- 3 Şubat 2013
- 3.210
- 1.478
-
- Konu Sahibi melodysilk
- #2.041
Hitoroskopi oldum adetin 10.günü sonra adet düzenleyici ilaç verdi doktorum ilaç biteli 5gün oldu hala adet olamadım yani 36.gün bugün.hafif kasık ağrım var ama hala akıntım normal geliyor.ne olmuş olabilir kiste dönüşmüş olmasından yada farklı bir bir problem oluşmasından korkuyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
bugun kalp atisini dinlemeye gittim son gittigim dr a.o da aptt ye cok takma.doz bu,bu sekilde devam et dedi.aptt ye ayni labaratuvarda bir saat arayla baktursan farkli sonuc cikar dedi.sasirdim.oyleyse cok davtakmamak lazim.
kivi aldim bugun hergun bir tane yiyim bakalim cumartesi kan vercem bakalim etkiliycekmi.beraber test etmis oluruz:))
Dogum yapar gibi evde dusuk yatim aslinda.Dusuklerden sonra doktorumu degistirdim. Arastirmalar yapildi sende kan pihtilasmasi var dedi doktorum 12. Haftatada da dikis atilcak dedi
bu arada yanlis hatirlamiyorsam senden sonra biri daha mi serklaj yapilacak demisti ne.sanki oyle hatirliyorum ama kim bilmiyorum.ilk sen mi sormustun burda serklaj yalilan varmi diye?sanirim sendin ve ben yok kimse dedim.sonra yeni arkadaslaran biri ya yapilacak dedi ya yaptirdim dedi hatirlamiyirum.gecmisi bi okursan bulursun belki.
yoksa diger topikmiydi?...
ben daha ne kadar kullancam.bilmiyorum prolutonu.bana dr kesenin esnekligini saglar demisti.senin dr ne icin verdi.benim hep kanamam olurdu cok sukur bunda henuz olmadi.belki prolutondandir belki clexandandir.progestandan degil cunku ben oncekinde kullanirken kanamam oldu ama aspirin de kullaniyirdum.benim elimde 8 tane daha var.belki doguma kadar kullandirir.ama bildigim kadariyla zararinyok ve doguma kadar kullaniliyo.
evet kivinin son durumu bu malesef:)hatta gecen.hafta gormustum markete ve yuh demistim.kim alir bu fiyata demistim icimden:)ilac niyetine aldim.icte.kimseye yedirmiycem sakliycam:) bir test ediyim bakalim aptt ye olumlu katkisi olacakmi.olursa burdan duyururum.ilac niyetine alinabilir.kisin cok yerdim pihtilasmaya iyi geldigini dusunerek.ama simdi test edip onayliycam:)
ananas suyu kanida mi sulandiriyomus yani.yoksa sadece tutunma icinmi dedin.bunu.
Yok Cnm progestan kullanmıyorum sordum başta gerek yok kanaman yoksa dedi sen ne için kullan demiştin tutunmaları için mi bizim Dr biraz artist yok dediyse yok :))
Dogum yapar gibi evde dusuk yatim aslinda.Dusuklerden sonra doktorumu degistirdim. Arastirmalar yapildi sende kan pihtilasmasi var dedi doktorum 12. Haftatada da dikis atilcak dedi
Hitoroskopi oldum adetin 10.günü sonra adet düzenleyici ilaç verdi doktorum ilaç biteli 5gün oldu hala adet olamadım yani 36.gün bugün.hafif kasık ağrım var ama hala akıntım normal geliyor.ne olmuş olabilir kiste dönüşmüş olmasından yada farklı bir bir problem oluşmasından korkuyorum.yardımcı olursanız sevinirim.
Kızlar bu aptt olayında farklı görüşler var sanırım..Benim doktorum;dalında başarılı bir prof.osman develioğlu,arkadaşlarımın doktorları prof.dr.özgür deren,prof.dr namık demir aptt tahliline hiç bakmıyorlar.Önemli değilmiş..Bazı doktorlar da baktırıyor.Anlamak mümkün değil..O yüzden fazlaca takmamak gerekir sanırım..Ama elbetteki tedbiride bırakmamak lazım.Arada birde olsa yaptırmak iyidir elbette.
