• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

cnm sende kan pıhtılaşması sorunu mu var?
Eğer öyleyse hamişliği düşündüğün anda başlıyorsun babyprine adet zamanları da dahil hergün bir tane içiyorsun ki kan biraz incelsin.(Adet zamanında ara verilmiyor yani babyprin e.)
Gebe kaldığın andan itibarende iğneye başlıyorsun.
(Miyom ameliyatı geçirmişsin bu konuda bir bilgim yok bilen arkadaşlar yardımcı olur inş.)

Merhaba melin,
normalde benim kanimda kan pihtilasmasi sorunu yokmus doktorlarin dedigine göre bende Heterozygotie varmis ve bu durumdada yüksek dozda folikasit almam gerekiyormus,
Aspirini bir önlem olsun diye verdiler , igneye gerek yok dediler Insallah dogrudur valla cünkü türkiyedeki doktorlar kullanmam gerektigini söyledi almanyadakiler ise hayir gerek yok dedi.
Onun icinde benim kafam baya bir karisik.
Bakalim bu seferde sadece aspirin ve folikasit ile deneyecegim eger yine düsük yaparsam ozaman kesinlikle ignelerde denemek istiyorum.
selamlar a.s.

Yardimmmmmm,
arkadaşlar ne olur bilenler yardim etsin ,,,,
bende mide bulantisi ve baş dönmesi var acaba hamile olabilirmiyim yoksa oruçtan dolayi olabilirmi ve göğüslerimde biraz ağri var yardim edermisiniz son adetim 06.08.2008 idi normalde 4 gün var

Yardimmmmmm,
arkadaşlar ne olur bilenler yardim etsin ,,,,
bende mide bulantisi ve baş dönmesi var acaba hamile olabilirmiyim yoksa oruçtan dolayi olabilirmi ve göğüslerimde biraz ağri var yardim edermisiniz son adetim 06.08.2008 idi normalde 4 gün var

canım bildiğim kadarıyla baş dönmesi bulantı falan ilk başlarda olmuyor. bu belirtiler için erken baya. sadece göğüslerde hassasiyet oluyor ama o da adet zamanı yaklaşınca olabiliyor. ama içinde şüphe varsa kanda gebelik baktır rahat et.

Teşekkürler oruçla ilgisi var o zaman psikolojik

eğer yinede içinde şüphe varsa kanda baktırmak lazım malum bizler iğne ya da ilaç alarak hamileliklerimizi kontol altında tutmak zorundayız. ne kadar erken öğrenirsek o kadar ii, herşey istediğin gibi olsun:)

Teşekkürler oruçla ilgisi var o zaman psikolojik

eğer yinede içinde şüphe varsa kanda baktırmak lazım malum bizler iğne ya da ilaç alarak hamileliklerimizi kontol altında tutmak zorundayız. ne kadar erken öğrenirsek o kadar ii, herşey istediğin gibi olsun:)

Merhaba melin,
normalde benim kanimda kan pihtilasmasi sorunu yokmus doktorlarin dedigine göre bende Heterozygotie varmis ve bu durumdada yüksek dozda folikasit almam gerekiyormus,
Aspirini bir önlem olsun diye verdiler , igneye gerek yok dediler Insallah dogrudur valla cünkü türkiyedeki doktorlar kullanmam gerektigini söyledi almanyadakiler ise hayir gerek yok dedi.
Onun icinde benim kafam baya bir karisik.
Bakalim bu seferde sadece aspirin ve folikasit ile deneyecegim eger yine düsük yaparsam ozaman kesinlikle ignelerde denemek istiyorum.
selamlar a.s.
cnm zaten hetorozigot kandaki bir gende pıhtılaşma sorunu var demek.2 gen olursa bu homozigot oluyor.
Ama bu pıhtılaşma sorununun oluşması için birden fazla etken var.Bu etkenler arttıkça risk fazlalaşıyor.Bu nedenle tedavi şekilleri değişebiliyor.İğne ya da sadece babyprin bunlara dr karar veriyor.İş önce ii bir dr seçmekle başlıyor sanırım.çünkü iğnelerinde dozları var kiloya ya da bu etkenlere göre ayarlanıyor.Bu topiği iice bi incelersen işine yarayacak bilgilere ulaşabilirsin.Aynı sorunu yaşayan bir çok arkadaşımız var çünkü.Allah şifamızı versin inş..

Arkadaşlar ben faktörV ve mtfhr heterozigotum.
4+4 günlükte hamişimm:nazar:
Bursa da oturuyorum ve (güvenilecek bir dr diye tavsiye edilen) Osman Develioğluna gitmek istiyordum ve erkenden tedbirimi almak amacıyla dün dr uma gittim.
0.2 lik Fragmin,Folic plus ve progeston verdi.Muayene için cumartesi gününe randevu verdi.Ama İğnelere bir an önce başlamamız gerek dedi.Bende hemen eve gelince iğnelerime başladım.
Fragminin dozunu soruğumda faktör V in heterozigot olarak görünmesi normal doz alman için yeterli dedi.Mtfhr önemli değil dedi.
Bi de progestanı vajinal yoldan almamı söledi.Daha etkili oluyormuş ve yan etkileri aza iniyormuş bölece.Biraz zor oluyor açıkçası.
Bu şekilde progestan kullanan var mı aranızda???
Dr umun verdiği doz normal mi acaba? Benimle aynı durumda olup iğne kullanan arkadaşlar hangi doz da kullanıyorsunuz acaba ??
Bu defa üzülmek istemiyorum.Allah hepimize yardım etsin inş..

cnm zaten hetorozigot kandaki bir gende pıhtılaşma sorunu var demek.2 gen olursa bu homozigot oluyor.
Ama bu pıhtılaşma sorununun oluşması için birden fazla etken var.Bu etkenler arttıkça risk fazlalaşıyor.Bu nedenle tedavi şekilleri değişebiliyor.İğne ya da sadece babyprin bunlara dr karar veriyor.İş önce ii bir dr seçmekle başlıyor sanırım.çünkü iğnelerinde dozları var kiloya ya da bu etkenlere göre ayarlanıyor.Bu topiği iice bi incelersen işine yarayacak bilgilere ulaşabilirsin.Aynı sorunu yaşayan bir çok arkadaşımız var çünkü.Allah şifamızı versin inş..

Melincim benim Faktor 5 ve Faktor 2 negativ cikti, doktorun dedigine göre bende
MTHFR A-223V Polymorph varmis ve bu durumda olanlara sadece aspirin yeterli imis.
Burdaki arkadaslara birkac defa sordum benimle ayni durumda olan varmi diye ama kimse cikmadi

Bursa da oturuyorum ve (güvenilecek bir dr diye tavsiye edilen) Osman Develioğluna gitmek istiyordum ve erkenden tedbirimi almak amacıyla dün dr uma gittim.
0.2 lik Fragmin,Folic plus ve progeston verdi.Muayene için cumartesi gününe randevu verdi.Ama İğnelere bir an önce başlamamız gerek dedi.Bende hemen eve gelince iğnelerime başladım.
Fragminin dozunu soruğumda faktör V in heterozigot olarak görünmesi normal doz alman için yeterli dedi.Mtfhr önemli değil dedi.
Bi de progestanı vajinal yoldan almamı söledi.Daha etkili oluyormuş ve yan etkileri aza iniyormuş bölece.Biraz zor oluyor açıkçası.
Dr umun verdiği doz normal mi acaba? Benimle aynı durumda olup iğne kullanan arkadaşlar hangi doz da kullanıyorsunuz acaba ??

Canim öncelikle Hayirli olsun hamisligin a.s.
benimde Progestanim biraz düsük ciktigi icin bende 4. bebegime hamile kalmadan önce kullanmistim Vaginal yolundan.
Senin doktorunun söylediklerini benim doktorumda bana söyledi.
Ve üstelik bu sivilar haplardan cok pahali oldugu icin sigortam sadece yarisini karsiladi ve gerisini ben cebimden ödedim.
Benim Progestanin adi Crinon 8% .
Tabi simdilik kullanmiyorum ama tekrar hamile kalma calismalarina baslayinca tekrar kullanacam.
Sana bir sorum var hani senin doktorun sana demissa faktör V in heterozigot olarak görünmesi normal doz alman için yeterli diye ve Mtfhr önemli değilmis. Tam olarak ne demek istedi acaba.Sana igneyi Faktör V de Heterozigot gözüktügü icin yazmis ozaman . Cünkü benim Faktör V de ve Faktör II negativ diye yaziyo, sadece demin yazdigim gibi MTHFR A223V - Polymorph.
Bu konuda bana yardimci olursan sevinirim canim

kızlar her doktor farklı söylüyor insanın aklının karısmaması elde değil.mthfr önemli değil demiş doktorun ama benim mthfr c677 homozigot başka bişey yok ama doktorum bana iğne verdi.

