Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Sülalcigim cok gecmis olsun canim,
bende 4. bebegimi 31 mart 2008 de kaybettim malesef, yine hep ayni seyleri yasadim yani kalbi hic atmadi ve hic gelismedigi icin 8. haftada alinmak zorunda kaldi ve herzamanki gibi bütün dünya benim üzerime yikildi sanki, cok kötü günler gecirdim ve üstelik 4. hamileligimde benim rahimimdeki 2 cm Miyom tam 6 cm oldu , yani hamile kalince oda büyüme yapmis, daha dogrusu bebis büyüyecegine ben miyomu büyütmüsüm.senağlama
bebisim hic gelismedigi icin önce onu aldilar ve 1 ay sonrada yani 28 Nisandada bütün karnimi kesip o kocaman miyomum alindi, inan canim daha yeni yeni iyilesiyorum, sanki sezeryan ameliyati gibi oldu. 6 ay bana hamile kalmak yasak. cok sükür 3 ayi bitti yani allah nasip ederse ekimden sonra bizde tekrar denemelere baslayacagiz.
Benim Sorunum tam olarak MTHFR A223V Polymorphismus
AV: Heterozygotie
benim Faktor 5 ve Faktor 2 Mutation Negativ olarak cikti yani onlarda sorun yok sanirim. tek problemim yukarda yazdiklarim ve bunun icinde yüksek dozda günde 1 tane Folik asit 5 mg , Aspirin 100 mg ve benim birde progestoron hormonum düsük ciktigi icin aksamlari bir Fitil kullanmam gerekiyormus.
Canim biraz uzun yazdim kusura bakma.

Ipekcigim
Istanbulda benim televizyondan görüpte tanistigim bir bayan doktor var oda bu düsükler üzerine cok bilgisi var.
Dr. Seval TAŞDEMİR ben onu bir TV programinda reportaj yaparken izledim ve e-mail atarak bir cok soruma cevap bulmustum saolsun oda lütfü bey gibi benimle cok ilgilendi, eger istersen e-mail adresini sana yazarim adresine bakarsin eger yakinindaysa ve istiyorsan ona gidersin...a.s.

Canim üzme kendini,
bu ay olmadiysa birdahaki aya olur insallah.
:teselli:
Bak ben sana birsey söyliyeyimmi sen kac aydan beri deniyorsun bilmiyorum ama ben ilk hamileligime 7 ay da kaldim ancak, cünkü o kadar cok üzüntü yaptimki kendime her ay dört gözle bekliyodum acaba oldumu,:uhm: hamilemiyim diye ve buda iyi degil canim.
Hamile kalmanda piskololjinin cok önemi var kafan rahat olsun, benim icinde zor oldu ama diger 3 tane hamileligime cok sükür 2-3 ayda kaliyordum, cünkü hamile kalmayi kafamdan atip kendimi baska seylerle meskul ettim tabiki kolay olmadi ama ise yariyordu.
Birde ben burdaki doktorumdan ögrendigime göre hareket ediyordum yani önce vücudumu tanimaya calistim, komik bir kelime ama hangi gün yumurtlayacagimi :roflol:hissederek ona göre esimle beraber oluyordum
Hatta esim benimle bir ara dalga gecip "tavugum benim birseyler hissediyorsan kümese gidelim diye " beni kizdiriyordu ama ise yaradi kisa sürede hamile kalabiliyordum.
Takma kafana herseyin hayirlisi olur insallah :1hug:

sevgili marguerite senin tam olarak sonuclarinda ne cikti :uhm:

sevgili calikusu doktorum raporun en ust kismini cikarip bana verdi ve hangi doktora gidersem onu kimlik gibi gostermemi istedi tam olarak soyle ;faktor II leyden heterozigot bana problemimin kucuk oldugunu ve korkmami istedi sadece gunun gecer gecmez hemen bana gel dedi MTHFR diye birsey yazmiyor raporumda artik nasil bilmiyom kafam cok karisik bekleyip gorucez bu ay deneyecegim ama tabi korkuyorum benim daha oncede bir oglum oldu ama spina bifidali ve alti yasinda onu maalesef kaybettim allah kimseye evlat acisi yasatmasin o yuzden cok korkuyorum allah hepimizin yardimcisi olsun sevgiler:1no2:

