Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım ben hemen yazıyorum bıldıgımı ogrendıgımı ve cok sey ogrendım burdakı arkadaslarımdanda

evet senle aynıydık dımı melıncım kac dusuk yaptın bılmıyorumda ben 2 kez yaptım ıkısındede ılk denemedeolmustu bu sefer olmayınca sasırdım bıraz bakalım bu ay ne olacak
hepımızn hakkında hayırlısı

Bu konuda bilgisi olan yok mu???senağlama

Bu konuda bilgisi olan yok mu???senağlama

canım neyle ılgılı bılgı ıstedıgı anlayamadım ya bu arada cok gecmıs olsun uzulme hepımız senın durumundayız burda
hepımız hamıle kalana kadar folık asıt ve asprın alıyoruz ve boyle hamıle kalan arkadaslarımız var
benım doktorumda dahıl asprıne davam edeceksın dıyen cok dr var
ama bı kac arkadasımızıada asprın gebelıge engel demıs ama ben ıcı yorum hergun

dıger sayfalarıda okursan senınle aynı mutasyonu tasıyan arkadaslar var ayrıca bılgı edınmıs olursun
Allah sıfalar versın hepmıze

tüm arkadaşlar merhaba
şen cim nerelerdesin hiç sesin çıkmıyor lütfü beye mail attım aynı gün yanıtladı ankara da olsaydım kesin bende ona giderdim çok kaliteli olduğu işlerinin yoğunluğuna rağmen hastalara verdiği önemdende anlaşılıyor doğrusu.bana progestanı kesebileceğimi ,diğer ilaçlara aynen devam etmemi ,20-24 haftalarda uterin arter doppleri(rahim yan damarlarının doppleri) çektirerek ilaçların yeniden düzenlenebileceğini yazmış sağolsun.sana ve bebişine sevgiler.
ipekcim seval taşdemiri bende tv de izlemiştim bayan olarak bir seçenek bencede umarım kendine iyi doktor bulabilirsin sevgiler

arkadaslar selam hepinize sevgili gunes banada lutfu beyin mail adresini verebilirmisin bende atayim mail bakalim bana ne diyecek simdiden cok sagol canim optum hepinizi

merhaba güneşcim, lütfü bey ilk fırsat bulduğunda sana cevap yazacaktır genellikle birkaç gün içinde cevap yazar merak etme...omega 3 ü bizler ceviz,balık gibi besinlerden değilde mesela semizotundan alacağız...semizotu zengin bir omega 3 deposu ve şu an tam mevsimi, ben hemen hergün tüketmeye çalışıyorum...ayrıca omega 3 verilmeyecek...progestan malesef sıkıntılı bir hap umarım fazla kullanmak zorunda kalmazsın, bulantı uyku sersemlik vs. birçok yan etkisi var ama tabii düşüğü önlemeye yardımcı olduğundan azıcık daha katlanıcaksın artık canım...
sevgiler...

sevgili papatyacım, öyle üzülmek kendini bırakmak yok canım benim, bugün değilse gelecek ay olur inşallah, rabbim en doğru zamanda gönderecek meleğini buna inan ve umudunu yitirmek yok öyleklava:, bizler normal annelerden daha güçlü ve daha umutlu olucazki bebişlerimizde bizim kadar mücadeleci olsunlar di mi:teselli:...her şeyde vardır bir hayır, gelecek ay aynı hızla çalışmaya devam...öpüyoruma.s.

güneşcim, bu yazını şimdi gördüm canım...lütfü bey kesinlikle çok hassas bir hekim, onca yoğunluğuna rağmen mutlaka maillerine bakar ve kısa sürede cevaplar çok memnunum kendisinden...inşallah herkesi güvenebilecekleri hekimlerle karşılaştırsın allah..
bu arada evdeyim aslında sıcaktan hiçbir yere çıkmıyorum ama bugün birkaç arkadaşımla evde zaman geçirdik, açmadım hiç bilgisayarı...ancak açabildim...sevgiler...

