9 hafta 4 günlükmüs kalbi atıyordu cok sükür...simdilik hersey yolunda dedi doktor...İNSALLAH böyle devam eder....bana göre dün tam 9 haftalıkdı simdide 4 gün önden gidiyor bir hafta önden gidiyordu galiba tam zamanına geliyor :) İNSALLAH hayırlısıyla su 9 ayı bi atlatsaydım...ALLAHIM cümlemizin yavrularını korur...her doktora gittigimde korku icindeyimhemen ilk sordugum kalbi atıyormu ALLAHIM İNSALLAH yavrularımızı korur...cümlemiz hakkında hayırlısı olur İNSALAH...
selam bende soledım doktorum konusunda yardımcı olurum dıye ama bısey demedı elif.ama onun gıttıgı capanın profesorunu de ben cok ıyı dıye duymustum yınede tabıkı her konuda yardımcı olmak ısterım yeter kı sıfa bulsun.ben doktorumdan memnunum cok sukur bu aya kadar sorunsuz bır sekılde geldım ınsallh bole de bıtırırız.Allah yardımcımız olsun elif ıstediğin zaman arayabılırsınde ozelden numara mı da verırım belkı aklına takılan baska seylerde olur gercekten yardımcı olmak ısterım bıldgım kadarıyla...
Allah sabır versin canım bu son olur inşallah. başka ne desem boş
kuzumm çok sevindimmm maşallah yaa Allah'a şükürler olsun bak nereden nereye. kese bozuk dedilerdi, umudunu yitirmek üzereydin. Allah'a şükür, maşallah bebişimize. hep böyle güzel haberler alalım inşallah.
emineciğim duadan 125tane okudum.aranıza benide katarsanız çok sevinirim.inşallah hepimizin hayırlı sağlıklı evlatları olur.
bir arkadaşım bana bir kitap hediye etmişti.her anneye lazım adında bir kitap orda bir dua var.zekeriya aleyhisselam Allahu tealadan bir evlat istemiş.kendi 120 hanımı 98 yaşındaymış.bu duayı yapınca Allahu teala duasını kabul edip yahya aleyhisselamı ihsan etmiş.isterseniz okuyabiliriz.belki önceden okumuşsunuzdur.bilmiyorum.arapçadan okuyarak yazdım.duanın son iki harfinden biri ayının üzerinde uzatma harfi var.en son harfte hamza yani kırık elif.ayını ona çarpıp okumak lazım.oyüzden sonunu türkçeye çeviremedim.
hünake deazekeriyya rabbeh. gale rabbihebli minledünke zürriyyeten dayyibeh. inneke semiuddü a.
cooooooook tsk ederim canım benim...İNSALLAH böyle devam eder...ya her iki güne gidip bakasım avr kalbi atıyormu diyehep aklımda..usg yapıldıgında hemen sordugum soru kalbi atıyormu ALLAHIM İNSALLAH yavrularımızı bizlere bagıslar...
dün esimle kavga ettim cok stressliyim ben galibaküs uyuduk biraz öncede ise gitti kahvaltısınıda hazırlamadım...kapıya kadar ugurlamadımda icime cok battı ama beni anlamıyorrrr beni sinir etti dün...benim daha hamile oldugumu kimse bilmiyor...zaten doguda oldugumuz icin ve burda hicbir akrabamız olmadıgı icin kolayca saklayabildim herkesden...saklamamın sebebini sizlerde biliyorsunuz beni anlıyorsunuzdur...riskli gebelik..ilkinde heycanla hemen herkese söylemisdim o bebegi kaybedince bana nasıl moral verdiler anlatamammmm yani hic moral vernediler aksine annem ablam kaynanam kayınbabam felan hep beni sucladı zaten piskolojim bozulmusdu daha cok bozdular bu sefer kimseye demedim...söyle bi durum var arkadaslar nasip olursa bebegim iyi olursa ben temmuzun 22 de almanyaya gitcem dogumumuda orda yapcam orda muhane olcam felan filan..16.08 de esim izine ayrılıyor memlekete gidecek bende esime dedimki dün...ucmama 2 gün kala ben ine doktora giderim ehrsey yolundaysa ozaman annene babana söyleyelim dedim ama abine ablana eltime daha söylemeyelim dedim...eee arıyorlar seni soruyorlar ne dicem dedi bende dedimki almanyaya