canım geçmiş olsun rabbim aynı acıları hiçbirimize tekrar yaşatmasın bende pıhtılaşma yüzünden 4 bebeğimi kaybettim...hepside erken dönem düşüklerdi...şuanki gebeliğimde serklajda yapıldı...Allah bebişleri bizlere bağışlasın...
bursada yaşıyosun galiba.3.kürtajımdan sonra bende osman develioğluna gitmiştim.bayagı ilgilenmişti.sadece aklımı karıştıran coraspirini kes kullanma kanpıhtılaşmasını tetikliyo demişti.sanada aynını söyledimi.coraspirini kullanmadım bende.4.hamileliğimde kese büyümedi kalp atışı olmadı.şuan tekrar kullanmaya başladım.ben işe yaradığını düşünüyorum ama onunda bir bildiği vardırki öyle dedi.
kızlar bu hafta perşembe sayısını bildireceğimiz duayı biriniz bana yazar mısınız? geçmişi okudum iyice karıştırdım hangisi olduğunu. keşke yine haftalığa dönsek öyle daha iyi oluyordu sanki
huvallahul halikul bariul musavviru lehul esmaul husna, yusebbihu lehu mafissemavati vel ard ve huvel azizul hakim.eğer duayı yazan olursa bende okumak istiyorum.
Kızlar bu aptt olayında farklı görüşler var sanırım..Benim doktorum;dalında başarılı bir prof.osman develioğlu,arkadaşlarımın doktorları prof.dr.özgür deren,prof.dr namık demir aptt tahliline hiç bakmıyorlar.Önemli değilmiş..Bazı doktorlar da baktırıyor.Anlamak mümkün değil..O yüzden fazlaca takmamak gerekir sanırım..Ama elbetteki tedbiride bırakmamak lazım.Arada birde olsa yaptırmak iyidir elbette.
yaaa pahalı der sonra alırız amannn rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin valla gerisi önemli değil giden paramız olsun...ananas kanı sulandırıyormu bilmiyorum ama tutunması için gayet iii oluyomuş...
benimde hep kanamam olurdu ben 3ve4.gebeliklerimde hem iğne hem progestan hemde coraspin kullanmıştım bu gebeliğimde onlara ek kullandım prolutonu ve etkisine çok inandım ben üç günde bir vurduruyordum sonra beş günde bir şimdiyse haftada bir...
bende çok araştırdım kesinlikle zararı yokmuş aksine çok faydalıymış...
benim çamaşırımda ıslaklık oluyor sizlerdede varmı böle bişey...dün gece çok korktum acile gittik bugünde pazar olasına rağmen özeldeki drum sağolsun hastaneye gelip baktı çok şükür herşey yolunda...altıma kaçırıyo olabilirmişim: )))
huvallahul halikul bariul musavviru lehul esmaul husna, yusebbihu lehu mafissemavati vel ard ve huvel azizul hakim.
telden yazdigim.icin harfler yanlis olabilir.turkce karakterler yok.netten yazarsaniz bu duayi bulabilirsiniz.persembe 12-15 saatleri arasi tugceye soylenecek.
ismini saydigin dr lardan birine ben de gittim.ona gore bende pihtilasma yokmus.igbe kullanmama gerek yokmus.bebegimin olme sebwbi kordin dolanmasi olabilirmis.hatta bana tup bebek onerdi:))cok sukur ben ilkinde hamile kaliyirum.ben jolay kaliyorum diyince yuzu dustu ve o da baska bir problem dedi:)kolay hamile kalmam bile problemmis:)ona gore sanirim bir problem bu:)tup bebege yanasmadigim.icin:) elimde bir suru igne var dedim.10 kutu ignem vardi elimde.elinde igne kaldi madem kullanirsin o zaman dedi:)gerekli degilse niye kullandiriyo.saka gibi.kobaymiyim ben?
ben uc kayip verdim 34 yasindayim.benim zamanim yok.her tur onlemi almam lazim artik.her dr un tedavisi farkli tabi.ama ben suanki dr uma bile koru korune guvenemiyorum.mantigimi on plana atiyorum.
sundan da cok emin oldum ayni zamanda bir dr un.prof olmasi onun cok dogru kararlar verdigini gostermez.hatta gittigim o dr la ayni yerde calisan vaska bir prof diyet verip igneyi kesin kullandirip bir suru tahlil yaptiriyor.ama dr diteti bile safsata olarak goruyor.
kusura bakma yazdiklarinin icinde o dr un adini gorunce sinirlendim.birinin cok begendigi bir dr u bir digeri hic begenmeyebiliyor.ben o dr un hastaneye bile ugramadigini sadece muayenehaneye gittigini duydum.baska proflar hastanede hasta bakarken o hastanede hasta bakmiyormus.sekreterler raharlikla bunu soyleyip muayenehanesinin nosunu verebiliyorlar.nasil geciyor bogazlarindan o paralar?