merhaba arkadaşım, bu sayfalarda pıhtılaşma sorunu ile ilgili bolca deneyim mevcut, fırsat buldukça okuyabilirsen içini rahatlatmak adına yararı olacağını düşünüyorum...öncelikle bu hastalığın tedavisi var ve aynen size söylendiği gibi...yüksek doz folik asit, aspirin ve gebelik başlar başlamazda iğne..heterozigot mutasyon kötünün iyisi, yani benim gibi birçok arkadaşımız homozigot mutasyona sahip ki bu çok daha riskli...ama bununda tedavisi aynı şekilde...yalnız şu var ki mthfr ve faktör v birlikte mevcut olduğunda pıhtılaşma biraz daha fazla oluyor, birbirlerini tetikliyorlar diyebiliriz, bende de aynı şekilde olduğundan biliyorum...ama umutsuzluğa kapılma bak bende iki düşükten sonra şimdi bu belirtilen tedaviyle sağlıklı bir gebelik geçiriyorum çok şükürdarısı başınıza inşallh...
bir tek şu dikkatimi çekti, bu sorun gebe kalmaya engel değil ama gebeliğin devamında sorun oluyor, bizler genellikle kendiliğinden hamile kalabilen arkadaşlarız burada...yani hekimininde belirttiği gibi hamile kalınıyor ancak embriyo tutunamıyor veya tutunup kalp atışları alınsa dahi bir süre sonra duruyor gelişim...yani sen hiç hamile kalmadım demişssin, microylada mı gebelik elde edilmedi merak ettim, tabi seni üzmek için sormuyorum canım, başka bir problem var mı gebe kalmanda...pıhtılaşma sorununun tedavisi olduğunu bunu fazla dert etmemeni anlatmaya çalıştım kendimce...inşallah öncelikle sağlıkla hamiş kalıp ardından belirtilen ilaçlarla mutlu sona ulaşmanı diliyorum yürekten...sevgilera.s.

gebelik bekleyen tüm arkadaşlarım dualarım sizlerle..burada böyle söyleyip geçiştirdiğimi sanmayın hemen hergün kendi bebeğim için sağlık dilerken sizler içinde tez zamanda hayırlı sağlıklı gebelik haberleri verebilmeniz dileğiyle dua ediyorum...rabbim hepimizin dualarını kabul etsin...herşey gönlünüzce olsun...iyi geceler...

canım yazdıkların çok dikkatimi çekti.ilgiyle okudum.kan pıhtılaşması,heterozigot ve homozigot mutasyonun gebelik için riskli olduğunu ilk defa duydum.çok merak ettim doğrusu.benim 10yaşında kızım var.ikiciye gebe kaldım ama kanlı akıntı falan derken bebişin kalp atımı durdu aldılar malesef bebeğimi.bu bahsettikleriniz.ikinci gebeliktede ortaya çıkabiliyomu?fisfisfis

slm canım sana ozelden msj attım ama cvp yazmadın veya ıletılmedı heralde canım ya lutfu beyın muanesı tam olarak nerde bıde ucretı falan ne kadar benı bılgılendırırdsen sevınırım bebısını ıns saglıcakla kucagına alırsın darısı tum ısteyenlereeeeeeee dualrım hep sızınle arkadslarrrr.....amin

Canım çok teşekkürler öncelikle.. Ben hiç hamile kalmadım ve 3 yıldır uğraşıyorum 3 aşılama ve 1 tüp bebek yapıldı..senağlama
Tüp bebek tedavisinde de folik asit ve coraspin kullandım ama sonuç negatif. Ondan sonra öğrendik bu problemi. Şimdi de 2nci tüp bebeğe gitmeden önce biraz daha kendimiz denesek mi diye düşünüyorum hazır sebebi bulunmuşken..

sevgili funda, seni tedirgin etmek istemem ama evet bizim durumumuzda olanlar ilk gebeliklerini sorunsuz yaşayabiliyor(tabii özellikle pıhtılaşma sorunu hafif olanlar) ama malesef ilk gebeliğini sorunsuz atlatıp ikincide bu problemin farkına varanlar olabiliyor...tabii bu sende de bu sorun var demek değil,belki de senin bebeğini kaybetme sebebin farklıdır..çok geçmiş olsun ama sebep araştırırken pıhtılaşma olayını da göz önünde bulundur canım...sevgiler....

Canım çok teşekkür ederim ilginden dolayı sayfaların çoğunu okudum ama benimle aynı genlerde problemi olana raslamadım. Sende de faktör v ve mthfr mi heterozigot?? Benim problemim zaten hamile kalamamaktı. Pıhtılaşma problemi hamileler için düşük riskinin yanında hamile kalmak isteyenlerde de embriyonun tutunmasında da etkili. Yani embriyo tutunmadan hamile sayılmıyorsun daha.. Sanırım bundan dolayı hiç gebelik oluşmadı belkide oluşuyordu hemen bitiyordu. Çünkü microda da sonuç negatif, folik asit ve coraspin içmeme rağmen.senağlama
Hatta ilk bhcg testi 4.35'di 5 gün sonra doktor tekrar istemişti ve adetin ikinci günü 93.8 çıkmıştı ama sonra yavaş yavaş düştü. Doktor geçici bir gebelik olmuş olabilir diyor. Muhtemelen senin dediğin gibi her iki gendeki mutasyondan dolayı daha çok pıhtılaşma oldu ve coraspin de yeterli olmadı sanırım. Çünkü doktor iğne de olman gerekir diyor.. fisfisfis
Canım bu konu hakkında internette de araştırma yaptım ama yazılanları çok anlamadım. Bana tavsiye edeceğin site varsa linkini yazarmısın??? Çünkü doktorlara herşey sorulmuyor bazen.. Çok teşekkürler canım inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde bebişlerimize kavuşuruz..:1hug:

sevgili umutsevgim, mesajın gelmedi canım...ama buradan yazayım, uğur mumcu cad.32/2 gaziosmanpaşa/ankara lütfü beyin adresi, kızılaydan 10 dakika sürüyor uğur mumcu cad.yol üstünde hemen, kolay bir yeri var, ücret ilk kez gittiğinde 230ytl, daha sonra devamlı takipli hastası olursan 200 ytl alıyor, tabii ben kendisine başlayalı epey oldu, belki sizden biraz daha fazla alınabilir...basit tahlilleri hacettepede yaptırman için istek kağıdı dolduruyor, hacettepede ücretsiz yaptırabiliyorsun herhengi bir sosyal güvencen varsa...ama önemli tahlilleri ultrason yaptığı aynı gün özel bir labaratuvarda yaptımanı istiyor, kendisi yönlendiriyor sizi..işte gebelikte yapılan ikili, üçlü test gibi, tabi özelde yaptırınca bunların biraz maliyeti oluyor ama fazla değil...
birde muayeneye her gittiğinizde veya kontrole ücret alınıyor...duaların için sağol canım...sevgiler

merhaba hocee, hep duyarız ya tüp bebek tedavilerinden sonra kendiliğinden bebekleri olanları, o nedenle bence biraz kendi haline bırakıp doğal yoldan deneyin derim canım, sebebin de tedavinde belli nasılsa....inşallah herşey gönlünce olur...allah yardımcın olsun...hayırlı güzel haberler verebilmen dileğiyle...sevgiler...

sevgili hocee, bende de faktör v leiden heterozigot ve mthfr homozigot, seninle çok benzer ve hatta benimki biraz daha riskli seninkinden çünkü mthfr homozigot mutasyona sahibim canım, senin ikiside heterozigot...
ben bu konuda çok fazla yazı makale vs. okudum ikinci düşüğümden sonra ama epey zaman geçti yinede bir yere not etmiştim bir bakayım bulabildiğim site linklerini yazarım sana...

cok tesekkur ederım canım allahım tum ısteyenlere nasıp etsın olanlarıda saglıcaklar nasıp etsın opt canımmm

bir de hocee, doktorunun belirttiği gibi hamilelik elde etmişsin ama sanırım tutunamadığı için kaybetmişsin canım bak demekki hamiş kalabiliyorsun, inşallah bundan sonraki tedavinde iğnede kullanır ve mutlu sona ulaşırsın...dualarım sizlerle..sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…