Canim öncelikle Hayirli olsun hamisligin a.s.
benimde Progestanim biraz düsük ciktigi icin bende 4. bebegime hamile kalmadan önce kullanmistim Vaginal yolundan.
Senin doktorunun söylediklerini benim doktorumda bana söyledi.
Ve üstelik bu sivilar haplardan cok pahali oldugu icin sigortam sadece yarisini karsiladi ve gerisini ben cebimden ödedim.
Benim Progestanin adi Crinon 8% .
Tabi simdilik kullanmiyorum ama tekrar hamile kalma calismalarina baslayinca tekrar kullanacam.
Sana bir sorum var hani senin doktorun sana demissa faktör V in heterozigot olarak görünmesi normal doz alman için yeterli diye ve Mtfhr önemli değilmis. Tam olarak ne demek istedi acaba.Sana igneyi Faktör V de Heterozigot gözüktügü icin yazmis ozaman . Cünkü benim Faktör V de ve Faktör II negativ diye yaziyo, sadece demin yazdigim gibi MTHFR A223V - Polymorph.
Bu konuda bana yardimci olursan sevinirim canim

Cnm teşekkür ederim.Darısı senin başına inş.
Dr uma gitmeden önce telefonda aradım ve durumumu izah ettim.O zaman bile faktör 5 in heterezigot dediniz raporları getirmenize gerek yok.Önce iğnelere başlayalım bir dedi.Ama ben yinede tahlil sonuçlarımı götürdüm yanına ve şöle bir inceledi hmm dedi faktör 5 heterozigot diğeri önemli değil folic asit ona yeterli , protein s biraz düşük ..gibi bir cümle sarfetti.
Ve 0.2 lik fragmin yazdı bana.
dozu neye göre ayarlıyorsunuz diye tekrar sorduğumda önceden bahsettiğim şekilde söledi yine.
Ama bu durum sadece benim için geçerli olabilir.Belki siz gitseniz farklı bir görüş sunacaktı size.Orasını bilemem.
Ama seninde mtfhr heterozigotsa diğerlerinde birşey yoksa iğne vermemelerinin sebebi bu olabilir.MTHFR A223V - Polymorph.demişsin o nedir bilmiyorum.
Ama arkadaşlar dediğim gibi herkesin durumu farklı dr um benim durumuma göre böle düşünmüş olabilir.Yoksa sadece mtfhr homozigot olan arkadaşlara da iğne verilmiş.Hem de biraz yüksek dozda.Duruma göre değerlendiriliyor demekki.

ayrıca cumartesi günü daha ayrıntılı görüşeceğiz dr umla. öğrendiklerimi tekrar paylaşırım inş sizinle...

canım hayırlısı olsun.allah tamamına erdirsin inşallah.bende ilk 13 hafta progestan kullandım.basta ağız yoluyla alıodum.ama kanama durduk yerde tekrar baslayınca doktorum alttan at dedi.sabah ööle aksam 2 ser tane atıodum.1 haftada kanamam kesildi ve allaha şükür bi daha hiç yaşamadım.evet biraz zor oluo ama napalım hersey o minicik can için.sorunun benle aynı deil ama sunu söylemek istiorum.ben mthfr hetereyşm.günde birkez clexane 0,4 kullanıyorum.tabi coraspinde alıorum.tekrar hakkınızda hayırlısıa.s.

kızlar her doktor farklı söylüyor insanın aklının karısmaması elde değil.mthfr önemli değil demiş doktorun ama benim mthfr c677 homozigot başka bişey yok ama doktorum bana iğne verdi.
gelgitcim önemili olmaz olurmu.bence kelime hatası olmustur doktorun veya anlatmak istediği baska bişe vardır.ööle olsa neden biz o kadar kayıp yasayalım ve bostan yere 9 ay iğne vurulalım demiyerimseniben

sabah akşam mı? canım ben gunde bir sefer 0.4 clexan kullanıyorum.sabah akşam cok değilmi.bebiş için cekmemiz gerek sonu güzel olur inşallah hepiiz için.a.s.