Banada aynısını dedi canım...aspirinin etkisi uzun sürüyormuş..Hatta demiştimki iğne kullanmasam asprin kullansam nasıl olur..Kanama tehlikesi yüksek dedi..İğne öyle dğilmiş..İğnenin etkisi 1-2 günde geçiyormuş..Ama aspirin 1 hafta neredeyse etkiliymiş..O yüzden zaten asprin+iğne kullananlar asprini doğumdan 1-2 ay önceden kesiyorlar..Banada mantıklı geldi..Bir arkadaşım hamile kalmadan önce asprine başladı..1 hafta sonra iç kanama geçirdi..Doktorların ilk sorusu;son bir hafta içinde asprin içtinmi..Kız her gün içti..Yani pıhtılaşma önemli evet ama kanın çok sulanmasıda düşüğe sebebiyet veriyor.İğne çok sulandırmıyormuş..Hatta şöyle açıkladı ;uzun sürecek ameliyatlardan hemen önce,yani hasta uzun süre hareketsiz kalacaksa ameliyat sırasında ,hastayı ameliyat masasına yatırdıktan sonra hemen kan sulandırıcı iğne vururuz dedi..Kanama riski yaratmaz dedi..
Bendeki mthfr c677t heterezigot..Bir tane 23.haftaya giden gebeliğim var iğnesiz..ardından 8 haftalık kalp durması..(bu hamileliğimde 2 tane çok yakınımı kaybettim..aciller,hastaneler..Bundan da olabilme ihtimali vardır elbet)..Doktorum pıhtılaşma olarak yorumladı..ama şöyle dedi mthfr heterezigot diye değil..Ben yıllardır bu konuyu anlatıyorum konfereanslarda diyor.Rahim çok değişken bir yapı..ve hala tıp bunu tamamıyla çözemedi..Pıhtılaşma tahlillerinede her yıl bir başkası ekleniyor dedi..ben sana 20 tane tahlil sayayım git yaptır,hiç birinde problem çıkmayabilir dedi..Ama bu sende pıhtılaşma olmadığını göstermez dedi..Çünkü önümüzdeki yıl yeni bir tahlil daha keşfedilecek..Buda pıhtılaşma yapıyor diyecekler..Belkide onlarda problem var dedi..Bu yüzden zaten bir çok doktor farklı tedavi uyguluyor..Ama dalında gerçekten çok başarılı..Bursada en başlarda yer alıyor diyebilirim..Ama Allah ne derse o olacak..O ol demeden biz neyapsak boş..
Benim doktorum osman develioğlu..Diğr saydığım doktorları tanımıyorum..Ama şunu diyebilirimki o doktorlara giden arkadaşlarımın belki 2-3 tane düşük hikayeleri var..Bir çoğuda bebeklerini kucaklarına aldılar..Soracak olursan bu doktorlarının başarısımıydı?Bence rabbim ol dedi ve oldu...Anladığım,okuduğum kadarıyla her doktorun başarısız hikayeleri var neyazıkki..Keşke dört dörtlük diyebileceğimiz doktorlar yetişse..Ama inancım hiç kalmadı artık.Bizlerde 4-5 doktorun bilgilerini birleştirmeye çalışıyoruz malesef.Allah merhamet versin doktorların içine...
canım bursada hangi dr a gidiyosun isim verebilirmisin hastanemi özel muayanehanemi? aslında dediğin gibi allah ne zaman derse o zaman olacak bizim yada dr ların çokta elinde olan bi durum değil bu, insan yınede kendini emin ellere bırakmak istıyor
Hastane değil arkadaşım..Aslında doktorum tüp bebekçi..Ama yanı sıra riskli gebeliklerede bakıyor..Normal hastası yok zaten.Genel olarak riskli gebeler,yada tüp bebek yaptıranlar..Memnunmusun dersen..Biraz sert bir doktor.Ama tecrübeli.Burasada da ilk 5e girer.Sendemi bursadasın?