mrb şencim, nasılsın? ben 5 haftalık hamileyim, iğneye basladım. ama bana diet vermedi doktorum. homozigotum bende. ve saydıgın yiyeceklerin hepsinini yiyorum bilmeden cokacimcoook napim ben? bu yazdıklarını yemeyimmi? cok yogunsun biliyorum bi ara yanıtlarsan memnun olurum:teytey:
lalcim, hamilesin demek ne güzel bir haber bu:1hug: allah tamamına erdirsin sağlıklı sıhhatli inşallah...dikkat et sakın yorma kendini e mi? gelişmelerden de haberdar et bizleri.
diyet konusuna gelince, aslında bu diyeti bana bir önceki doktorum ve onun gitmemi istediği diyetisyen verdi tahlil sonuçlarıma göre...bende biraz araştırma yapıp gerçekten diyeti uygulamamızın gerekli olduğuna kanaat getirdiğim için uygulamaya çalışıyorum, küçük kaçamaklar yapıyorum arada tabii...
şu anda gebeliğimin başından beri beni takip eden doktorum bu diyete gerek olmadığını yüksek doz folik asit+b vitamini ve iğnelerin yeterli olduğunu, istediğim herşeyi yiyip içebileceğimi söyledi..gerekçe olarakda henüz ispatlanmış birşey olmadığını, kanıtlara dayanmayan tartışmalı bir konu olduğundan uygulamaya gerek olmadığını söyledi ama ben mthfr konusuyla ilgili okuduğu makalelerde böyle bir diyetin olduğunu ve uygulanması gerektiğini okuduğumdan dikkat ediyorum...
onun için aslında endişe etmene gerek yok sana kalmış bişi uygulayıp uygulamamak, çok katı uygulamaszın belki ama yasaklı yiyecekleri abartılı tüketmezsin olur bence...doktoruna güven, inşallah herşey yolunda gidecek...a.s.
Son düzenleme: