redrose bişey soracağım bende sana.bu diyet zayıflamak içinmi yani doktormu öneriyor.kan pıhtılaşmasında bazı gıdalardan uzak duruluyormus.ve çok kilo varsa diet öneriyormus.bana doktorum herhangibierşy söylemedi bu konuda merak ettim o yuzden
Merhaba ŞENCİM;şu sıralar yoğun olduğunu biliyorum kolay gelsin öncelikle.bişey sorcam müsait olunca cevaplarsan sevinirim.şu metionin diyeti vardıya uygulayabiliyormusun tam anlamıyla çok merak ediyorum biraz katı bir diyetya hani.ben sıkıntı yaşıyorumda uygulamakta.öpüyorum...
benim bildiğim kadarıyla bu diyeti zayıflamak için değil kanın pıhtılaşmasını önemlemeye yardımcı olmak için veriyorlar. yediğimiz bazı gidalar pıhtılaşmayı artırıcı yönde etki yapabiliyor. bu diyetle iğnenin etkisine yardımcı oluyorsun bir nevi. ancak bu herkese vermiyorlar. benim heterozigot olduğu için bana doktorum böyle bir diyet önermedi. ama homozigot olan arkadaşlardan bazıları bunu yapıyor. kiloya gelince zaten malum hamilelikte doktorlar fazla kilodan yana değil. ilerde şeker çıkmasını tetikliyor.zaten belli risklerimiz olduğu için sağlıklı bir hamilelik için önceden diyet öneriyorlar..bu konuda daha çok bilgisi olan arkadaşlar vardır gerçi ama bildiğim kadarıyla yardımcı olmak istedim.
arkadaşlar nelerin yenmesi yasak tek tek yazabilirmisiniz ben bunu çok araştırdım ama bulamadım sadece elma suyunun pıhtılaşmaya iyi geldiğini okumuştum bir yerden.
merhaba tuğçe, aslında uzun bir diyet bendeki 3 sayfa..ama ben daha önce burada ilk sayfalara yazmaya çalışmıştım özetle...dur bulabilirsem kopyalayayım buraya...
arkadaşlar inanın hayatım boyunca hiç duymadığım testler ve çok acılar duyuyorum malesef. 48 bodrum 06 umarım kimse bebeğini kaybetmez.ben çok duygusalımdır,2 aylıkken düşük yaptım ona bile 6 a y içim yandı.annemde hep erken doğum yapmış,kardeşimde iğne ile 8 buçık ay durmuş. o zaman büyük ihtimalle böyle testler yoktu ve tam neden belli olmuyordu. şuanda bulunduğum ilde tahlil yaptıracağım ünv hast yok. ama en kısa zamanda siz den öğrendiklerimi yaptıracağım.
Allah sınavların en zorlarıyla sınıyor,
verende alanda Allah
umarım Allah kimseye evlat acısı taddırmaz ve tadanlara da sabır verir.
kepekli ürünler yasak, bulgur yasak, bal,reçel,şeker serbest.
şencim birşey sorucam. balık falanda yasak demişsin ya bende duymuştum bunları. ceviz badem. bunlar normalde hamileyken hep belli miktarlarda alman gereken besinler. bu açığı kapatmak için başka takviyeler yapılıyormu. mesela ceviz yerine ...., balık yerine..., ya da sadece folik asit almak yetiyormu.
mrb şencim, nasılsın? ben 5 haftalık hamileyim, iğneye basladım. ama bana diet vermedi doktorum. homozigotum bende. ve saydıgın yiyeceklerin hepsinini yiyorum bilmeden cokacimcoook napim ben? bu yazdıklarını yemeyimmi? cok yogunsun biliyorum bi ara yanıtlarsan memnun olurum:teytey:merhaba redrose cim, bu aya kadar dikkatle uyguladım ancak şu aralar biraz dışına çıkıyorum diyetin çünkü 6. ayın içindeyim çok şükür ve sadece 4-5 kilo alabildim, gerçi doktorum bu durumdan çok memnun bebeğe almışsın kiloyu diyor, bebeğimin gelişimi gününe göre normal çok şükür...çok küçücük kaçamaklar yapıyorum açıkcası, mesela haftada bir kez bir parça çikolata yiyorum, 2-3 haftada bir bulgur pilavı veya kısır yiyorum, eti haftada iki kez bir porsiyon yiyorum(hani günde bir köfte büyüklüğü kadar yenmesi gerekiyor ya bu diyette, ben haftada bir veya 2 kez yiyorum ama köfteden daha büyük miktarda), günde 3 fındık yiyorum...bütün bu saydıklarım yasaklı yiyecekler biliyosun...zaman zaman azıcık dışına çıksamda genel olarak uygulamaya çalışıyorum balık ceviz bezelye mantar vs.daha sayamadığım birçok şeyi hiç ağzıma koymadım gebeliğim boyunca.......aslında evet haklısın sıkı bir diyet, turşu yok kahve yok ceviz yok balık yok,yok yok yani...diyetisyenle uzun uzun konuşmuştum ben bu konuda ve bu durumun bebeğin beslenmesi açısından sorun olmayacağını hatta diyete uymazsam sıkıntı yaşayacağımı belirtmişti...onun için olabildiğince uymaya çalış canım ama arada minik kaçamaklar yapabilirsin tabii...
sevgilera.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?