gezmeye gönderdim dersin...eee ben memlekete gidince ne dicem dedi bende dedimki sen memlekete gidene kadar 4 aylık olur insallah ozamanda söylersin hamile ondan gönderdim ama ondan önce söyleme felan dedim basladık tartısmaya senin sülalen abin ablan bilcek de benimkilerden niye saklıyon benim abim ablam neden bilecek almanyaya yanlarına gitcem kalcam da ondan yoksa onlara bile söylemezdimki arkadaslar acıkcası eltimin daha bilmesini isytemiyorum...ben eltimden pek hoslanmıyorum ben bu aileye geldigimden belli benimle yarısıyo hep kıyaslama yapıor felan...ben almanyada dogdum büyüdüm kendini gözü acık sanıyo benide saf halbuki ben saf degilim aileye geldigimden belli daha nisanlıyım beraber cocuk yapalım bak ona göre felan filan kendisinin 6 yasında oglu avr ben geldim 1 yıldır gebe kalmaya calısıyor...ben gebe kaldıgımda ankaraya gitmisdim o duydugunda gebe oldugumu onun yüz ifadesinden hoslanmadım ben ya bilsin istemiyorum en azından riskim gecsin esim beni anlamıyor sinir etti beni dün karnımda agrıdı onun yüzünden simdide konusnuyorum onunla konusmicam hatta hemen almanyayamı gitsem
gülcüm maalesef bizler riskli gebeler olunca herkesle paylaşmak istemiyoruz bunu. ben raporlu olmasam ben de kimseye söylemeyecektim. anneme bile. ama söylemek zorunda kaldım. bu hassaiyetini çok iyi anlıyorum. biz iki hafta önce haftasonu görümcemlere gittik konyaya. onlarda kaldık 1 gün.kayınvalidem de vardı. ama ben kimseye hamileliğimi söylemedim. çünkü daha sadece keseyi görmüştük. neyse iki gün sonra da raporum başlayınca mecburen kayınvalideme söyledim. 1 hafta kadar o da görümceme bir şey dememiş. ama görümcem benimle telde konuşunca evde olduğumu anlayınca şüphelenmiş kayınvalideme sıkıştırmış öğrenmiş. ki ben kayınvalideme söyleme falan dememiştim. hassasiyetimi bildiği için kızına dahi söylememiş.görümcem de bana trip attı niye benden saklıyorsunuz diye. ortada coşkuyla karşılanan bir durum yok ki herkese mutlu mutlu söyleyelim di mi. daha sadece keseyi görmüşken neyi söylüycem. ki ben ilk defa hamile kalmıyorum ki. derdimiz hamile kalmak değil ki bizim, bebeği taşıyabilmek bizim derdimiz. hamileyim diye basbasbağırcakmıyız.
gelelim senin durumuna. sen riskli dönemi atlattın bence. hani hep derler ya 3 ay risklidir diye. 13 haftayı atlattın. artık bence ilan edebilirsin hamileliğini. ki bence ilan et yoksa büyüdükçe söylemek, ve neden sakladığını açıklamak daha zor bir hal alacak ki gereksiz tartışmalar, laf çarpmalar yaşayacaksın. bence artık tüm aileye söyle durumu. şimdiye kadar neden söylemedin diycekler sana. sen de 3 ay riskli dönemi atlatıyım dedim falan dersin. dr 3 ay risklisin dedi falan dersin. ne olacağı belli olmadığı için boşu boşuna herkes üzülmesin diye sakladım dersin. hem sen almanyaya falan gitceksin. bence söyle herkese kurtul. eşin de haklı annesiyle kardeşiyle arası bozulmasın. nasıl saklasın. zaten sen söylediğinde mutluluğunu paylaşmaktan önce ilk söyleyecekleri şey niye sakladın olacak
görümcenin söylediği birlikte hamile kalma mevzusu da ne saçma birşeymiş. siparişle mi oluyo bu işler. ne zaman olacağını kim bilebilir.
neyse bence eşinle aranı biran önce düzelt ve herkese söyleyin artık hamileliğini. zaman geçtikçe daha kötü olacak söylememiş olmak.
not: canım şimdi takvimine baktım. takvimin yok. ben 13 hafta diye yanlış hatırlamışım sanırım. ama sen uygun bir şey söylersin bence.