Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

lalcim, hamilesin demek ne güzel bir haber bu:1hug: allah tamamına erdirsin sağlıklı sıhhatli inşallah...dikkat et sakın yorma kendini e mi? gelişmelerden de haberdar et bizleri.
diyet konusuna gelince, aslında bu diyeti bana bir önceki doktorum ve onun gitmemi istediği diyetisyen verdi tahlil sonuçlarıma göre...bende biraz araştırma yapıp gerçekten diyeti uygulamamızın gerekli olduğuna kanaat getirdiğim için uygulamaya çalışıyorum, küçük kaçamaklar yapıyorum arada tabii...
şu anda gebeliğimin başından beri beni takip eden doktorum bu diyete gerek olmadığını yüksek doz folik asit+b vitamini ve iğnelerin yeterli olduğunu, istediğim herşeyi yiyip içebileceğimi söyledi..gerekçe olarakda henüz ispatlanmış birşey olmadığını, kanıtlara dayanmayan tartışmalı bir konu olduğundan uygulamaya gerek olmadığını söyledi ama ben mthfr konusuyla ilgili okuduğu makalelerde böyle bir diyetin olduğunu ve uygulanması gerektiğini okuduğumdan dikkat ediyorum...
onun için aslında endişe etmene gerek yok sana kalmış bişi uygulayıp uygulamamak, çok katı uygulamaszın belki ama yasaklı yiyecekleri abartılı tüketmezsin olur bence...doktoruna güven, inşallah herşey yolunda gidecek...a.s.

Son düzenleme:
çok tesekkür ederim şencim walla çok yardımcı oluyorsun bizlere allah razı olsun. daha doktorum usg ile bakmadı haftaya bakacam dedi, bende cok tedirgin oluyoum, insallah keseyi rahim içinde görür ve kalp atışını duyarız ...
gidince diyeti soracam. ama yazdıgın yasaklar o kadar tatlıki.. kahve çikolata balık brokoli... cok üzüldüm yaa.. neyse bebişlerimize hersey feda yeterki saglıklı dogsunlar dimi.
allah tüm hamileleri korusun, saglıklı bebeişler naip etsin inşallah

bişe daha sormak istityorum. ben 3 folik plus, yarım coraspin, 0,2lik clexan 2 sabah 2 aksam progestan alıyorum
3folik plus yeterli gelirmi? folbiol mu kullanmalıym? b vitamini demişsin bana vitamin vermedi.?
bi de igne dozunu verirken bi hesap yapmadı 0,2 veya 0,4 luk hangisini bulabilirsen onu kullan dedi. bana tuhaf geldi. sana nası verdi dozu?

şencim süpersin valla. sanada ekstra muayne ücreti ödememiz lazım:)) verdiğin bilgiler için sağol. ben de araştırdım baya haklısın abartmadan yemek en güzeli. bundan sonra k vitaminine dikkat ederim bende. Allah nasip etsin bebeğide katlanırız napalım 9 ay yemem bende. senin güzel haberlerini almak bile insanı umutlandırıyor.Allah sana ve bebeğine sağlık versin.

lalcim, ben günde bir folbiol alıyorum, yani günlük 5 mg. folik asit almış oluyorum.folik plus bir tanesi kaç mg. bilmiyorum, bir bak bakalım, belki günde 3 tane alınca 5 mg. a yakın bir doz oluyordur.
coraspini de günde bir tane 100'lük alıyorum. önceki doktorum 80 mg. bebe aspirininin yeterli olacağını ama piyasada bebe aspirini olmadığından coraspini bıçakla biraz kazıyarak dozunu azaltıp alabileceğimi söylemişti. o nedenle endişe etme, doktorun onun için yarım kullan demiştir. benim şu an takibimi yapan doktorum günde 1 dediği için gebelik öncesi 1 coraspin başladım öyle devam ediyoruz.
genelde mthfr sorunu olanlara ayrıca b vitamini veriliyor ama bunu bir sor doktoruna istersen, bemiks kullanıyorum ben b1,b6,b12 içeriyor...becozyme kullananlar da var aramızda...
iğne dozunuda kiloma ve pıhtılaşmaya neden olan faktörlerime göre ayarladı doktorum, sonra 23. haftanın içinde ayrıntılı ultrasonla rahim yan duvarlarındaki damarlarımı ve kan akışını inceledi ve buna göre dozu tekrar ayarlayacağını söyledi, inceledi ve kan akışında bir direnç görünmediğinden aynı dozda devam edeceğiz dedi...sabah akşam 0.3lük fraksiparin kullanıyorum ben...
açıkcası banada tuhaf geldi doktorunun öyle demesi olur mu hangisini bulursan onu kullan demek...biri diğerinin iki katı, bence bu konuyu doktorunla tekrar konuş canım...
acıktım canım ben kaçıyorum kızı doyurup gelirim sonra yine...öptüma.s.

