Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
minehayat iğneleri bazı doktorlar adetinin geçmesini beklemeden başla diyor bazısıda geçince diyor anlamadım.ben 2 doktorla görüştüm birisi sürekli takipte olduğum prof. geçince hemen diyor bir diğeri adetin geçmeden 3 gün önce kafam karıştı.inşaallah sülal darısı başımıza benim kafam çok karışık iyiki bu site var yoksa insan beni anlayan yok diyor.çevredeki insanlar olur olur oluyormuş ya öyle öyle olur inşaallah diyor insanın canını sıkıyor.en azından damdan düşeni damdan düşen anlar demi!
Teşekkürler canım inşallah olur kendi kendine, bu arada bir de guatr ameliyatı olacağım zehirli guatr var. Ondan sonra bunun çaresine bakacağım. Neden bütün bu tahliller en başta yapılmaz ki boşu boşuna hem maddi hem manevi yönden sıkıntılar çekiyoruz...senağlama
İnşallah tek sebep budur da sonuca ulaşırız. Belki çoğu zaman farkına varmıyordum..
Bir şey daha takılıyor aklıma sevgili ŞEN bu genetik problemlerin tek etkisi pıhtılaşma mı?? Embriyolarda genetik problemler de yaratır mı acaba bilgin var mı??:uhm:
Canım çok teşekkürler ilgin için Allah senin de gönlüne göre verir inşallaha.s.
Canım benim hiç telaşlanma en önemlisi o bana doktorum adet dönemini bekleme adet dönemine 3-4 gün kala gidip kanda beta hcg hormonuna baktır eğer hamilelik varsa belli olur ve hemen öğrenir öğrenmez gel demişti ve en önemlisi sakın gebelik öğrenmek için idrar tahlili yapmayı bekleme dedi çünkü o zamana kadar geç kalırız dedi kandan beta hcg hormonuna bakılacak ve hemen gideceğim korunmayı bıraktığım ay bu rutine başlayacağım artık bakalım hakkımızda hayırlısı hiç stres yapma mutlu ol sakin ol biz telaşlandıkça herşey dahada zorlaşıyor:teytey:a.s.
calıkusum cuma günü istanbuldan izmire yolculuğumuz vardı.dünde doktrcumla kontrolumuz.bu yuzden pek girmeye fırsatım olamadı maalesef...allahıma bin şükür bebiş ii.ekim 10-15 gibi sezeryanla alınıcak.(malum bizlere normal doğum yapılamıyr iğnelerden dolayı).9 hafta sonrada yani 37. haftamızda iğneleri kesicek.39. haftada bebeği alıcak.şimdi bu takıldı aklıma.2 hafta iğnesiz.....allahım esirgesin.allaha emanet olsun.sordum doktora ama o haftadan sonra iğne kullanmak bebeği riske atarmıs.ve yine o haftadan sonra iğnenişn kesilmesi hiç bir risk yaratmazmıs...acaip tirsım amaaaa.....
merhaba şen,lütfü beye email attım.durumumdan bahsetim.henüz cevap yok.inşaallah cevap verir.sinan beyden de ayın 12 sine randevu aldım bakalım.iki arada bir derede kaldım kayseride zeki yılmaz var oda riksli gebelikte uzman doktor onunla da görüşüyüm diyorum..lütfü bey sana iğneleri hergün mü yap dedi yoksa sabah akşam mı? iğnelerin dozu da önemli bana zeki bey dozu da az gelmiş olabilir dedi.yine görüşürüz...
celenim, kızımızın iyi olmasına çok sevindim canım....doğum tarihi de belli olmuş, hadi hayırlısı, allah ikinizinde yardımcısı olsun inşallah...iğneleri belli bir süre önce kesiyorlar o nedenle endişe etme, bu konuda bende endişeliyim aslında, henüz bişi söylemedi doktorum ama okuduğum kadarıyla uygulamalar farklı bu konuda, kimi 2 hafta önce bıraktırıyor iğneleri, kimi 3-4 gün önce, geçen bir yazı okumuştum diyor ki orada 24 saat önce kesmek yeterlidr diyor ama tabi en doğru kararı doktorlarımız verecek, bizim durumumuzu onlar biliyor sonuçta...sezeryan olmak zorunda olduğumuz için bu iğneler fazla kanamaya sebebiyet vermesin diye operasyondan bir süre önce bırakmak gerekiyor tabii, endişe etme tatlım herşey yolunda gidecek alllahın izniyle tabii....
bir de hatırlıyo musun nazlısu filan ne zaman bırakmıştı iğneleri doğumdan önce??
öpüyorum canımmm...ha bu arada biz iyiyiz teyzesi:1hug:
merhaba celen ve sen arkadadasim, bizden baska kimse yok galiba burda.
kizlar isten geldim yorgunluktan öldüm bugün, cayimi aldim bilgisayarin basina gectim. sizler ne yapiyonuz a.s.
kuşummmm rejime mi başladın leeyyynnn:icecream: canın cektimi:icecream: :roflol:
sevgili hocee, guatrın için şimdiden geçmiş olsun canım, umarım başarılı bir operasyon geçirirsin, ben de de hipotroit var ama ciddi boyutta diil, sadece hap kullanıyorum...
biz 2. düşükten sonra yapılan araştırmalar sırasında genetik danışmanlık almıştık, bende merak edip sormuştum aynı soruyu...ama merak etme, bu genetik problemin tek etkisi pıhtılaşma olarak açıklandı.yani, basitçe şöyle söylediler genlerin her birininayrı bir görevi var ve bizde mutasyona uğramış bu genlerin görevi pıhtılaşma mekanizmasından sorumlular ama mutasyona uğradıkları için görevlerini yerine getiremiyorlar ve damarlarımızda oluşan pıhtıları eritemiyoruz...bu nedenle bebkte herhengi bir kromozomal anomaliye filan sebebiyet vermiyorlar, eğer öyle olsaydı bizim durumumuzdakilere pgt+tüp bebek önerilirdi ki sağlam kromozomlara sahip embriyolar elde edilsin diye...bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalıştım, bu konuda daha fazla ya da farklı bir bilgiye sahip olan varsa yardımcı olacaktır....sevgiler
merhaba celen ve sen arkadadasim, bizden baska kimse yok galiba burda.
kizlar isten geldim yorgunluktan öldüm bugün, cayimi aldim bilgisayarin basina gectim. sizler ne yapiyonuz a.s.
valla cekti celencim
ama inadim inat yemeyecegim:dilcikar:
ve bebisim icin o kilolari verecegim.
3 ay ne verirsem kar dedi doktorum . Ama cok zor yaaaa inan diete basladigim günden itibaren canim herseyi yemek istiyo :icecream:
sevgili hocee, canım bu iğneler gebelik başlar başlamaz baaşlanıp hergün yapılıyor, tüp bebek iğnelerini bilmiyorum ama incecik içinde ilacı hazır şırıngalardan oluşuyor, şeker hastalarının yaptıkları gibi diyebiliriz, ben kendim cesaret edemiyorum, önceleri polikliniğe yaptırıyrduk, sonra eşim öğrendi, sağolsun o yapıyor artık....kendin yapabileceğin şekilde iğneler...ta ki 37-38. haftaya kadar yapıyorsun, doğumdan kısa süre önce bıraktırıyor doktorun....sevgiler canım...