canim öncelikle basin saolsun Allah yardimcin olsun.
Allah insallah birdaha yasatmaz bu büyük aciyi. Burda hepimiz birbirimize destek olalim.
Ancak ozaman birazdaha hafifler dertlerimiz. Fazlada kendini korkutma canim Allah büyük Insallah yeniden hamile kalip cocugunu saglikli birsekilde kucagina alirsin.
Doktorlara güven tip artik cok ilerledi. Eger kismetimizdede varsa er yada gec mutlaka bizde mutluluga ereriz.:teselli:

sevgili papatyasureyya lutfen uzulme arkadasim bu ay olmazsa onumuzdeki ay insallah herseyin hayirlisi insallah agustosta sende bende mujdeli haberleri veririz burdaki arkadaslara moralini yuksek tut lutfen sakin uzulme biraz gecikme sadece o kadar opuyorum seni mujdeli haberini insallah en kisa zamanda vermen dilegiyle

sevgili calikusu sagol canim senin raporlarinla benimki aynimiydi acaba merak ettim ben bu aralar biraz yogunum o yuzden kafam cok karisik senin faktor kacti birde bu pai nedir anlayamadim cunku benim raporda oyle birsey yazmiyor olmamasi iyi anlamami geliyor acaba bilen arkadaslar varsa ve beni bu konuda aydinlatirlarsa cok sevinirimsevgiler

sevgili marguerite,
senin hastaligin olan heterozygotie bendede var canim ama benim Faktor 2 ve Faktor 5 negativ cikti yani orda birsey bulunmadi.
Bu heterozygotie olanlara folik asit 5 mg veriliyo yani yüksek dozda olan bir vitamin, benim doktorumun bana anlattigina göre bizim vucudumuz bu vitamine yüksek dozda ihtiyaci varmis normal hamile olanlarin dozlari bu kadar yüksek degil.
pai nedir bende bilmiyom bunu galiba en iyi arkadasimiz sen ve celen bilir diye düsünüyorum. sevgiler

Sevgili celencigim,
verdigin adresten bende kendime kilom icin bir cetvel yaptim . Kendimi motive edip su 3 ayda hamileligi bekleyene kadar fazla kilolarimdan kurtulmak icin.:icecream:
Sana cok tesekkür ederim canim benim.Şeniz
Cok tatli seyler vardi o adreste:roflol:

Merhaba arkadaşlar, bende de pıhtılaşma problemi olduğunu söyledi doktor. 3 yıldır çocuk düşünüyoruz hiç hamile kalmadım 3 aşılama 1 micro yapıldı. senağlama
Micro sonucu negatif olunca doktorum bir çok test istedi ve Anti trombin III düşük, homosistein yüksek çıktı.
Yine kandan bakılan genetik testte MTHFR C677T ve FAKTÖR V G1691A heterozigot formda mutasyon çıktı. Bunlara göre doktor folik asit ve vitamin kullanmamı ve ikinci tüp bebek tedavisinde iğne olmam gerektiğini söyledi. İlk tedavide zaten her gün 1 tane coraspin içiyordum ve sabah akşam puregesteron iğne oluyordum.. Bebeğin tutunmasını engellediğini söyledi doktor.
Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim..a.s.

merhaba:teytey: ipek sen nasilsin canim

ıyıyım canım sukur kafam karmakarısık
1 hafta sonra test yapacagım umutlumuyum umutsuzmuyum bılemıyorum
aynı seylerı tekrara sırtlanabılecekmıyım onuda bıllmıyorum
yanı hepımızn tasıdıgı endıselerı tasıyorum
hakkımızda hayırlısı

PAPATYA-SUREYYA seninle aynı durumdaydık hatırlarsan mthfr homozigot ve septum vardı.canım hamilelik için sakın stres yapma ben 1 yıl sonunda kalmıştım.şuan senin gibi bende hamileliği düşünüyorum.bende LÜTFÜ beye mesaj attım banada hamileliğe kadar 1 folbiol ve aspirin verdi.hamilelikle fraksprin 03 sabah akşam diye yazmış.seninle paylaşayım dedim.

hayirlisi olur insallah,
endiselerini cok iyi anliyorum. Ama fazlada kendi üzme canim.
kac aydan beri bekliyorsun hamilelik icin?

Cnm hade hayırlısı ..İnş sonuç pozitif olur ve kolay bir hamişlik geçirirsin..
Biz seninle benzer durumdayız..Bu nedenle seni merak ediyorum açıkçası..
Ben de inş ağustos ayında düşünüyorum hamişliği...Yaşadıklarını takip edicem .Ve fikir alışverişinde bulunabiliriz inş...
Sevinçli haberlerini bekliyorum cnm...Güsel şeyler düşün sen de arkadaşıma.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…