0,6 lık cok deil.doktoru onu uygun görmüş demekki.bildiğim kadarıyla şen de 0,6 kullanıo.sabah aksam 0,3 selinde.bnm iğnemde senn gibi.günde bir kez 0,4.
buarada iğne can yakıyormu diye sorulmus.belki bu bünyenin acı eşiğiyle alakalı bir durumdur.ben basından beri cok acı cekti,m iğnelerde.cığlık cığlığa bağırdım.ama cok insanda kendi rahat rahat vuruldu iğnesini.suana kadar 200 küsür iğne oldum.artık dayanılmaz gelio bana.ama napalım gelgitcimin de dediği gibi sonu gzl olucak inşallah:CüvCüv::emir_bebek:

Arkadaşim melin tebrik ediyorum,
inşallah rabbim bebeğini sağlikli olarak kollarina almayida nasip eder ,
canim sen gebe olduğunu ne zaman öğrendin belirti varmiydi adet tarihini geçtikten sonra mi öğrendin ,

merhaba
benim ilk bebeğimin kalbi durduğu için kürtajla aldılar.
üç ay beklemeden sonra kan testleri ve ultrasonla baktırmam gerekiyodu. Yaptırdım herşey normal dedi; kan pıhtılaşması ile ilgili testler ne bilmiyorum ama olup olmayacağını sordum onlara baktırdım dedi doktor onlar da normalmiş.
ama bir şey kullanmama falan gerek var mı dediğimde bana folik yanı sıra coraspinde kullanabileceğimi söyledi, sizce neden kafam karıştı???

merhaba
benim ilk bebeğimin kalbi durduğu için kürtajla aldılar.
üç ay beklemeden sonra kan testleri ve ultrasonla baktırmam gerekiyodu. Yaptırdım herşey normal dedi; kan pıhtılaşması ile ilgili testler ne bilmiyorum ama olup olmayacağını sordum onlara baktırdım dedi doktor onlar da normalmiş.
ama bir şey kullanmama falan gerek var mı dediğimde bana folik yanı sıra coraspinde kullanabileceğimi söyledi, sizce neden kafam karıştı???

canım cok gecmiş olsun.allahım en kısa zamanda kıucağını doldursun inşallah.sonuclar normal cıktığına ve hiç birseyde problşem gözükmediğine göre sebepsiz infertilite demiştir doktorun.bööle durumlarda doktorlar coraspini önlem olarak önerebiliyor.hamile kalmayı planladığın aydan 1 ay önce folik asite ve coraspine basla derim ben.a.s.

canım hayırlısı olsun.allah tamamına erdirsin inşallah.bende ilk 13 hafta progestan kullandım.basta ağız yoluyla alıodum.ama kanama durduk yerde tekrar baslayınca doktorum alttan at dedi.sabah ööle aksam 2 ser tane atıodum.1 haftada kanamam kesildi ve allaha şükür bi daha hiç yaşamadım.evet biraz zor oluo ama napalım hersey o minicik can için.sorunun benle aynı deil ama sunu söylemek istiorum.ben mthfr hetereyşm.günde birkez clexane 0,4 kullanıyorum.tabi coraspinde alıorum.tekrar hakkınızda hayırlısıa.s.

Canım saolasın...(AMİNN) Sen de epey yol katetmişsin iğnelerden kurtuluyorsun:1rolleyes:az kalmış.İnş sağlıkla bebişine de kavuşursunkaydirigubbakcemile3

Ben şeyi merak ettim.Clexane ile fragmin iğneleri arasında ne fark var acaba???Dozajı ayarlamak için mi farklı iğneler kullanıyoruz acaba????yani fragmin 0.4 değil de neden clexane 0.4???
Benim hem faktörV hemde mtfhr heterozigot bana dr um 0.2 lik fragmin verdi.Sen sadece mtfhr heterozigotsun sanrım clexane 0. 4 kullanıyorsunfisfisfisfisfisfis

Back