yani bu diyetii hamileyken uygulayacağız değilmi.öncesinde ıygulamamızı gerektırecek bir durum yok.ben cok cikolata yerim.tek sıkıntım bu.diğerlerini yemesemde olur.balıkmıs cevizmiş çok yemem zaten.ben mthfr homozigotum ve doktorum birşey söylemedi diet hakkında.gebe değilim suan ondanmı acaba dedim.ama .şimdiden iğneye başladık.aspirin hiç vermedi.çok ilgimi çekti bu diet.cok sağol canım bilgilerin için.

canımın içi doğumdan sonra kullananlar genelde homozigotlar.heterezigotlara doğum sonrası iğne verilmiyor.
bizde seni cok öpüyoruz ve bu zorlu süreçte yılmamanı diliyoruz çimencim.a.s.

canımnın içi şen aslında herseyi cok cok gzl bir sekilde acıklamıs.benmde bildiğim diyet khomozigotlarda ömür boyu dikkat edilmesi gereken biş.doktorlara da bu konuda hatırlatma yapmazsan pek bişi söylemiyorlar.nede olsa yeni ama artık cok sık rastlanan bir hastalık.heterezigotlara bu diyet uygulanmıyor.buarada kan sulandırıcı (en etkili)meyve kirazmıs diyetisyenimin demsiyle.
gelgitcim benmde anlamadığım o.aspirinden önce direk iğneye baslamıs doktorun??

bende anlamadım neden önce başlamıs yazın cok sık sehir dısına cıkıyor yıne yok gelsin soracağım zaten.bende kist de vardı düzensizdi adetlerim belki etkisi vardır. o yuzden önce başlamıstır.oyle tahmin ediyorum çünkü iğneleri kullanmaya başladığımdan beri düzenli gidiyor.kirazı bende duydum.birde limon duydum ben.neyse artık dikkat edeceğiz zaten fazlalığım vardıa.s onları veririm hem 5 kilo vermem hgerek.hersey için cok sağolun arkadaşlar.gerçekten bilmediklerimi öğreniyorum bu sitede.

gelgitcim, aslında benim söyleyeceklerimi celenim gayet güzel belirtmiş.diyet hamileyken uygulanıyor ama homozigotlar yaşam boyu dikkat etmeli deniyor.benim gittiğim diyetisyen gebelik sonrası tekrar görüşelim tahlil sonuçlarına göre diyete doğum sonrası devam edip etmemene karar verelim dedi...mthfr dışında sorunun yoksa belki aspirini ondan vermemiştir.diyet konusunuda bir sor doktoruna bakalım.gebelik öncesi iğnelere sadece pıhtılaşma ile ilgili dvt geçirenlere erken başlanıyor, gebelik öncesi kan açılsın diye, eğer damar tıkanıklığı gibi bir rahatsızlık geçirmediysen daha önce, gebelik öncesi coraspin yeterli oluyor.doktorun iğneye neden erken başladı acaba? gebe kaldıktan sonra bile keseyi görmeden veya kalpatışı duymadan başlamak istemiyor hekimler iğneye...endişe etme böyle söylüyoruz diye ama bence bu konuyu tekrar konuş doktorunla. sevgiler...

sağol canım.soracağım zaten eylülün 2.haftası geliyor doktorum.öyle bi problemim olmadı en buyuk rahatsızlığım 2 düşük yapmam oldu.mthfr homozigot dısındada baska sorunum çıkmadı.

canım limon kanı cıvıtır ama yumurtalarında kalitesini düşürür bence hamileliği planlıyorsan limonlu,baharatlı şeylerden uzak dur bide ekşi elmadan ben her seferinde uyguluyorum maşallah yararıda oluyor.:1hug:

çook teşekkür ederim canım. insanın içini rahatlatıyosun gercekten. iğnenin dozunu tekrar soracam ben ama benim doktorun öyle cok bu rahatsızlıga sahip hastası varki, o nedenle cok rahat bu konuda. ama tabi bana da ayrıntılı anlatmasınıı isticem. folik 400 mcg yazıyor. ilgine tesekkürler sevgilerhihoyyyt

kızlar hepinize günaydın. dün doktoruma gittim. kürtaj sonrası herşey normal dedi. 2 ay sonra deneyebilirmişim. folik asit ve coraspine 1 ay sonra başla dedi. şimdi erken olurmuş. ekimde deneyebiliriz sanırım.umarım ii haberlerimi paylaşabilirm sizinle

yumurtaların kalitesini düşürdüğünü bilmiyordum canım.neler öğreneceğiz daha.ben zaten beslenmemde herhangi bir değişiklik yapmamıstım ama su cikolata işi beni fena üzdü.oda yasakmısya.neyse artık idare edeceğiz.

hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım.cok acele etmede rahim dinlensin.ilk ay olmasın zaten.doktorun dediği gibi ekimde başlarsınız.sanada yazık değilmi.o acıları sen yasıyorsun.biraz dinlenmen iyi olacaktır.inşallah kısa zamanda hamiş kalıp bebişlerimizzi sağlıklı kucağımıza alırız.

canım ben eminim bu bilgiden bende hergün bu steden çok şey öğreniyorum,arasıra azda olsa kaçamak yaparsın fazla kaçırmadığın sürece birşey olmaz herhaldecokacimcoookbenimde sevdiğim şeylerden çoğu yasak en çok bulgura üzüldüm kısırı çok severim,bende canım çok isterse kaçamak yaparım herhalde,bebeklerde bizde sağlıklı olalımda gerisi pek önemli değil dediğin gibi sabredecez(sabır acıdır ama meyvesi çok tatlıdır):1hug:

haklısın zaten tam 1.5 ay oldu kürtajdan sonra 1.5 ay daha beklerim. ilk doğumdan sonra 1 yıl bekledim bakalım hakkımızda hayırlısı artık beklemek daha zor geliyor.

Tüm herkese merhaba;uzun zamandır tatil ve bazı sorunlar nedeniyle siteye pek fazla giremedim zaman zaman takip etmeye çalışıyorum aramıza birçok arkadaş katılmış Allah herbirinin dualarını kabul etsin hamile olanlaraAllah bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin hamile kalmak isteyenlere de en kısa zamanda bebek haberi nasip etsin.

Sevgili ŞEN anladığım kadarıyla sen ve kızın iyisiniz buna çok sevindim;sana ve bu konuda bilgisi olan diğer arkadaşlara bir sorum olacak bizim gibi pıhtılaşma sorunu olanların doğumları sezaryanmi yoksa normal doğum mu olmaları gerekiyor bir bilginiz var mı? Sinan Bey bu konuda birşeyler söyledi mi

Ben bu doğum ile ilgili bazı şeyler öğrendim ve hiç hoşuma gitmedi baya tadım kaçtı.benim doğumum kasım 15 ten sonra bekleniyor zaman yaklaştıkça endişelerde artarken duyduklarım çok moralimi bozdu.Bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.

sezeryan oluyor canım.normal doğum olanda varmıs ama riskli.doktorlarda hastalarda bu riski göze almıyor canım.biz tedbirimizi alalımda gerisi Allahtan canım.sen ne duydun peki bu konuda.hiç endişe etme canım doktorun zamanı gelince söyleyecektir yada sen doktoruna sor şimdide kendini hazırla.

merhaba sevgili mormenekşe, ne güzel mutlu sona az kaldı inşallah, sinan beyde, şu anki hekimimde ve bu konuda okuduğum bütün yazılarda sezeryan diyor....normal doğumda basınç etkisiyle bizim durumumuzdakilerde bazı olumsuzluklar yaşanabiliyormuş canım ve fazla kanama sorunu olabiliyormuş aayrıca bizler riskli gebelik grubuna girdiğimizden ve öncesinde kayıplarımız olduğundan sezeryanın daha uygun olduğunu söylüyor hekimler riske etmek istemiyorlar...bende aynı şekilde düşünüyorum açıkcası...
endişe etme, çoğu gitti azı kaldı inşallah sağlıkla kavuşuruz miniklerimize...ben bizim durumumuzda olupta doğum yapan birkaç kişiyle görüştüm, hiçbir sıkıntı yaşamamışlar doğumda...sen neler duydun merak ettim...hatta bu görüştüğüm kişilerden biri ikinci bebeği düşünüyor şimdi...endişe etme lütfen, herşey yolunda gidecek inşallah, iyi şeyler düşünelim ki iyi olsun canım...öpüyorum seni ve miniğini..sevgiler:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…